Şimdi Ara

GIGABYTE GA P35-DS3L

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu anakartı almayı düşünüyorum ama gigabyte'ın ds3, ds3r, ds3p, ds3t gibi modelleride var bunlar ne ifade ediyor? hangisi daha iyi? daha fazla para vermeye değermi? anakarttan pek anlamadığım için sizlere soruyorum teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sammykunny -- 31 Ekim 2007; 23:53:30 >

• Ds3L de raid özelliği yok.DS3P de crossfire desteği var.Yani sonuçta hepsi aynı kalitede bir kaç değişiklik var kartlarda raid le falan işin yoksa güzel seçim yapmışsın alabilirsin Ds3L yi
  • ds3r nin farkı nedir ?
  • Biraz karışık resmi sitesinden her karta bakman lazım. Bir de gigabyte da version farkları da var. D olanların kapasitörleri iyi olan. R olanlar raid özellikli. p35C olanlar ddr3 destekli.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/socket/socket_775.html#intel_p35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccm* -- 1 Kasım 2007; 5:25:07 >
  • Bu başlık açılmışken ben de bi resmini koyayım dedim. çözünürlük güzel.

GIGABYTE GA P35-DS3L
  • ben yeni aldım p35 ds3L ide çıkısı 1 tane var 1 tane de floppy var. tek dezavantajı obence bi de raid desteklemiyo tabiki.
    onun dışında ram 1033 destekler işlemci 1333 destekler.....v.b.
    bende q6600 var daha overclok yapömadım yapınca onu da soylerim.
  • bu karttaki overclock ayarlarını detaylı anlatabilicekj birisi var mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende iyi bi işlemci alacam. E6750 ile Q6600 olabilir.... Bu kartla nasıl bi performans olur merak ediyorum... Tabi ram de önemli... 800 veya 1066 Mhz Dual olanlar hangisini almalı... 800 olanda 1066Mhz e oc ile kolayca ulaşılırmı? Tecrübesi olanları bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatlı -- 1 Kasım 2007; 13:07:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sammykunny

Arkadaşlar bu anakartı almayı düşünüyorum ama gigabyte'ın ds3, ds3r, ds3p, ds3t gibi modelleride var bunlar ne ifade ediyor? hangisi daha iyi? daha fazla para vermeye değermi? anakarttan pek anlamadığım için sizlere soruyorum teşekkürler...

gigabyte ds3t Diye bir modeli var mı arkadaşlar varsa bunun özelliği nedir?
  • ben zaten raid maid yapmam sata300 hdd kullanıyorum ve gerekirse usb disket sürücüm var ide benim için gereksiz bir lüks gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozan19881

gigabyte ds3t Diye bir modeli var mı arkadaşlar varsa bunun özelliği nedir?

arkadaşım kusura bakma yanlış yazmışım öyle bir model yok
  • gigabyte p35 ds3L bu anakartla 400 watt aopen kasayla a-data 800 mhz viitesta ramle Q6600
    işlemciye ve deiğer bileşenlere voltaj vermeden 2400 defaulttan 3150 ye rahat çektim 266----350 fsb oldu
    Yanlız 350 yi geçemedim. (pci exp 100 hmz sabitledim) (tabiiki 3D mark 2003 3 tekrar yaptırıyorum 370 fsb ye çıktım ama stabil deil sistem) Yanlız bi problem var ramlerin çarpanı 2,5 eğer 2 olsa ramleri de kastırmayacak ve belki daha fazla voltajsız çıkabiliecem acaba bios updatei yapsam bu problem ortadan kalkar mı????
  • 2 seçeneği ortalardaymı 3. veya 4. seçenekteymiş buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 1 Kasım 2007; 22:05:17 >
  • Özellikler
    Intel® Core# 2 çoklu-çekirdek ve yeni 45nm işlemci desteği
    Eşsiz sistem performansı için DDR2 1066 belleği destekler
    SATA 3Gb/s arabirim desteği
    Features Gigabit LAN connection
    Audio controller from ALC 889A supporting for both Blu-ray and HD DVD
    formats
    All solid capacitors design
    Supports PCI-Express x16
    Intel® Core#2 Extreme Quad-Core / Core#2 Duo / Intel® Pentium® Extreme /
    Intel® Pentium® D 1333/1066/800 MHz FSB Intel® P35 Express Yonga Seti Intel® ICH9 Gigabit LAN 8 Kanal ALC889A Ses kontrolü DDR2 1066/800/667 4 adet DIMM yuvası ile 8GB'a kadar çift kanal mimari desteği 1 x 24-pin ATX Güç Bağlantı Noktası 1 x 4-pin ATX 12V güç bağlantı noktası 1 x CD in 1 x Kasa Açık Kapalı Bilgilendirme Bağlantı Noktası 1 x İşlemci Fanı Bağlantı Noktası 1 x FDD 1 x front audio header 1 x Ön Panel Bağlantı Noktası 1 x IDE 1 x power fan connector 1 x Güç Lambası (LED) Bağlantı Noktası 1 x SPDIF in/out 2 x system fan headers 4 x SATA II 3Gb/s 4 x USB 2.0/1.1
    Web Adresiwww.gigabyte.com.tw
    Seri Port 1
    Paralel Port VAR
    USB Port 8X USB 2.0
    P2/2 Mouse Port VAR
    Bellek Türü CIFT KANAL DDR II
    Yapısı ATX
    AGP Desteği YOK
    On Board Ses Kartı VAR
    On Board Lan GIGABIT
    İşlemci Yapısı Soket 775
    Satış Garanti Süresi (ay) 36
    Maksimum Bellek 8 GB
    Desteklediği CPU CORE 2 DUO
    Desteklediği CPU INTEL LGA775 PENTIUM 4
    Desteklediği CPU PENTIUM D DUAL CORE
    Ultra DMA Desteği 100
    Seri ATA Desteği VAR
    PCI Yuvası (Adet) 3
    Bellek Yuvası (Adet) 4 ADET DDR II
    Front Side Bus (MHz) 800
    Front Side Bus (MHz) 1066
    Front Side Bus (MHz) 1333

