Şimdi Ara

Ghost In The Shell 2(2004) The Matrix(1999) ten alıntı yapmıştır. MATRIX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Ghost In The Shell 2(2004) The Matrix(1999) ten alıntı yapmıştır. MATRIX

1995 GIS zaten Amerika da gösterime girmiştir ve sifonu çekmiştir.. Bu filmin ilgi çekmesi imkansız ki.. Felsefi açıdan süper "Ya sibernetik bir beynin kendi hayaletini oluşturması mümkünse ya da kendi kendine bir ruh yaratabiliyorsa ve eğer bunları gerçekleştirebiliyorsa O ZAMAN BİR İNSAN OLMANIN NE ÖNEMİ KALIR?" ama dikkat edilirse filmin içine edilmiş konu güzel ama çok basit şeylerle anlatmaya çalışırlarsa ilgi çekici olmaz , ve izlenmez tabikide ve de batar.

Matrix ise tersine çok tuttu. Konusu GİS ten tamamen farklı ama GİS de MATRiX1 de konu olarak ikiside süper. FAKAT GİS te işleyiş BERBAT, MATRİX1 te ise süper olarak işlenmiş.

MATRIX 1999
    http://www.imdb.com/title/tt0133093/
    Ghost In The Shell 2 2004 (Inosensu: Kôkaku kidôtai)
    http://www.imdb.com/title/tt0347246/
    Ghost In The Shell 1995(Kôkaku kidôtai )
    http://www.imdb.com/title/tt0113568/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 23 Kasım 2010; 19:45:12 >

• MATRIX bir cok filmden alintilarla dolu bu normal.
  • GITS iki filmi de izledim , bence sıkıcı bir anime ve kafa şişiriyor Paprika da öyleydi bu tür filmlerden hiç haz almıyorum biraz sürükleyici olmalı film dediğin ne oldu nasıl oldu nedemek istiyor bunlar diye düşünmemelisin bunun için kitaplar var kitap okumak daha mantıklı olur. 12 yaşındaki çocukta matrix te harikaydı diyor 50 yaşında ki adam da ; ama neye göre harika buldun görsek efektleri mi yoksa içerdiği felsefe mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

MATRIX bir cok filmden alintilarla dolu bu normal.

Ama olaya o şekilde bakarsak, her film başka filmlerden alıntı çıkar...

Matrix in en önemli şeyi ana konusu filme özgü idi..

Ve birde The MATRIX DÖNÜM NOKTASI idi.. Neden derseniz, bir matrix öncesi filmler var birde matrix sonrası filmler var.. Matrix ten sonra yapılan filmlerde görsel efekte artık çok önem veriyorlardı..Matrix Görsel efekt, felsefi konusu, ve dövüş teknikleri olarak çok önde idi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolayd

Ve birde The MATRIX DÖNÜM NOKTASI idi..

Doğru işte buna katılıyorum fakat filmde bir felsefe bulamadım ben ama bir dönüm noktası olduğu gerçek.
  • Elbette Matrix güzel film, izlenebilirliği, görselliği tartışmasız başarılı. Fakat filmi yüceltmek için başka filmlere çamur atmanın anlamı yok, çünkü Matrix bu konuda hiçte masum değil. Salt "The Matrix (1999)" ve "Dark City (1998)" filmleri arasındaki benzerlikleri incelemek yeterli...

Daha fazlası için...

http://galeon.hispavista.com/cinerama/actu2/matrixdarkcity.htm

• Zapotka bu işi biliyoru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • g.i.s 1 i izlersen kimin kimden aldığını gayet açık bi şekilde anlarsın dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapotka

Elbette Matrix güzel film, izlenebilirliği, görselliği tartışmasız başarılı. Fakat filmi yüceltmek için başka filmlere çamur atmanın anlamı yok, çünkü Matrix bu konuda hiçte masum değil. Salt "The Matrix (1999)" ve "Dark City (1998)" filmleri arasındaki benzerlikleri incelemek yeterli...

