Şimdi Ara

GIGABYTE GA-X58A-UD7 KUTU İÇERİĞİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GIGABYTE GA-X58A-UD7 KUTU İÇERİĞİ YARDIM

merhaba arkadaşlar. Vatan bilgisayar internet üzerinden bir çok kişi sıkıntı öektiği halde indirimi yüzünden bende bir kaç parça sipariş ettim.

Gelen ürünleriminden birinin kutu içeriği eksik çıktı ve faturasıyla tekrar geri gönderdiğim 4 gündür geri gelsin diye bekliyorum.

Bu arada GIGABYTE GA-X58A-UD7 Anakart satın aldım ve bu kutununda eksik olduğu hemde oldukça eksik olduğu kanatindeyim. ancak yinede sizlere danışmak istedim.

Bu anakartın kutu içeriğini tam olarak bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Ona göre vatan bilgisayara durumu daha net belirtebilicem.

Elimde bulunan kutudan çıkan anakart aksesuarları;

- cross fire kablosu
    - 3 GPU bağlantı soketi
    -game port
    - harici sata bağlantı aparatı

TÜM İÇERİK BU KADAR.

CD VE KİTAPÇIKLARI DAHİL KUTUYA

GIGABYTE GA-X58A-UD7  KUTU İÇERİĞİ YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 30 Ocak 2010; 13:19:35 >

• teşekkür ederim
  • Kardeş Bende UD7 Anakart almak istiyorum. Ancak ram konusunda kararsızım sen hangi rami kullanıyorsun acaba UD7 de yazacağın cevap çok önemli bir an önce mesaj bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faktas

Kardeş Bende UD7 Anakart almak istiyorum. Ancak ram konusunda kararsızım sen hangi rami kullanıyorsun acaba UD7 de yazacağın cevap çok önemli bir an önce mesaj bekliyorum.

Gigabayt ın resmi sitesinden uyumlu olduğu ram markalarına bakabilirsin dostum hepsi yazıyor orda.

Kolay gelsin.
  • Kardeş uyumlu olan ramlerin sayısı çok az.Kodlarına baktım türkiyede neredeyse yok o ramler. Olanlarda çok pahalı ramler. Anlıcan bu arkadaşın kullandığı rami öğrenmek istiyorum. Tam adı nedir acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle almayın kardeşim X58 serisi gigabyte ram sıkıntısı yaşarsınız....
  • inventusu bi mail at onlardan almıstık ...
  • uyumlu ram listeside profil 1 üzerinden çalışıyor ancak her halukarda çok stabil kaldığı olmuyor.

bazı oyunların belli sürelerinden sonra ekran kararması ram hatası yada mavi ekran verebiliyor.
    bios güncellemesinden önce daha kötü idi, sonrası daha iyi oldu.üzerine 3 güncelleme çıkmış anakart yeni olduğu halde.

ramler team xtream 2000 mhz. bios profil ayarı ile I7 3.15 ghz ramler 2002 mhz de çalışıyor.

2000 altı ramlerde okuduğum kadarı ile xmp desteği ile çok sorun yok ancak 2000 mhz ve üzeri ramlerde profil otomatik xmp desteğide sistemi stabil tutamıyor.

mutlaka manuel girmek gerek değerleri. henüz manuel değer girmedim.Zaten o kadar detaylı yapabiliceğimi sanmıyorum,ince ayarda profesyönel birinin yardımı gerekicek gibi duruyor.

şuan 6 GB 3'lü set stabil olarak 1300 mhz de kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 26 Mart 2010; 0:55:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

kesinlikle almayın kardeşim X58 serisi gigabyte ram sıkıntısı yaşarsınız....

Sen neden Giga kuLLanıyosun O zaman ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

kesinlikle almayın kardeşim X58 serisi gigabyte ram sıkıntısı yaşarsınız....

abi sende alemsin sen sıkıntı yaşadın diye niye bu kadar gigaya yükleniyorsun her topicde anlam veremedim
  • anakarta laf atmak gambazlık olur yazık olur şahsen:)

şuan 3.31 ghz de ramleri de 1600 mhz ye çektim.

şuan stabilite yakaladım sorun yok tabii biostan ince ince girmeye devam edip ramlerin standart gücünü yakalamak hedefim.

halen profesyönel yardıma ihtiyaç var.
  • @tiCCky

Aldım anakartı dandik çıktı, dandikliğini almadan nerden bileyim...

