Şimdi Ara

GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
1
Favori
27.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • overclock yapmadan bu halde çalışıyor, işin ilginç yanı kuzey köprüsü 80 derece olmasına karşın 1 ayın üzerinde bu şekilde gayet nizami çalıştı alet. zaten yabancı forumlarda da -bilmiyorum başka forum adı yazmak yasak mı- bir çok kişi bu kartın default sıcaklığı 80c dir, bu şekilde çalışması da doğaldır demiş. pek çok kişi kişi öyle kullanıyormuş yani.

ancak ben bunu gigabyte a mail attığımda 80C'nin anormal olduğunu ve servisine göndermemi önerdiler, ben de gönderdim ve beklemedeyim şu an.

ayriyetten daha önce nvidia yonga setli asus m2n x plus kullanıyordum, eah2400pro 256 mblık ekran kartımla -ati chipset- pes 2009'u 800-600 çözünürlükte oynayabiliyordum, 1024-768 de takıla takıla açılıyordu. fakat bu anakartta 1024-768 high da gayet rahat oynayabiliyorum oyunu. sanırım ati chipsetli ekran kartlarının nvidia yonga setli anakartlarda performansının düştüğü geyiği de bir gerçek.

kişisel görüşüm, benimle aynı sorunu yaşayan pek çok kullanıcı olduğundan ben olsam bu karttan almam. alıcaksam da phenom işlemci kullanacaksam alırım. ama dediğim gibi, kart hele bir garantiden gelsin neymiş ne değilmiş anlayacağız hep beraber.. kolay gelsin:D

• ben en sonunda x3 720be aldım rahat ettim sanırım eski seri x2 le ile biraz arası bouzk bu anakrtın
  • quote:

Orjinalden alıntı: cileviathan

overclock yapmadan bu halde çalışıyor, işin ilginç yanı kuzey köprüsü 80 derece olmasına karşın 1 ayın üzerinde bu şekilde gayet nizami çalıştı alet. zaten yabancı forumlarda da -bilmiyorum başka forum adı yazmak yasak mı- bir çok kişi bu kartın default sıcaklığı 80c dir, bu şekilde çalışması da doğaldır demiş. pek çok kişi kişi öyle kullanıyormuş yani.

ancak ben bunu gigabyte a mail attığımda 80C'nin anormal olduğunu ve servisine göndermemi önerdiler, ben de gönderdim ve beklemedeyim şu an.

ayriyetten daha önce nvidia yonga setli asus m2n x plus kullanıyordum, eah2400pro 256 mblık ekran kartımla -ati chipset- pes 2009'u 800-600 çözünürlükte oynayabiliyordum, 1024-768 de takıla takıla açılıyordu. fakat bu anakartta 1024-768 high da gayet rahat oynayabiliyorum oyunu. sanırım ati chipsetli ekran kartlarının nvidia yonga setli anakartlarda performansının düştüğü geyiği de bir gerçek.

kişisel görüşüm, benimle aynı sorunu yaşayan pek çok kullanıcı olduğundan ben olsam bu karttan almam. alıcaksam da phenom işlemci kullanacaksam alırım. ama dediğim gibi, kart hele bir garantiden gelsin neymiş ne değilmiş anlayacağız hep beraber.. kolay gelsin:D

şöyle bir şey kullansak çözüm olur mu acaba kuzey köprüsü için?

http://www.hepsiburada.com/zalman-zm-nb47j-fansiz-kuzey-koprusu-sogutucu-/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd60301

yalnız bunu monte edersek garantiden çıkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etzel_13 -- 1 Haziran 2009; 23:46:15 >

• arkadaslar bakın , 80 derece demıssınız kuzeycıpın sıcaklıgı sızce 80 derecede lehımlerın atması erımesı gerekmezmı ? en azından atar yanı lehımler dusunun 80 derece yanı. bence sıcaklık olcerler yanlıs gosterıolar gıbı.

