Şimdi Ara

GIGABYTE GA P35-DS3L (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dred açıklamaların için çok teşekkürler.... Bios a girdiğimimde ctrl+F1 e bastığımda overclock menüsü gelmiyor. Ama en alta tıkladığımda değer girebileceğim menü çıktı... ram voltajını 2 v yaptığımda ram mhz i 667 den direk 759 a yükseldi... dediğin gibi aynı renk ram slotlarına taktım dual oldu.
    Ama ram timinglerini 5-5-5-15 den kaça indirecem tam anlamadım... cpu yu 1.35 v a yükseldim. fsb yi 200 den 228 e yüksettim. 3.4 ghz den 3.85 ghz e yükseidi... Bunlar tamam. sataII konnektörü de 3 ghz/s Harddiski görmesi için ayrı bi ayar gerekiyormu? Yoksa direk kendisi görüyormu? bunu nasıl anlayabiliriz.?

Birde ön panel kulaklık ve microfon u tanıtamadım bi türlü... Kıtapçığa göre F_Audio (Yukarıda verdiğim kart resmi üzerinde de yazıyor.) 1-3. uçlar mic ve mic pover oluyor oraya taktım.. 2. uç GRND(topraklama oluyor) onuda taktım. LINE2_R-Frense1 ve LINE2_L-Frense2 kulaklık bağlantıları oluyor değilmi? onlarıda taktım ama HD audio yöneticisinde girişler takılmamış gibi görüyor... yani bağlantı yok gibi. Bir ara eski realtek sürücülerini kurdum, ön paneli tanıdı ama arka paneli tanımadı bu sefer. Bu ön paneli nasıl tanıtacam veya doğru yere mi takmadım acaba?

Bu soru cevaplar bu anakart için güzel bi konu olmuş olur. Yeni almış olanlar buradan sayenizde anakartıyla ilgili sorunları çözmüş olurlar. Şimdiden dred ve diğer yardımcı olacaklara teşekkürler

• mit (overclock menusunde) ramlerin timing ayarı kısmının açılması için ctrl F1 e biosa girince basman gerek sonra mit menusunden ram timingleri ile oynayabilirisin. ram timinglerin ile oynamak için ramin marka ve modeline göre bulup default timing değerlerini bilmen lazım mesela benim ram a-data 800 2*1 vitesta 4-4-4-12 ama anakart bu ayarları 5-5-5-15 olarak görüyo onlarla oynayıp 4-4-4-12 haline getirebilirdim eğer ramin mhz normanlden fazla değilse mesela benim 800 mhz ama şuan 875 filan yani mhz overclocklu timingleri de düşürürsen biraz kasabilir ramler onu daha denemedin sen deneyebilirsin ama boyle yaparsan voltaja muhtemelen ihtiyacın olur tabi ramin markasına gore deişir bu iş.

s-ata II muhabbetine gelirsek o olay biraz karışık aslına bakarsan ben de tam anlamadım o olayı. forumlarda araştırdığım kadarıyla şimdi normalde taktığın zaman tam s-ata II olmuyo onun için s-ataII driverları filan kurman lazım bi de windowsu kurarken s-ata disketi filan oluşturmak gerekiyomus..... bi de biosta achi mode diye bişiy var integrated peribherals kısmında onu da enable yapman lazım bi de altında native mode diye bişiy var onu da tam anlamadım.... bana karışık geldi o iş. aptal xp anlayamıyo yani kendisi. bilen bisrisi varsa anlatırsa sevinirm bu konuyu.

ön paneldeki kulaklık mikrofon benim de çalışmıyo bi ara bi bakmam lazım üşeniyorum kasayı açmaya.

bunların haricinde eğer bilgisyar açılmazsa korkmayın kendisi 20 sn içinde resetleyip açıyo eğer açmazsa kendiniz resetleyip insert tuşuna basıp eski ayarlarda açabilirsiniz olmadı reset jumper veya pil sökme de yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 4 Kasım 2007; 22:54:00 >

• Teşekkürler dred hocam ön panel mic ve kulaklık olayını da çözebilirsen yardımını beklerim.
  • sata hdd kurmak için win kurarken f6 ya baş ( zaten üçüncü parti hdd vs yüklemek için f6 ya basın der) fdd den sata driverleri göster de kur diyenler var ama
    mikrofon olayına da bi ara bakmaya çalışacam bugun olmaz ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 4 Kasım 2007; 23:00:40 >
  • sata da biraz araştırdım ama genelde raid özelliği için o heralde..

http://forum.donanimhaber.com/m_6226016/tm.htm

burda biraz konu edilmiş ama tam anlamadım. Tam olarak çözebilirsen beklerim çözümünü
  • arkadaşlar benim anakart gibi bu anakartta da ich9 chipset var dolayısıyla intelin ahci desteği yok bu chipsete. sata2 ve ncq olmaz bunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 4 Kasım 2007; 23:26:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sampiyon123

arkadaşlar benim anakart gibi bu anakartta da ich9 chipset var dolayısıyla intelin ahci desteği yok bu chipsete. sata2 ve ncq olmaz bunda.

Yapma ya yıktın hayallerimizi
  • Konu yeniden açılmıştır.
  • Sata 2 desteği zaten var . ayrıyetten ahci desteği var vede ncq açılabiliyor.bkz.http://62.109.81.232/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=1&show=3792&start=0#1
  • Teşekkürler COrleone[TUR hocam... anladığım kadarıyla driveri flopy ye yazdırıp masaüstünde flopy yi çalıştırıyoruz... driveri nerden bulabiliriz? onuda link veren olursa hemen deneyecem.
  • İntelin programını indir orda veriliyor çalıştır kısmından -a-a komutu ile çalıştır programfiles / intel dizinine driverleri atar
  • teşekkürler hocam.. verdiğin sitede download linki varmış sonra farkettim sağol. bi deneyelim
  • Bu anakartı kullanan arkadaşlar eğer ince ayarları da bizimle paylaşırsa çok iyi olur. Windows çok yavaş açılıyor sanki. Dvd writer da çok yavaş okuyor cdleri. (DS3l ve 6550 işlemci)
  • Merhaba arkaşalar benim sorunum yeni çıkan biosu update edemiyorum f6 versiyonunu aynen soyle bir sorun veriyor

GIGABYTE GA P35-DS3L
  • Sorunu çözdüm ilk önce f5 i sonra f6 yu yükledim
  • quote:

Orjinalden alıntı: dred

bu karttaki overclock ayarlarını detaylı anlatabilicekj birisi var mı acaba?

Bende soruyorum işlemcim e2160 stok fanla 2500 mhz ye felan nasıl çıkarım basit bir şekilde anlatacak arkadaş yokmu yaw?
  • @selomcak diğer mesajında sorunu cevapladım dostum. bi gözat istersen.
  • ds3l modelinde beta bios yüklemeyin.ben yükledim işlemci fanı 700rpm civarında iken 1500e çıktı eski biosa döndüm.
  • bende f7 var bundan sonra stabil bios çıktımı?
  • çıktı bile. f8 çıktı arkadaşlar. gigabyte ın taıwan sitesinden indirilebilir durumda. .com.tr de hala f8f beta var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.