getz in kaporta kalitesi nasıl...donanım nasıl..ve bozuk yollara karşı dayanıklılığı ne alemde
+10 puan veririm iyi ve saglam araba
kalite olarak bi vw, toyota ile karşılaştırılmaz ama bu fiyata bu kalite ve donanım bence yeterli.kafam rahat binecem diyosan biraz paraya kıyacan
Boya kalitesi çok kötü , hemen soyulma vs görülebiliyor, Araç sağlam bir araç bana dayanıyorsa 2 senedir gerçekten sağlam demektir. Acımandan yardıra yardıra tabir edilen tarzda kullanıyorum, Bir başka şekilde söylemek gerekirse aracım defalarca derin çukurlara sert girişler yapmış , bilmediğim yollarda 40 km gibi hızlarla kasislerin üzerinden uçmuş :))) , 4000 devire dayanmadan vites değiştirilmemiş bir araççç. ( araç dizell )
Aracın yol tutuşu limitlerde kullandığım için beni oldukça rahasız ediyor. Satmama kararı alırsam lastikleri genişleteceğim. Başka sorun varsa yardımcı olurum...
ilk defa senden duyuyorum bunu boyası kalitesiz nasıl oluyor ya ben hiç rastlamadım.....
quote:
Orjinalden alıntı: düttürüleyla
Boya kalitesi çok kötü , hemen soyulma vs görülebiliyor, Araç sağlam bir araç bana dayanıyorsa 2 senedir gerçekten sağlam demektir. Acımandan yardıra yardıra tabir edilen tarzda kullanıyorum, Bir başka şekilde söylemek gerekirse aracım defalarca derin çukurlara sert girişler yapmış , bilmediğim yollarda 40 km gibi hızlarla kasislerin üzerinden uçmuş :))) , 4000 devire dayanmadan vites değiştirilmemiş bir araççç. ( araç dizell )
Aracın yol tutuşu limitlerde kullandığım için beni oldukça rahasız ediyor. Satmama kararı alırsam lastikleri genişleteceğim. Başka sorun varsa yardımcı olurum...
allahınız aşkına bırakın şu vw kaliteli lafını ya....kaç kişi vw den kazık yedi.....daha hala kaliteli diyosunuz.... kaliteli olsaydı; 1 senede kliması bozulurmuydu?80 km lik bir yolda devirdayim motoru bozulupta yolda kalırmı?camından içeri su alırmı?1 haftalık bir arabanın akisleri değişirmi?amortisörü yük görmediği halde 1 senede değişirmi?1,5 senede orjinal balata kullanıldığı halde 4 tane diski değişirmi? v.s v.s ÇOK KALİTELİ CANIM!!!!! benim bildiğim vw nin eskisi kadar kaliteli olması durumunda 10 sene anahtar vurulmaması hiç bir arıza vermemesi gerekiyor....ama kalite bozuldu ......
quote:
Orjinalden alıntı: getzci
kalite olarak bi vw, toyota ile karşılaştırılmaz ama bu fiyata bu kalite ve donanım bence yeterli.kafam rahat binecem diyosan biraz paraya kıyacan
süper masrafsız,ikinci eli iyi,kaliteli,konforlu,donanımı full,5 yıl garantili,güçlü motorlu,bakım masrafları tofaşa yaklaşık,tabi parça fiyatlarıda ....böyle bir ideal araçtır kendisi....
quote:
Orjinalden alıntı: attci
getz in kaporta kalitesi nasıl...donanım nasıl..ve bozuk yollara karşı dayanıklılığı ne alemde
evet herşeyi bırakın ve Hyundai'ye bakın... ben kefilim arkadaş Getz'e... hiç bir sorun çıkarmaz... 2 sene önce sağ arka çaprazdan bir kartal çarptı araçta ne far ne tampon ne kaporta hiç bir şey kalamdı bende sadece bir kaç çizik vardı... vw kalitesi diyosunuzda sanki otomobil ilahı... bırakın onu bunu getz'e binin ve o paraya alınabilecek en iyi(belki parasının çok üstünde) performans ve konforun tadını çıkarın....
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_0606
allahınız aşkına bırakın şu vw kaliteli lafını ya....kaç kişi vw den kazık yedi.....daha hala kaliteli diyosunuz.... kaliteli olsaydı; 1 senede kliması bozulurmuydu?80 km lik bir yolda devirdayim motoru bozulupta yolda kalırmı?camından içeri su alırmı?1 haftalık bir arabanın akisleri değişirmi?amortisörü yük görmediği halde 1 senede değişirmi?1,5 senede orjinal balata kullanıldığı halde 4 tane diski değişirmi? v.s v.s ÇOK KALİTELİ CANIM!!!!! benim bildiğim vw nin eskisi kadar kaliteli olması durumunda 10 sene anahtar vurulmaması hiç bir arıza vermemesi gerekiyor....ama kalite bozuldu ......
