Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
187
Favori
140.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: liveknight

Arkadaşlar

Hollanda Büyükelçiliğinden aldığım çok girişli 90 günlük schengen vizem var Ama Uçak biletini Adios'la Lufthansa'danaldığım için Franfurt aktarmalı gideceğim.
    İstanbul-Franfurt-Amsterdam olacağı için sizce transit vize almam gerekir mi ,ya da bunu nereden öğrenebilirim/teyit edebilirim ,
    Bir fikri ya da tavsiyesi olan varsa çok sevinirim, Şimdiden teşekkürler.

transıt vızeye gerek yok cok gırıslı vızenız var zaten .
  • Merhaba Arkadaşlar,

Son zamanlarda foruma çok sık giremiyorum. Fakat eğer mesajımı alıntılarsanız ya da beni konudan haberdar ederseniz, Singapur ile Amerika hakkındaki deneyimlerimi sizlerle paylaşabilirim.

Orijinalden alıntı: Razer

Merhaba Arkadaşlar,

Son zamanlarda foruma çok sık giremiyorum. Fakat eğer mesajımı alıntılarsanız ya da beni konudan haberdar ederseniz, Singapur ile Amerika hakkındaki deneyimlerimi sizlerle paylaşabilirim.

Anlat bakalım sincap. Hevesini al bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    01 TT 283
  • Ailecek orlandoya gitme planımız var. daha önceden hep new york tan aktarma yapardıma ama jfk bana hep karmaşık ve büyük geliyor. Boston akraması da yapılabiliyor. Bu bakımdan bostondan aktarma yapmak daha rahat olurmu?

Orijinalden alıntı: trojana

Economy car rentals tan memnun kaldınız mı fiyat ve hizmet açısından?

Ben cok memnun kaldım genelde alamodan gelır arabalar mutlaka 0 deductıon full ınsurance alın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Ailecek orlandoya gitme planımız var. daha önceden hep new york tan aktarma yapardıma ama jfk bana hep karmaşık ve büyük geliyor. Boston akraması da yapılabiliyor. Bu bakımdan bostondan aktarma yapmak daha rahat olurmu?

chicagodanda aktarma yapabilirsiniz. JFK ye göre daha iyi olduğu söyleniyor.
    01 TT 283
  • modakartalı kullanıcısına yanıt
    ben şimdiye kadar hep enterprise kullandım ama sizin yazdığınız sitenin fiyatları daha uygun. evet full insurance olmadan olmaz. ben pimpirikliyimdir o konularda.

Orijinalden alıntı: qwasderf

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Merhaba Arkadaşlar,

Anlat bakalım sincap. Hevesini al bakalım

Ayıp ya. Şu forumu efendice takip edelim, elimizden geldiğince yardımcı olalım diyoruz. İnsanları soğutmada üstünüze yok.
  • arkadaşlar 29 mayıs istanbul sabiha gökçen çıkışlı 1 haziran dönüşlü 500 tl ye dubai'de 3 gece 4 günlük bir tur var pasaportu olan 25/35 yaş arası kafa dengi arkadaş arıyorum fakat vizenin yetişebilmesi içinde 2 güne kadar kararını vermiş olması lazım. bay bayan farketmez 2 kişi de olabilir. ilgilenenlere duyrulur.
     GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ)

• quote:

Orijinalden alıntı: gezgin_5557

arkadaşlar 29 mayıs istanbul sabiha gökçen çıkışlı 1 haziran dönüşlü 500 tl ye dubai'de 3 gece 4 günlük bir tur var pasaportu olan 25/35 yaş arası kafa dengi arkadaş arıyorum fakat vizenin yetişebilmesi içinde 2 güne kadar kararını vermiş olması lazım. bay bayan farketmez 2 kişi de olabilir. ilgilenenlere duyrulur.
     GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ)

Böbrek.avi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• canverse kimse ezbere yolculuk yapacak değil heralde böbrek möbrek milleti niye korkutuyorsun

Orijinalden alıntı: bilgisayars

Konudakilere ilaveten New york için
    1.otel
    2.yemek
    3.ilave herşey
    önerilerinizi bekliyorum üstadlar ve dostlar

Aynı bilgileri ben de bekliyorum :)))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: modakartalı

quote:

