Şimdi Ara

Gigabyte 990x Gaming SLI ram hızı çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sapphire amd radeon 4850 Ekran Kartı ve ayrıca bozuldu galiba yeni ekran kartı tavsiyesi

AMD 8300 FX işlemci (Stock fanı Yetersiz Diye Yeni Soğutucu Akasa Venom Pico aldım)
    750 Watt Akasa Venom Power Supply
    2400 mhz 4GB lik 2 tane Kingstone Ramler

ölü gibi yavaş çalışıyor ram 800 mhz biosu altüst ettim olmuyor

eski anakartım Asrock 970m Pro3 bir şekilde bozuldu. para iadesi yaptılar
    Sonra bunu (Gigabyte 990x Gaming SLI) aldım Asrocta ram hızı normalde 1866 mhz idi Bunda Gigabyte da 800 mhz ve hiç bir şekilde izin vermiyor yükseltmeye boot failure deyip varsayılan ayarlara dönüyor boot mode legacy only seçtimmi izin veriyor ama yine 800 mhz görünüyor ne yapmalıyım
    bunun dışında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fadilozlen F kullanıcısına yanıt
    Cpu-z programını açıp bi ekran görüntüsü at bakalım,
     Gigabyte 990x Gaming SLI ram hızı çok yavaş
    benım resımde i 1197.2 mhz görünüyor yani *2 yaparsak benım ram'ler 2400 mhz hızında çalışıyor yaklaşık olarak(X.M.P açık bende açmassam 1600 de kalıyor)
    senın bios'da 800 mhz görünüyorsa ramlerın 1600 de felan çalışıyor olması laızm,yanı bu programda 800 görünüyorsa DRAM FREquency yazan yerde ramler 1600 mhz dir
    ram hızını arttırıp öylece biosu kaydetip çıkamazsın bu arada,hız artıyorsa voltaj da artması lazım,uefi bios var anakartında orda XMP gibi bi seçenek olması lazım,ordan xmp-1 gibi bi ayarı seçersen ramlerın cıkabılecegi en yuksek hıza çıkar otomatik olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 27 Eylül 2016; 18:59:03 >

• özür dilerim ekran kartı bozulmuş galiba açamıyorum dahili ekran kartıda yok bilgisayarın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fadilozlen F kullanıcısına yanıt
    Sayın İlgili,

Bios ekranından frekans ve voltaj değerlerinden kullandığınız belleklerin özelliklerini girerek kaydediniz. Maksimumum performansı bu şekilde alabilirsiniz.

Saygılarımızla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.