Şimdi Ara

Gigabyte g41m-combo Ram önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ram alacağım 2x4 bu anakart her ram ı desteklemiyormuş bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim Acil bi durum.

Bu ram ı düşünüyorum.http://www.corsair.com/en-us/cmx4gx3m1a1333c9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatxaslan -- 26 Mart 2015; 23:47:45 >

• Alınabilir sıkıntı çıkarmaz.Ama doğru slota taktıgınızdan emin olun
  • Msi ın sitesinde var anakart ın ram desteği sanırım tam hatırlamıyorum ama :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DDR3 1333(O.C.)/1066/800 MHz
    2 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği

1333mhz ddr3 ram alabilirsin, biostan manuel ayar yaparak kullanabilirsin.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Dostum bazı kişiler mesela kingston ram desteklemiyor diyor ben bi anlam getiremedim şimdi sıfır 2x4 ram alacağım korkuyorum =)
  • Corsair 1333 ramleri destekliyor o anakart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeşim haftaya alacağım bakalım hiç kullanan varmıdır diye bu konuyu açtım ama yok galiba. Varsa yazarlarsa sevinirim Anakartım Gigabyte G41m Combo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatxaslan

Sağolasın kardeşim haftaya alacağım bakalım hiç kullanan varmıdır diye bu konuyu açtım ama yok galiba. Varsa yazarlarsa sevinirim Anakartım Gigabyte G41m Combo

Valla ben de elimdeki xeon islemciyi calistirmak icin g41m combo anakart almistim soket mod vs vs yaptiktan sonra kingston ramlerle calismadi. Gskillerin sogutucuz 1333modeli ile corsairin sogutucuz 1333 karton vakumla satilan raminde calisti.
    http://img6a.flixcart.com//image/ram/w/z/w/corsair-cmv4gx3m1a1333c9-400x400-imad6yzuzdqpwceh.jpeg
    Linkteki ram bakarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Çok sağol kardeşim İleriye yatırım yapmak için Corsair XMS3 2X4 8 GB DDR3 1600 MHZ CL9 Alacağım ama şaşkınım 2.el almayı planlıyorum Get ile alıp çalışmaz ise geri gönderirim diye düşünüyorum.
  • Biraz yabancı forumlarda araştırmam sonucu burayı buldum
    http://www.pc-specs.com/mobo/GigaByte/GigaByte_GA-G41M-Combo_(rev._2.0)/1628/Compatible_RAM

Buraya güvenebilirmiyim sizce ? Birde işlemci olarak i3 i5 i7 diyor İşlemcim Q9650 sıkıntı olmaz değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatxaslan -- 28 Mart 2015; 2:25:55 >
  • Güncel bu hafta alacağım yardım bekliyorum arkadaşlar param boşa gitsin istemiyorum.
  • ferhatxaslan kullanıcısına yanıt
    G41m-combo rev 2.0 üzerinde 2 adet Gskill f3-12800cl9s-4gbrl model ram dual channel modda sorunsuz çalışıyor, uzun süre kullandım.
  • 2x4 olarakmı benimkide rev 2.0
    Anakartınız, daha doğrusu g41 chipset dual rank ram destekler. Yazdığınız belleklerin teknik bilgilerine ulaşamadım. O nedenle uyar veya uymaz diyemiyorum.
    Kingstonda artık dual rank ürün yok doğru bilgi.
  • ram işinde bu bunda çalışır'ın garantisi yoktur ama genel görüş bu ram iyidir diyorlarsa bence yapman gereken dedikleri ramı düzgün bir yerden sipariş etmen gerekirse alırken söylemen anakartım biraz garip tanımayabilir diye.sorun çıkarsa aldığın yere gönderebilmen lazım ben görüyorum gittigidiyor'da adam yazmış uymazsa anakartınıza geri alırım ama kargoyu ödemem diye.bunu normal mağazaların da yapıyor olması lazım cins bir yer değilse o yüzden paran boşa gitmez biri olmazsa iade eder başka marka alırsın.

