Şimdi Ara

Gezi Parkı Olaylarını Desteklemeyenler? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
9
Favori
26.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • desteklemiyorum çünkü amacı ülkeyi kaosa sürüklemek
  • Desteklemiyorum oy vermeyecektim bu seçimde ama iş inada bindiği için inatlarına sandıkta Ak Partiyi destekleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özür de dilendi, bakalım ne bahaneyle sokakta duracaklar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatımda hiç AK Partiye oy vermedim ilk kez Ak partiye oy vericem.Bu yaşıma kadar hep MHP oy vermiştim.
  • Desteklermiyorum beyinsiz insanları kullanıyolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elvis

    31 Mayıs’ta akşam ve gece süren eylemlerde bulundum. İstiklâl Caddesindeki büyük kalabalıktan önce gerçekleşen eylemde, grubun önünde polisle tartışan bazı kişilerin kafasına taktığı kaskta “#OCCUPYTURKEY” yazması dikkatimi çekti.

    Tıvitırda da en çok kullanılan etiketlerden biri “#occupyturkey”di. Türkiye ve dünya gündemi listesinde ise en üstte “#DirenGeziParkı” vardı.

    Facebook’ta ise “Occupy Turkey” adlı sayfa, bu eylemler hakkında en hızlı bilgilerin paylaşıldığı, güncel gelişmelerin aktarıldığı sayfa oldu. Sayfa 1 Haziran saat 3.00 civarında 16 bin üyeye sahipken aynı gün saat 23’te 40 bin üyeye ulaşmış durumda. Büyük olasılıkla da eylemlerin gidişâtı bu sayfadan yönlendirilmeye çalışılacaktır.

    “Occupy” işgâl etmek anlamına geliyor. Bu slogan ilk kez 2011’de Wall Street’teki eylemler için kullanıldı.

    "Occupy Wall Street" eylemlerinin başını OTPOR-CANVAS çekiyordu. OTPOR, Balkanlarda ortaya çıkmıştı ve Yugoslavya'yı parçalayan "sivil" direnişleri örgütlemişti. ABD'nin dış ülkelerdeki satılık görevlileri beslemek için kurduğu NED'den aldığı destekle ABD'nin "devrim" plânlarını gerçekleştiren bu örgüt daha sonra isim değiştirerek farklı ülkelerdeki "sivil" operasyonlarda da kullanıldı. CANVAS, OTPOR'un kurucuları tarafından kuruldu ve OTPOR çalışmalarını yine dürdürdü.


     Gezi Parkı Olaylarını Desteklemeyenler?


    2011'de başlatılan Arap baharında da OTPOR/CANVAS'a büyük iş düşüyordu. 6 Nisan Gençlik Hareketi vb. oluşumlarla küresel çetenin oyunları oynandı. NED'in "yumruk"u yine sahnede:


     Gezi Parkı Olaylarını Desteklemeyenler?



     Gezi Parkı Olaylarını Desteklemeyenler?



    İşte OTPOR'un simgesi ve "Occupy Turkey" sayfasının resmi:


     Gezi Parkı Olaylarını Desteklemeyenler?



    "Occupy Turkey" sayfası Gezi Parkı sürecinin, başından itibaren etkili bir parçası oldu. Sayfanın tam adresi [url]facebook.com/DirenAnadolu[/url]. Yani sayfa kurulduğunda "diren" sözü belirlenmişti. Günlerdir Türkiye'de ve dış dünyada en çok kullanılan "#DirenGeziParkı" sözü buradan çıktı. Sayfa Aralık 2012'de kurulduğunda "DirenAnadolu" bağlantı adını seçerken, livestream adlı video-yayın sitesindeki hesaplarının adı da "revoltistanbul"du. "Revolt" İngilizce "ayaklan" veya "diren" demek.


