Şimdi Ara

Gigabyte GA-MA770-DS3 (rev. 1.0)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu anakarta 4 çekirdek işlemci almak istiyorum , anakart AM2 soket bildiğim kadarı ile AM3 soket işlemcide takabilirmiyim , AM2 ile AM3 arasında sadece DDR3 farkı var diye biliyorum ama sizlerede sorayım dedim

• Fiziksel olarak AM2 + ( 939 ) soket yapılı anakartların AM3 teknolojisine ( Phenom II ) desteği mevcuttur, çünkü 938 pinli işlemciler soket 939 pinli slotlarda çalışabilmektedir, ancak aynı durum AM3 bir anakartta geçerli değildir, yine aynı şekilde AM3 işlemcilerin AM2+ soket teknolojisine geriye dönük uyumluluk göstermektedir, RAM modülleri AM2+ anakartta AM3 işlemci ile birlikte DDR 2 RAM modülleri kullanılabilmektedir. Şu anki mevcut anakartınıza 4 çekirdek bir Phenom destekli işlemci takmaya destek sunmaktadır. Ancak Phenom II ailesine fiziksel anlamda destek sunmasına rağmen çalışmayacaktır, gerek TDP miktarını karşılayamaması, gerekse işlemcinin anakart ile bir takım uyumsuzluğu nedeni ile BİOS sürümüde çıkartılmamış. AMD Athlon 64 ve Phenom ailesinden yapılı işlemcilerde sorunsuzca çalışacaktır.

Anakartınızın üretici sitesinden de gerekli teknik özellikleri öğrenebilirsiniz.http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma770-ds3_10.html

• AMD PHENOM x4 9850 940pin , AMD Phenom II 940 X4 940pin bu işlemciler çalışır mı benim anakartta acaba?yoksa hiç almayım böyle bir işlemci direk anakartı değiştireyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zayber

AMD PHENOM x4 9850 940pin , AMD Phenom II 940 X4 940pin bu işlemciler çalışır mı benim anakartta acaba?yoksa hiç almayım böyle bir işlemci direk anakartı değiştireyim?

AMD Phenom x4 9850, anakartınızca desteklenen bir işlemcidir. Phenom II ailesi desteklenmemektedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.