Şimdi Ara

GIGABYTE GA-EX58-EXTREME + INTEL CORE i7 920 & Bombardıman...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben geçen günde sizlere danışmıştım. Geçen listede düşündüğüm ürünleri hemen o akşam alacaktım. Size sordum ve o zaman da bana yardımcı oldunuz. Bende açtım gözümü öyle balık gibi atlayacağıma araştırıp ta alayım dedim. Derken son durum ve liste öyle bir hale geldi ki. Hem son kararımdan daha ekonomik hem daha karmaşık oldu. Şimdi size aşağıda ayrı ayrı belirtilmiş birkaç sorum var. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

1-İşlemciyi ve ekran kartını izmir’de bir arkadaşımın arkadaşında buldum. Ürünler bir aylık garantili ve faturalı:
    INTEL CORE i7 920 + ZOTAC GTX 280= ikisine toplam 1100 TL nakit istiyor. İlk sorum bu ikisi için bu fiyat nasıl "ZOTAC GTX 280" alınır mı ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2-Diyelim bu ekran kartını aldım ilerde "ZOTAC GTX 295" vs alacak olsam bu "ZOTAC GTX 280" ile Crosfire mi SLI mi neyse çift Ekran kartı bağlayarak kullanabilir mi’yim. "GIGABYTE GA-EX58-EXTREME" anakart destekler mi ve verimli olur mu?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-Önceleri "GIGABYTE GA-EX58-EXTREME" almadan önce baya bir kararsız kaldım geçen mesajda "GIGABYTE X58-UD4P DDR3" gibi daha ekonomik anakartlar önermiştiniz fakat inceledim baktım onlarda benim ihtiyacımı karşılayacak mesela 2 ethernet çıkışı vs gibi birkaç özellik eksik kalıyor o zaman varsın "GIGABYTE GA-EX58-EXTREME" olsun dedim ve HB'de buldum. GIGABYTE GA-EX58-EXTREME INTEL X58= 656,80 TL'ye satıyor daha uygun fiyatlı bir yer var mı?

4-Anakartı HB'den alırsam yanında "High Power 750W Absolute" güç kaynağını 260,39 TL'ye veriyor. Fakat elimde bide "High Power 460W High Performance HPC-460-N12S" güç kaynağı var. Eğer yetmez derseniz yukarıda ki Hepsi burada kampanyası ile anakartın yanında verilen "High Power 750W Absolute" güç kaynağını alayım mı ? Yoksa daha ekonomik ve performanslı bir güç kaynağı öneriniz olur mu ?

5-Kasa almayım dedim çünkü Elimde boşta bir tane "AOPEN H600B-B12" Kasa var. Olursa şimdilik bunu kullanmayı düşünüyorum:http://www.mavibilgisayar.com/ud/1378 Bir zamanların iyi kasasıydı. Ne dersiniz bu yukarıdaki güç kaynaklarından birisi ile bu sistemi kaldırır mı? Yoksa bu yeni anakartlara bu kasa uymaz montelenmez vs mi dersiniz ? Çünkü birde "NZXT 8E-LX002-UUB BLACKLINE"http://www.mavibilgisayar.com/ud/8853 kasa var ama diğeri daha kalite geliyor bana bu çok cafcaflı sevemedim.

6-GigaByte "GA-EX58-EXTREME" anakart ile "INTEL CORE i7 920" işlemciyi 4GHz'ye yükseltmeyi anlatan bir tutorial yayınlamış. "Core i7 920 Overclocking Tutorial" bende bundan faydalanırım diye şöyle bir göz gezdirdim. Her şey tamam gibi fakat RAM olayında takıldım. PDF'de anlatılan RAM'ler "Corsair TR3X6G1333C9 3channel memory" Bunun araştırmasını yaptım. "INTEL CORE i7 920" işlemcilerde 3 kanal ram daha iyi oluyormuş.

