GIGABYTE GA-G41M-COMBO anakart alcam ama revizyon kac almalıyım 1.3 1.4 2.0 mı hamgisini almalıyım lütfen konu hakkında bilgili olanlar cevaplasın
Sorunun cevabını net olarak veremem ama bildiğim bir şey var o da 2 sene önce sistem topladım. Aldığım malın yeni olmasına çok takan bir insanım malum elektronikte de revizyondur hata düzeltmedir çok gündemde olan bir konudur. Gigabyte 990XA-UD3 aldım. Rev3.0 stoklara girmesini bekledim yeni revizyonu aldım. O zamanlar rev1.0 vardı. İnanır mısın rev1.0 için söylenen ssd problemleri falan ne varsa aynen bu kartta da var. Yine kulüpte çokça konuşuldu. Ve üstüne üstlük bu kartta overclock yapılınca stabilite bozuluyordu. Forumda bilen bilir çok aradım taradım sordum soruşturdum. Hatta aynı sorunu bana soranlar oldu. E tabi haliyle kimse bir şey diyemedi. Haklılardı çünkü sorun biosdaymış. Ben 2 sene boyunca sistemi adam etmeye çalıştım. 2 sene sonra ne mi oldu? Küfür gibi beta bios çıktı(sorunu çözmüşler), ve üstüne kartın rev3.1 versiyonu geldi. Yani ben gerçekten anlayamıyorum neden böyle bir şey yaptılar. Anakartımdan bu konuda memnun değilim ben. Ayrıca fan hızlarına hiçbir şekilde müdahale imkanı sunmuyor. Kendi hazır profilleri var.
İntel tarafı bambaşka zira intel anakartlar daha gelişmiş, çipsetleri farklı ama konuyu Gigabyte olarak ele alırsak sana yaşadıklarımı anlatmak istedim. Bilemiyorum belki de AMD geriye dönük uyumluluk sağlamak için eski çipsetlerle yeni işlemcileri uydurmaya çalışıyor bu da anakart üreticisini yenilik yapmaya, hataları gidermeye zorluyor ama diğer üreticilerin böyle yapmadığı da aşikar. Kaldı ki onlarda bu tarz şikayetler de görmedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim ama benim bu parçayı almam lazım sonra zaten asusa döncem