Şimdi Ara

GetirÇarşı açılmış 50/25 indirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
7
Favori
8.150
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Müşteri olarak siz kendi cebinizi düşünürken saygı duyulmasını bekliyorsanız, siz de esnafın kendi cebini düşünmesine saygı göstereceksiniz. Kimsenin kuruşunun hakkına girmeden temiz bir şekilde kendimizi de düşünerek en dip rakamlara satmaya çalışsakta bazen herkesten daha uygun fiyata ürün sunamıyoruz. Bundan dolayı hakaret boyutuna geçmeden, ucuz satamıyorsanız kapatın gidin demeyeceksiniz. Ucuza bulduğunuz yerden alıp konuyu kapatacaksınız. Alan da özgür, satan da özgür. Serbest piyasa herkes istediği fiyata alır, satar. Kalp kırmaya, aşağılamaya gerek yok.

107-120 tl arası benim ksapta gördüklerim.

• Kardeşim;

alıngan davranıyorsunuz esnaf olarak.

1- Çarşı sistemde gördüğüm fiyatlar; benim çevremde gördüğüm esnaf fiyatlarından bile %10-20 arası pahalı.Esnafları da bilirim; Büyük marketleri de... gezerim; bilirim.

2- bu ülkede sadece eleman çalıştırıp; kira veren siz de değilsiniz; rakipleriniz de...

3- hangi bim ; a101 market harici, bulunduğu yerde biraz isim yapmış markette coca cola 7,5 tl iken ; bizim bakkalda 9-10 tl arası satılmasını bununla açıklayamazsınız.

4- Dün mahmutbeyde dolaşırken oğluma terlik baktım. fiyatları bilmesem esnaf deyip kazansın diyeceğim de; Gezer in bizim köşedeki dükkanda 25 tl ye satılan terliğine 50 tl yazmışlar; hem de bir kaç yer.. Bak bu da esnaf..

5- Körfez depreminde yaşınız nedir bilmem; işyeri sahibisiniz; yaşıt ya da abimsiniz hiç bilmem... Yalova da 50 kuruşa mumu 1 tl ye sattı; esnaf dostumuz, komşumuz; alışverişi kestim deprem sonrası; iki yıla kalmadı dükkanı kapattı.. Bu da esnaf...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan_bera -- 20 Mayıs 2021; 16:3:5 >
    SEG 46&amp;amp;#39;&amp;amp;#39; 46125 LED TV

• bugün getiryemekte yüzde 50 inidirmle çiğ köfte alayım dedim. kg fiyatını 90 tl olarak girmişler.. tamam dedim artık, çarşı uygulaması da aynı mantık olacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bugün sipariş vermiştim ,kredi kartımı kontrol edeyim dedim çift çekim yapmış biri getir.com biride getir perakende adı altında , şu an provizyonda görünüyor ikiside , alış veriş yapanlar kontrol etsin.

1- Getirin ülkenin ücra köşelerinde şube açamayacağı yerlerde çarşı sistemi adı altında komisyondan para kazanma taktiğidir. Market için söylüyorum gıda sektöründe kar oranı %20 civarındadır. Esnaf getir sisteminde komisyon verince kârlılık düşeceği için fiyata bir yansıma gelecektir, normaldir. Çünkü bireysel olarak bir üründen örnek 10 tane alıyorsa yan tarafta zincir market aracı olmadan direkt fabrikadan 100 tane alıyor. Tabii ki aynı fiyata da almıyor haliyle rekabet gücü artıyor.

2- cevabı üstte var aslında ticarette para ürün satarken kazanılmaz asıl alırken kazanılır. Çok alan çok daha uygun fiyata alır. Az alan daha pahalı alır. Bu dünyanın her yerinde böyledir.