Arkadaşlar

Hollanda Büyükelçiliğinden aldığım çok girişli 90 günlük schengen vizem var Ama Uçak biletini Adios'la Lufthansa'danaldığım için Franfurt aktarmalı gideceğim.
    İstanbul-Franfurt-Amsterdam olacağı için sizce transit vize almam gerekir mi ,ya da bunu nereden öğrenebilirim/teyit edebilirim ,

Lufthansa için kesinlikle transit vizeye gerek vardır. Tabiki istisnaları var, abd, japonya veya kanada`ya gidiyorsanız ve gideceğiniz ülkeye ait
    geçerli bir oturma müsaadeniz veya vizeniz varsa veya bu ülkelerden birinde yasal olarak oturumunuz varken türkiye`ye dönüş yapıyorsanız" istemiyor, Almanya bu konuda sıkıntılı ülkedir hatta bir çok havaalanında transit havaalanı bile yoktur. Güncel bilgi için :http://www.istanbul.diplo.de/

• quote:

Orijinalden alıntı: memurdan

quote:

Orijinalden alıntı: modakartalı

quote:

Arkadaşlar

Lufthansa için kesinlikle transit vizeye gerek vardır. Tabiki istisnaları var, abd, japonya veya kanada`ya gidiyorsanız ve gideceğiniz ülkeye ait
    geçerli bir oturma müsaadeniz veya vizeniz varsa veya bu ülkelerden birinde yasal olarak oturumunuz varken türkiye`ye dönüş yapıyorsanız" istemiyor, Almanya bu konuda sıkıntılı ülkedir hatta bir çok havaalanında transit havaalanı bile yoktur. Güncel bilgi için :http://www.istanbul.diplo.de/

zaten çok girişli shengeni olandan nasıl transit vize isteyecekler ?

• Orta Avrupa Turumuz başlamadan bitti!!

Bir hafta olarak planladığımız Viyana-Prag-Budapeşte gezisi için en çok konaklama yapacağımız Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu'ndan vize için randevu aldık (daha doğrusu ben alamadım, randevu alırken otomatik olarak Ankara Konsolosluğu geliyormuş dikkat etmeyip ilerledim ve randevuyu aldım. Daha sonra "Randevuyu İptal Et/Değiştir" kısımına geldim ama hiçbir işlevi yok. Aradım konsolosluğu " hiçbir şey yapamayız, o günü bekleyin randevunuz düşsün" cevabını aldım)

Bekledim randevumun düşmesini ama ne mümkün!!! O gün geçti sonra hafta sonu girdi düşmedi, mecburen pasaport numaramın son iki hanesini değiştirerek aldım.
    Neyse gittim evraklarımı teslim ettim herhangi bir sorun çıkmadı. Bundan sonraki hafta zaten internet üzerinden yağmış olduğum otel rezervasyonunu (daha ucuzunu bulduğum için) değiştirdim. Teslim alma günü geldiğinde telefonla çağırdılar, görüşmek istiyoruz diye. Gittim "rezervasyonunuzu iptal etmişsiniz, bildirmeniz gerekiyordu" diyerek vize talebimi olumsuz yanıtladılar.

Kısacası işiniz zorunlu değilse hiç bulaşmayın Çek Cumhuriyetine, ayrıca internet üzerindeki rezervasyonları da takip ettiklerini öğrenmiş olduk, eğer herhangi bir değişiklik yapacaksanız da vize alma sürecinde yapmayın! Bekleyin sonra yaparsınız.

Bilgilendirme notu: Viyana ve Prag için yaklaşık 60 sayfalık gezi notu çıkarmıştım (haritalar, bilet fiyatları vb.), isteyen olursa mail olarak yollayabilirim. Bana yar olmadı başkasına olsun

• eftalit kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun , rezerasyon değiştiremezsin diye kural yok ki daha ucuz daha yakın yer bulunca bunlarda işi yokuşa sürmekten başka birşey değil .
  • Arkadaslar
    New York, Las Vegas, Los Angeles, San Diego ve San Francisco seyahatinden yeni dondum.
    Bu rotayi planlayan arkadaslara otel, gezme tozma, yeme icme, ulasim (ucak bileti ve araba kiralama) ve alisveris hakkinda bilgi verebilirim.
    Foruma cok giremedigim icin ozelden mesaj yaziniz.

Saygilar,
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.