1333 2x4gb ram piyasada yok kingston var bence 1600 olanını alıp 1333 ayarlasan daha iyi olur 1600 ramler bu şekilde çalışabilir bir iki kademe düşüğü olarak.yüksek ram takman sorun olmuyorsa bu güzel

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-vengeance--cmz8gx3m2a1600c9--8-gb-dual-kit--2x4gb--ddr3-1600mhz-cl9.aspx

yüksek ram işlemci soğutucusu yüzünden sorun oluyorsa bu güzel

http://www.ereyon.com.tr/urun/corsair-8gb-vengeance-lowprofile-cml8gx3m2a1600c9.aspx

• Verdiğin bilgi için çok teşekkür ediyorum hepsiburada.com dan alacağım kutusuyla beraber geri iade edebilirsiniz dediler. Peki eksen bilgisayar bu konuda nasıl bilgin varsa yazabilirmisin ? 217 TL ye gayet makul bir fiyat kardeşim birde ben 4gb lik alsam ilk sonra aynı kodlu tekrar 4gb lik alsam dual yapabilirmiyim ?

Yarın almayı düşünüyorum param boşa gitmez inş ya senin önerdiğin eksen bilg. almayı düşünüyorum bende onu düşünüyorum dünden belli ama eksen e hiç bakmamıştım hepsiburadada 280tl
  • Birde yabancı bir sitede bunu buldum çevirdim ama bişi anlayamadım yardımcı olabilirmisin =)

When i first ordered this mobo it was not out of stock with flipkart. so i ordered it the 3rd day when it was available. I am using it with a Intel core 2 duo E4300. the purpose i ordered this bcoz i wanted to overclock my CPU. It is so easy to overclock CPU using this mobo and a good pair of DDR3 RAM (CORSAIR VENGEANCE i prefer). U wont believe me i am running mine at 3.38 GHz (from 1.8 GHz) with a stock cooler. but still m gonna buy a decent cooler.
    the maximum temperature is like 60 degrees with load n wen i continuously play ASSASSINS CREED 3 for more then 3 hours. Well this mobo only has on con ie it does not support an OC RAM clock speed of 1600mhz instead it supports little lesser ie 1333mhz. anyways who cares it doesn't make so much difference. well m happy with this mobo. I am ****ing sure to conclude is this piece of mobo is d best LGA 775 socket motherboard available. Thumbs up to buyers............. Gigabite rocksssss.

• biraz müşteri memnuniyetine önem veren her yer geri alır çünkü bu ekran kartı değil beğenmedim diye göndermiyorsun rami anakart görmüyor mesela bu durumda çoğu yer geri almak zorunda.eksen bilgisayar merdiven altı bir yer değil oranın da sorun çıkaracağını zannetmiyorum hesaplıysa dediğin kadar fark varsa alabilirsin mal aynı maldır yani bir ters olayı yoktur.

yazıda çok değişik bir şey söylemiyor senin anakartın aynısı sanırım adam almış corsair vengeance overclock yapmış ona şaşırmış oyun oynamış falan ama bizi ilgilendiren kısmı 1600 almış ramı ama anakart 1600 desteklemediği için 1333 olarak ayarlamış bunu demiştim ben zaten sana 1333 2x4 kit alacağına 1600 alıp 1333 olarak çalıştırabilirsin diye.

sonuç olarak corsair o anakarta uygun görünüyor.
  • Çok teşekkür ediyorum kardeşim yarın alacağım eksenden. olmadı anakartı ve işlemciyi kökten değiştiririm anasını satayım :D
    Tekrar Merhaba

sitelerde verdiğiniz corsair ürünün teknik detayını corsair in kendi sitesinde de bulamadım ama ürün yüksek olasılıkla single rank, bu nedenlede sizin makinenizde çalışmayacak. Corsair bizim distribitör olduğumuz markalardan biri olamadığı içinde elimizde teknik bilgileri yok.
    Kendi markalarımız içinde çalışır dediğimiz ürünler kesinlikle çalışacaktır. Dual rank ürünler eski olduğu ve az üretildiği için fiyatları daha yüksektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.