@NECROCYBER

İş yerimdeki gigabyte anakartım ve işlemcim ikisi birden bire yandı. O gün hemen sipariş verdim bilgisayar yine anakart yine arızalı çıktı.. Hem evimdeki pc den hemde iş yerimdeki pc den oldum. 3 pc kullanıyorduk tek bilgisayarla şimdi idare ediyoruz iş yerimde sıkıntı yaşıyorum o yüzden sinirlerim had safhada...

@BBFOREVER

Şuanda Kingston hyperx 4GB (2x2) 1600 mhz dual ram taktım sıfır onu kullanıyorum Profil 1 de çalışmama rağmen yine randuman alamadım 3.5 GB olarak görüyor anakartımda en son bios yüklü olmasına rağmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 30 Mart 2010; 13:46:40 >
  • öncelikle ramleri tek tek denemeni tavsiye ederim hocam.

Avrupa şuan i7 ve xenon işlmecilerle gigabyte tı ve model olarakta ud7 yi tek geçip ghz rekorları kırıyorlar.

2.5 dakikalık tam yükte max 72 derece ile tamaamen stabil kalabiliyorum.

Mutlaka bilgisayar bileşenlerinde problem vardır.

Ramleri tek tek 'tekli ram prosedürüne kitapçıkta yazdığı gibi'' uygun olan slotlarda denemeni tavsiye ederim. benim ramlerimden birinın arızalı olduğu bu şekilde çıktı ortaya ve garantiden değişti.

1.ve 3. slotta tek başına 2gb görürken 5. slotta ramin çalışmadığını farkettim. diğerleri çalışabiliyordu. buda o slotta denk gelen ram dahilinde 3 rami birden taktığımda 4 GB gördüğünü farkettim.

slotu değiştirdiğimde 6 GB olarak gördü. Anakartta yada raminde arıza var ise bunu çözmek sana yada bilgisaayrcına kalmış ancak anakart şuan extreem kullanımda lider durumda.

herşeyden önce sorunlar başaka cihazlarla denemelerinde başarısızlık yaratmaya devame diyorsa uzay bağantı yapmanı ve sistem harddiskin dışında tüm ıvır zıvırı, kart okuyucuları cdrom dvdrom , ek usb portlaları hatta ekran kartın dahil olmak üzere herşeyi söküp uzay bağlantıda denemeni tavsiye edrim.

Kasadan alınan bir şok yada kısa devre hatalı topraklama stabil hatalarla birlikte arızalarıda beraberinde getiriyor.

Bundan önceki anakartım olan asus deluxe ve işlemcim amd fx-65 web camin usbsi yüzünden durduk yere yandı.Sorunun webcam usbsinden kaynaklandığını anlamak yeni alınan bir anakarta mal oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 29 Mart 2010; 17:08:35 >

• Gigabyet almayin aldirmayin !!!yoksa rem sorunlari yuzunden benim gibi servis yolunda gidip gelirsiniz !!! Pasa kart rem begenmiyor .... Orada arkadas demis desdekledigi remler diye yok oyle birsey kart hepten ariza hangi remi ne marka nasil oldugu onemli deil aldiginiz kartin gonlu olursa remlere sozum yok yoksa desdek listesimis bilmem neymis fisss ...

4 haftadir serviste imzamdaki sistem ... denenmedik rem kalmadi yok olmuyor olmuyor olmuyor ... iki kere gozumun onunde yeni ana karti kutudan cikarttilar taktilar yeni bioslari flashladilar yine olmuyor !!!

Gigabyte almayin aldirmayin benden soylemesi !!!!
  • asus dan şaşmayacaksın
  • Hocam ben profesyonel oalrak bios overclock bilen bir teknik servis ile karşılaşmadım, istediğin yere götürmeye devam et malesef sonuç alman çok zor.

Bu işle hobi olarak ilgilenen bir vatandaş şayet senin götürdüğün teknik serviste çalışıyor ise şansına uğraşırsa yapar.

OVERCLOCK YAPAN DENEME YAPAN ARKADAŞLARA ÖNEMLİ NOT:

PRFOİL AYARI dahilinde overclock yapıyorsanız birdefa TURBO BOOSTU KAPATICAKSINIZ. Sizin overclock değerlerinizin üzerine bilgisyar turbo boost yapınca kilitlenme olmaası kaçınılmaz.