    "Occupy Wall Street" yani "Wall Street'i işgâl et"in Türkiye'deki devamı olan "Occupy Turkey" feysbuk sayfası Aralık 2012'de kurulmadan önce, Wall Street eylemlerinin başladığı dönemde "Ayaklan İstanbul / Occupy İstanbul" adıyla bir sayfa oluşturulmuştu. Sayfa üyeleri çeşitli aralıklarla "Revolt (Ayaklan) İstanbul" eylemleri düzenliyor, OTPOR/CANVAS denetiminde bir halk hareketi için nabız yokluyordu.


    O sayfadan da bir görüntü ("Biz yüzde 99'uz.", Wall Street eyleminin ana temalarından biriydi.):



     Gezi Parkı Olaylarını Desteklemeyenler?



    Occupy Turkey" sayfası ise Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye tanklarla girmeye çalıştığı, muhalif öğrencilerin biber gazı ve tazyikli suya boğulduğu dehşet olaylar gerçekleşirken kuruldu. O tarihteki paylaşımlara bakıldığında ODTÜ'ye destek eylemlerine de yön vermeye çalıştı görülüyor.

    Belki de ODTÜ olaylarına karşı gelişen tepkilerle bir halk hareketi oluşturmayı düşünmüşlerdi, o yüzden sayfayı o dönemde açtılar. Ancak o günlerde büyük toplumsal bir hareket meydana gelmedi. Ancak Gezi Parkını koruma eyleminde belirleyici rol oynadılar. Bahsettiğim gibi, 31 Mayıs günü, büyük eylemden önceki eylemde kafalarında "#occupyturkey" yazan, polis terörüne karşı "gelirlerse üstlerine atalım" diyerek kaldırım taşlarını ufalayan, "katil devlet" diye bağıran kişiler ön saftaydı. Anlaşılıyor ki OTPOR ve CANVAS'ın sözlerini kafalarına ve duvarlara yazmış, kışkırtıcılıkta polisten geri kalmayan bu kişilerin amacı gerginliğin artması ve "demokrasi, özgürlük" kılıfında Amerikancı bir turuncu devrimin gerçekleşmesiydi.

    Belki bu satırları okuyanlar bir feysbuk sayfası üzerinden gereğinden fazla sonuca ulaştığımı düşünebilir. Fakat Arap baharının en büyük etkenlerinden birinin WikiLeaks ve örgütlenmesini sağlayanın sosyal medya olduğu unutulmamalı. Ayrıca Türkiye'deki sosyal medya kullanımı Tunus ve Mısır'dakinden daha fazla ve bu yolun etkisi çok daha fazla olur.



    Burada Uludere'de ölenlere sahip çıkmak bahanesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşmanlığı pompalanıyor. Ayrıca Uludere'ye "Roboski" denerek ulusal birliği ve dil birliğini yıkmaya yönelik bir tutum sergileniyor. Diğer paylaşımlarda doğal olarak Tunceli'ye de "Dersim" deniyor.


     Gezi Parkı Olaylarını Desteklemeyenler?



    Burada TSK aleyhindeki iğrenç iftira ve karalamalardan biri paylaşılıyor.



     Gezi Parkı Olaylarını Desteklemeyenler?



    Görüldüğü ve incelenirse görüleceği üzere "Occupy Turkey" sayfası millîlikten uzak, demokrasi-özgürlük-devrimcilik adına millî birlik ve beraberliği yıkıcı propagandalar yapan bir sayfa. Elbette Amerikan karşıtı-tam bağımsızlık yanlılarını toplamak adına sayfada ABD karşıtı bazı yayınlar da yapılıyor(du). Ancak bu "örgütlü" güç meydanda bir kez dahi bağımsızlık üzerine, ABD sömürgeciliği üzerine bir slogan atmadı. Çünkü plânlanan "devrim" ABD'ye karşı, tam bağımsızlık ve millî çıkarlar için değil, "demokrasi, özgürlük" kılıfıyla ABD'nin, ABD'yi yöneten küresel çetenin amaçları için yapılacak bir hareket.