Abi anladık da, Dark City (1998) filminden alıntı mı var, tamam var..Şöyle bir resimlere bakıyorum, merdiven sahnesi olabilir başkada göze çarpan bişi göremiyorum, aynen GIS içinde GIS ten çalıntı deyip adamlar bunun gibi bir sürü aşırı fazla fotoyu birbirine benzetmeye çalışıyorlardı, ÖRNEK RESİMLER ARASINDA karpuz vardı.. HAydaaaa yani başka bir filmde karpuz olamaz mı, başka bir filmde , insan , araba, surat ifadesi aynı olamazmı, sadece çok abartılıyor onu açıklamaya çalışıyorum... Yukarıdaki sahnenin çekim açılarımı dikkate alacağız ööfff,

bakın hiç alakası olmayan bir film söyleyin Z filmi olsun YUKARIDAKİ gibi benzer görüntüleri yada ÇEKİM AÇILARI aynı olan SAHNELERİ bulalım, sonra da The Matrix Z filminden çalıntıdır diyelim.. Hadi bunu yapalım, HİÇ ALAKASIZ BİR FİLMDEN 50 den fazla kare bulabiliriz...

Ayrıca animatrix animasyonunu GIS i yapan kişilerle yapılmıştır. GIS ten çalıntı olsaydı adamlar bunu kabul etmezdi, sadece bazı şeyler GIS ten esinlenmiş Wachowski kardeşlerde bunu söylemişlerdi, örneğin yeşil kodlar falan kodlarrın aşağıya kayması gibi ama konu olarak çok farklı gis ten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 22 Kasım 2007; 20:50:32 >

• asıl matrix, ghost in the shell 1 den alıntılarla doludur.

http://www.imdb.com/title/tt0113568/

göreceğiniz gibi yapım tarihi 1995 tir....
  • quote:

Abi anladık da, Dark City (1998) filminden alıntı mı var, tamam var..Şöyle bir resimlere bakıyorum, merdiven sahnesi olabilir başkada göze çarpan bişi göremiyorum,

Bir tek o sahneyi benzetiyorsan diyecek birşey yok, önyargını kıracak ne bir argumanım var, ne de boş zamanım...
  • marix alıntı ürünlerle dolu bir başyapıttır,örneğin aksiyon sahnelerinde ağır çekim özelliğini ilk bu filmde rastlamış olabilirsiniz ama bunun ilk mucidi ve filmlerinde ilk kullanan ünlü aksiyon yönetmeni saygıdeğer john woo gardaşımızdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapotka

quote:

Abi anladık da, Dark City (1998) filminden alıntı mı var, tamam var..Şöyle bir resimlere bakıyorum, merdiven sahnesi olabilir başkada göze çarpan bişi göremiyorum,

Bir tek o sahneyi benzetiyorsan diyecek birşey yok, önyargını kıracak ne bir argumanım var, ne de boş zamanım...

o sahnelerin benzelerini 10 larca filmde gorebilirsin.
    bence bunlar alıntı degil benzerlik -ki gayet dogal.
  • Dark City kült bir filmdirki benimde en favori filmlerimden biridir,filmin önceliği atmosferindedir,böyle bir atfosmeri ilk bir konu ile süslemeleri filmi diğer bilimkurgulardan ayırıyor,ayrıca aynı hava matrixdede işlenmiştir,bu alıntı yada çalıntı nitelendirilmemeli,eğer öyle olsaydı dünya film otoritesinden iyi sınıfta kalırdı
  • biliyorum konu eski ama yazmadan edemedim..bunu yazan arkadaş yazarken heyecan yapmış...

altta yazanları okumak yerine videoları izleseniz bile yeter...

hocam sen önce youtube dan gits vs matrix isimli video yu izle kim kimden çalmış...tüm sahneler abartısız birebir gits den alıntıdır..

linkide budurhttp://www.youtube.com/watch?v=TG1jAhH6luY

izlemeyen arkadaşlara..

2.si gits 1995 yapımında animeye çevrilsede 1989 çıkışlıdır manga olarak..

