Şimdi Ara

Geri görüş kamerası tavsiye (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
43.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: III I II III I I

quote:

Orijinalden alıntı: androkolik

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hercul3367

link verebilirmisiniz.

Hocam size link atıyım fakat şimdiler de aklıma çark etti artık dizik aynasında ön tarafı kayıt eden kameralar revaçta. ' taşla 2 kuş vurabilirsiniz. Size tavsiyem benim kullandığıma bakın bide 2. linkteki ürüne göz gezdirin. Şuan ki aklım olsa direk olarak dikiz aynasından ön tarafı kayıt eden kameralı olan versiyondan alırdım. Sonra da geri görüş kamerası takardım. Ayrıca bir tavsiye daha veriyim , ben arka kamerayı kablosuz olandan aldım fakat kablosuz olan versiyondan memnun kalmadım. Siz hem uygun versiyon olan kablolu versiyondan alıp az para ödeyebilirsiniz.

BENİM KULLANDIĞIM.

CLİO 3 İÇİN ORJİNAL KAMERA

Aracınıza göre siteden bu tarz ürünler bulabilirsiniz.

BU TARZ ÜRÜNLER HEM ÖN HEM ARKA KAYIT YAPABİLİYOR.

Bende kablosuz düşünüyordum hocam şuan araştırma içerisindeyim. Neden memnun kalmadınız acaba?

Bir kaç kişide daha gördüm , dikiz aynasında sürekli elektrik olması gerekiyor. Geri vitese takınca ön ve arkada alıcı verici arasında bağlantı kuruluyor ve çalışmaya başlıyor. Benimkinde ise dikiz aynasında parazit oluştu ne yaptıysam gitmedi. Satıcı ile iletişime geçtim fakat sundukları çözüm işe yaramadı. Parazit olmasın diye evde bulunan başka bir küçük aküden verdim elektriği nafile. Tavsiyem kablolu al zaten rahat et aklında soru işareti kalmasın.

Tamam hocam. Kablolu olanlara karar verdim. Bir ton video izledim :) Şu kurulum aşamasını tarif etmeniz mümkün mü? Az çok severim bende bu işleri. Ancak oto elektrik işinde bilgisizim. Benim araç c4 2011. Arka park sensörü mevcut. Ben hem öne hem arkaya kamera koymak istiyorum. Sizin tavsiyeniz üzerine dvr olanlara da baktım ancak o dikizler epey uzunca. O yüzden çift av olan ve uzun olmayan bir ürüne yöneldim. Kamera olarakta hem açı ayarlaması için hemde kibar olduğu için aşağıdaki ürünü tercih ettim. Bir öne birde arkaya alacağım aynı kamera dan. Arkaya difüzörü delip takacağım. Ön tarafa da panjur ızgaraları arasına koymayı düşünüyorum. Alacağım ürünler aşağıda. Ekstra önerileriniz var ise beklerim.

5 "dijital Renkli TFT 800*480 5 inç LCD Otopark Ayna Monitör 2 Video Girişi Için Arka/Ön görüş kamerası Park Yardımı

aliexpress.com
    US $23.71 19% OFF|GreenYi 5
    http://s.aliexpress.com/IvaqIRje

(from AliExpress Android)

CCD 360 Araç Ön/Yan/Arka Görünüm Ters Kamerası Evrensel Fit için TÜM

aliexpress.com
    US $18.35 |CCD 360 Car Front / Side / Rear View Reverse Camera Universal Fit for ALL on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
    http://s.aliexpress.com/u26BreEr

Birde @Akinci arkadaşımız aşağıdaki dikizi önermiş. Benim alacağım ile aynı gibi geldi bana? Mağaza farkından dolayı sanırım.

GreenYi HD 800*480 Car Mirror Monitor 5" TFT LCD Mirror Car Parking Rear View Monitor 2 Video Input Connect Rear/ Front Camera

aliexpress.com
    US $22.99 9% OFF|GreenYi HD 800*480 Car Mirror Monitor 5
    http://s.aliexpress.com/q6v2yiMN

Araca bağlama açısından yardımlarınızı bekliyorum. Dikizden öne ve arkaya bir şekilde kabloları geçirdik diyelim. Dikizin gücünü sigorta dan mı aldınız? Öyle ise nasıl alınıyor :) Arka kamera nın bir güç kablosu birde av kablosu var sanırım. Gücü geri vites lambasından alacağız? Birde ön kamera olacak bende. Onu geçirmesi sıkıntılı olur diye düşünüyorum. Bağlantı için ve kablolama için de şöyle ürünler buldum.

10 adet Scotch Kilidi Hızlı Splice 18-14AWG Elektrik Terminalleri Dokunun Scotchlock Çeşitler Tel Konnektörleri

aliexpress.com
    US $1.08 5% OFF|10pcs Scotch Lock Quick Splice 18 14AWG Electrical Terminals Tap Scotchlock Assortment Wire Connectors-in Terminals from Home Improvement on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
    http://s.aliexpress.com/mqmuQrma

Oto Araba Tamir Demonte 12 adet/takım Ses Temizleme Installtion Gözetlemek Araçları Araba Radyo Kapı Klip Paneli Trim Dash CNP Bırak nakliye

aliexpress.com
    US $4.05 10% OFF|Auto Car Repair Disassembled 12pcs/Set Audio Removal Installtion Pry Tools Car Radio Door Clip Panel Trim Dash on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
    http://s.aliexpress.com/6bMZ3e6Z

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @androkolik

Hocam elektriği arkada tarafta bulunan geri vites lambasından alacaksanız. Geri vitese takınca otomatikman sisteme elektrik gidip çalışmaya başlayacak. Zaten lcd ve kamera arasında bulunan kabloda hem görüntü hemde elektrik taşıyabilirsiniz. Kabloları kapı kenarlarına bulunan siyah lastiklerin altından taşıyabilirsiniz. Sormak istediğiniz ayrıca bir soru olursa çekinmeyin.

@androkolik

Hocam elektriği arkada tarafta bulunan geri vites lambasından alacaksanız. Geri vitese takınca otomatikman sisteme elektrik gidip çalışmaya başlayacak. Zaten lcd ve kamera arasında bulunan kabloda hem görüntü hemde elektrik taşıyabilirsiniz. Kabloları kapı kenarlarına bulunan siyah lastiklerin altından taşıyabilirsiniz. Sormak istediğiniz ayrıca bir soru olursa çekinmeyin.

O tamam hocam. Dikiz in elektriğini nereden aldınız. Kablolama arka tarafı hallederim de ön biraz zor gibi.

quote:

@androkolik

O tamam hocam. Dikiz in elektriğini nereden aldınız. Kablolama arka tarafı hallederim de ön biraz zor gibi.

Geri vites lambasından aldım. Hem kamera hemde dikiz aynasının elektriğini. Gelen cihazların içerisinden zaten şema halinde bir kılavuz gelecek.

• Merhabalar, benim elimdede balik gozlu hd kameradan var hic kullanmadim, ilgilenen olursa istanbul icinden verebilirim

Geri görüş kamerası tavsiye

quote:

quote:

@androkolik

Geri vites lambasından aldım. Hem kamera hemde dikiz aynasının elektriğini. Gelen cihazların içerisinden zaten şema halinde bir kılavuz gelecek.

Tamam hocam bi gelsin o zaman bakarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: more34

Merhabalar, benim elimdede balik gozlu hd kameradan var hic kullanmadim, ilgilenen olursa istanbul icinden verebilirim

Kameranın lens kısmına açı veriliyor mu hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: more34

Merhabalar, benim elimdede balik gozlu hd kameradan var hic kullanmadim, ilgilenen olursa istanbul icinden verebilirim

Kameranın lens kısmına açı veriliyor mu hocam.

Oyle dikkatli bakmadim hocam yok sanirim

• more34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bana açısı ayarlanabilen lazım.

Orijinalden alıntı: davidddd

ben de aynı kameradan aldım. Aliex. den 15$ civarı. Aç-kapa olduğu için gözüme güzel geldi ama daha 3. günde sıcaktan genleştiği için mafsalları filan yamuldu heralde attı. Ondan sonra aç-kapa yapmadan sabitledim o şekilde kullanıyorum. Kısaca sabit monitör tavsiye ederim alacaksanız.

Ayrıca
    aliexpress.com
    US $11.25 10% OFF|CARMOUR 9 IR led Waterproof Car Rear View CMOS Camera Butterfly Parking Backup Reversing Cam without Parking Line(no cable)-in Vehicle Camera from Automobiles & Motorcycles on AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/9led-Waterproof-Car-CMOS-Camera-Super-Mini-Car-Rear-View-Butterfly-Parking-Backup-Reversing-Camera-without/32714914478.html

Kamera olarak da bunu aldım. Dışa montaj edildiği için biraz kaba görünebilir ama gece görüntüsü çok iyi görünüyor. Kızılötesi kullanıyor galiba. Ayrıca park çizgileri de yok ama bu tarz bir şey arıyorsanız tavsiye ederim.

Bende de 2 ay sonra aynı sorun oldu. Ben de devamlı açık olarak kullanıyorum malesef. Görüntü kalitesine diyecek bişeyim yok ama kullanışsız bi monitör

• Aynaya takılan geri görüş kamerası garantiyi bozarmı.?araba reno fluence

@MYılmaz4646

Hocam ben clio aracımda dikiz aynalı olan modelden kullanıyorum çok memnunum. Size de tavsiye ederim. Yer kaplamadan çok şık bir şekilde işinizi rahatça görebilirsiniz.
    Hocam merhaba
    Ben de aracıma dizik aynalı geri görüş kamerası arıyorum.
    Sizin kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz bir ürün var mıdır acaba?
    Birde marka tavsiyesi alabilir miyim?

Orijinalden alıntı: damdakiayi

Hocam merhaba
    Ben de aracıma dizik aynalı geri görüş kamerası arıyorum.
    Sizin kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz bir ürün var mıdır acaba?
    Birde marka tavsiyesi alabilir miyim?

Alıntıları Göster
    Bu ürünlerde genelde marka model olmuyor. Çinde satıldığından dolayı hepsi aynı ürün gibi geldi 4 defa ürün aldım. Aracın marka modeline göre aliexpresde kamera var. Dikiz aynasını da 5 inç alırsan faydasını görürsün. Senin araba ne ?

Bu ürünlerde genelde marka model olmuyor. Çinde satıldığından dolayı hepsi aynı ürün gibi geldi 4 defa ürün aldım. Aracın marka modeline göre aliexpresde kamera var. Dikiz aynasını da 5 inç alırsan faydasını görürsün. Senin araba ne ?

Alıntıları Göster
    Hocam bu işlere çok uzağım. Kamera ayrı ayna ayrı mı alacağım?
    Araç hyundai i20. Orta kasa 2012 model.

Hocam bu işlere çok uzağım. Kamera ayrı ayna ayrı mı alacağım?
    Araç hyundai i20. Orta kasa 2012 model.

Alıntıları Göster
    Şimdi kamera + ekran şeklinde bulamaya bilirsin. Ayrı ayrıda almak bazen karlı olabiliyor. Bundan 20 gün önce bir arkadaşımın toledosu için aldık ayrı ayrı yerlerden ikisi de problemsiz geldi.

Şimdi kamera + ekran şeklinde bulamaya bilirsin. Ayrı ayrıda almak bazen karlı olabiliyor. Bundan 20 gün önce bir arkadaşımın toledosu için aldık ayrı ayrı yerlerden ikisi de problemsiz geldi.

Alıntıları Göster
    Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı?
    Birde taktırması ile beraber aşağı yukarı maliyeti ne olur?

Şimdi bu kameralar plaka aydınlatmasını söküp onun yerine takıyorsun.

Ekran

aliexpress.com
    US $18.96 20% OFF|Otomobiller ve Motosikletler'ten Araba Monitörleri'de Geri vites park monitörü 5 inç TFT LCD renkli ekran araba monitör dikiz aynası monitör, dikiz kamera isteğe bağlı AliExpress'da - 11.11Bekarlar Günü
    https://tr.aliexpress.com/item/Reversing-parking-monitor-5-inch-TFT-LCD-Color-Screen-Car-monitor-Rearview-mirror-monitor-Rearview-camera/32841954024.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7cc44c4dJkdC1f

44 dolar civarına geliyor.

• quote:

Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı?
    Birde taktırması ile beraber aşağı yukarı maliyeti ne olur?

Alıntıları Göster
    Takamsı çok basit aslında eğer elektrik ve elektronik konusunda azıcık bilgin varsa tamamdır. Ekranı dikiz aynasının üzerine takıp kabloları tavan ve fitillerin arsına sıkıştırarak bağaja kadar çekiceksin. Geri vites lambasından elekrik alıp cihaza bağlayacaskın bu kadar. Kamerayı da palaka aydınlatmasını söküp onun yerine takacaksın.

Takamsı çok basit aslında eğer elektrik ve elektronik konusunda azıcık bilgin varsa tamamdır. Ekranı dikiz aynasının üzerine takıp kabloları tavan ve fitillerin arsına sıkıştırarak bağaja kadar çekiceksin. Geri vites lambasından elekrik alıp cihaza bağlayacaskın bu kadar. Kamerayı da palaka aydınlatmasını söküp onun yerine takacaksın.

Alıntıları Göster
    Valla hiç elektrik bilgim yok bilene yaptirmam lazım. Şimdi araçta park sensörü de var ona zararı olur mu?

Valla hiç elektrik bilgim yok bilene yaptirmam lazım. Şimdi araçta park sensörü de var ona zararı olur mu?

Alıntıları Göster
    Park sensörüne herhangi bir zararı olmaz. Oto elektrikçiye yaptırabilirsin.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.