    Pis kokulardan söz etmiştik...

    Pek çok kez Silivri'de insanlara karşı acımasızca polis şiddeti uygulandı, Anayasal hakları engellendi, gözü çıkan insanlar oldu. Millî bayramlarını kutlamak için Ankara'ya giden kişilerin otobüsleri durduruldu. Güç bela Ulus Meydanına ulaşan on binlerce insana da aynı zulüm uygulandı. Bu faşist uygulamalar neden dünya basınında yankı bulmadı? CNN, BBC gibi kanallar neden ana haberlerde, haber sitelerinin baş taraflarında bu haksızlıkları gündeme getirmedi? Rihanna neden mağdurlara destek için tıvit atmadı? Neden yabancı ülkelerdeki insanların Silivri, Ulus Meydanı veya başka yerde polis terörüne maruz kalan Türkler için yaptığı video haber sitelerinde ve paylaşım sitelerinde yayılmadı? Norveç televizyonu olayları canlı yayınla neden aktarmadı?

    Çünkü o gün küresel çete medyasıyla, sosyal medyasıyla, Sivil Örümcek Örgütleriyle böyle bir hareket amaçlamıyordu. Ama bugün amaçlıyor!

    31 Mayıs gecesi Taksim'den döndüğümde durumu tartıştığım bir dosta, yarın Ertuğrul Özkök Taksim'i Tahrir'e benzetecek mi acaba, diye sormuştum. Zira kendisi "Türkiye'nin Tahrir'i neresi olacak?" diye yazılar yazıp Amerikancı "bahar" özlemini dile getiriyordu. Ve beklediğim gibi kendisi dün Taksim'in artık Tahrir olduğunu anlatan bir yazı kaleme aldı...

    "Eğer bu eylemlerde küresel parmak varsa neden güdümlü Türkiye medyası bu eylemleri göstermedi?" diye soranlar oldu. Doğru, ilk gece televizyonlar sessiz kaldı. Sorunun haklılık payı var ama sosyal medyanın bu tür "devrim"lerde öne çıkması zaten hükûmet denetimindeki görsel-yazılı medyaya karşı bir alternatif olarak oluşmadı mı? Dış basın ve son yıllarda inanılmaz bir biçimde yaygınlaşan sosyal medya bu eksikliği kısmen kapatacak güçte.

    OTPOR ve CANVAS, küresel çetenin denetiminde. "Occupy" oluşumları, OTPOR ve CANVAS'ın denetiminde. Bu oluşumların denetiminde, yönendirmesinde olan hareketler de küresel çetenin denetiminde olacaklardır.

    Gezi Parkından tüm yurda yayılan dalgaya karşı sessiz mi kalınmalı?

    Aşırı aydınlıktan gözleri kararmış kimileri için toplumsal bir hareketin gelişmesi, "devrim geliyor!" nidalarıyla sevince boğulmak için yeterli olsa da bizce durumun kim tarafından nereye sürüklenmek istediği düşünülmeli. Elde olmayan şeyleri eldeymiş gibi göstermek aynı amaç uğrunda yürüyenlere zarar verir. Turuncu devrim hevesi görülmeden çizilen yol haritalarıyla doğru yere varılamaz. Ayrıca muhafazakâr-dindar kesimi kapsamayan, onların en azından bir bölümünü içine alamamış bir hareket meşru olamaz. Tabiî mükemmel bir medya gücü yoksa!

