Şimdi Ara

Getir Araç(MOOV) 36 bin haksız fatura

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 ay önce dakikalık bir getir Araç kiraladım.
    Aracı 2 kere kiraladım bir iş yerine giderken 6 dakika , birde işten dönerken 7 dakika.

Araç muhtemelen ben park edip evime gittikten sonra hasar aldı. Aşağıda fotoğrafları mevcut. Sonradan aracı kiralayan arkadaş farketmiş.

Şimdi durum şöyle ki bu park yerinde hasar alan aracın faturasını şirket politikaları v.s. yüzünden bana kesiyorlar. Az rakam değil 36bin küsür. Tabiki hasarı ben yapmadığım için itiraz ettim fakat kabul edilmedi. Sebep ise aracı fotoğraflarken , aracı alıp bırakırken ilgili hasar yerinin fotoğrafını cekemememden ötürü.

Bunun başlıca sebebi tabi ki aracın bazı yerlerini solda trafik aktığı için oradan fotoraflayamamam, ikincisi İstanbuldayim zaten mecbur olarak dip dibe arabaları çektiğimiz için kadraja sığmaması.

Şimdi bu hasarı ben yapmadığım için bu faturayı ödemek istemiyorum , hukukçu arkadaşlar nasıl bir yol izleyebilirim veya bu yolu kazanabilirmiyim yardımcı olabilirler mi?

Şirket politikaları nedeniyle canımı riske atsam bile fotoğraflamalıymışım

Fotoraflar aşağıda , yardim ederseniz çok sevinirim.

Güncellemeler:Tüketici hakem heyetine başvurdum 20 gündür bir yanıt beklemekteyim.

Onun dışında 1 2 kere daha getir araç tarafından arandım. İlk aramamda fotoğraflamadan oluşan açıya sığmama konusundan bahsettiler ikinci aramalarında aracı bıraktığım yerde belli bir bölgede park yasağı başladığından bahsettiler fakat ben park yasağı başlamayan alana park etmiştim.

Tüketici hakem heyetinin kararına istinaden ödeme konusundaki yolu takip edeceğimi belirttim ,

Onlarda ödeme yapmam gerektiğini yoksa icra dosyasına gidileceğini tüketici hakem heyeti aksi bir karar çıkarırsa ona göre ödemeyi iade edeceklerini belittiler. ''Bende ben size fatura kesiyorum hadi öde '' konusunda itirazım olduğundan kaynaklı tüketici hakem heyetinden gelecek yanıta göre devam edeceğim.

Üstteki İlk başlangıç fotoğrafı

İlk arabayı bıraktığım fotoğraf

İkinci başlangıc fotoğraf

İkinci bıraktığım fotoğraf

Aracı sonra alan farklı müşteri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knight0fheaven -- 8 Temmuz 2024; 11:16:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sen haksızsın aracı fotoğraflıyacaksın. Kendi aracını alacaksın minibüse bineceksin otobüse binecek taksi tutacaksın bisiklet alacaksın. Gördün mü sen haksızsın şimdi 6 dakika için öde bakalım 36k öptüm muck

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef sen alırken araçta hasar görünmüyor. Senin bırakma fotoğrafları hangisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Maalesef sen alırken araçta hasar görünmüyor. Senin bırakma fotoğrafları hangisi?
    Fotoraflar birbirine karışmış.
    En son bıraktığım 3. Olan , 4lü Fotoraf.
    Aracı iki kere kiraladim ilk bıraktığım da mı yoksa ikinci bıraktıktan sonra mı hasar oluştu bilmiyorum.
    Muhtemelen biri park yapmaya çalışırken veya parktan çıkarken sürttü veya vurdu.

• Bence ilk önce fotoğrafları düzgün şekilde sıralayın. Karışık olmuş, yorum yapmak için sağlıklı olmayabilir.

• 4EvaMaSTeR kullanıcısına yanıt

Güncelledim sıralamayı .

Diğer arkadaşların demesi üzerine

Arkadaşlar aracı mümkün olduğunca uygulamada fotoğraflamaya çalışıyorsunuz zaten uygulamanın izin verdiği sürece. Fakat trafiğe atlayıp fotoğrafını çekemezdim. Diğer açıdan çeksem bile bu sefer aracın diğer tarafı fotoğraflanmayacaktı çünkü geniş açıyla önünüzdeki park halinde olan araçtan dolayı çekemiyorsunuz önünü veya arkasını duruma göre. Yani bir tarafını bir açı ile çekebilirken diğer tarafını kadraja aldıramıyorsunuz. Kullanan arkadaşlar biliyordur.

• Araç sendeyken ön sol tampon tarafı sürtülmüş çok bariz bu olayın sendeyken olduğu belli.Ancak böyle bir hasar için müşteriden neden bu denli rakamlar tahsil edilir neden kasko karşılamaz o da garip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt
    Aracı iki kere teslim almışım, ve aracı kullanırken herhangi bir hasarım mevcut degil ilgili tarafta yol aktığı için ve önde arac olduğu için fotoraflamam sadece tek bir açıdan mevcut olabiliyor. Aracın diğer tarafından yok aksaydi hasarlı bölgeyi fotoraflayabilirdim o zaman diğer taraf fotoraf açısına sığmazdı, onun dışında hasarla ilgili bende oluşturduğu sizde düşündüren nedir, fotoğraflarda göremediğim birsey mi var?

• sen aracı teslim ederken fark etmedin mi hocam o boyayı ?

arayacaktın firmayı, hasar olmuş biri sürtmüş geçmiş ne yapayım diyecektin, polis çağır tutanak tut vs bitecekti işlem.

oranın boyası da bir iki bin lira tutar en fazla ama yolunacak kaz varmış deyip mi istiyorlar ne yapıyorlarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 2 Temmuz 2024; 11:55:22 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgili firma dakikalik kiralama yapıyor, ve araçların çoğu bir şekilde hasarlı zaten, siz mecbur kadraja ve telefonunuzun kalitesine bağlı olarak ne kadar sığdırabilirseniz sığdırıyorsunuz , ikinci kez aynı aracı almamı hatırlamam mümkün değil neredeyse çünkü 3 saat civarı geçti üzerinden yani aracın neresinde ne vardı diye de hatırlamam da pek mümkün değil. İnternet'e benim yaşadığıma benzer çok fazla şikayet var ama kimse bir sonuç yazmamış, bende ufak bir miktar değil peşini bırakamam, ufak olsa bile insan yapmadığı bir şey tarafından suçlanınca çok da gocunuyor

• Güncellendi

• up

• Hocam aynı durumu bende yaşadım geçen gün fatura keseceklerini belirttiler tüketici hakem heyeti başvurunuz ne durumda sonuçlandı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.