Şimdi Ara

gigabyte ga-x38/t dq6 kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu anakartı (ga-x38-dq6)kullananlar'a bir kaç sorum var ona göre bende almayı düşünüyorum
    (yine kendimi tutamadım)

1.sorum .......biostaki cpu voltaj degeri 1.6 dan sonra direkt 1.8'e mi cıkıyor yoksa küçük adımlarla mı gidiyor?
    2.sorum ........bu anakart ile thermalrigt'ın Thermalright IFX-14 Heatsinkhttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700320 sogutucusunu kullanmayı düşünüyorum .(şimdiki bigtyphoon satıp) acaba bu sogutucu anakarta montaj sırasında problem cıkarıp elimde kalırmı?

q6600-g0'ı günlük 4ghz de kullanmak istiyorum.

gigabyte ga-x38/t dq6 kullananlar

3.sorum....... bu anakartı su an en ucuz exahttp://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=328&pid=2953 peşin 388ytl satıyor ama orda da kartın teknik bilgileri okadar sacmalanmıs ki (güya üzerinde 64mb vga varmıs) bu sebepten bana hiç güvenli bir site gelmedi
    exadan sonra yine en ucuz inventus geliyorhttp://www.inventus.com.tr/donanimliste.htm 442 ytl yine peşin

arada baya fark var bu kartı nerden alayım?

4.sorum.......... bu ga-x38-dq6 anakartmı yoksa ASUS Maximus Formula X38 DDR2 S+GLAN+1394+RAID+16X oc ve stabilite acısından
    (benim acımdan gigabyte anakarttaki comport ve paralel port olması tercih sebebi)

hepnize şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbyka -- 11 Kasım 2007; 0:33:30 >

• ya arkadalar bu baslıgı acalı kaç saat oldu benim bildigim donanımhaber forumda şimdiye kadar enaz 2 cevap gelirdi ne oldu yaa

kimsede yokmu bu anakartlar(yok desenizde inanmam ama)

valla cevaplarınız benim için cok önemli bu anakartı kullananların cevaplarına göre hareket edecem
  • Şimdi Benzer bir Başlık açıyordum Siz açmışsınız güzel
    Yeniden Başlık Açmayayım Bu başlığı Ga-X38-DQ6 nın DH başlığı olarak güncelleyelim
    İlk mesajına ben gereken cevapları bilgim ölçüsünde vereyim sizde ilk mesaja GA-x38-DQ6 ile ilgili dökümanlar yerleştirin?
    gerekirse bu konuda hazırladığım mesajı siz ilk mesaja yerleştirin olurmu?

1) Voltaj Değerleri ufak değerlerle Artıyor Kullandığım bios F6b şuan makine yanımda değil akşam sizin için tekrar kontrol ederim 0.125 lik basamaklarla gidiyor hatırladığım kadarıyla şimdilik 1.4 Vcore de olduğum için 1.6-1.8 arasını net hatırlamıyorum ama şu bios fotosundan da voltaj basamaklarını görebilirsinihttp://www.pro-clockers.com/images/review/gigabyte%20x38%20dq6/x38%20dq6%20bios%20022.jpg

2)Ben Zalman 9700 ile kullanıyorum Sistemimi Thermalright kesin olur olmaz bir şey diyemem ama eğer bu haliyle kullanacaksan DQ6 nin arkasında ki Crazy Cool plakayı sökmen veya uzun vidalar bulman işini görür.Fakat eğer fanda takacaksan Thermalrighte o zaman nasıl olur bilemiyorum zira beni en çok çekindiren NB nin bakır soğutucularının çok yüksek olması bu sebeple sıkıntı olabilir bence kullanan birilerini araştırsan veya thermalright için bir uyumluluk tablosu bulsan iyi olur.

3) Ben Kartı inventusdan Aldırdım Daha sonra Zalman 9700 almak isteyincede gidip inventusun yerine elden aldım almadan önce ve aldıkdan sonra Meltem hanım özellikle yardımcı oldu hiç tanımıyorum sadece telefon ve msnden konuştuk sizede özellikle soğutucu konusunda eğer satıyorlarsa yardım edeceklerdir hatta orada deneyip olup olmadığını gösterirler en azından ben öyle aldım 9700 yaprakları NB ye denk geliyormu diye bayağı inceledik kutusundan çıkarıp Zalmanı. Fiyat Konusunda bir bilgim yok Ama ben inventusa güvendim bilmiyorum benim için 3-5 dolar pek mühim değildi. Ayrıca şimdi Baktım Valla Exa Ne satıyor bilmiyorum ama alt kısımda verdiği özelliklerle benim satın aldığım x38 arasında dağlar kadar fark var yazdıkları bilgilerin hepsi hatalı sanırım alt kısımda ki bilgiler başka bir anakarta ait ama iyice sormalı bu kadar büyük bir fiyat farkı neyden kaynaklanıyor açıkcası bende merak ettim.

4) Bende çok araştırdım x38ler konusunu 10 yıldır devamlı asus kullanan birisi olarak
    Birincisi x38 piyada yok gibi bir şey yani ön sipariş alıyorlar ama bulamadım açıkcası çizgiyi bile aradım 1-2 hafta özellikle bekledim fakat ulaşamadım ben. Ayrıca Asusda Jmicron denetleyicisi sata PATA yı destekliyor yani DQ6 da 8 adet Sata Disk desteği varken Maximusda 6 adet
    Maximus Back Panel üzerinde ESata desteği ile gelmiyor DQ6 da back panelde yok ama içeride ki satalara bağlamak için bir braketle geliyor 4 harici sata desteğiniz oluyor ve sataları takmak için harici bir kutuya gerek yok direk diski çıkan ekipmanın güç kaynağına takarak çalıştırabiliyorsun.
    Sonuçta benim için harici diskler önemliydi Raid olayı önemliydi bir müddet ara verdik Asus maceramıza.

Gigabyte anakartın Com ve LPT desteği var ama o da Back panelde bunları yerleştirmemiş siz harici bir braket alarak bağlantıyı yapabilirsiniz. ilave usb portları gibi.
    Benim eksik gördüğüm yani beni etkileyen tek nokta anakartın Harici bir Cmos CLear tuşuna sahip olmaması OC de biosa reset için ama jumperları kolay yerde ufak bir hamleyle hallediyor bunu (sizin için bir eksi mi bilemem) diğer noktada Ön panel için 4 adet USB desteği olması
    Bir Stacker kullanıcısı olarak 6 usb yi kullanmak isterdim( Kart okuyucu ve Güç Kaynağının USB bilgi kablosunu takınca bu sayı 2 ye düştü bende ön bölümde 2 usb kaldı)

Umarım Yardımcı olmuştur Takıldığın yer olursa yine sorabilirsin elimden geldiğince yardım edeyim

EK: Başlığa Dikkat etmemişim x38T de varmış Başlıkda Yukarıda Yazdığım tüm özellikler X38 Modeli içindir
    ama X38T modeli ile aralarında sadece DDR2 ve DDR3 farkı var ve bu farkın getirdiği fsb farkları .
    Alırken Hangi Tür Ramlerle kullanacağınıza Karar vererek alın
    Ayrıca Maximus Formula Modeli DDR2 Destekli DDR3 için Maximus Extreme Modeli almanız Gerekmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 12 Kasım 2007; 12:23:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.