PCI-X (1X) Yuvası (Adet) 3
    PCI-X (16X) Yuvası 1

Kartım bugün eliyor... Bu kartla bende mevcut 667 mhz ram lere oc yapılabilrmi nasıl? nerden yapıoruz bios danmı? Bir de kalın olarak belittiğim değerler arasında nasıl bir ilişki var. yani kartta 1333 Mhz ne demektir bunun işlemci ve ram mhz leriyle ne gibi bir ilşkisi var... oc yapmak için bu değerler nasıl yardımcı olacak bize.... cevaplarınızı bekliyorum.... Bu arada kartım gelmeden tüm sürücü ve bios unu indirdim... güncelleme yapiim değilmi?

• 1333\1066\800 mhz yazanlar işlemci front side bus (fsb) hızı diğer 1066\800\667 yazanlar ram hızı
  • belirtilmesede 533 ramlerde çalışıyor yada 667 lik ramleri 2 çarpanıyla geri çekerek rahatça overclock yapabiliyorsunuz.
  • Q6600 le herhangi bir voltaj ayarlaması yapmadan 350*9=3150 mhz çok rahat ulaşıyosun.ramler de 2,5 çarpanı ile 890 mhz civarını buluyo bende a-data vitesta (800 mhz) var onlar da voltajsız o değere çıkıyo.
    işleciyi zorladığımda ise 375*9=3375 mhz e kadar stabil çıktım 400*9=3600 de mavi ekran geldi. bu arada ram çarpanını 2 ye getirmek gerekli ayrıca pci exp tabiiki 100 de sabitlemek zaten başta yapılması gereken bi olay onun dışında voltajları da auto yaptım kendin de manuel kullanırsan teker teker girebilirsin.
    sonrasında ramleri illaki timingleriyle oynayacam dersen ki bence çok oynama ctrl f1 ile timing menusunu boisa giridğinde açabilirsin ama onun yerine ram ayarı kısmında performansla ilgili bişiy var oradan da ram timinglerini kendisi seceneğe gore olusturuyor.

bu arada bios updati filan yapmadım belirteyim.
  • Valla kartımı zor bela taktım. Eski kartımdan küçüktü... vida yerleri uydurdum.. dvd ve cd-rw var ide kablosu yetişmedi, ters tarafa adamlar koymuş ide kablosunu... cd nin yerini değiştirdim. zor bela yetişti... neyse tüm kabloları defalarca kontrol ettikten sonra. Ya bismillah dedim start verdim. Ama resatart attı bazem windows logosu sırasında bazemde açıldıktan sonra... anakart cd sini kurmaya bi türlü fırsat vermedi.... farem free batery USB li.. fareyi tanımadı... komşulardan normal girişli fare avına çıktım onu taktım neyse fare malıştı ama restart restart format atiyim dedim format atarken yarıda restart. deli etti beni.. Kartın bozuk olduğunu düşünmeye başladım... sonra cpu nun soğutucusunu yönünü değiştirdim. (Ne alakaysa aklıma başka bişey gelmediğinden heralde) Tabi anakartın arkasına aparatla vidalandığından Tüm bağlantıları ve anakartı yeniden söküp takmış oldum.... sonra düzgün açıldı anakart driverlerini kurdum. Ekran kartının yeniden driverlerini kurdum. Sorun yok şimdilik. Nasıl düzeldi bende anlamadım.

