Merhaba forumda bu ekranı kullanan arkadaşlarım deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Herhangi bir kronik sorunu var mı elektrik tüketimi mesela şimdiden teşekkürler GIGABYTE AORUS 48" FO48U 120Hz 1ms HDMI DP USB Type-C HDR KVM OLED UHD Gaming Monitör | ITOPYA https://www.itopya.com/gigabyte-aorus-48-fo48u-120hz-1ms-hdmi-dp-usb-type-c-hdr-kvm-oled-uhd-gaming-monitor_u14928 |
Gigabyte Aorus fo48u nasıldır ?

-
-
Eğer o kadar büyük monitörü koyacak yeriniz varsa muhteşem bir monitör. Aslında monitör demeye dilim varmıyor
48 inch takdir edersiniz ki baya bir büyük. Bilgisayar oyunlarından ziyade konsol oyunları için yapılmış bir monitör. Bu kadar büyük bir monitör ile pc de oyun oynayayım deseniz 1 metre uzağında oturmanız lazım. Ama büyük masa varsa neden olmasın. Rting sitesinde oyun özelliklerine göre en yüksek skor alan monitörlerden bir tanesi. Eğer almaya karar verirseniz, size gönderdiğim sayfada ICC profili var, onu çekip yüklersiniz.
rtıngs.com
Gigabyte AORUS FO48U OLED Reviewhttps://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/aorus-fo48u-oled#page-top
-
Yer ve mesafe sıkıntı değil yahyace hocam beni düşündüren şu oled yanığı durumu. Gerçi işim yoksa ekranı kapatır yada kısa süreye ayarlı ekran koruyucu ayarlarım bu yeterli olur mu sence. Birde ürünü forum dışı buldum lakin faturası biraz karışık. Ürünün faturası alacağım kişinin arkadaşının çalıştığı şirket üzerine yani yok gibi düşün olası servislik durumda fatura ister mı bu gigabyte distribütörleri
-
Oled ekran kullanırken bilgisayarda düz siyah masaüstü görüntüsü kullanmak, windows'un toolbar'larını mouse'u üzerine getirdiğin zaman görünür yapıp gizlemek, monitörün menü ayarlarında oled ekranlar için bakım özelliğini monitörün kitapçığında yazdığı şekilde kullanmak gibi şeylere dikkat ederseniz burn-in sorunu yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Ama ürünün faturasız oluşu garantisini etkiler mi onu hiç bilmiyorum. Bence distribütörü arayıp sormakta fayda var. İletişim numaralarını verdim aşağıda
-
Cevaplar için teşekkürler yarın ilk işim distribütörleri aramak olacak. Bi sorun olursa arkadaşın adına ürünü göndeririz filan dedi de boş işler biraz yarın bir gün elemanla aram kötü başının çaresine bak derse bunları da düşünüyorum. FV43 olan modeli alacaktım oda 20000 den 23500 çıktı gene en ucuz yer olan itopyada. Bir de web mağazasına güvenemedim iade ürün mü gönderirler mağazadan almak her zaman daha iyi diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 27 Ağustos 2023; 12:34:53 > -
Bu ürünü bizzat denemeden almayın . Herkese hitap eden bir monitör değil . 32 Va 2k 165 ha Asus rog kullanıyorum şeytan esti 43 inç e geçmek istedim . Sonra almışken oled olsun diyerek gözümü oraya çevirdim . Gittim gezdim tabi ki mağazalarda yok tesadüfen Tv bölümünde kendisine alan bir arkadaş ile tanıştım . LG G2 oled Tv bakıyordu en son dedim bende bunu alacağım monitör yapacağım bıktım bulamıyorum ürünü dedim .
Sohbet ederken 1 ay önce kendisine aldığını söyledi gigayı beyaz ekranda çok karardığını kesinlikle yazı okunmadığını kafasına göre parlaklık kıstığını söyledi . Tabi gelip bakabilir miyim demek deli işi olacağından görmeden almamak lazım gerçekten dedim oda kibar bir şekilde dün evine davet etti al kahveni gel incele doya doya dedi .
Şimdi oyun oynarken güzel ürün ona lafım yok ama ortamın loş olması lazım çünkü parlaklık çok düşük yani baya düşük . O lg min oled tvleri gibi değil cihaz . Sonra o bahsettiği beyaz ekran olayı şöyle tam ekran yaptıkça parlaklık telefondan örnek ile % 30 a düşüyor kör oluyorsunuz .Bu panele özel yazıların arkasında gölge yapan bir sistem var şu forum sayfasını okuyamazsınız o derece . Tabi cihaz yeni olduğu için yanık filan yoktu 1 adet ölü piksel vardı onu da ben buldum farketmemiş çokta önemli değil en üst köşede . Bu son durumdan ötürü almaktan vaz geçtim ama hala başka kullananlar arıyorum denk gelmişken yazayım dedim .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
HDR VİVİD ayarı ile kullanıyorum tam ekranda beyazı kısıyor. Renkli tam ekranda sorun yok yazı olayı cleartype açık halde rahatsız etmedi. Super resulation diye bir ayar var 4 kademeye kadar yükseliyor o ayar yazıları daha çok net hale getiriyor. Bi yandan pc bi yandan ps5 bi yandan tv box her şeyi bağladım tek memnun olmadığım şey sesi 2+1 ses sistemimin verdiği kaliteyi vermiyor
-
Hiç bir monitörün dahili hoparlörü harici bir ses sistemi kadar iyi ses veremez zaten
işi o değil çünkü
-
Yorumlarda iyi denilmiş ama neye göre iyi denilmiş ses yüksekliği iyi ama bass olayı hiç yok desem yeridir. Keşke hiç koymasalarmış oraya harcanacak para ile monitöre başka bir özellik ekleyebilirlermiş
-
Muhtemelen benzerleri ile karşılaştırıldığında daha iyi olabilir diğer monitörlerin hoparlörlerine göre. Bu arada KVM switch özelliğini kullanıyorsunuz değil mi?
-
Bu kadar paraya da iyi bir şey konulsun değil mi ? Kvm olayını hiç denemedim daha hoparlörleri bağlayacağım ona bile fırsat bulamadım
-
sen hem pc, hem ps5 falan bağladığın için muhakkak dene kvm yi...hoparlör ile ne uğraşıyorsun, o kadar güzel kulaklıklar varken
-
Kvm ye gerek yok denemeyi de düşünmüyorum açıkçası. Ps5 de cod serisi hariç destekleyen oyun yok zaten. Cod serisi oyunlarım pc tarafındaki hesapta ps5 de last of us ve simülasyon tarzı oyunları oynarım onlarda da klavye mouse desteği yok aslında gerekte yok ps5 kolla daha iyi oynanıyor. Kulaklık kullanmaya alışamadım sevmiyorum hele bu sıcaklarda hiç işim olmaz. Çok sık po**** atış yapmaya giderim orada bile takmam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 7 Eylül 2023; 3:47:55 > -
Aman hocam kulaklara dikkat, sonra sıkıntı çıkmasın poligonda
kvm konusunda haklısınız, aslında bu teknoloji daha çok birden fazla bilgisayarı bir monitöre bağladığınızda iyi oluyor. Mesela yayıncılar iki bilgisayar kullanabiliyor, biri yayın için biri oyun için.
-
Alıştık artık normal geliyor sıkıntı çıkaracak tek şey po**** yeni gelen acemi tayfa çok tehlikeli parmağı tetikte hocam doğru mu tutuyorum diye namluyu eğitmene çeviren mi dersin daha neler neler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 8 Eylül 2023; 4:46:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X