3- Cocacola 3 zincir markete özel iskontolu mal verdi siz 7.5 dan bahsediyorsunuz 5.95'den satıldı bunu bilmiyorsunuzdur tabi esnafa değil gidin o zincirlere kızın 1 ay önce 5.95 sattığın kolayı niye 7.5'a satıyorsun deyin. İrili ufaklı orta ölçekli bütün zincir olmayan marketler olarak 7 lira civarından mal aldık. Aynı firma onlara 5.95'den sattırdı. Biz 7'den stoklarımıza aldık. 7 liraya alınan ürünü %20 karla 8.40 tl'ye satmamız gerekir, benim aylık elektrik tüketimim 5.5 bin tl. Bu şu demek o kola'da net %20 kâr kalmıyor bile.

4-5 %20-30 sahtekar, fırsatçı esnaf yüzünden esnaflar kötüleniyor. Çürük elma her sektörde her alanda var yapacak bir şey yok. Biz de esnaflar olarak hırsızlık yapan müşteriler yüzünden bütün müşterileri hırsız olarak mı görelim bu mudur yani? Oldu olacak bir de fiyatların pahalılığını soranlara da sizin gibi hırsız müşteriler yüzünden kayıp kaçak bedelini ürünlere yansıtıyoruz deyip gülüp geçelim. :))

Kısa özet geçeceğim dedim uzun olmuş, kusura bakmayın. Mahmutbey'deymişsiniz yakınsınız, buyrun gelin çayımızı için daha çok uzun uzun anlatabilirim.

İyi akşamlar dilerim.

@EvHero Bilgilendirmek, bilinçlendirmek istiyoruz ama dileyen istediğini yapar ne yapalım hocam, anlatmaktan başka yapacak bir şey yok. Engellemek daha kötü, iletişim koparılıyor daha da bileniyorlar. :)

• Sozde esnaflar foruma dadanıp kelime oyunları yapmaya başlamışlar, burası sizin yeriniz degil acilen ait olduğunuz yere dönün !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Restoranlardaki %50 indirim olayındada uyanık restoranlar var.

Yemeksepetinde 30 tl olan burgeri 50 tlye çekmişler mesela.

Malesef abuse ediyorlar sistemi. Getir canlı yardıma da bağlanılmıyor sanırım sipariş ettikten sonra bağlanabildim. Bu herifleri kime şikayet edeceğizki zaten bunları büyük firmalarda yapıyor, hepsiburada, n11 gibi gibi..

İlk 3 maddede haklısınız, bir kaç yerden daha okuduğum kadarıyla Getir'de bir paket makarnayı bile 8TL gibi bir fiyattan satmak gerekiyormuşki kar elde edilebilsin. Siparişin iptal olması, ürünün iade edilmesi ve stok bulunmaması durumundaki cezalarda çok yüksekmiş. Fakat diğer maddeye hiç katılmıyorum.

4-5. maddelerinize cevap olarak;

Sizin olduğunuz sektörde bir avuç sağlam elma var, onlarda gitgide çürümeye başlıyor. Sizin olduğunuz sektördeki esnaflar öyle bir savunuyorki kendini, sanki tüm esnaflar iyilik meleği, müşteriyi insanları en çok düşünen hizmet sektörüde bakkallar. %20 kar demişsiniz ama o 3 zincir market satmasa, o ürünlerin fiyatına minimum %50 ekleyeceğinizi (tabiki "sadece %20-30'u sahtekar olan esnafların") hepimiz biliyoruz.

Yaklaşık 2 senedir facebookta bakkaların oluşturduğu/olduğu bir grubu takip ediyorum, toplam üye sayısı 33bin. Etkileşime girenlerden(yorum atan konu açan) gördüklerimden hatırladığım birkaç garip durumu yazacağım ve buradaki "sadece %20-30'u sahtekar olan esnafların" yazdıklarını okursanız bırak alışveriş yapmayı düşse bir tekmede siz atmak isteyebilirsiniz.

