Şimdi Ara

Gigabyte 880GA UD3H Anakart İçin İşlemci - Ram Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Gigabyte 880ga ud3h anakartım için phenom II 1090t işlemci almayı düşünüyorum. sorunsuz çalşır mı? bios güncellemesi gerekir mi?? ayrıca rami 16 gb a yükseltmeyi düşünüyorum. 1333 lük mü yoksa 1600 lük mü tercih etmeliyim??? ve hnagi marka ram öneririrsiniz???

• Önce anakartının kaç gigabyte desteği var ona bak. Bildiğim kadarıyla 880 anakartlar 16 GB destekliyor. Sonra bunları 2*8 mi takacaksın 4*4 mü takacaksın ona bak. Çünkü bunları takarken mesela 4*4 1333 Mhz destekler ama 4*4 1600 Mhz ram rakarsın 1333 olarak çalıştırır, destek vermez ama 2*8 1600 olarak destekler.

Bu tamamen chipset ve dizayn ile ilgili. Bunları kontrol etmeden sakın alma sonra anakart desteklemiyor, bozuk ya da ramler bozuk, işlemci bozuk diye sorun yaşama. Çünkü hepsi sağlam oluyor ama doğru bileşenler doğru ayarlarda kullanılmadığı için sıkıntı yaşanıyor...
  • Gigabyte ın sitesinde o.c. lu 2000 mhz destekler diyor. Bende 4*4 lük ram kullanmak isitoyorum. Muhtemelen basit kinston ddr3 1333 ler sorunsuz çalışır. ama işte aklımda sorular var.
    1. 1600 - 1333 arası o kadar büyük bir fark var mı performans açısından?
    2. Anakartın bütün ram slotlarını doldurnak sorunlara yol açar mı? ( misal telefonlar için 32 gb destekler der ama 32 gb full kapasite kullanamak istediğin de aşırı yavaşlar kasar. yani tam performans kullnamka sorun teşkili eder mi? )
    3. İşlemci- ram hızı arası uyum olması gerekli diye bişey var mı? Yani işlemci ramlelrle 1333 te çalışır sen 1600 de taksan o 1333 görünür sende fazladan verdiğin parayla kalırısın gib.
    4. benim ram slotlarım 1.5. v görünüyor. kingston hyperx ramler 1.65 v ise ben bu ramleri kullanamam mı???

Dipnot: Eğer bu sorulardan aptalca olanlar varsa gülmeyin, dalga geçmeyin, hor görmeyin :))))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.