    Gezi Parkı savunulmalı. Sermayeye peşkeş çekilmesine karşı konulmalı. Bunun için meydana da çıkılmalı. Ancak Gezi Parkını korumayı aşan eylem, polis terörünün uygulanmasıyla da birlikte AKP'nin faşist uygulamalarına karşı biriken tepkinin ortaya dökülmesi durumunu aldı. Bu durumda OTPOR ve CANVAS ilişkili örgütler, BDPKK, Kürtçü-sol gruplar, Nor Zartonk gibi Ermenici örgütler dışında elinde Türk bayrağı, Atatürk posteri olan, vatansever insanlar da meydanın parçası olacaktı. Öyle de oldu. Taksim'de kolunda üç hilâl ve bozkurt dövmesi olanı da gördüm, solcusunu da. Az veya çok, "Mustafa Kemâl'in Askerleriyiz" sloganlardı atıldı, defalarca Gençlik Marşı söylendi... 31 Mayıs gecesi gerçekleşen Taksim eylemindeki polis terörüne tepki olarak meydana çıkan insanların pek çoğu millî bir anlayışa sahip olduğunu belli ediyordu. Ama önemli bir kesim de bunun tam tersi. Söyleyebiliriz ki, etnik düşüncelerden uzak, vatansever insanlar bu sürecin önemli bir parçası durumuna geldi.

    Bu fitilin Soros tezgâhıyla yakıldığını bilen vatanseverler, olabildiğince yüksek sesle meydanlara çıkıp sürecin denetimini ele almalı."Tam bağımsız Türkiye" diye inlemeyen bir meydandan çıksa çıksa karşıdevrim çıkar. Vatanseverler, kendileriyle birlikte Türk bayraklarını, Atatürk posterlerini, millî marşları, milliyetçi söylemleri, sömürgeciliğe ve ABD'ye karşı sloganları da öne çıkarmalı. Halk içinde AKP'den rahatsız olanların "diktatör, baskıcı, anti-laik ve İslâmcı Tayyip devrildi" diye rahatlatılıp farkında olmadan başka yollardan aynı sonuca varmasına gidilebilir! Buna engel olabilmek için "devrim"den önce, halk hareketine dönüşen bu toplumsal tepkiyi çok büyük oranda tam bağımsız ve millî bir çizgiye getirmek gerekiyor. Görev bunu sağlamak ve OTPOR-CANVAS bağlantılıların ve bölücülerin geniş tabanlı kitleye "öncü" diye ortaya çıkmasına engel olmaktır! Hazır henüz yönetimsel bir yapı oluşmamışken bunları yapmak gereklidir.

    "Kişiler düşünce sahibi olmadıkça kütleler istenilen yöne, herkes tarafından iyi veya kötü yönlere gönderilebilirler."
    Mustafa Kemâl Atatürk, 1920

    "Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi yeterli değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi gereklidir."
    Mustafa Kemâl Atatürk, 1930





  • ak partiye oy vermemiş biri olarak, ilk seçimlerde ak partiyi destekleyeceğim.
    polisi destekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpcore

    hayatımda hiç AK Partiye oy vermedim ilk kez Ak partiye oy vericem.Bu yaşıma kadar hep MHP oy vermiştim.

    1 referandum ve 1 seçimde oy kullandım yaşım itibariyle.

    Chp ye oy verip, hayır basmıştım.