PDF'de anlatılan RAM'in HB'de ki fiyatı şöyle: 660,19 TL
    "CORSAIR TR3X6G1333C9 2GBx3 1333MHZ 6GB KIT DDR3 MEMORY"= 660,19 TL
    http://www.hepsiburada.com/corsair-tr3x6g1333c9-2gbx3-1333mhz-6gb-kit-ddr3-memory-/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd84142

Fakat aynı RAM gibi görünen
    "CORSAIR TR3X6G1600C9 2GBx3 1600MHZ DDR3 MEMORY"= 333,44 TL
    http://www.hepsiburada.com/corsair-tr3x6g1600c9-2gbx3-1600mhz-ddr3-memory/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd84109

Şimdi bu işte bir gariplik yok mu ? 13333MHz'lik 2x3 RAM takımı 16000MHz'lik 2x3 Ram takımından daha ucuz. Şimdi ben bu sistem için 13333MHz ram alsam daha mı iyi olacak yani? Anakart 2100+MHz destekli. Acaba dedim bu 1600MHz olan RAM'ler ile PDF'de yazan Overclock işlemini yapamıyor muyum.

Ne yapmalıyım bana bi akıl verin. Şöyle MAX 300 - 350 TL gibi (daha düşük olursa da iyi olur) Geleceğe dönük alabileceğim en iyi 3 adet RAM hangisi olur nerede satılır.
    Fiyat=Performans olayı yani.

7-Elimde birde "CoolerMaster Hyper 6" CPU soğutucu var. Ben bunu alalı 3 sene falan oluyor herhalde. En son çok ısınan P4 3.4'ümde kullanmıştım. Bu soğutucu o zamanlar denediğim birçok soğutucuyu resmen ezip geçmişti.
    http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/cm-hyper6
    http://www.thgtr.com/cpu/200404261/hyper6_cooler-01.html

Acaba bu anakarta uyar mı ? Bu konuda bilgisi olan var mı? Sonuçta o soğutucu çıktığında bu sistemin hayali bile yoktu kimsede. O zaman ki P4'leri ve o zaman ki AMD'leri vs kapsayan ayakları vs var ama acaba bu anakarttaki delikler vs farklımıdır acaba eğer uymaz diyorsanız bana işimi görecek overclock yapsam da işe yarayacak birde soğutucu tavsiye edebilir misiniz?

ali277, hondaa_civic ve LEON-X arkadaşlarıma geçen mesajda da verdikleri destek için ayrıca teşekkürler.

Evet arkadaşlar soru bombardımanına tuttum sizi ama sabırla bana yardımcı olacağınızı umud ediyorum. Hepinize yardımlarından dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Ve hondaa_civic dostum gözüm gibi baktığım 5 yıllık aracım 94 Civic Sedan'ımı model yükseltmek amacıyla geçen ay sattım. Ondan önce de 90 model bir yumurta kasa hondam vardı. Şimdi de ALLAH nasip ederse 2002-2005 arası 4 kapılı bir Hatchback Honda düşünüyorum...

• CPU
    CORE I7 920...

bu işlemci gayet doğru seçim işlemcinin D0 revizyonu yakında gelir daha iyi oc oluyor piyasada bulabilirsen bunu almanı öneririm...

ANAKART

Su soğutma kullanmayacaksan EXTREME - gereği yok -...
    Bende yakın bir tarihde core i7 almayı planlıyorum... Anakart EX58-DS4 ile EX58-UD4P arasında gidip geliyorum...
     GIGABYTE GA-EX58-EXTREME + INTEL CORE i7 920 & Bombardıman...

Anakartlar NVIDIA kartlar için SLI
    ATI kartlar için CROSSFIRE desteği sunuyor ama 2 kart gereksiz bence Tek bir kart al güçlüsünü al derim...

EKRAN KARTI
    Eğer bütçen varsa şimdilik normal orta bir kart alıp yazın ATI ve NVIDIA 40NM gpu'ya sahip kartlarını bekleyebilirsin ( şahsen öyle yapacağım)
    Ama şimdi alıcaksan GTX 275 yada GTX 295 Bunlara bak derim...
    ATI olarak HD4890'a bak derim...

PSU
    hocam bu sisteme high power 460w hiç iyi olmaz ...

HIGH POWER ABSOLUTE 650W yada 750W modelini alabilirsin...

RAM
    seçtiğiniz CORSAIR 3*2GB 1600 MHZ ramler gayet iyi...

