Şimdi Ara

Geri gitme özürlüyüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
15.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

ben de çarptım bi kere ondan sonra korka korka gidiyorum. geri geri sürerken aynaya bakıyorum olmuyor kafamı çeviriyorum olmuyor. direksiyon çok yumuşak parmağımla bile çevirebiliyorum, bu daha da zorlaştırıyo geri geri sürmemi

Baktın olmuyor bakmayacaksın..

bu ne dikkat hocam

İmzanızı uzun zaman önce görmüştüm,beğenmiştim..
    Yeri gelmişken de kullanayım dedim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Arkaya kolay kolay dönmem, aynalara bakarım. Benim farkettiğim kadarıyla geri geri gitmede problem yaşayan arkadaşlar direksiyonu düz tutamıyor. Geri geri giderken bir sağa bir sola gidiyorlar. Şu direksiyonu düz tutsalar büyük bir problem çözülecek gibi.

Aynen düz tutamama problemim var. Arabayı düz sokamıyorum ki gireceğim yere düz tutayım direksiyonu
  • Müsait bir alanda geri geri yanaşma çalışın. Biraz da adele çalışın, direksiyon tek elle rahat dönüyor. Tecrübeyle sabittir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatım boyunca hiç geriye dönüpte bakmadım hiçbir arabamda.Yan aynaları kullanırım hep birde alışkanlık önden park yapmam genişte olsa illaki geri park yaparım.Zaten focusun o koca poposundan geriye dönüp baksanda bişi gözükmüyor
  • Rahmetli babam bana araba kullanmayı öğretirken çalıştığımız 250-300 metrelik yolu geri geri gitmemi isterdi..

Söylediği şey de şuydu;
    "Düz gitmeyi nasıl olsa öğrenirsin, sen önce geri gitmeyi öğren.. Düz herkes sürer ama bir yerde geri gitmeleri gerekince afallarlar.."

Sanırım babam sizin durumunuzu tarif etmiş.. Boş yollarda bol bol geri çalışın..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Vectra B varken birazda olsa başarılıydım geri manevra yapmakta Kangoo'ya geçtim geçeli aracın kıçı bir yana başı bir yana gidiyor alışamadım bir türlü ama benim araç rot balans istiyor düz yolda giderken direksiyon bir tarafa çekiyor kendini bundan da kaynaklanabilir.
  • Büyük bir araç kullanmayı deneyin daha başarılı ayna kullanma yeteneği sağlıyor mesela ben ford transit kullanmıştım uzun bir süre daha sonra,küçük bir araca binince sadece aynaları kullanarak bile kolay sürebildiğimi fark ettim yetenek artışı sağlıyor gerçekden ama tabi böyle bir imkan her zaman olmayabilir.Geri geri giderken genelde yavaş gitmeye çalışın ve arkayı hem aynalardan ve hemde arkanızı dönerek kontrol edin sonuçda insanın arkasını görmesi önünü görmesi kadar kolay değil biraz daha dikkatli hareket ederseniz zaten belli bir süre sonra alışırsınız.
  • kasmaya gerek yok. ucuz bir park sensörü al. bisiklete takılan yan tekerler gibi kolay alışmanı sağlar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.