Şimdi Ara

Gezegenlere Merak Sardım:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Gördüğüm 1-2 Konudan Esinlendim Ve Gezegenlere Merak Sardım Bildiğiniz Çarpıcı Bilgiler Varsa Burda Paylaşın Ben Dahil Başka Merak Edenler Varsa Öğrensin Bende Bulduğum Bilgileri Paylaşacağım

• ars güneşe yakınlık bakımından dördüncü gezegendir ortalama güneş mars uzaklığı 227.4 milyon kilometredir. Gök yüzünde kırmızı renkte görünür ve kendisine ait bir atmosferi vardır. Büyüklük olarak yaklaşık dünyanın yarısı kadardır (yarı çapı 3200 km). Gündüz ekvator sıcaklığı 10 C° civarlarına ulaşır, fakat atmosferi bu sıcaklığı tutabilmesi için yeterli olmadığından, geceleri sıcaklığı -75 C° 'ye kadar düşer. Kutuplarındaki sıcaklık ise -120 C° kadardır. Marstaki atmosfer basıncı altında bu sıcaklık CO2 'nin donma sıcaklığı olduğundan kutuplarda CO2 buzları bulunmaktadır. Mars günü dünya gününden yalnızca yarım saat daha fazladır fakat dünyaya göre güneşe daha uzak olduğu için bir yılı 687 gündür. Marsı atmosferinde dünyadakine benzer olarak H, O, CO ve CO2 belirlendiği halde dünyada bol olarak bulunan Ni bulunmamaktadır. 1877 yılında marsın iki uydusu bulunmuştur. Bunlar ancak çok iyi teleskoplarla gözlenebilen Phobos ve Deimos tur.

Bilindiği gibi yıllarca Marsta yaşam olduğu düşünülmüştü, bu teori için gerçekten geçerli sebepler vardı. Marsta da dünyadaki gibi eksen eğikliği olduğundan mevsimler oluşur. Değişik mevsimlerde yer kabuğunun değişik renkler alması yıllarca astronomların marsta bitkisel yaşam olduğuna inanmalarına neden olmuştur. Ayrıca mars yüzeyinde yer alan geniş kanalların marslı yaratıklar tarafından kutuplardan ekvatora su götürmek için yapıldığı sanılmaktaydı. Fakat ilki 1965'de olmak üzere yollanan bir çok uzay sondası sayesinde marstaki bu kanalların tamamen kendiliğinden var olduğu anlaşılmıştır.

Mars yüzeyi de ay yüzeyi gibi volkanik ve çarpma kraterleriyle doludur. 1965'den başlayarak yollanan uzay sondaları sayesinde elde edilen yüzey şekillerine isimler verildi. Tharsis bölgesinde artık etkinlik göstermeyen Olympus Mons, Ascraeus Mons, Pavonis Mons ve Arsia Mouns volkanları marsın en dikkat çekici yüzey şekilleridir. Bu volkanların çevresinde meteorların açtığı kraterlere rastlanmaz. Çünkü buradaki kraterler zamanla lav ile dolmuştur. Ayrıca ekvator bölgesinden başlayarak 3000 km doğuya doğru uzanan bir vadi, sonra kuzeye kıvrılarak Chryse'ye varır. Bu vadi bazı yerlerde 100 km genişliğe ve 6 km derinliğe sahiptir. Bu denli bir vadinin yalnızca akarsular tarafından oyulabileceği düşünülmektedir. Bu da daha önce Mars yüzeyinde suyun var olduğuna inanılmasını sağlamıştır.

Özellikleri :

Güneşe Olan Uzaklığı 227.400.000 km
    Yarı Çapı 3200 km
    Kütlesi 0.64 x 1024 kg
    Yoğunluğu 3933 gr/cm3
    Atmosferik Basınç ----
    Sıcaklığı -25 C°
    Görünür Parlaklığı 1.2 m
    Güneş Etrafında Dönme Süresi 687 gün
    Kendi Ekseninde Dönme Süresi 25 saat
    Dönme Hızı 24.13 km/sn

• gezegenler bir yıldız sistemi içinde , yıldızın etrafında belli yörüngelerde dönen gök cisimleridir. bizim sistemimizde 8 adet (bilinen) gezegen var. plüton son yıllarda yörüngesi tamamen temiz olmadığı için çıkarıldı. gezegenler çekirdek denilen bir iç maddeden oluşur. dünyamızın çekirdeği 2 ye ayrılır. dış çekirdek tamamen akışkan demir ve nikelden, iç çekirdek ise daha sıcak olmasına rağmen sert maddeden oluşur. dünya döndükçe sanki bir çeşit motor gibi manyetik alan yaratır. bunun nedeni çekirdekteki yoğun miktardaki demir elementidir. biz de hayatta oluşumuzu bu manyetik alana borçluyuz.
    çekirdeğe inildikçe aynı yüksek hızlara çıkıldığında olduğu gibi zaman kavramı değişkenliğe uğramaya , yavaşlamaya başlar. teorik olarak çekirdeğe ne kadar yakın olunursa zaman o kadar yavaş akar. kütlesel çekimin etkileri kaybolmaya başlar...

