Bildirim
GIGABYTE ANAKART RAM SLOTU SORUNU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Bendede ayni sorun var x99 ud4 var bende benimkide ayni sorunu yapıyor çözüm bulabilirsem yazarim p.tesi servise götürecegim , herhangibir çözüm bulabilirsen benimlede paylasirsan sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Cmos yapmayı denediniz mi ? Pil sökme ya da biosu default hale getirmeden söz etmiyorum. Anakartın üzerinde şase ile biosa cmos izni veren ufacık bir yer var oradan cmos deneyiniz.
Ramlere overclock yaptığımda bende de sürekli açılırken sorun oldu deyip biosu default haline getirip duruyordu , benzer şekilde kartı garantiye göndermeyi düşünürken cmos yapıp biosu tamamen sfırladıktan sonra sorunum çözülmüştü.
Anakart kitapçığına göre de Dual kullanım icin işlemciye yakın olan siyah slotlar değil de bir sonrasındaki gri slotların kullanılması tavsiye ediliyor , bendekiler de gride yani işlemciye en yakın olan ikinci ve onunla ayni renkte olan işlemciye en uzaktaki slotta.
Ayrıca geçende bir arkadaş daha konu açmıştı. İşlemci soğutucunun bacakları ram bellek kontrolcüsünü ezmiş şeklinde bir dönüş yapmışlardı. Umarım benzer bir durum yoktur sizde de.
https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=101965242&p=1#101965242
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 1 Şubat 2015; 10:43:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 9800X3D - X870E Carbon - RTX 5080 TUF OC
-
Sağolasın denedim ramlerden gelen ses kesildi bu seferde bilgisayarin bios ayarlari bazen aciliyor bazen acilmadan kapaniyor tekrar açmaya çalışıyor ama sürekli aynı döngü , bi türlü acamadim bilgisayarı anakartta mi acaba sorun , bios açılıyor arada bir ama formata gecemiyorum bi türlü
Ramleri griye taktığınızda da böyle oluyor mu?
Biostan fastboot aktifse formata geçemiyor olabilirsiniz._____________________________ 9800X3D - X870E Carbon - RTX 5080 TUF OC -
Açıkti bi denicem suan elektrikliler yok gelince denicem , teşekkür ederim cevabiniz için
Tek slot kullanıyorsanız işlemciden en uzak slota, gri olana takın. (DDR3_1 slotu)
İki slot kullanıyorsanız onu da diğer griye takın. (DDR3_1 ve DDR3_2 slotu)_____________________________ -
Anakart ddr4 kitapcikta göründüğü gibi taktım suan bipleme yok ama şöyle bi sorun var suan bilgisayar baslarken f10 la biosa girecegimiz ekran geliyor bastan başlatıyor tekrar ayni yerden reset aliyor sürekli ayni döngü , ama bazen bios ayarları açılıyor ama islem yapamiyorum save and exit yapinca tekrar resetleme döngüsü başlıyor
bilgisayar baslarken f10 la biosa girecegimiz ekran geliyor bastan başlatıyor tekrar ayni yerden reset aliyor sürekli ayni döngü , ama bazen bios ayarları açılıyor ama islem yapamiyorum save and exit yapinca tekrar resetleme döngüsü başlıyor
Ben arkadaşın anakartına göre söylemiştim de madem sizde uygun bir şekilde takılı, o zaman buradan anakart ile ramler uyumlu mu onu kontrol edin:http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5123#memory%20support%20list
Uyumlu ise buradan da F12 biosunu indirip, anakartın biosunu güncelleyin:http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5123#bios
Bu da olmazsa aldığınız yere götürün.
Edit: Revizyonlara dikkat edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakbabi -- 1 Şubat 2015; 18:59:27 >_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: Humboldt
Cmos yapmayı denediniz mi ? Pil sökme ya da biosu default hale getirmeden söz etmiyorum. Anakartın üzerinde şase ile biosa cmos izni veren ufacık bir yer var oradan cmos deneyiniz.
Ramlere overclock yaptığımda bende de sürekli açılırken sorun oldu deyip biosu default haline getirip duruyordu , benzer şekilde kartı garantiye göndermeyi düşünürken cmos yapıp biosu tamamen sfırladıktan sonra sorunum çözülmüştü.
Anakart kitapçığına göre de Dual kullanım icin işlemciye yakın olan siyah slotlar değil de bir sonrasındaki gri slotların kullanılması tavsiye ediliyor , bendekiler de gride yani işlemciye en yakın olan ikinci ve onunla ayni renkte olan işlemciye en uzaktaki slotta.
Ayrıca geçende bir arkadaş daha konu açmıştı. İşlemci soğutucunun bacakları ram bellek kontrolcüsünü ezmiş şeklinde bir dönüş yapmışlardı. Umarım benzer bir durum yoktur sizde de.
https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=101965242&p=1#101965242
Hocam benim 1gri 1 siyah slot çalılıyor. Diğer iki slot çalışmıyor. Cmos yapacaktım ama yapamadım eski anakartlardaki gibi 1-2-3 şeklinde değil sadece 1-2 var. Araştırıp tekrar deneyeceğim. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Kardeşim ben sorunu hallettim cmos clear yaptım ilk önce bu rami takinca gelen sesi kesti , cmos cleari da şöyle yapabilirsin tornavida benzeri bi metal deydir iki ucunada deyecek sekilde o zaman oluyor zaten anakartinin kullanim kılavuzundada aynisini yazmışlar , sonra bide anakarti güncelledim, sonrada biosa girdim ayarlarda tam ismini hatırlamıyorum bakarsın sistemi nasil calistiracagiyla ilgili bi kısım var boot menüde orasi sistem olarak görünüyor onu kurulum olarak değiştir bu sayede bi kaç saniye sonra kapanma sorununu da aştim umarım seninkide düzelir , cevap veren herkese de cok teşekkür ederim az kalsın geri yollayacaktim ürünü sayenizde düzelirtebildim , iyi forumlar 

-
Sanırım aynı problem bende de var Gigabyte Z77 DS3H modelini kullanıyorum "gigabyte almaz olaydım" 3 adet toplam 12 gb ram'im var daha önce 3 lü olarak çalışıyordu ancak şuan ne yaptıysam işlemciye yakın olan soketleri aktif edemedim. cmos olayını denedim, olmalı ne yapmalıyım? temizlik yaptım ramleri söktüm tekrar taktım şimdi böyle yapıyor :( _____________________________ -
Dual RAM olayına dikkat edin. Ram' lerin serisi tutmuyorsa farklı renkteki slotları takın. _____________________________ -
Gigabyte z77 anakart var işlemciye yakın ikili soket pc ye reset attırıyor nedeni nedir ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler