Şimdi Ara

Gerileme Dönemi Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • * Şeyhülislamın yetkilerinin sınırlandırılması
    * Levent kışlasının yapılması

Yukarıdaki gelişmeler aşağıdaki padişahlardan hangisinin dönemine aittir?

III. Selim.
    II. Mahmut
    II. Osman
    Abdülmecit
    I. Mahmut

• quote:

Orijinalden alıntı: B o S c H

* Şeyhülislamın yetkilerinin sınırlandırılması
    * Levent kışlasının yapılması

Yukarıdaki gelişmeler aşağıdaki padişahlardan hangisinin dönemine aittir?

III. Selim.
    II. Mahmut
    II. Osman
    Abdülmecit
    I. Mahmut

II. osman
    hem yeniçerileri kaldırmak isteyip hem de şeyhülislamın yetkilerini sınırlandırmaya kalkınca öldürüldü
  • levent kışlasını 3. selim yaptırmamışmıydı?
  • 2.osman geliyor şeyhüislmın yetkilerini kısıtlıyor. fetva veriyor sadece gene uygulamak şart değil.
  • levent kışlası 3. selim,
    şeyhülislam'ın yetkilerinin ilk defa kısıtlanması genç osman.

ha, eğer 3. selim aynı zamanda şeyhülislam'ın yetkilerini kısıtlamaya çalıştıysa da küçük bir ayrıntı diye kitaplarda geçmiyorsa bilemem :S
  • mr mussy birlikte kpss ye hazırlanalım mı
  • 3. selim herkes sallamış cevap selim amca
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ygs 2014 Türkçe eser sorusu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende çözümü anlamadığım için sordum. Cevap A diyor da garip soru !!!
  • muhtemelen lise sorusudur, akıllının biri KPSS yapmaya çalışmıştır. 3. Selim hasbelkader şeyhülislam ile uğraşmıştır, onu tarih kitabı yazmıştır, bizimki de soru haline getirmiştir :D
  • deniz anlamadım nasıl çalışacağız? :S
  • soru bozuk böyle bir soru çıkmaz

levent ve selimiye kışlaları 3. Selim

şehülislam'ın yetkilerini kısıtlayan Genç Osman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1lac -- 7 Haziran 2012; 23:32:16 >
  • Soru bozuk falan değil arkadaşlar. Doğru cevap 3.Selodur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gün hem araştırdım hem de dersaneden bir hocaya sordum. Şeyhülislam'ın yetkilerini İLK KEZ kısıtlayan Genç Osman.

Ama 3. Selim hem Şeyhülislam yetkilerini kısıtlamış hem de Levent Kışlasını açtırmış.
  • 3 .selim
  • daha önce kpss de çıkan bir tarih sorusu var ayrıca konu açmak istemedim buradan paylaşayım.

soru kabaca şöyleydi;

hangisi osmanlı padişahlarında askeri bir gelenektir;

1- padişahın cülus bahşişi vermesi
    2- padişahın sefer öncesi bahşiş vermesi

bir seçenek daha vardı ama şu an hatırlamadım önemli de değil çünkü bu ikisi önemli olan..ösym doğru cevabı sadece 1 olarak vermiş ama padişah sefere çıkmadan önce de sefer bahşişi verdiğini ihtiyaç tarih konu anlatımlı kitabinda yazıyor, ben 2 tarih hocasına sordum birisi her padişah her sefere çıkışta bahşiş vermiyordu sadece askerler sorun çıkrarsa bahşiş veriyordu dedi, öteki hoca da hayır sefer bahşişi hiç vermiyordu dedi.
    şimdi biz öğrenciyiz, kitapta da sefer bahşişi var yazıyor, hocanın biri yok diyor birisi var diyor..biz kime güveneceğiz? bende var diye biliyorum sınavda çıksaydı -ki çıkmış- sefer bahşişini de işaretlerdim..bu nasıl iş, madem bu kadar muallakta bu olay sormayın şöyle sorular haksız mıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: soho

daha önce kpss de çıkan bir tarih sorusu var ayrıca konu açmak istemedim buradan paylaşayım.

soru kabaca şöyleydi;

bir seçenek daha vardı ama şu an hatırlamadım önemli de değil çünkü bu ikisi önemli olan..ösym doğru cevabı sadece 1 olarak vermiş ama padişah sefere çıkmadan önce de sefer bahşişi verdiğini ihtiyaç tarih konu anlatımlı kitabinda yazıyor, ben 2 tarih hocasına sordum birisi her padişah her sefere çıkışta bahşiş vermiyordu sadece askerler sorun çıkrarsa bahşiş veriyordu dedi, öteki hoca da hayır sefer bahşişi hiç vermiyordu dedi.
    şimdi biz öğrenciyiz, kitapta da sefer bahşişi var yazıyor, hocanın biri yok diyor birisi var diyor..biz kime güveneceğiz? bende var diye biliyorum sınavda çıksaydı -ki çıkmış- sefer bahşişini de işaretlerdim..bu nasıl iş, madem bu kadar muallakta bu olay sormayın şöyle sorular haksız mıyım.

özellikle tarihte ikilemde kalmak bende de var. kitap başka diyo hocanın biri başka anlatıyo diğeri başka bi yorum yapıyor. madem öyle sorulan sorular nesnel olsun arkadaş de mi? herkes kafasına göre bir görüş atıyo ortaya karışık
    dediğiniz gibi ihiyaçta sefer bahşişi geçiyor. bizim hoca da sefer bahşişi diye bişey yok demişti çok iyi hatırlıyorum. bu soru benim de karşıma çıkmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35_burak -- 10 Haziran 2012; 0:32:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 35_burak

quote:

Orijinalden alıntı: soho

daha önce kpss de çıkan bir tarih sorusu var ayrıca konu açmak istemedim buradan paylaşayım.

soru kabaca şöyleydi;

özellikle tarihte ikilemde kalmak bende de var. kitap başka diyo hocanın biri başka anlatıyo diğeri başka bi yorum yapıyor. madem öyle sorulan sorular nesnel olsun arkadaş de mi? herkes kafasına göre bir görüş atıyo ortaya karışık

evet aynen katılıyorum, bir de bu soru yorum sorusu değil direkt bilgi sorusu olmasına rağmen muallakta..
    o zaman ösym kpss konularıyla ilgili kendisi kitap çıkarsın ordan çalışalım bu nedir böyle bu kadar muallakta soru mu olur..bir kitap farklı söylüyor hoca farklı söylüyor, nerden çalışacağız nasıl emin olacağız bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 10 Haziran 2012; 0:37:50 >

• bence sefer bahşişi de cülus bahşişi de ulufe de askeri bir gelenek olmalı
  • eğer öyle ise cülus derdim ,misal 1. abdülhamitte cülusu kaldırıyor ,ama şöyle bir durumda var cülus padişah tahta çıkınca hediye babında ama sefer bahşişi sefere çıkılırken emin olamadımşimdi
  • Adamlar savaşa ganimete gidiyorlar sefer-savaş bahşişi nedir :) ben olsam kpss sınavında böyle yorumlardım ancak doğrusunu hazır karşımıza çıkmışken araştıralım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.