Şimdi Ara

Asus TUF F15 i7 işlemcili pc de gerçek Ram Frekansı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus TUF F15 i7 işlemcili modellerinde aslında 4800 Mhz değil 5600 Mhz Ram var. Anakart chip seti 5200 Mhz desteklediği içinde 5200 Mhz olarak çalışmakta.

Asus TUF F15 modellerin çoğunda Ram bilgisi 4800 Mhz olarak geçmekte. Donanımsal olarak 4800 Mhz kadar ram destekledik ve içindeki Ram'in de 4800 Mhz olarak bulunduğu söylenmekte.

Asus'un kendi resmi sitesinde ürünlere ait sayfalarda bu şekilde bilgilendirme yapılmakta.

Asus bir kenara Asus TUF serilerine ait inceleme yapan teknoloji kanalları da aynı şekilde hep bilgi geçmekte.

Lakin işin aslının öyle olmadığı ortada. Bu sebeple bu video paylaşmak istedim.

Noctivagantyoutube
    Asus Tuf F15 serilerinde Ram olarak 4800 Mhz ram kullandığını ve Ram'lerin bu frekansta çalıştığını belirtmekte. https://www.asusturkiye.com.tr/notebook/Q1-2024-ROG/FX507VU-LP260-Gaming.html Linkte göreceğiniz FX507VU-LP260-Gaming modeline ait bilgilerdir. Cihaz da 4800 Mhz ram değil 5600 Mhz ram var. Anakart maksimum 5200 Mhz desteklediği için Ram 5200 Mhz olarak çalışmakta.
    https://www.youtube.com/watch?v=LJ8JKNSCI7s

Şimdi bu paylaşımı neden yaptın 5600 Mhz ise buna sevinmem lazım diyeceksiniz lakin konu o değil.

İnsanlar belli süre sonra veya aldıktan bir süre sonra bilgisayarlarında ram yükseltmesi yapabilmekte. Bellek yani Ram'lerde Dual Channel denilen bir tabir vardır. Ramler Dual Channel olarak çalıştıklarında daha iyi performans vermekte. İşte bu sebeple bu çok önemli bir ayrıntı çünkü Ramlerin Dual Channel olarak çalışabilmesi için estradan katılacak Ram'in de mevcut Ram ile aynı frekans çalışmaksı gerekmekte.

Asus ve inceleme yapan youtube da ki teknoloji kanalların ve sitelerinin verdiği bilgiye göre hareket edecek olanlar Ram alırken 4800 mhz ram alırlarsa pc de ki mevcut ram daha yüksek frekansa sahip olduğu için ramlar Dual Channel olarak çalışmayacaktır. Yani hatalı ram almış olacaklar.

Bu sebeple bilgisayarınıza ram almadan önce CPUID CPU-Z ve HWiNFO® 64 adlı yazılımları kurup Ram bilgilerinize bakın.

• Merhaba, F15 serisi satın aldım, cihazı formatladım fakat son bios zamanı sürekli 11.4 sn civarı. Cihazda 32 X 2 64 gb ram var aldığımın haricinde.

Neden ne olabilir? Bir fikriniz var mı? Bütün uygulamaların açılışını kapattmama rağmen bu durum böyle.

Asus Tuf Gaming F15 12.Nesil Core i7 12700H-RTX4070 8Gb-16Gb-512Gb Ssd-15.6-W11

ASUS TUF Gaming A16 FA617NSR-N3056 R7 7435HS RX 7600S İncelemesi Oyun FPS ve Sıcaklık Testleri
    https://www.youtube.com/live/4L74TzsKK2M?si=umTzIjqGlfbzjY-X

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• cantekim kullanıcısına yanıt
    Bu arada bios güncellemesi varsa bir onuda yapın çünkü format çektiğiniz için eski bir bios sürümüne dönmüş olabilir ve belki o sürüm kaynaklı olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sorayım teşekkür ediyorum. Asus ile de iletişime geçtim ama kimse net bir şey söyleyemedi. Vatandaki arkadaşların söylediği; cihaz performanslı bir cihaz fakat 32 x 2 ramlerin okunması bile 2-3 sn sürebiliyor o nedenle açılış uzun sürüyor olabilir dediler. Çok inandırıcı gelmedi yani bu zamana kadar hiç böyle bir şey yaşamadım. + SSD nin okuma yazma hızlarının da iyi olduğunu söylediler değiştirsem mi acaba diye sorarken. Anlayamadım gerçekten

Güç tuşuna basında Pc açılış süresi toplam ne kadar sürüyor. SSD okuma ve yazma hızını DiskMark64 ile test edebilirsiniz. Ama testi mümkünse Pc kapatıp açıp ardından DiskMark64 dışında bir yazılım açmadan yapın. Arka planda bir şey açık olmasın.

Çünkü arka planda açık herhangi bir yazılım okuma veya yazma yapıyorsa o sırada yapılacak test sağlık sonuç vermeyecektir. O sebeple pc tamamen açıldıktan sonra DiskMark64 test edin. Bu arada Pc açıkıp kapanma hızı da sadece SSD bağlı değil.

Bir de Asus TUF sersinin açılma süresi biraz uzun zaten. Benim eski dizüstüm 2017 model Asus Strix di o mesela Asus TUF serine göre daha hızlı açılıyor. Donanımı eski olmasına rağmen. Bir tek ssd değişti o ayrı mevzu. Ama içindeki yeni ssd bile tuf içindeki ssd den daha hızlı değil.

Şöyle; cihazın açılma süresi 11 saniye civarında. Asus yazısında kalıyor yani aslında windowsa geçmeden takılıyor. Vatan'ın söylediği de cihaz bileşenleri algılıyor, ram normalde olmasından gerekenden çok fazla ve 2 slot kullanılıyor + TUF serisi de zaten geç açılıyor dedi bana da. Muhtemelen dediğiniz doğru. Ben şimdi tekrar cihaza format attım 23h2 kurdum bakalım bir de böyle deniyorum ama kasılması geçti, sadece biraz geç açılıyor. Zaten diğer pc lerde 5-6 sn civarında açılıyor boş olan cihazlar.

Anladım. Zaten yüklenen yazılımlar bile açılma süresini etkiliyor. Bu arada iyi günlerde kullanın.

Çok teşekkür ederim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.