-Bir ürün için afiş hazırlayıp 25TL'nin üzerini çizip 20TL yazdırmış. Yorumlardaki zaten normal fiyatı bu tepkileri üzerine: modern olmak lazım, zaten müşteriler kanıyor indirim yazısı psikolojik etki bırakıyor şeklinde cevap veren

-Dolabın elektriğinde bir problem olmuş ürünler bozulmuş, onun zararını gidip bir yeni ürünlere ekleyen

-Sigarayı geçiyorum, 2 ekmeğe kart uzattı, 1 parça(bebek beziydi galiba) kart uzattı diye komisyon isteyen

-Promosyonlu ürünleri (kapağın altından çıkan bedava içecek vb) daha önce kendinden alışveriş yapmamış, ya da basit ekmek sigara almış kişilere ben anlaşmalı değilim diye sözde intikam alan

Bu durumlara çok nadirende olsa tepki gösteren bir meslektaşları çıkıyor onuda anında linç ediyorlar. Genelde "iyi yapmışsın", "bu 3 harflilere(BİM-A101-ŞOK) gidenlere hiç acımıyorum", "akşam bim poşetiyle geçip sabah ekmek almaya gelenlere günaydın demiyorum". Daha neler neler var incelemek isteyen varsa pmden ulaşsın grup linkini yollarım.

Ayrıca kendi yaşadığım bir olayı anlatayım İzmir/Buca'da geçen sene sular uzun süre kesildi. Marketlerde(5LT en ucuzu 2.5TL) olan sular kısa sürede bitti. Tekel ve bakkalların normalde adı sanı duyulmamış markaları 2.75-3 TL ye satarken, bu olaydan sonra palet palet su getirtip 5.5-6 TL ye sattılar. Belediye tanker ile su gönderdi o şekilde bu vampirlerin elinden kurtulduk.

• Getir bitik 14 gündür parasını alamayan insan çok şikayetvar a bakarsanız

Those who are late will be punished by life itself. Mikhail Gorbachev
  • Breach kullanıcısına yanıt

Hocam bu ülke insanı adam olmaz izmirde depre oldu kiraları yükselttiler elazığda oldu yine yükseltilecek en ufak şeyde mesela pandemide araba gelmedi fiyatları uçurdular ülkede kokuşmuşluk üst düzeyde nereden tutsam elinde kalıyor Allah bunların eline düşürmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supedy -- 22 Mayıs 2021; 1:4:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bucephalas

İzmirde yok hala bu uygulama.

Restoranlardaki %50 indirim olayındada uyanık restoranlar var.

Yemeksepetinde 30 tl olan burgeri 50 tlye çekmişler mesela.

Malesef abuse ediyorlar sistemi. Getir canlı yardıma da bağlanılmıyor sanırım sipariş ettikten sonra bağlanabildim. Bu herifleri kime şikayet edeceğizki zaten bunları büyük firmalarda yapıyor, hepsiburada, n11 gibi gibi..

Burada suç tamamen Getir'in bu vampir restoranlara göz yumuyor. Yemeksepeti ve Getir fiyatlarını ss alarak tam olarak 5 kez şikayet dilekçesi oluşturdum adamlar geri dönüş bile yapmadı en son ben aradım telefonla ilgileneceğiz dediler ama umursamadılar bile çünkü o restoran hala aynı yüksek fiyatlarla satmaya devam etti. Bu ülkedeki en büyük eksiklik gerçekten bu denetim yok. Adam gibi denetim olsa kimse böyle kafasına göre iş yapamaz. En iyi yemek firması Zomato idi o da piyasadan çekildi, ekmeğini çok yemiştik. Fiyat artışı da hiçbir zaman olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Adem_Hoca

Getir bitik 14 gündür parasını alamayan insan çok şikayetvar a bakarsanız

çok ilginc benim ne zaman iptal veya iadem olduysa anında yansıyor

İkinci gün ne muhatap ve nede para harcama itirazı yaptım

ben de iade ve iptal de hiç sorun yaşamadım.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.