İstersen OCZ GOLD EDITION 3*2GB 1600MHZ ramlerede bakabilirsin...

Sistem genelde güzel
    Dediğim gibi extreme gereksiz masraf olacaktır...

• Geçen konunu bilmiyorum ama yukarıda saydığın parçalar high end'e yaklaşıyor dolayısıyla fiyat/performans açısından çok iyi tercihler olduğunu söyleyemeyeceğim. Kullanım amacını oyun olarak tahmin ediyorum gtx280 ekran kartı düşündüğünden yola çıkarak. Oyun için kasa da 2000ytl sınırını geçmemeni öneririm. eğer bütçen daha fazlaysa bankaya koy her sene orta düzey upgradelerle çok daha uzun seneler güncel sistem kullan.

Gelelim sorularına, sondan başlayalım:
    7- Uymaz.
    6- Kesinlikle bir tuhaflık var acaba 3x1 i 3x2 diyemi yazmışlar. Site yönetimine bir sor mutlaka.
    5- h600 b12 daha önce kullandım güzel kasadır ama böyle bir sistemde ferah bir big tower kasa (yer sorunun yoksa tabii) daha uygun olacaktır.
    4- 460w yetmeyecektir 600w üzeri kalite psu öneririm. high power iyidir.
    3- Fiyat normal gözüküyor
    2- Sli yada cf yapabilirsin
    1- Fiyat anormal değil ikinci el olduğuna göre biraz daha pazarlık edip alman gayet karlı olur.

Herşeye rağmen bir oyun bilgisayarına bu kadar para yatırmak sokağa saçma terimine karşılık geliyor.
    konsol ve büyük ekran bir lcd çok daha uzun ömürlü bir tercihtir oyun için

• Ali hocamın dediği gibi bence tek kart alın. Gtx 295-gtx 285 daha uygun olsun dersen gtx 275

Bencede extreme e gerek yok Çok pahalı. ali hocanın yazdığı anakartlar gayet güzel

ram olarakda 3x2 1600 mhz

Ben de honda civic tutkunuyum. Ama daha sahip olamadım İnş ilerde sahip olurum .
    Honda civic in her kasasını seviyom. En son kasası muhteşem. Dijital göstergesini ve direksiyonunu çok seviyorum.

• Ekran kartınızı bence GTX275 alın daha ucuz ve GTX280 ve GTX285 ile aynı performansı verir hatta bazen geçer , 460W Psu Yetmiyecektir 750W yada 650W absolute power alabilirsin , kasayı değiştirin bence sisteme yakışmaz , ram olarak bu gösteridiğinizi alın CORSAIR TR3X6G1600C9 2GBx3 1600MHZ DDR3 MEMORY"= 333,44 TL yanlışlık olamaz çünkü her tarafında 6GB yazıyor , cpu soğutucu içinde o kadar para vermişken 90 TL e Sunbeam Core Contact freezer alın hem daha sessiz hem daha performanslı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: SY34

Ekran kartınızı bence GTX275 alın daha ucuz ve GTX280 ve GTX285 ile aynı performansı verir hatta bazen geçer , 460W Psu Yetmiyecektir 750W yada 650W absolute power alabilirsin , kasayı değiştirin bence sisteme yakışmaz , ram olarak bu gösteridiğinizi alın CORSAIR TR3X6G1600C9 2GBx3 1600MHZ DDR3 MEMORY"= 333,44 TL yanlışlık olamaz çünkü her tarafında 6GB yazıyor , cpu soğutucu içinde o kadar para vermişken 90 TL e Sunbeam Core Contact freezer alın hem daha sessiz hem daha performanslı olur

Core Contact Freezer intel cephesinde 775pin'i destekliyor sadece...

• Merhaba arkadaşlar. Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Peşin peşin belirteyim bilgisayar oyun amaçlı olmayacaktır. Hoş oyunda oynarım tabi ara sıra cs'ye falan takılırım da bu conf cs için fazla. Ben bilgisayar üzerinden çalıştığım için çok çeşitli işlerde kullanılabiliyor. Kimi zaman 3DMax, Kimi Zaman PhotoShop, Her zaman bir sürü CodeGear RAD Studio Builderleri vs açık oluyor. Özetle bu bilgisayarı alacak parayı da, evlendiğim parayı da arabamı alacak parayı da eski bilgisayarlardan kazandım. O yüzden yaptığıma bir yatırım olarak bakıyorum kesinlikle sokağa atmak vs gibi bir durum yok. Sadece donanım konusunda ne zamandır bi güncelleme yapma ihtiyacı duymadığım için geçen gün bu kararı alana kadar biraz uzak kalmıştım.