Advanced CPU Features:
    CPU Clock Ratio ................................ [21]
    Intel(R) Turbo Boost Tech ...................... [disabled]
    CPU Cores Enabled .............................. [All]
    CPU Multi Threading .............................[enabled]
    CPU Enhanced Halt (C1E) ........................ [disabled]
    C3/C6/C7 State Support ......................... [disabled]
    CPU Thermal Monitor ............................ [disabled]
    CPU EIST Function .............................. [disabled]
    Virtualization Technology ...................... [enabled]
    Bi-Directional PROCHOT ......................... [enabled]

Uncore & QPI Features:
    QPI Link Speed ..............................[7200]
    Uncore Frequency ............................[3200]
    Isonchronous Frequency ......................[auto]

Standard Clock Control:
    Base Clock (BCLK) Control .......................... [200]
    BCLK Frequency (MHz) ................................[3600]
    PCI Express Frequency (MHz) ........................ [100]
    C.I.A.2........................................... .. [disabled]

Advanced Clock Control:
    CPU Clock Drive ..............................[auto]
    PCI Express Clock Drive ................... [auto]
    CPU Clock Skew ............................. [auto]
    IOH Clock Skew ............................. [auto]

Advanced DRAM Features:
    Performance Enhance ...................... [standard]
    Extreme Memory Profile (X.M.P) ........... [disabled]
    System Memory Multiplier (SPD) ........... [8]
    DRAM Timing Selectable (SPD) ............. [quick]

Channel A + B + C

Channel A Timing Settings:
    ##Channel A Standard Timing Control##
    CAS Latency Time ......................[7]
    tRCD ..................................[7]
    tRP ...................................[7]
    tRAS ..................................[20]
    CR.....................................[2]
    B2B.....................................[auto]

Advanced Voltage Control:
    CPU Intel Core i7 920 D0 Stepping
    Load Line Calibration ................. [enabled]
    CPU Vcore ..............................[1.2750+]
    QPI/VTT Voltage 1.150v .................[1.34]
    CPU PLL 1.800v .........................[auto]
    PCIE 1.500v ...........................[auto]
    QPI PLL 1.100v ........................[auto]
    IOH Core 1.100v .......................[auto]
    ICH I/O 1.500v ........................[auto]
    ICH Core 1.1v .........................[auto]

DRAM
    DRAM Voltage 1.500v .............. [1.64]
    DRAM Termination 0.750v.......... [AUTO]
    Ch-A Data VRef. 0.750v ...........[AUTO]
    Ch-B Data VRef. 0.750v ...........[AUTO]
    Ch-C Data VRef. 0.750v ...........[AUTO]
    Ch-A Address VRef. 0.750v ........[AUTO]
    Ch-B Address VRef. 0.750v ........[AUTO]
    Ch-C Address VRef. 0.750v ........[AUTO]

3x 2GB team extream 7-8-7-20 2000Mhz

diğer bir aqrkadaşın farklı ram ve sistem ile aldığı dğer
    GA-X58A-UD7 ( F6) ,Core i7-860 @ 4.2 GHz
    G.Skill F3-17600CL8D-4GBPS @ 2210 (8-8-8-24)

işin ::okunu çıkartmadan rpfille falan yada anakart destek listesi ile bu işler olmuyor malesef. elinizdeki anakartın değerini bilmek alzım.

önemli olan profil disable olucak
    turbo boost desible olucak

bu ikisi püf nokta..

DOĞU MULTIPLER DEĞERI
    buna endeksli
    BUS SPEED DEĞERİ
    ve yine buna endeksli
    QPI LİNK VERİSİ İLE

RAM KONTROLCÜSÜNÜ İÇİNDE BARINDIRAN İŞLEMCİYE YAPILAN OVERCLOCK DOĞRU RAM CASHLERİ İLE BİRLEŞİNCE BUYRUN SİZE SONUÇ.

SİZE BIOSTAN GÖRÜNTÜ.

F6 UPDATELİ.

MANUEL OVERCLOCK
    PROFİL XMP VE TURBO BOOST KAPALI.

SERVİSLERDEN MEDET UMMAYALIM.

SATIN ALMA İLE İŞ MALESEF BİTMİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 29 Mart 2010; 18:20:05 >

• 3.50 Ghz- 3.80 Ghz arasında o/c yapmış olsak 1600 mhz ramle dediğin ayarlardan sadece voltajımı düşüreceğiz? Ayrıca alacağım ramin XMP desteği var yinede disablemi yapalım :D
  • BU ANA KART BİZİ GÖMER, TEKRAR DİRİLTİR ARKADAŞLAR.

DETAYLARI BİLMİYORUZ LÜTFEN BOŞA YÜKLENME YAPMAYALIM. STABİL KALAMAYIZ :D

GIGABYTE GA-X58A-UD7

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.