3.sü gene youtube da animatrix in director's comments yada animatrix vs gits die bi videosu olması gerek..onuda bi izle..animatrix i yaparken kardeşler yanlarına kimi almışlar?(youtube kapalı olmasa...link atacamda)

gits in yönetmeni olmasın ? ayrıca animatrix de bile Masamune Shirow un çizim teknikleri kullanılmıştır.

http://www.youtube.com/watch?v=Y3tF7TL0Qh4

sonrası zaten bizde anime taraftarı gençlik içinde aksiyon cyberpunk falan var diye farklı gelip gits e sarmış durumda..özellikle tv serisi bu konuda liderdir ama gits in izleyici kitlesi zaten apayrıdır tutulmak gibi bir gayeside yoktur...sen innocence yi izlerken ne anladın bilmiyorum ama yeterli bi ingilizcen var ise birde öyle izle.bakalım içerikte kaç farklı edebiyattan alıntı yapılmış neler anlatılmış?konu nasıl basit anlatılmıştır ? Orjinal olarak izledinmi?

ayrıca film konusunda orjinalinden kaynak kullanmayıp araştırma yapmayıp bu şekilde sallaman hiç doğru deil...

son olarak matrix in tek kaynağı ghost in the shell deildir..öncelikli olarak gits den ektilensede (ki matrix belgeselinde izlersin animatrix videosunda da vardır gits olmasa matrix olmaz demişlerdir...) akira (ilk önemli cyberpunk yapımıdır) ve dövüş sahnelerinde ninja scroll isimli animeden etkilenilmiştir...

sonra I Robot hikayesi ve sahnerler Gits Innocence den çalıntıdır..biraz daha araştır istersen...

Ghost in the shell 1995
    matrix 1999 yapımıdır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 22 Temmuz 2008; 3:07:46 >

• Dark City, Matrix'in atası, fikir babasıdır. Zapotka hadiseye noktayı koymuş ama Matrix sevdası yüzünden gerçeği görmek istemiyor sanırım birkaç kişi. Ki Wachowski kardeşlerin esinlendiğini düşünüyorum. Böyle şeyler de normaldir sinema dünyasında. Çalıntı olup olmadığına dair birşey söylemek istemiyorum. Zira kendileri oldukça gizemli ve egzotik adamlardır. Haklarında bilgi sahibine olabilene hak getire:)
  • Çalıntıdan ziyade bana göre wachowski kardeşler ghost in the shell'e hayranlık duyuyorlardı.Bir iki şey ekleyip ortaya güzel bir sinema filmi çıkarttılar olay bu bence.Ghost in the shell Matrixin temelini oluşturur bu bir gerçek atmosferden de Dark City den etkilenmişlerdir. Benzerlikler rastlantısal olamayacak dercede barizdir.Dark Citydeki sahnelere bakıcak olursak rastlantı olamayacak dercede benzerdir. Yani ilham alınmıştır.Bu da doğaldır.Mesela GTA VİCE CİTY de Scarface ten esinlenmişti. Bunlara ek olarak wachowski kardeşlerde kendi yorumlarını katmışlardır ve sonuçta çok ses getiren bir yapım ortaya çıkmıştır.GİS bir animedir mangadır yani herkese göre değildir bu yüzden tüm dünyada matrix gibi tutması beklenemez beklemek zaten hata olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 22 Temmuz 2008; 5:18:54 >
  • hocam Matrix de benim favori üçlememdir her seriyi bir çok kez izlemişimdir...ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi başka filmlere çamur atmanında bir anlamı yok.
    ama yok illaki aksini iddia eden varsa 2.video yu izlesin...
    Joel Silver (matrix 3lemesini ve animatrix in yapımcısı) in ilk cümlesi şöyle...kardeşlerden bahsediyor they showed me the ghost in the shell they showed me what they wanna do...
    ayrıca ilk videoda da esinlenilen sahnelerin esinlenmekten öte olduğunu görebilirsiniz...

darkcity de aynı durumda...atmosfer olarak bire bir yansıtılmış ..ama hala seneryo olarak gis den etkilenilmiştir diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 22 Temmuz 2008; 10:56:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.