yenı sıstem toplıyck olan arkadas gazisaltuk , bu anakarı ve dedıgın sıstem benımkıne benzıo bende 7750 be kullanıyorum 4 gb 800mhz ram , hd465 ekran kartı ve 500 hdd ve dolu usb fılan falan bence psu alıcaksan 500w lık thermaltake lık psular war ondan al , bende cooler master 500w war sorunsuz sadece fan ses yapıodu degıstırdım sorun yok fanda,thermal yoktu ozamanlarda. oyuzdn thermal al ve 500luk olsun 130 tl cıvarı eksende.sakın bence gıdıp 350w 400w alıyım deme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gazisaltuk

quote:

Orjinalden alıntı: cileviathan

overclock yapmadan bu halde çalışıyor, işin ilginç yanı kuzey köprüsü 80 derece olmasına karşın 1 ayın üzerinde bu şekilde gayet nizami çalıştı alet. zaten yabancı forumlarda da -bilmiyorum başka forum adı yazmak yasak mı- bir çok kişi bu kartın default sıcaklığı 80c dir, bu şekilde çalışması da doğaldır demiş. pek çok kişi kişi öyle kullanıyormuş yani.

şöyle bir şey kullansak çözüm olur mu acaba kuzey köprüsü için?

http://www.hepsiburada.com/zalman-zm-nb47j-fansiz-kuzey-koprusu-sogutucu-/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd60301

yalnız bunu monte edersek garantiden çıkar mı?

yani olay bence sorunu herhangi ekstra bir şey takarak çözmek değil, baştan böyle bir sorun yaşamamak.. ayriyetten ben de aktif bir soğutucu taktım, ısı 77C'ye düştü ancak.. hatta taktım, yahu kahretsin garantisi de gitti şimdi dedim, gigabyte a attığım maillerde de sordum, ordan düzgün takıp çıkarttığınız takdirde herhangi bir sorunun olmayacağını, orjinal heatsink'ini -pasif soğutucusu- tekrar takarak garantisine verebilirsiniz dediler.

• quote:

Orjinalden alıntı: sevenhilli

arkadaslar bakın , 80 derece demıssınız kuzeycıpın sıcaklıgı sızce 80 derecede lehımlerın atması erımesı gerekmezmı ? en azından atar yanı lehımler dusunun 80 derece yanı. bence sıcaklık olcerler yanlıs gosterıolar gıbı.

yenı sıstem toplıyck olan arkadas gazisaltuk , bu anakarı ve dedıgın sıstem benımkıne benzıo bende 7750 be kullanıyorum 4 gb 800mhz ram , hd465 ekran kartı ve 500 hdd ve dolu usb fılan falan bence psu alıcaksan 500w lık thermaltake lık psular war ondan al , bende cooler master 500w war sorunsuz sadece fan ses yapıodu degıstırdım sorun yok fanda,thermal yoktu ozamanlarda. oyuzdn thermal al ve 500luk olsun 130 tl cıvarı eksende.sakın bence gıdıp 350w 400w alıyım deme.

başlarda ben de senin gibi düşünüyordum ama olayı biraz daha araştırdığımda, gigabyte'ın bu son seri ürettiği anakartlar katı kapasitörler, 50000 saat ömrü v.s. özellikleri ile de vurguladıkları gibi çok dayanıklı anakartlar, ki zaten bunlar overclock amaç edinerek üretilmiş boardlar.. yani ordaki 50 bin saat ömrü de en kötü ihtimaller göze alınarak verilmiş: bu da gigabyte'ın sunduğu verilere göre ortalama 85 derece sıcaklığa tekabül ediyor. yani adam diyor ki, ortalama 85 derece sıcaklıkta bu anakart 50 bin saat çalışır, o kadar dayanıklı.