    Yeni seçimde bende akp ye verceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk başta destekliyordum hatta taksime desteğede gittim ama bu tepki benim için gezi parkından polis çekilip halka açıldığında bitmiştir.Şuan ortalık provakatör terörist anarşist ve iktidar düşmanı kesime kalmıştır bu yüzden polis şu saatten sonra ne yapsa haklıdır bu anarşistlere.Ambulans yakan polis arabası gördümü lince girişen anarşist grubun karşısındayım.Halk tepkisini gösterdi geri çekildi şuan sokaktaki halk değil
  • Bende desteklemiyorum.Ülkede başbakanlar seçimle geliyor.Yani bu ülkenin büyük bir çoğunluğu bu adamın yaptıklarından memnun.Bu ülkenin ilerlemesi içinde kendi içimizde kargaşa çıkarmamız bizim zararımıza olur.İlerleme döneminde olan ülkemizin önünde köstek olmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _QruToN -- 4 Haziran 2013; 13:15:03 >
  • az bilgilenin türkiye üzerine oynanan oyunlarhttp://www.ahaber.com.tr/webtv/videoizle/gezinin-perde-arkasi
  • Tencere tava hep aynı hava Kesınlıkle desteklenmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F70B31AD -- 4 Haziran 2013; 13:09:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk başta destekliyordum artık desteklemiyorum yeter artık ülkenin içine s..çtınız 5 günde be ne derdiniz varsa gösterin sandıkta bende tayyibi sevmiyorum ama sokağa çıkıp polis taşlamıyorum kamu malına zarar vermiyorum v for vendetta izleyen ergenler anonymouse maskesini almış devlet kurtaracağını sanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKedii -- 4 Haziran 2013; 13:18:00 >
  • Bende desteklemiyorum, farkli gruplar insanlari kullaniyor. Farkinda bile degiller.

    Oyum Ak partiye benimde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mharunmutlu95

    sonuna kadar destekliyorum! rahatsız olan varsa özelden adresini pm atsın bir kaç kilo makarna ile kömür gönderelim

    açıktan yazayım 50 kilo spagetti makarna, 50 kiloda kok kömür.

    adres:

    taksim gezi park. istanbul
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KötüKedii

    ilk başta destekliyordum artık desteklemiyorum yeter artık ülkenin içine s..çtınız 5 günde be ne derdiniz varsa gösterin sandıkta bende tayyibi sevmiyorum ama sokağa çıkıp polis taşlamıyorum kamu malına zarar vermiyorum v for vendetta izleyen ergenler ananymouse maskesini almış devlet kurtaracağını sanıyor

    Hepsi için söylemiyorum.taksime gidip fotoğraf çektiren var.amacı o maskelerle face de hava atmak için.bi dolu ergen var.
    O filmdeki amacın ne olduğunu bile anlamayan.hatta seyretmeyen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PLAYEREG

    ilk başta destekliyordum hatta taksime desteğede gittim ama bu tepki benim için gezi parkından polis çekilip halka açıldığında bitmiştir.Şuan ortalık provakatör terörist anarşist ve iktidar düşmanı kesime kalmıştır bu yüzden polis şu saatten sonra ne yapsa haklıdır bu anarşistlere.Ambulans yakan polis arabası gördümü lince girişen anarşist grubun karşısındayım.Halk tepkisini gösterdi geri çekildi şuan sokaktaki halk değil

    http://media.tumblr.com/fa56a6e18636c9981882802a775a828b/tumblr_inline_mnrfq9g4NO1qz4rgp.jpg




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _QruToN

    quote:

    Orijinalden alıntı: PLAYEREG

    ilk başta destekliyordum hatta taksime desteğede gittim ama bu tepki benim için gezi parkından polis çekilip halka açıldığında bitmiştir.Şuan ortalık provakatör terörist anarşist ve iktidar düşmanı kesime kalmıştır bu yüzden polis şu saatten sonra ne yapsa haklıdır bu anarşistlere.Ambulans yakan polis arabası gördümü lince girişen anarşist grubun karşısındayım.Halk tepkisini gösterdi geri çekildi şuan sokaktaki halk değil

    http://media.tumblr.com/fa56a6e18636c9981882802a775a828b/tumblr_inline_mnrfq9g4NO1qz4rgp.jpg

    bu ne şimdi bu ne saçmalık?Bunun taksimdeki olaylarla ne alakası var?Millet yazın ortasında montla geziyor heralde


    ayrıca bildiğim kadarıyla bu resimde türkiyede çekilmedi istanbulda hiç çekilmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLAYEREG -- 4 Haziran 2013; 13:20:51 >




  • desteklemiyorum polis arabasını taşlayarak camide içki ile girip basarak bişeyler savunulmaz
  • +57
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.