Şimdi Ara

GIGABYTE GA-X58A-UD7 KUTU İÇERİĞİ YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet hocam profil ayarında stabil olamıyorsa manuel giricen manuel girersen de otomatik overclock ayarlarını kapatmak zorundasınki senin yapığın ayarların üzerine çıkınca kilitlenme restart olmasın.

ben buraaya kadar biliyorum. bilmediğime yorum yapamıyorum.

aynı benim kullandığım ramleri kullanıp 2280 MHZ de overclock yapmış olan bir vatandaş var. yardım almak için ulaşamaıyorum kendisine. benimde profesyonel yardıma ihtiyacım var.

gerçek anlamda profesyonerl.

yukarıda örnek bios ayarını detaylı görebilrsin.

C1 sistem denetlemeyide mutlaka DİSABLE edin.
  • oha çüşşş oda ney öyle
  • @BBFOREVER

Senin remler triple chanel deil bilader ... dual Chanel hemde 4gb... ben 6gb triple chanel kullanmaya calisiyorum iste burada kart zortluyor !!! yoksa dual remler catir catir calisiyor sorun yok !!hemde o remlerle kullanacaksam x58 kullanmanin nesi mantikli ki gider p55 i kullanirdim !!!

dedigim gibi yriple chanel lazim ... deneyinde gorun bakalim senin o servise inanmayin dedigin lafinin arkasindamisin ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 29 Mart 2010; 18:44:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

@BBFOREVER

Senin remler triple chanel deil bilader ... dual Chanel hemde 4gb... ben 6gb triple chanel kullanmaya calisiyorum iste burada kart zortluyor !!! yoksa dual remler catir catir calisiyor sorun yok !!hemde o remlerle kullanacaksam x58 kullanmanin nesi mantikli ki gider p55 i kullanirdim !!!

dedigim gibi yriple chanel lazim ... deneyinde gorun bakalim senin o servise inanmayin dedigin lafinin arkasindamisin ??

hocam bana kendi elimle satın alıp kendim karar verip kurduğum sistemi öğretiyorsun.?

benim ramlarim TEAM EXTREEM 6 GB XMP TRİPLE CHANNEL. X58 İÇİN ÖZEL ÜRETİLEN SERİLERDEN BİR TANESİ.

4 gb falan değil. dualda değil.

http://www.hepsiburada.com/team-xtreem-6gb-ddr3-2000mhz-cl9-low-voltage-bellek-kiti-3x2gb-tm3x20006gt/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd750348

LİNKTEN KONTROL EDEBİLRSİN YUKARIDA BAHSETTİĞİM KONUYLA ALAKALI BURADA YORUMUM DA MEVCUT.

2002 MHZ İLE GÖREV YAPAN DA screen aldığım ekran görüntüleri bana ait.

6 GB 2002 mhz şuan, üzerine çıktığımda ise stabil tutamıyorum.daha profesyonel ayar ve bilgi lazım.

yukarıdaki detaylı bios ayarıda bana ait.

isteyene 3 farklı ayar yaptığım bios flashını gönderirim ancak mesuliyet kabul etmem.

en basiti easy tune yükleyip oradan ne akdar over yapılabilr ona bakınız.

yukarıdaki sistemin biri bana ait ddiğeri hollandalı bir pc kullanıcısına,

detayları okumadan resme bakım yazmayın lütfen.

orada 6 gb ram de var 12 gb ramde

( BEN MÜŞTERİNİN BİLGİSAYARINA OVERCLOCK ÇAKAN BİR SERVİS GÖRMEDİM.EVET LAFIMIN ARKASINDAYIM :) GERÇEK ANLAMDA ÇAKAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 29 Mart 2010; 22:31:01 >

• ben 4 gb dual channel olarak bile çalıştıramadım bea bırak trible channeli..
  • @BBFOREVER

Pardon bilader yukarida yazdigin mesajda 4gb remleri olan sistem sanirim tavsiye sistem !! senin sistemi imzandan gordum dedigin gibi !!!

Sanslisin vesselam ne diyelim ... Ben benim karta bir amuda kaldirmadigim kaldi yine ayni .. f5 biosu imis f6 imis vs.. hepsi denendi ama yinede ayni...

Herneyse arkadaslar bugun soylediler gigabyte ozel bios yollayacakmis hafta sonuna anca alirmisim !!! iki gundur test ediyorlardi ama olmamiss miissss !!