• Geçenlerde Jupiter'e bir asteroid çarpmıştı.Çarpma şiddeti o kadar büyüktü ki patlama bir kaç gün boyunca izlenebildi.Tesadüfen teleskobu ile amatör şekilde takılan bir eleman tarafından farkedildi.Nasa'da sonradan doğruladı

Yine çok zaman olmadı.Nasa Ay'ı(Moon) bombaladı.Ayrıntılı bilgi için TIKLA

• gezegeni boş ver sen uzayın sonunda ne var onu düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuMMerMaN

Geçenlerde Jupiter'e bir asteroid çarpmıştı.Çarpma şiddeti o kadar büyüktü ki patlama bir kaç gün boyunca izlenebildi.Tesadüfen teleskobu ile amatör şekilde takılan bir eleman tarafından farkedildi.Nasa'da sonradan doğruladı

Neden bombalamışlar.

• niye olucak amerika yine bişeyin peşinde söylemiyo.
    duyduğum kadarı ile dünya son 100 yıl içinde manyetik alanının bir kısmını hızlı bir biçimde kaybetmiş
    başka yerlere gitmenin yolunu arıyolardır. ayı da sıçrama rampası olarak kullanabilirler

quote:

Orijinalden alıntı: FaWKés

quote:

Geçenlerde Jupiter'e bir asteroid çarpmıştı.Çarpma şiddeti o kadar büyüktü ki patlama bir kaç gün boyunca izlenebildi.Tesadüfen teleskobu ile amatör şekilde takılan bir eleman tarafından farkedildi.Nasa'da sonradan doğruladı

Neden bombalamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy_ -- 2 Kasım 2009; 14:56:24 >

• Saturn ve Jupiter gaz devleri, Neptün ve Uranüs de buz devi gezegenlerdir. Bu 4 gezegenin yüzeyi yoktur yani bunların üzerlerinde duramazsın.
  • Dünya gezegeninin dışınındaki gezegen ve yıldız sistemleriyle (Evren) ilgilenen insan düşünen insandır. Devam etmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaWKés

quote:

Neden bombalamışlar.

Yapılan açıklamalarda su bulmak için olduğunu belirttiler.

• çok uzaklarda bizimkine benzer ve hayat olabilecek koşullara sahip gezegenler teleskoplarla bulunabiliyor ancak oralara gitmek şu an için imkansız ama kanımca bu gelişme hızıyla 1 veya birkaç yüzyıl sonra ultra hızlara sahip araçlarla ki bu araçlar ışık hızına yakın hızlara ulaşabilecek, bu gezegenlere yolculuk imkanlı hale gelebilir. ışık hızına yakın hızlarda zaman yavaşladığı için yolculuk sırasında insanlar çok az bir miktar yaşlanmaya uğrayacaklar. örneğin 5000 ışık yılı ilerdeki bir yıldız sistemine gidilmeye karar verildiğinde yolculuk ışıktan biraz daha yavaş olunacağından dünya saatine göre atıyorum 5100 yıl sürecektir, ancak yolculuk eden için bu sürebelki 10 yıl gibi geçecektir. yolculuk sonunda kişi 10 yaş yaşlanacak ama o oraya ulaştığında dünyada 5100 yıl gibi hatırı sayılır bir zaman geçecektir. böylece dünyadaki hayatın belkide yok olmasından binlerce yıl sonra yolculuk sona erecek , yolculuk eden için 10 yıl geçecek. geriye dönüp baktığında bıraktığı dünyadan çok farklı bir dünya görecek. ilginç ve kaa karıştırıcı değil mi

• Işık hızına ulaşılamayacağını düşünen biri var.

Bknz.Albert Einstein
  • Ben Su Işık Hızı Olayını Şöyle Biliyorum Yanlışssam Af Buyurun

Işık Hızına Ulaşılabilir Ama Işık Hızından Daha Yüksek Bir Hıza Ulaşılamaz Doğrumudur?
  • Einstein,ışık hızına ulaşmanın imkansız olduğunu düşünüyor.Ayrıntılı bilgi için Google Amca.
    Daha yüksek bir hıza ulaşmak,imkansızın imkansızı olur o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

çok uzaklarda bizimkine benzer ve hayat olabilecek koşullara sahip gezegenler teleskoplarla bulunabiliyor ancak oralara gitmek şu an için imkansız ama kanımca bu gelişme hızıyla 1 veya birkaç yüzyıl sonra ultra hızlara sahip araçlarla ki bu araçlar ışık hızına yakın hızlara ulaşabilecek, bu gezegenlere yolculuk imkanlı hale gelebilir. ışık hızına yakın hızlarda zaman yavaşladığı için yolculuk sırasında insanlar çok az bir miktar yaşlanmaya uğrayacaklar. örneğin 5000 ışık yılı ilerdeki bir yıldız sistemine gidilmeye karar verildiğinde yolculuk ışıktan biraz daha yavaş olunacağından dünya saatine göre atıyorum 5100 yıl sürecektir, ancak yolculuk eden için bu sürebelki 10 yıl gibi geçecektir. yolculuk sonunda kişi 10 yaş yaşlanacak ama o oraya ulaştığında dünyada 5100 yıl gibi hatırı sayılır bir zaman geçecektir. böylece dünyadaki hayatın belkide yok olmasından binlerce yıl sonra yolculuk sona erecek , yolculuk eden için 10 yıl geçecek. geriye dönüp baktığında bıraktığı dünyadan çok farklı bir dünya görecek. ilginç ve kaa karıştırıcı değil mi

