Arkadaşlar merhaba , 2 gün önce itopya üzerinden aldıgım GIGABYTE 27" G27QC A monitör dün geldi akşam bi test ediyim dedim masaüstünde ve internette gezerken bi sorun yok fakat oyun oynarken videodaki gibi ekranda bi ışık yanıp yanıp sönüyor ve aşırı rahatsız ediyor . ekran kartım 3060 ti işlemcim ryzen 5 5600 . Bu durumda iade edebilir miyim sorun monitörde midir veya sorunu çözebilir miyim yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler https://www.youtube.com/watch?v=gx8XOExjb4s |
GIGABYTE G27QC A ekran titremesi

-
-
GIGABYTE G27QC A, monitorden aynı zamanda ben de aldım ve aynı sorunu yaşadım. Flicker / titreme problemini ciddi seviyede azaltmanın bir yolunu buldum. Özellikle Nvidia ekran kartı kullananlar için paylaşıyorum. AMD için de benzer olacağını tahmin ediyorum.
Öncelikle sorun adaptive sync'den kaynaklanıyor. Bunu test etmek için monitor osb menüsünden adaptive sync özelliğini kapatıp reset attıktan sonra sorun yaşadığınız oyuna tekrar girin. Titremenin geçtiğini göreceksiniz.
Bu özelliği yine de kullanmak isterseniz ben şu şekilde bir çare buldum. Biraz karışık ama ilgiliyseniz deneme yanılmayla işinize yarayacak bir ayar bulabiliyorsunuz.
Monitor osb menüsünden adaptive sync'ı tekrar açın. Nvidia kontrol paneline girin. manage 3d settings'de monitor technology sekmesinde eğer seçili değilse GSYNC compatible seçin. Bir üstünde max refresh rate göreceksiniz buna on diyin ve 161'i seçin.
Sol tarafta Set up Gsync sekmesine gelin enable gsync - enable full screen ve enable selected settings'i işaretleyin.
Yine sol tarafta change resolution'da refresh rate'in 165 olduğundan emin olun. Apply diyerek çıkın.
Simdı CRU isimli programı indirin. Cru.exe'yi çalıştırın. En üstteki kutudan 2560x1440@165 seçeneğini işaretleyin ve yine en üstteki edit butonuna basın. Çıkan ekranda 48-165 olan v-range değerini 30-161 olarak değiştirin.
OK'a basarak çıkın ve CRU klasöründeki restart64'ü çalıştırın. Ekran kapanıp açılacak. Garanti olsun diye pc'yi yeniden başlatmakta fayda var.
Oyunu açın ve ayarlara gidin. fullscreen'de olduğundan emin olun.
Eğer sorun çözülmediyse yine oyunun ayarlarına girip V-sync'i aktif hale getirin. Oyunu yeniden başlatın. Yine sonuç alamazsanız oyunun ayarlarından v-sync'i kapatın ve nvidia kontrol panelinden aktif hale getirmeyi deneyin.
Bu formülü kullanarak RDR2 menülerindeki flicker - titreme problemini beni rahatsız etmeyecek seviyede azalttım. Asıl problemim cutscenelerde bu sorunu yaşamaktı. O tamamen ortadan kalktı.
Not: GSYNC'ın ne aktif olup olmadığından emin olamıyorsanız Nvidia kontrol panelin en üst kısmındaki display'e tıklayarak G-SYNC compatible indicator'u aktif hale getirebilirsiniz. Daha sonra yine aynı yerden kapatabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X