ayriyetten başta dediğin gibi ben de önce heralde sensörlerinde sorun vardır dedim 80 derece çok sıcak, yanar, yakar bu anakartı mantığıyla bilgisayarın kasasını açtım ve hemen kapattıktan sonra kuzey köprüsü heatsinkine şöyle bir dokundum, dokunmamla beraber elimi çekmem bir oldu, elim yanıyordu; inanılmaz sıcaktı. ayriyetten kuzey köprüsü ekran kartının dibinde olduğundan 35den yukarı çıkmayan pasif ekran kartım da 50 derecelere çıkıyordu..

ayriyetten o dediğim forumda çocuğun biri bu kuzeyköprüsü sıcaklığını harici bir sıcaklıkölçer ile ölçmüş, orda da 77 derece çıkmış.. yani sıcaklığın 80 derece olması olası bir sensör hatası değil..

• ben x3 720be + 2*2 gb crucial ballistix tracer red ram ile 3.5 ghz de sorunsuz kullanıyorum.et6 dan sistem 40-45 arası görülüyor.nb üzerindeki soğutucu sıcak ama elimle dokunduğumda yakıcı değil ayrıca x3 720be den sonra cold boot sorunum çözüldü. kart ramlari 1150 mhzde 6-7-7-24 zamanla 2.1v ile çalıştırdı.Oc performansı beni şu an memnun etti.Ayrıca kasam dente marka hazır pc kasası bir arkadaşdan almıştım önde 12 cm içeri kapakda 8cm içeri arkada 8 cm dışarı ve psuda da 8 cm dışarı üfleyen fanım var.cpu fanı olarakda amd 6400+ nın bakır tabanlı 4 ısı iletim borulu fanını kullanıyorum işlemci max 40 derece oluyor
  • selamlar,

Bu anakartı almak istiyorum
    ancak anakartın AM3 desteği konusunda kafam karıştı.

GA-MA770-UD3 (rev. 1.0)
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2982

burada,
    AM3 Ready logosu var,

1. Support for Socket AM2+/ AM2 processors: AMD Phenom™ FX processor/ AMD Phenom™ X4 processor/ AMD Phenom™ X3 processor/ AMD Athlon™ X2 processor/ AMD Athlon™ processor/ AMD Sempron™ X2 processor/ AMD Sempron™ processor

burada AM3 geçmiyor

----

GA-MA770-UD3 (rev. 2.0)
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3097

burada,
    AM3 Ready logosu yok,

1. 1. Support for AM3/ AM2+/ AM2 processors (Note1): AMD Phenom™ II X4 processor/ AMD Phenom™ II X3 processor/ AMD Phenom™ FX processor/ AMD Phenom™ X4 processor/ AMD Phenom™ X3 processor/ AMD Athlon™ X2 processor/ AMD Athlon™ processor/ AMD Sempron™ X2 processor/ AMD Sempron™processor

burada AM3 geçiyor,
    ayrıca böyle bir ifade var.
    * DDR2 1333+ is supported with combination of AM3 processors and qualified memory modules, please refer "Memory Support List" for detail memory support information.

--------

?????????????

• quote:

başlarda ben de senin gibi düşünüyordum ama olayı biraz daha araştırdığımda, gigabyte'ın bu son seri ürettiği anakartlar katı kapasitörler, 50000 saat ömrü v.s. özellikleri ile de vurguladıkları gibi çok dayanıklı anakartlar, ki zaten bunlar overclock amaç edinerek üretilmiş boardlar.. yani ordaki 50 bin saat ömrü de en kötü ihtimaller göze alınarak verilmiş: bu da gigabyte'ın sunduğu verilere göre ortalama 85 derece sıcaklığa tekabül ediyor. yani adam diyor ki, ortalama 85 derece sıcaklıkta bu anakart 50 bin saat çalışır, o kadar dayanıklı.