Valla ben pes ettim.... Ama birdaha ne gigabyte alirim nede aldiririm !!!
  • hocam 6 gb 1600 mhz için bir bios atıyım sana yükte olmıycak ramlerini 1200 yada 1280 mhz olarak görücek.

sonra 1 katman ram çarpanını değiştiriceksin. tahminen bu X10 yada X11 olucak yeni değerleri ile.

1200 de çalıştığı zaman tekrar irtibat kuralım arzu edersen.

çarpanı bir büyüttüğünde ramın kaç olucak stabil kalabilicekmissin bir bakalım.

anakart cdnde bulunan @bios programını kurar oradan da benim vericeğim bios değerlerini girmeden bir save alırsın.

problem olursa anakartı resetler windowsu açıp save dosyasından geri kurarsın.

bunu easy tuning ilede bios değerlerini save alarak yaparsan daha makbule geçer.

biri değer biri flash olucak neticede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 31 Mart 2010; 16:02:57 >
  • @BBFOREVER

Teklifin icin tesekkur ettim bilader.. Ben adamlara hafta sonuna kadar sure verdim hallettiler hallettiler halledemediler karti remleri ve islemciyi geri alirlar !!!

Artik Asus rampage III gelene kadar beklerim !!! ben okadar para soymisim 3 kanal 6gb. rem kullanayim diye baska turlusunu asla kabuletmem !!

Alirlar tum parcalari geri derim Asus gelince beni arayin diye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BBFOREVER

GIGABYTE GA-X58A-UD7 KUTU İÇERİĞİ YARDIM

merhaba arkadaşlar. Vatan bilgisayar internet üzerinden bir çok kişi sıkıntı öektiği halde indirimi yüzünden bende bir kaç parça sipariş ettim.

Gelen ürünleriminden birinin kutu içeriği eksik çıktı ve faturasıyla tekrar geri gönderdiğim 4 gündür geri gelsin diye bekliyorum.

Bu arada GIGABYTE GA-X58A-UD7 Anakart satın aldım ve bu kutununda eksik olduğu hemde oldukça eksik olduğu kanatindeyim. ancak yinede sizlere danışmak istedim.

Bu anakartın kutu içeriğini tam olarak bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Ona göre vatan bilgisayara durumu daha net belirtebilicem.

Elimde bulunan kutudan çıkan anakart aksesuarları;

- cross fire kablosu
    - 3 GPU bağlantı soketi
    -game port
    - harici sata bağlantı aparatı

TÜM İÇERİK BU KADAR.

CD VE KİTAPÇIKLARI DAHİL KUTUYA

GIGABYTE GA-X58A-UD7  KUTU İÇERİĞİ YARDIM

Arkadaşım,ben de aynı anakarttan bugün aldım elime ulaştı.Benim kinin kutu içeriği tam çıktı hepsi var.Sizin ki nasıl eksik çıktı anlamadım. bu arada ramleride sizinkinle aynı aldım,işlemci de 930 aldım...

• bişi sorcam ex-58 extreme de oldugu gibi kuzey köprüsünün üstüne ek sogutucu geli yormu geliyorsa baglantısı termal macun yardımıylamı yapılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akakivanc

bişi sorcam ex-58 extreme de oldugu gibi kuzey köprüsünün üstüne ek sogutucu geli yormu geliyorsa baglantısı termal macun yardımıylamı yapılıyor?

hiçbir soğutucuya ve ek olarak termal macuna gerek yok hepsi kutu içeriğinde mevcut hocam
  • quote:

@BBFOREVER

Teklifin icin tesekkur ettim bilader.. Ben adamlara hafta sonuna kadar sure verdim hallettiler hallettiler halledemediler karti remleri ve islemciyi geri alirlar !!!

Artik Asus rampage III gelene kadar beklerim !!! ben okadar para soymisim 3 kanal 6gb. rem kullanayim diye baska turlusunu asla kabuletmem !!

Alirlar tum parcalari geri derim Asus gelince beni arayin diye...

Hocam bir bak sen durumuna ama değişen bişey olmıycak çünkü profil ayarı tek bir ayar adına yapılmış. her ramin ihtiyacı farklı neticede.yurt dışı forumlarına bkarsan asusuun bişey değiştirmiyeceğini anlıycaksın.

zaten satılan bir çok anakart marka modellerine bak. hep şu ibareyi görüceksin ( O.C ) Her üretici ve satıcı ulaşmak istediğin değerleri daha kartı satmadan o.c ile gösteriyor.