Anakartı "GIGABYTE GA-EX58-EXTREME" olarak tercih etmemin asıl nedenleri ise üzerinde 2 adet ethernet girişi olması ve ekteki pdf'de anlatılan sistemde overclock yaparken "GIGABYTE GA-EX58-EXTREME" kullanılması. Artı olarak soğutması daha iyi vs gibi özellikleri de var. İşim gereği çalışma odamda 5 bilgisayar var ve bu benim ilk LGA1366 socket bilgisayarım olacak. Yazdığım programları test ederken birçok platformda denemem, değişik ağ ve Client Server bağlantıları kurmam vs gerekiyor. O yüzden daha önceki makinalarda hep çift ethernet kimi zamanda hub kullandım. Böyle alışmışım, böylede gidiyor. Fakat yine de söylediklerinizin etkisinde kalıp onu mu alsam bunu mu, onu mu alsam bunu mu diye düşünüp duruyorum.

Bu arada Core i7 920 işlemciyi bugün 500 TL'ye arkadaştan aldım. Alacak olursa GTX 280'i de 550 YTL'ye bırakıyor. Ekran kartı olayına gelince sanıyorum uzun yazdığım için kimse yazdıklarımı tamamen okumamış.
    Ben GTX 275 fiyatına GTX 280 buldum acaba GTX 275 daha iyi olduğu için mi bazılarınız 275 tavsiye etti? Yoksa 275 almaktan sa 280 mi almalıyım?

CORSAIR 3*2GB 1600 MHZ RAM'leri ve "High Power 750W Absolute" güç kaynağını artı anakartı almaya kesin karar verdiğimde, muhtemelen bugün yarın HB'den alacağım.

Sanıyorum elimdeki kasalara da olmaz demişsiniz. Şimdi güç kaynağını harici olarak alacağıma göre bana ISOLO fiyatlarında ama POWER'siz daha iyi bir kasa önerebilirmisiniz.

Birde işlemci için LGA 1366'destekli bir soğutucu önerebilen var ise memnun olurum.

Hepinize sonsuz teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akasa AK-967 Nero Intel i7 Direk Temaslı Perf. Fan --- 110 lira işini görür başarılı bir alet.

http://www.exa.com.tr/akasa/fan_ve_sogutucular/akasa_ak967-335-7340.html
  • Evet arkadaşlar bazıları henüz elime geçmese de liste tamam sayılır. Siparişleri geçtim:

+INTEL CORE i7 920
    +GIGABYTE GA-EX58-EXTREME
    +HIGH POWER ABSOLUTE 1000W
    +CORSAIR TR3X6G1600C9 2GBx3 1600MHZ DDR3
    +AKASA NERO AK-967 CORE I7
    +COOLER MASTER HAF 932 (RC-932) KASA SİYAH

"WESTERN DIGITAL 1 TB 3,5" SATA2 7200RPM 32MB CACHE WDC-WD1001FALS" ve "SEAGATE 1TB 7200RPM 32 MB NCQ SATA2 SABİT DİSK ST31000333AS" arasında kaldım. Baya okudum ama herkes birşeyler söylüyor bende kararsız kaldım. Bu yüzden size bir sorayım dedim. Eğer siz de öneride bulunmazsanız WD'yi tercih edeceğim.

Artı olarak geriye tek eksik EkranKartı kaldı. Ve 500 TL butcem var. Arkadasta ki "ZOTAC GTX 280" hala duruyor. Sizden son bir ricam var. 600 TL'ye bu tertemiz garantili "ZOTAC GTX 280"i mi alayım:
    http://www.hizlial.com/donanim-oem-/ekran-karti/zotac/zotac-1-gb-gtx-280-gddr3-nvidia®-geforce®-gtx-280-pcie-dl-dvi-hdcp-hdtv-512-bit-ekran-karti_30.013.1578.0015.htm

Yoksa bana Nvidia chipsetli ve 22 Samsung LCD çalıştıracağım başka bir ekran kartı mı önerirmisiniz?
    Sistemi kurduğum da resimlerini çekip buraya ekleyeceğim. Fakat önce bana şu yukarıda ki 2 sorumda fikir verin lütfen. Teşekkürler...