ayriyetten başta dediğin gibi ben de önce heralde sensörlerinde sorun vardır dedim 80 derece çok sıcak, yanar, yakar bu anakartı mantığıyla bilgisayarın kasasını açtım ve hemen kapattıktan sonra kuzey köprüsü heatsinkine şöyle bir dokundum, dokunmamla beraber elimi çekmem bir oldu, elim yanıyordu; inanılmaz sıcaktı. ayriyetten kuzey köprüsü ekran kartının dibinde olduğundan 35den yukarı çıkmayan pasif ekran kartım da 50 derecelere çıkıyordu..

ayriyetten o dediğim forumda çocuğun biri bu kuzeyköprüsü sıcaklığını harici bir sıcaklıkölçer ile ölçmüş, orda da 77 derece çıkmış.. yani sıcaklığın 80 derece olması olası bir sensör hatası değil..

aslında düşününce mantıklı
    değilse bu adamlar neden car car ultra durablele filan diyerek reklam yapsınlar?
    ama ben yine de 80 in altına indirmeye çalışacağım.

quote:

yani olay bence sorunu herhangi ekstra bir şey takarak çözmek değil, baştan böyle bir sorun yaşamamak.. ayriyetten ben de aktif bir soğutucu taktım, ısı 77C'ye düştü ancak.. hatta taktım, yahu kahretsin garantisi de gitti şimdi dedim, gigabyte a attığım maillerde de sordum, ordan düzgün takıp çıkarttığınız takdirde herhangi bir sorunun olmayacağını, orjinal heatsink'ini -pasif soğutucusu- tekrar takarak garantisine verebilirsiniz dediler.

valla doğrusunu isterseniz siz de haklısınız ancak bu soğutucunun çıkarılması ve takılması sorun olmuyorsa o zaman bu iyi bir haber.
    yalnız bu dediğim soğutucuyu monte edemez de termal macunla yapıştırırsak ya da araya termal macun sürersek garanti dışı olur mu?
    bu adreste verdiğim soğutucu iyiye benziyor,alüminyum olması iyi gibi,ancak bu hepsiburadadaki yorumların doğruluğuna hala inanamıyorum.bi tane mi kalitesiz ürün olmaz piyasada?

------------------------------

quote:

tavsiye için teşekkürler,ancak bütçem kısıtlı çalıştırmada sıkıntı olmazsa güç konusunda 350-400w almak zorundayım.sizin bir probleminiz olmuş muydu 350wattla?

bu siteden gereken en az güç miktarı hesaplanabiliyor :

http://www.journeysystems.com/?power_supply_calculator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etzel_13 -- 2 Haziran 2009; 16:35:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: apemen

selamlar,

Bu anakartı almak istiyorum
    ancak anakartın AM3 desteği konusunda kafam karıştı.

GA-MA770-UD3 (rev. 1.0)
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2982

burada,
    AM3 Ready logosu var,

1. Support for Socket AM2+/ AM2 processors: AMD Phenom™ FX processor/ AMD Phenom™ X4 processor/ AMD Phenom™ X3 processor/ AMD Athlon™ X2 processor/ AMD Athlon™ processor/ AMD Sempron™ X2 processor/ AMD Sempron™ processor

burada AM3 geçmiyor

----

GA-MA770-UD3 (rev. 2.0)
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3097

burada,
    AM3 Ready logosu yok,

1. 1. Support for AM3/ AM2+/ AM2 processors (Note1): AMD Phenom™ II X4 processor/ AMD Phenom™ II X3 processor/ AMD Phenom™ FX processor/ AMD Phenom™ X4 processor/ AMD Phenom™ X3 processor/ AMD Athlon™ X2 processor/ AMD Athlon™ processor/ AMD Sempron™ X2 processor/ AMD Sempron™processor

burada AM3 geçiyor,
    ayrıca böyle bir ifade var.
    * DDR2 1333+ is supported with combination of AM3 processors and qualified memory modules, please refer "Memory Support List" for detail memory support information.