• Hocam benim sorunun rem frekansi ile ilgili degil.. 1600'e 1.60v vererek ulasiyorum sorun cikarmiyor ama kullandigim 3 kanal 6gb remleri acilista 2 veya 4 olarak algiliyor yani hic bir sekilde hicbir markanin remlerini stabil olarak kullanamiyorum hep hata veriyor... Sorun burada adamlar bunu cozemiyor...

Bazi kartlar ocz nin gold modelini stabil olarak kullanirken kimisi kullanamiyor.. Gecenlerde arkadasin biri team extreem modelin sorunsuz calistigini soylemisti, gerci birk kac kisi oyle demisti. Dun bir arkadas kendi giga u5 veya u4 kartinda sorun yasadigini ve remleri algilamadigini belirtmis...

Asusta hic degilse rem algilamama gibi bir sorun yok suana kadar rastladigim. Sizinde vurguladiginiz gibi mhz sorunu yasaniyor bende yasamaistim ve bir ust bios kullanarak halletmistim... Herneyse hafta sonu ak koyun kara koyun belli olacak ... Egerki soylediginiz isleme ihtiyac duyacak olursam, mutlaka sizi rahatsiz edecegim 1! :D ozaman yine mesajla irtibat kurariz ...

Bu arada tam tamina 5 hafta gecti kartin serviste kalma suresi olarak !!! sadece iki gun kullandim bunun topu topu 2 saati oyun geri kalani ise test'lerle gecti !!! kriz geciriyorum resmen !!!

• quote:

Hocam benim sorunun rem frekansi ile ilgili degil.. 1600'e 1.60v vererek ulasiyorum sorun cikarmiyor ama kullandigim 3 kanal 6gb remleri acilista 2 veya 4 olarak algiliyor yani hic bir sekilde hicbir markanin remlerini stabil olarak kullanamiyorum hep hata veriyor... Sorun burada adamlar bunu cozemiyor...

Bazi kartlar ocz nin gold modelini stabil olarak kullanirken kimisi kullanamiyor.. Gecenlerde arkadasin biri team extreem modelin sorunsuz calistigini soylemisti, gerci birk kac kisi oyle demisti. Dun bir arkadas kendi giga u5 veya u4 kartinda sorun yasadigini ve remleri algilamadigini belirtmis...

Asusta hic degilse rem algilamama gibi bir sorun yok suana kadar rastladigim. Sizinde vurguladiginiz gibi mhz sorunu yasaniyor bende yasamaistim ve bir ust bios kullanarak halletmistim... Herneyse hafta sonu ak koyun kara koyun belli olacak ... Egerki soylediginiz isleme ihtiyac duyacak olursam, mutlaka sizi rahatsiz edecegim 1! :D ozaman yine mesajla irtibat kurariz ...

Bu arada tam tamina 5 hafta gecti kartin serviste kalma suresi olarak !!! sadece iki gun kullandim bunun topu topu 2 saati oyun geri kalani ise test'lerle gecti !!! kriz geciriyorum resmen !!!

Dostum seni anlamamak mümkün değil.Nasıl da denk gelmiş yaw,fazla takma kafana üzme kendini yani inşallah bir şekilde düzelir.ilerde güzel haberlerini bekliyoruz.

• quote:

Hocam Asus da bahsettiğin problem mevcut.Asus forumlarına göz atarsan bunun rampage 2 de var olduğunu x58 chipsetle ilgili olduğunu görürsün.

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20091230224002687&board_id=1&model=Rampage+II+Extreme&page=1&SLanguage=en-us

Ben 6 gb. Corsair Dominator ile bahsettiğin problemi yaşamıyorum.Umarım sorunun kısa sürede halolur.Kolay gelsin

• @BBFOREVER hocam 4.2 ghz kullandıgın işlemciyi rica etsem occt linpack testine sokarmısın?

http://downloads.guru3d.com/OCCT-%28OverClock-Checking-Tool%29-3.0.0-download-1880.html
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bişi sorcam ex-58 extreme de oldugu gibi kuzey köprüsünün üstüne ek sogutucu geli yormu geliyorsa baglantısı termal macun yardımıylamı yapılıyor?

hiçbir soğutucuya ve ek olarak termal macuna gerek yok hepsi kutu içeriğinde mevcut hocam

ek sogutucu gereklimi demedim kutunun içinden kule gibi sogutucu cıkıyormu dedim :D.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ek sogutucu gereklimi demedim kutunun içinden kule gibi sogutucu cıkıyormu dedim :D.

Kutunun içinden Extreme yazan devasa soğutucu çıkıyor yani benimkinde çıktı bağlantısı vida yardımı ile oluyor vidalarda var zaten içinde.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.