[URL Eklendi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 14 Nisan 2009; 4:55:14 >

• Şimdiden hayırlı olsun dostum
  • Teşekkür ederim LEON-X. ALLAH arasıra herkese nasip etsin. Sende benim gibi gecelerin adamısın gördüğüm kadarıyla.

Evet arkadaşlar artı olarak bu soruma hala yanıt arıyorum yardımcı olacak var mı ?

Geriye tek eksik EkranKartı kaldı. Ve 500 TL butcem var. Arkadasta ki "ZOTAC GTX 280" hala duruyor. Sizden son bir ricam var. 600 TL'ye bu tertemiz garantili "ZOTAC GTX 280"i mi alayım:
    http://www.hizlial.com/donanim-oem-/ekran-karti/zotac/zotac-1-gb-gtx-280-gddr3-nvidia®-geforce®-gtx-280-pcie-dl-dvi-hdcp-hdtv-512-bit-ekran-karti_30.013.1578.0015.htm

Yoksa bana Nvidia chipsetli ve 22 Samsung LCD çalıştıracağım başka bir ekran kartı mı önerirmisiniz?

• Üstad bu kart işini görmez mi ?

Zotac GTX 275 896 MB 448Bit (240 core) GDDR3 16X --- 510 lira

http://www.exa.com.tr/zotac/ekran_kartlari/zotac_gtx-334-7754.html

Ama kendi tavsiyem HD4890 olurdu gtx 280 ile kafa kafaya gidiyor ve bazı testlerde de geçiyor... ve uygun fiyatlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Üstad bu kart işini görmez mi ?

Zotac GTX 275 896 MB 448Bit (240 core) GDDR3 16X --- 510 lira

http://www.exa.com.tr/zotac/ekran_kartlari/zotac_gtx-334-7754.html

Ama kendi tavsiyem HD4890 olurdu gtx 280 ile kafa kafaya gidiyor ve bazı testlerde de geçiyor... ve uygun fiyatlı

Görür aslında bu kart da görür. Sadece bilmediğim ve özellikle merak ettiğim olay şu. Zotac GTX 275'mi daha iyi yoksa ZOTAC GTX 280'mi iyi ? Çünkü eğer 280 daha iyi dersen 550'ye onu almaya çalışacağım. Yok 275 ve 280 aynı ya da 275 daha iyidir dersen 275'i alırım.

• Valla testlerini bir arkadaş için yazmıştım ben ama şuan bulamıyorum sana pm 'den bir link yolluyorum onu bir incele... Aralarında çok bir fark yok bu üç kartın hele de HD4890 ile Gtx280 arasında...
  • Teşekkür ederim dostum gönderdiğin linkteki testleri inceledim. HD4890 gayet güzel bir kart gördüğüm kadarıyla. Hem Her zaman ki gibi ATI chipsetli kartların Nvidia chipsetlilere göre fiyat avantajını da bünyesinde barındırıyor. Fakat merak ettiğim bir nokta var bu HD4890'da HDTV çıkışı var mı ? Çünkü ben direk Full HD TV ye de HDMI'dan çıkış yapıp Bray film vs seyretmeyi planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 14 Nisan 2009; 6:12:52 >
  • 4890 guzel fiyati yaninda inanilmaz bir overclock potansiyeline sahip. 2 tanesi de default halde ayni fiyata gtx 295 darmaduman ediyor, bence 4890 alin 22` monitorde altindan kalkamayacagi oyun yok. ayni fiyata gtx 295 i de geceyim derseniz yanina 2. takarsiniz.

hele hele 2 tane 975 1150 gibi rahatlikla ulasilabilecegi hizlarda calisan 4890 cf nin performansini hayal bile edemiyorum.

saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 14 Nisan 2009; 6:35:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.