quote:
valla eski kasalar o parayı eder
ama yeni kasalar bence etmez
5 yıl garanti büyük bit artı ve uyguluyorlarda çoğunlukla
lafta garanti değil yani
ama yinede düşünürüm o parayı vermelimiyim diye
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_0606
quote:
yanlış anlaşılmasın ben kendi tecrubelerime dayanarak söylüyorum. arkadaşımın 1999 model borası var.işe beraber gidip geliyoruz.bir hafta onun arabasıyla bir hafta benim arabamla gidiyoruz.yolun 2 km'si asfalt değil toprak yol çukurlu falan.bu yolda ben arabayı ikinci vitese atamıyorum.bazen sıkılıyorum biraz hızlanıyorum arabanın içinde orkestra varmış gibi heryerinden ses gelmeye başlıyor.ama arkadaşım hiç acımıyo normal yolda gidiyormuş gibi gidiyor ve arabadan en ufak bises dahi gelmiyor.bizim araçlar asfalt arabası zor kullanıma gelmiyor. ben vw hayranı falan değilim öyle olsaydı gider onu alırdım. sadece düşüncelerimi aktardım. zaten polo ile getz arasında kalmıştım polonun benzinlisi ile getzin dizeli aynı fiyattı bende dizeli tercih ettim.
dostum borayla getzi tabii kıyaslayamazsın sen getz ile poloyu kıyaslamalısın bence segment farkı var arada bunu unutmamk lazım
quote:
Orjinalden alıntı: grafiker
dostum borayla getzi tabii kıyaslayamazsın sen getz ile poloyu kıyaslamalısın bence segment farkı var arada bunu unutmamk lazım
doğru haklısın ama poloya binme şansım olmadı. o sebepten marka olarak karşılaştırdım. bu kötü yollarda boraya bişey olmuyosa poloyoda olmazdı diye düşünüyorum. ama bu segmentteki arabaların birçoğunda ses sorunu zaten var sanırım. o yüzden sorun etmiyorum arabamı seviyorum ve tadını çıkarıyorum.
bu araç az yakıt tüketiyor,insanlar da doğal olarak tercih ediyor.fiyatına göre kalitesi iyi olan bir araba
quote:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
lafta garanti değil yani
eski kasaların yeni kasaya göre artısı nedir kardeş??
cevap gelmedi arkadaşlar??
getz için sana garanti veririm rkadaş..için rahat binersin...
quote:
Orjinalden alıntı: myth1907
quote:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
lafta garanti değil yani
eski kasaların yeni kasaya göre artısı nedir kardeş??
Belki yeni Getz eski kasaya göz alışkanlığı olan arkadaşlarımız tarafından beğenilmemiş olabilir ama bana göre de yeniler daha güzel ve motor hem dizelde hem benzinlide tamamen değiştirilerek iyileştirilmiş daha güçlü, atak. Bazı kronik sorunları giderilmiş vs...
4polat kardeş burda amacımız yeni getzi kötülemek deilki yeni getzin eski getzle bi karşılaştıralım ddik ama yanlış anlaışldı herhalde..
KATILIYORUM,
BEN DE TAM BİR YIL OLDU GETZİM VAR,HERGÜN BİNERİM, BU HAFTA 15000 BAKIMINA GÖTÜRDÜM, NE ÇUKURLAR GÖRDÜ AMA BIRAK ALTINI VURMAYI ÖN TAKIM AYARI BİLE BOZULMAMIŞ, BEN DE ŞAŞIRDIM...
AYAR BAKIMINDAN SAĞLAM VE VERDİĞİN PARANIN HAKKINI FAZLASIYLA VERİYOR.
BENCE BU FİYATA ALINABİLECEK EN İYİ ARABA BU..
MASRAFSIZ, BAKIM GEREKTİRMİYOR.. 15 SAAT GİDİŞ 15 SAAT GELİŞ ALANYAYA GİTTİM GELDİM AĞUSTOS SICAĞINDA 42 DERECEDE, ARABANIN FANININ DÖNDÜĞÜNÜ ANCAK O ZAMAN GÖRDÜM, YİNE DE BANAMISIN DEMEDİ HARARET YAPMADI... İŞTE O ZAMAN GÖZÜME GİRDİ..
SINIRLARIMI ZORLADIM BENDE,, 30 KİLOLUK 19 SU BİDONUNU 50 KM ŞEHİR İÇİ TAŞIDIM, AĞIR GELDİ ABİ DEMEDİ..
70-90 KG AĞIRLIĞINDA 9 KİŞİ BİNDİK TIKA BASA, GÖTÜRMEM ABİ DEMEDİ...
SERVİSTE 1-2 YERİNE TAŞ ÇARPMIŞTI BOYASI DAMLA ŞEKLİNDE DÖKÜLDÜ SANDIM PASLANMIŞ BU DEDİM, SERVİS BEZLE SİLDİ GEÇTİ MEĞER ASFALT ZİFTİ İMİŞ ZİFT YAPIŞMIŞ...
İLK DEFA ARABA ALIRKEN KAZANDIM, KAZIKLANMADIM, HAKKINI VERDİ
quote:
Orjinalden alıntı: udl
getz için sana garanti veririm rkadaş..için rahat binersin...
getz fiyat performans açısından sınıfındaki diğer arabalardan daha iyi bir durumdadır.geçen sene bir arkadaşa 0 dizelini aldık o günden beri memnuniyetle aracını kullanıyor. ayrıca 5 yıl garanti'de büyük bir avantajdır.