Overclack işinide kurcaladım yine restarlar canımı sıkmaya başladı... Anakart cd sinde EasyTune5 diye bi proğram var onunla overclock yapılıyor... işlemcide 4 GHZ gördü daha yüksek ayarladım sürekli restart attı... sonra biostan load optimized yaptım ve öyle çalışıyor.
    Şimdi ramler neden hala single oluyor... 2 adet ram im de 667 ve 1 ghz... bunları nasıl dual yapacaz. anlamadım.. artı ram overclock değerlerini bios danmı ayarlayacam ve hangi değerleri ne yapacam... ram voltajları da yükseltilecekmi ne kadar...yol gösteren olursa yaparım yoksa hiç restartlara niyetim yok... çünkü bıkkınlık geldi

• 4 ghz çok iyi bir değer bayağa şanslısın bence. şimdi önceliklie easy tune ben de kurdum ama sadece işlemci sıcaklığı şiçin kullanıyotrum haberin olsun. overclocku biostan yapıyorum.
    şimdi ramlerin dual çalışması için slotlardan 1-3 veya 2-4 e takacaksın aynı renk olanlar yani
    ramlerin timingleriylen oynamak iistersen biosa girince ctrl f1 e basacaksın overclock menusüne gireince de ram overclock ayarları çıkacak
    neye ne kadar voltaj verebilirm işine gelince benim fikrim işlemciye 1,275 def 1,35 1,40 diye voltaj verebilirsin 1,40 ı geçmeni onermem ki 4 ghz isen 1,40 lazım
    ramlere gelince bu ramlerin mhz ve timinglerinin ne oldugu ve senin kaçta kullandığınla ilgili bi olay yani timingleri düşürürsn aslında voltaj vermeden bile işlemciyle (işmeciye voltaj ver) 3400 hmz görürsün ama 4 ghz için ram voltajını +0.1 veya +0.2 demelisin ve bi de kuzey koprüsü (MCH) ve FSB overvoltaj a da 0.1 civarı verip deneyebilirsin.(+0.3 hiç vermedim soyleyim)
    şimdi stabilite için yaptıklarıma gelince kasayı sürekli ısınacağı bi ortam masannın büyük gözü var kapalı oraya kouyorum sonra 3d mark 2003 ü açık 5 kez tekrarla tesetleri seçeneği var içinde onu işartetliyorum ve bekliyorum yaklasık 30 dk filan sürüyo hemen ardından fooball manager 2008 açıyorum 7-8 tane lig seçip bi takım alıyorum ve 1 sene go on holiday yapıyorum arkada o çalışırken ben de internette gesziniyorum. boylece işlemci sıcaklığı çıkabilieceği maksimum değere çıkıyor ve sistem de maksimum zorlanıyor. stabilse problem yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: dred

4 ghz çok iyi bir değer bayağa şanslısın bence. şimdi önceliklie easy tune ben de kurdum ama sadece işlemci sıcaklığı şiçin kullanıyotrum haberin olsun. overclocku biostan yapıyorum.
    şimdi ramlerin dual çalışması için slotlardan 1-3 veya 2-4 e takacaksın aynı renk olanlar yani
    ramlerin timingleriylen oynamak iistersen biosa girince ctrl f1 e basacaksın overclock menusüne gireince de ram overclock ayarları çıkacak
    neye ne kadar voltaj verebilirm işine gelince benim fikrim işlemciye 1,275 def 1,35 1,40 diye voltaj verebilirsin 1,40 ı geçmeni onermem ki 4 ghz isen 1,40 lazım
    ramlere gelince bu ramlerin mhz ve timinglerinin ne oldugu ve senin kaçta kullandığınla ilgili bi olay yani timingleri düşürürsn aslında voltaj vermeden bile işlemciyle (işmeciye voltaj ver) 3400 hmz görürsün ama 4 ghz için ram voltajını +0.1 veya +0.2 demelisin ve bi de kuzey koprüsü (MCH) ve FSB overvoltaj a da 0.1 civarı verip deneyebilirsin.(+0.3 hiç vermedim soyleyim)
    şimdi stabilite için yaptıklarıma gelince kasayı sürekli ısınacağı bi ortam masannın büyük gözü var kapalı oraya kouyorum sonra 3d mark 2003 ü açık 5 kez tekrarla tesetleri seçeneği var içinde onu işartetliyorum ve bekliyorum yaklasık 30 dk filan sürüyo hemen ardından fooball manager 2008 açıyorum 7-8 tane lig seçip bi takım alıyorum ve 1 sene go on holiday yapıyorum arkada o çalışırken ben de internette gesziniyorum. boylece işlemci sıcaklığı çıkabilieceği maksimum değere çıkıyor ve sistem de maksimum zorlanıyor. stabilse problem yok.

eyvallah hocam sağolasın ama kararımı değiştirdim ben raid yapacam ve asusp5k e wifi alacam heralde aynısını o karttada yapabilirim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.