--------

?????????????

am3 işlemci takarsın ama ddr2 bellekle kullanırsın yani am3 işlemci ile gelen ddr3 bellek desteğini kullanamazsın tavsiyem fiyatlar yerlerde iken 1066mhz cl5 çalışabilen yada 1200 mhz gibi corsair dominatör,crucial ballistix, ocz reaper vb. bellek kitlerinden almandır

• gitti bizim sıfır anakart....... bilgisayarcı bugün kurdu ve bios güncelledi ama monitör bidaha açılmadı bu ne iş arkadaşlar ürünü alalı 4 gün oldu ya.......

acaba verip örneğin şunumu alsam: GİGABAYTE GA-MA780G-UD3H.......?
  • o arkadaş kartı servise gönderip biosu yeniden yazdırsın ücret isterlersede bilgisyarcı abimiz elini cebine atsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: TİTAN06

gitti bizim sıfır anakart....... bilgisayarcı bugün kurdu ve bios güncelledi ama monitör bidaha açılmadı bu ne iş arkadaşlar ürünü alalı 4 gün oldu ya.......

acaba verip örneğin şunumu alsam: GİGABAYTE GA-MA780G-UD3H.......?

clear cmos diye bir olay var, o yapılabilinirse belki kurtarılabilir; biostan bir sorun olacağını zannetmiyorum, ayriyetten dual bios özelliği de zaten böyle vakkalar için..

clear cmos için de -kitapçığında yazar zaten- pilin oralarda bir jumper pini açıkta, oraya bir jumper takarak ya da iletken bir şey değdirerek -tornavida- 2-3 saniye bekleyince cmos ayarlarının hepsi sıfırlanıyor, bu şekilde halledilebilinir belki. yalnız bunu yapacaksanız anakartın elektrik bağlantısını kesmeyi unutmayın..

• hay ben böle kartın pc res atıp duruyor
    işlemci amd p2 x3 720
    a-data 2*2gb 1066 vitesta cl5

sorun nedir acaba?
    kasa da cooler master se-334 460w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o_delibas -- 4 Haziran 2009; 4:56:45 >
  • Vitesta Extreme Edition 2GB DDR2 1066+ (2X1GB)
    Voltaj: 2.2V-2.3V.

RAM ler voltaj istiyor olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: o_delibas

aq ben böle kartın pc res atıp duruyor
    işlemci amd p2 x3 720

sorun nedir acaba?

İlk olarak lütfen ifadelerimize dikkat edelim lütfen
    ikinci olarak gigabyte anakartlar ram seçebiliyorlar başka marka bir ram ile deneyin bakın eğer sorun olmaz ise ramlari değiştirin
  • quote:

Orjinalden alıntı: comanchee

quote:

Orjinalden alıntı: o_delibas

aq ben böle kartın pc res atıp duruyor
    işlemci amd p2 x3 720

sorun nedir acaba?

İlk olarak lütfen ifadelerimize dikkat edelim lütfen
    ikinci olarak gigabyte anakartlar ram seçebiliyorlar başka marka bir ram ile deneyin bakın eğer sorun olmaz ise ramlari değiştirin

kusura bakmayın dün baya sinirlenmiştim
    psu ile ilgili bi sorun yoktur heralde
    ekran kartı olarak sapphire hd 4830 var
  • arkadaşlar yeni sistem topluyorum.

Bu anakartı ve 720BE aldım. Rev. 2 bulamadım. Mavi de hiç yoktu.

Şimdi anakart bu işlemciyi direk görür mü, BIOS update gerekecek mi?

Teşekkürler.
  • direk görür sorun yok çekinme
  • teşekkürler

sizde de aynı işlemci var sanırım,
    ben OC için almadım ama sadece çarpanla biraz yükseltmeyi düşünüyorum.
    Sizin OC tecrübeniz var mı bu CPU ve Anakart ile?

Yukarıdaki mesajlarda sorun yaşayanlar olmuş sanırım?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.