Şimdi Ara

gigabit ethernet nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar gigabit ethernetin tam olarak farkı nedir?ayrıca iki tane model wericem bu ethernet cardlarının farkı ne hangisi gigabit ?hangisi iş görür?

Wireless Acer Invilink IEEE 802.11g

Intel Pro Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Entegre WLAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 4 Kasım 2007; 19:42:48 >

• gigabitte ethernet bağlantında 100mbps yerine 1gbps yazarki 100luk ethernetten 10 kat daha hızlıdır ...
    ama bunu kullanmak için modemin ethernet kartın switchlerin vede kablo altyapın desteklemesi lazım...
    biz bir miktar hattımızı gigabit yaptıysakta pratikte zaten o kadar hıza ihtiyaç olmuyor...

verdiğin 2 ethernet kartıda kablosuz bağlantı için ve 2 side gigabit desteklemiyor ...genelde 54mbps ve bazen 125 mbsp oluyorlar --verdiğin modelleri araştırmadım--

şimdilerde a/b/g gördüğün yerlerde n yazabilir ..bu modeller 300mbps destekliyor ki modemler çıkmaya başladığı halde notebooklara halen n kartı yaygınlaşmadı...çok nadir 1-2 modelde var yada kartı ayrıca alıp takacaksın...çok yoğun paylaşım gerektirmeyen yerler için fazla bir getirisi olmadığını düşünüyorum..
  • ya ben az önce bi baktım sağa sola acer 5520g modelinde war bu ethernet kartları ve gigabit olarak geçiyo senin yanlışın olmasın?
  • Intel® PRO/Wireless 3945ABG (dual-band tri-mode 802.11a/b/g), veya 3945BG (dual-mode 802.11b/g) Wi-Fi CERTIFIED® ağ bağlantısı, Acer SignalUp™ kablosuz teknolojiyi destekler

Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready

böyle geciyor değil mi?
    gigabit ethernet olarak artık standart geliyor tabi benim sonlarda bahsettiğim kablosuz bağlantıya yönelik ...yukardaki 2 özellikte aynı laptopa ait...kablolu gigabit var ama kablosuz yok o açıdan ....
  • bu makinaların ikisininde ethernetleri aynımı yani? ya zaten önemli olan kablosuz gigabit değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 5 Kasım 2007; 1:23:36 >
  • Bu iki modelde kablosuz 54mbps kablosuz alıcılar kablosuz bağlantıda gigabir hız olmaz.Ethernet kartlarında vardır gigabit hız işe yaradığı konu ise bilgisayarla arası dosya alışverişi 100mbps hızdan 10 kat daha hızlı olur.Tek önemli unsur ethernet kartları arası kablonun gigabit hıza uyğunluğu ve iki kartında gigabit ethernet kartı olması lazımdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

gigabitte ethernet bağlantında 100mbps yerine 1gbps yazarki 100luk ethernetten 10 kat daha hızlıdır ...
    ama bunu kullanmak için modemin ethernet kartın switchlerin vede kablo altyapın desteklemesi lazım...
    biz bir miktar hattımızı gigabit yaptıysakta pratikte zaten o kadar hıza ihtiyaç olmuyor...

verdiğin 2 ethernet kartıda kablosuz bağlantı için ve 2 side gigabit desteklemiyor ...genelde 54mbps ve bazen 125 mbsp oluyorlar --verdiğin modelleri araştırmadım--

şimdilerde a/b/g gördüğün yerlerde n yazabilir ..bu modeller 300mbps destekliyor ki modemler çıkmaya başladığı halde notebooklara halen n kartı yaygınlaşmadı...çok nadir 1-2 modelde var yada kartı ayrıca alıp takacaksın...çok yoğun paylaşım gerektirmeyen yerler için fazla bir getirisi olmadığını düşünüyorum..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ethernet kablosu içindeki tm kablolar kullanılır. 100mbit de sadece 4 ü kullanıyordu ama gigabit de 8 ide kullanılıyo. Yarısı gidiş yarısı geliş paketleri için. Ben böyle bişeyler hatırlıyorum. Ayrıntıyı unuttum kaba taslak bi açıklama oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Ethernet kablosu içindeki tm kablolar kullanılır. 100mbit de sadece 4 ü kullanıyordu ama gigabit de 8 ide kullanılıyo. Yarısı gidiş yarısı geliş paketleri için. Ben böyle bişeyler hatırlıyorum. Ayrıntıyı unuttum kaba taslak bi açıklama oldu

evet 100luk hatlar aslında gigabit destekliyor ama 8de 8 i şart koşuyor...bazı hatlarımızda kopukluk vardı yani bir ışığı yanmıyor ama hat çalışıyordu ama gigabit hat çektik biraz onlarda 8 hattında çalışması lazım...kablo yapısı çok garklı değil daha korumalı sert bir + şeklinde iç plastik var ..belki kablo direnci değişik olabilir ama cat5e yi bırakın cat5 ler bile gigabit destekliyor(bazı kablolarımızın 6-9 yaşında olduğunu düşünürsen ..yaşını tam bilemiyorum çünkü en az 6 ama üretim tarihi dahada eski olabilir)

• Bir de gigabit ethernet; çarpraz ve düz kablolara duyarlıdır.
    Örneğin 2 bilgisayarı birbirine bağlayacağın zaman;
    bilgisayarlarda gigabit ethernet kartı varsa çarpraz(cross) kabloya gerek yok.Düz kabloylada bağlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondunya -- 5 Kasım 2007; 23:28:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sondunya

Bir de gigabit ethernet; çarpraz ve düz kablolara duyarlıdır.
    Örneğin 2 bilgisayarı birbirine bağlayacağın zaman;
    bilgisayarlarda gigabit ethernet kartı varsa çarpraz(cross) kabloya gerek yok.Düz kabloylada bağlayabilirsin.

ben dizüstünde dizüstüne denemek istediğim görev yöneticisinde ağ bağlantısı yüzde 25 in üzerine çıkmadı ...
    hdd yazma sınırına mı dayanıyor merak ettim -bağlantıda gigabit olduğunu görüyorum saniyede 100mbyte atması gerekmiyor mu ?-- bu rakamalrın karışıklığı öldürecek beni..
  • Söylediğin gibi;
    ethernetin gibabit hızında ama hdd değil.1Gbit=128 MB dersek 128 MB lık dosyayı 1 sn de atması gerekirdi.
    Ama yeni çıkan HDD ler var onlar gigabite yaklaşıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.