Allah Allah Çok İlginç Bişemiş Bu. Dünyada 5000 Bin Yıl Gecicek Fakat Bize 10 Sene Gibi Yansıcak Çok Garip

• vaay araştırmacı gençlik
  • Bişey Sorucam Şuanda Güneş Sistemindeki Gezegenlere Gidilebilme İmkanı Var Fakat Oranın Yüzeyinde Durulamadığı İçinmi Gidilmiyor Yoksa Okadar Uzaklara Gitme İmkanımızmı Yok?
  • @SkYNeT-06 nikli arkadaş; aşağıdaki yazıyı yazmış ve de çok iyi etmiş ben de indirdim verdiği adrese siz de girin bakın indirin uzayı izleyin meraklılarına...

DH formlarında daha önce verilmiş olabilir bilmiyorum ama ben yinede sizler ile paylaşayım dedim.

Microsoft'un yeni hizmetiyle, kıvrım kıvrım galaksiler, egzotik nebulalar ve patlayan yıldızlar, amatör gökbilimciler için sadece bir tık ötede.

Dünyanın bir numaralı yazılım firmasının yeni başlattığı "WorldWide Telescope" programı, Dünya'daki ve uzaydaki teleskoplarla elde edilen en iyi görüntülerden bir bölümünü, ücretsiz olarak meraklıların hizmetine sunuyor.

Uzaydaki Hubble ve Spitzer teleskoplarıyla Chandra X ışını gözlemevinden görüntülerin derlendiği yazılımı bilgisayarlarına indiren kullanıcılar, gece gökyüzünde gezegenleri arayıp, "zum" yapabilecekler (yakınlaştırma).

Harvard-Smithsonian Astrofizik merkezinden araştırmacı Roy Gould, "Kullanıcılar gökyüzünün X ışını görünüşünü görebilecek, parlak radyasyon bulutlarına zum yapabilecek ve binlerce yıl önceki bir süpernova patlamasının bulut kalıntılarını keşfedebilecekler" dedi.

California Technologie Enstitüsü'nden Roy Williams da, Microsoft'un yeni hizmetinin astronomiyle ilgilenen amatörler çok öğretici bir platform olduğunu söylerken, aynı zamanda profesyonel gökbilimcilerin de bunu kullanacağını sandığını belirtti.

Ücretsiz yazılımı indirmek için

http://www.worldwidetelescope.org

http://www.worldwidetelescope.org/Home.aspx

adresine girmek yeterli.

programı indirdikten sonra hemen kurmayın!
    ilk önce Microsoft .NET Framework Version 2.0 Redistributable Package programını

buradan

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&displaylang=en

indirin

ve ilk önce NET Framework programını kurun. sonra indirdiğiniz yazılımı kurun ve PC yi yeniden başlatmanız gerekiyor. Restart işlemi yapmassanız program çalışmıyor.

masa üstüne atılan kısayolun üstüne tıkla ve sonra sonsuz Uzay ve tüm gezegenler galaksiler gök adalar kısacası evrenin heryeri ayağınızın dibinde olsun :wink:

en önemliside bir Teleskop alma imkanı olmayan gökbilim severlerin uzayı baştan sona kadar bu program sayesinden gözlemleyebilir

uzayın A dan Z ye haritalandırılması bir amatör gözlemci için çok avantajlı olmuş ve bu sayede uzayın neresinde ne var , nereye nereden nasıl bakılır harita şeklinde çok ayrıntılı şekilde gösteriliyor

programın kullanılmasıda basit

* * *

şimdilik 10 dakika içinde

Ay, Jupiter, Satürn, Mars ,ve birkaç gök ada gözlemledim

screenshotlar

SkYNeT-06

alıntı adresi : -*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ)

http://forum.donanimhaber.com/m_24406683/mpage_3/key_uzay/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GODIVA -- 2 Kasım 2009; 16:24:28 >

• konuyu açan arkadaş, rica etsem her kelimenin baş harfini büyük yazmasan olur mu?

senin yazdıklarını okuması çok zor geldi çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BM Mançoloji

Dünya gezegeninin dışınındaki gezegen ve yıldız sistemleriyle (Evren) ilgilenen insan düşünen insandır. Devam etmenizi öneririm.

Valla hava atmak gibi olcak ama ben yinde söyliyim ben Dünya Dışı Yaşam gibi vs konularla ilgili bir yer okumak istiyorum ama nerde bu yerler bilmiyorum
    Ayrıca bu konuyu ciddiye alan üyelerden birisi sensin hocam forumda böyle kişilerin var olduğunu görmek,bilmek güzel
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.