Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, lg 27gls83a monitörü iade edip bunu almayı düşünüyordum vaz geçtim :) |
Gigabyte 27' M27Q 170Hz 0.5ms 2xHDMI DP HDR USB-C USB IPS QHD KVM -3.100 TL (3. sayfa)

-
-
Ürün geldi bakalım nasılmış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam ürün için kısa da olsa bir inceleme bilgisi verebilir misiniz?
buna ilaveten ürünü kullanan ya da itopya'dan ürün alma deneyimi olan arkadaşlar konuyla ilgili yardımcı olursa sevinirim. açıkçası monitör arayışıma son verecek ürünü bu fiyattan yakalamış olmaya sevindiğim kadar bunu itopyada olmasına da üzülmüş durumdayım. neticede bu monitör, yani hassas bir ürün. kargo ve sonrasında genel anlamda iadeye mahal verecek durumlarda itopya insanı çileden çıkarabiliyor. var mıdır bu konuda güncel bir yorumu olan?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethele -- 22 Haziran 2021; 1:56:30 > -
Ben de LG'nin bu modelini gözüme kestirdim. Uzun süredir takipteyim. Güzel bir combo bulursam alırım.
-
Henüz incelemedim ama itopya ürünü gayet güzel ve zamanında gönderdi ups ile geldi, herhangi bir zarar görmemişti, kutuyu açtım iade bi ürün değildi sıfır kendi kutusundaydı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P0yrazz -- 22 Haziran 2021; 11:27:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben geçen hafta araştırırken reddit vs gibi sitelerde macbook'la kullanımca sorun olmuyor diye okumuştum ama emin degilim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de tam emin olamadım. Huawei matebook 13 vardı bende. Ekranı 2k. Windows’ta eski arayüze sahip pencerelerde fontlar kalın ve biçimsiz görünürdü. Bi anda bütün ekran öyle görünecekmiş gibi kurt düştü içime. İtopya olmasa alır dener, beğenmezsem geri gönderirim.
bu arada fiyat yeniden 3.100 TL.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim ürünüm geldi kullanıyorum. 120hz 10 bit destekli ürün, 120 hz sonrası 8 bite düşüyor.
Yanında gelen hediye klavye türkçe değil.
Monitor gerçekten güzel.
-
Yazılar nasıl hocam özellikle chrome gibi uygulamaları kullanırken bulanıklık var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Wampire^^Ben de LG'nin bu modelini gözüme kestirdim. Uzun süredir takipteyim. Güzel bir combo bulursam alırım.
27gl83a modelini almıştım amazonda https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/lg-27gl83a-b-vs-lg-27gn800-b/1627/21782?usage=3623&threshold=0.10 karşılaştırmaya bakabilirsiniz
Not: kronikmi bilmiyorum ama monitör ısınınca orta dan itibaren altta yatay çizgiler beliriyor bugün servis monitörü aldı kontrol etmek için, konudaki monitörü gözüme kestirmiştim iade edip onu alacaktım bir arkadaşın renk dizilimi bgr olduğunu belirtmiş açıkçası canımı sıktı vaz geçtim
-
Bir arkadaş renk dizilimi bgr olduğu için yazılarım bulanık olabileceğini yazmıştı kontrol edebilir misiniz
-
-
Clear type 'ı uyguladınız mı?
Macbookta renk düzeninde bayağı palet var hatta yanlış degilsem adobe rgb de vardı acaba onu uygulayınca macbookta bu bulanıklık ortadan kalkar mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheva24 -- 22 Haziran 2021; 20:50:27 >
Oo başka bir yazılımcı arkadaşımız daha :) hayırlı olsun monitörünüz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran görüntüsü iletmişsiniz bulanıklığı belli olmaz hocam :) fotoğrafını çekerseniz anlayabiliriz ancak
-
Seç beğen
MSI MAG274QRF-QD (Type C)
Gigabyte M27Q (Type C)
Dell S2721DGF
LG 27GN880
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 16 Temmuz 2021; 22:29:36 > -
Hocam m27q 170hz, g27q 144hz. Ve ikisinin 60hzdeki mprt tepki süresine bakınca m27q'nun daha önde olduğunu görüyoruz.
G27qnun hoparlörü var, ışık yansımalarındaki görüntü kalitesi biraz daha iyi görünüyor ve söylenene göre hdr görüntü kalitesi daha iyiymiş ama temelde iki monitörün de hdr modu vasat seviyede olduğundan bence bu farkın önemi yok. Öte yandan bence hoparlör kısmına takılmayın hocam, orta-alt seviye kullanim için bile tatmin etmez in-build hoparlörler.
Tüm bunların dışında m27q subpixel dizilimi bgr setupında. Bu da birçok uygulama için uyumsuzluk demek, yazılımsal çözümler olsa da Google Chromeda mesela bir çözüm yok. İnsan 3k para verdiği monitörde az da olsa bulanık yazı okuyunca canı sıkılıyor. Bgr subpixel durumu olmasa gayet iyi monitör ve sırf bu yüzden fiyatı bu ayarda zaten.
Yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına ilaveten lg markasının 27gl850-b ve 27gl83a-b. 27gl83a-b modelini bir süredir oyun için kullanıyorum ve gerçekten çok başarılı. Bütçenize de gayet uygun duruyor.
Günümüz şartlarını düşünürsek aşağıdaki 3 monitör hariç bence şu aralar para vermeye değecek ürün yok.
Mag271cqr
2721sdgf
27gl83a-b
Bir de son olarak ne alacak olursanız olun monitör almanın zar atmak olduğunu, aynı gün gönderilen iki üründe bile hatalar/ölü pikseller/back-light bleedler olabileceğini unutmayın. Bu yüzden iadede üzmeyecek sitelerden(orn:amazon) alışveriş yapmanızı öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
BGR olayını araştırın almadan önce.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X