Şimdi Ara

geri donusum kutusundan silinemeyen dosya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar,disk birlestiriciyi calistirdigimda "wallpaper.bmp dosyası bozuk "hatasını verip işlemi yarıda bırakıyodu.dosyayı windows klasorunden bulup sildim.bu silme işleminden sonra, geri donusum kutusu simgesi ni bosaltmama ragmen kutu surekli dolu gozukuyo.geri donusum kutusu bos oldugu halde ,simge olarak neden dolu gozukur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katsumoto -- 13 Şubat 2005, 21:02:50 >

• imzanıza göre sisteminizde tek sabit disk var. Bu disk tek parça halinde mi yoksa bölünmüş mü? Eğer bölünmüş ise silinen dosya d: sürücüsünde kalmış olabilir. Bazen öyle takılmalar yapabiliyor xp. Duruma göre nasıl sileceğini anlatırım eğer diskin bölünmüş ise
  • Büyük bir ihtimalle o dosyayı sen kalıcı olarak sildin ama XP daha bunun farkında deil. Bilgisayarı yeniden başlattığında gitmesi lazım.
  • Silinmeyen bir spy yazılım olabilir. İyi bir spy yazılımı yüklemeni ve taratmanı öneririm. Olmazsa Tracks Eraser paro adlı yazılımı buradan indirip kur, programı açıp erase now de, temizler ne var ne yoksa geri dönüşüm kutusundan.
  • o silinmiyor giibi görünüp aslında silinmi şdosyada olabilir ancak orda durması da doğru değil....
    bu topicteki antispyi yükle %100 silmesi lazım...eğer spy ise
  • adaware-spybot-spy sweeper -track eraser pro hepsini denedim.hatta saglam olsun diye sistem geri yüklemeyi kapatarak tarattım.programlar bisey bulamadı.hala geri donusum kutusu simgesi dolu gozukuyo.
    bu rada hard diskim 2 parca ve sistem c ye kurulu ve.
    ayrıca spysweeper ile yaptıgım taramada ,program su uyariyı veriyor.

"/recyled/Dc1.bmp dosya veya dizini bozuk ve okunamaz durumda lutfen chkdsk hizmet programını çalıştırın."

chkdsk hizmet programı nedir?
    hala sorun cozulmedi!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katsumoto -- 13 Şubat 2005, 21:13:21 >
  • Başlat \ Çalıştır cmd yazın enterlayın

Gelen pencerede tırnaklar hariç. " chkdsk /F " yazın ve enterlayın. E deyip tekrar enter layın. Bilgisayarınızı restart yapın.

Checkdisk hizmeti yapılacaktır. Bu işlemden sonra yinede silemezseniz. vipe özelliği olan herhangi bir " Utilities " ( program ) kullanın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sandstorm;

Bende de aynı sorun olmuştu bir defa o yüzden sordum diskin bölünmüş mü diye. Ben İngilizce XP kullanıyorum. O yüzden Türkçe karşılıklarını tahminen yazıyorum, sen artık bir şekilde halledersin olayı.

İlk önce d: sürücüne gir. Sonra sırasıyla Tolls (Araçlar) – Folder Options (Klasör Seçenekleri) – View (Görünüm) bölümüne gel. Burada karşına çıkan menüde Show hidden files and folders (Gizli dosya ve klasörleri göster) seçeneği işaretli olsun. Yine aşağıda Hide protected operating system files (Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle) seçeneğinin işaretini kaldır. Daha sonra Tamam de.

Şimdi d: klasörünün içinde RECYCLER (Bunu Türkçeye çevirip çevirmediklerini bilmiyorum ama büyük ihtimal çevrilmemiştir.) isimli bir klasör olması gerek. Bu klasörün içine girdiğinde geri dönüşüm kutusunun simgesini görürsün zaten, çift tıkla ve gir içine. Silinemeyen dosya bunun içinde ise sil. Ben de böyle olmuştu.

NOT: Belki sende RECYCLER klasörü olmadan simge direkt d: sürücünün içinde olabilir. Kafan karışmasın. Bir de temizleme programları da bu sorunu halledebiliyor. Mesela Norton Clean Sweep büyük ihtimal bu sorunu halledecektir.

EDIT: Bir de XP'nin scan disk'i ile tarat istersen diskini belki hata filan vardır bulup onarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 13 Şubat 2005, 21:14:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CoNeWaR

Başlat \ Çalıştır cmd yazın enterlayın

Gelen pencerede tırnaklar hariç. " chkdsk /F " yazın ve enterlayın. E deyip tekrar enter layın. Bilgisayarınızı restart yapın.

Checkdisk hizmeti yapılacaktır. Bu işlemden sonra yinede silemezseniz. vipe özelliği olan herhangi bir " Utilities " ( program ) kullanın...

chkdsk hizmet programı sorunu cozmustur.tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katsumoto -- 13 Şubat 2005, 21:20:18 >
  • bilgisayarını güvenli kipte açıp tekrar dene olmazsa system mechanic programını kullan derdini çözecek ve bir sürü gereksiz dosyadan seni kurtararak bilgisayarının hızlanmasını sağlayacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: FZKDeviL

bilgisayarını güvenli kipte açıp tekrar dene olmazsa system mechanic programını kullan derdini çözecek ve bir sürü gereksiz dosyadan seni kurtararak bilgisayarının hızlanmasını sağlayacaktır

Bu tür programları lütfen bilinçsizce kullanmayın. Çoğu zaman gereksiz olarak görülen log dosyaları yada registry kayıtlarını silebiliyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoNeWaR

quote:

Orjinalden alıntı: FZKDeviL

bilgisayarını güvenli kipte açıp tekrar dene olmazsa system mechanic programını kullan derdini çözecek ve bir sürü gereksiz dosyadan seni kurtararak bilgisayarının hızlanmasını sağlayacaktır

Bu tür programları lütfen bilinçsizce kullanmayın. Çoğu zaman gereksiz olarak görülen log dosyaları yada registry kayıtlarını silebiliyorlar.

bu program sonderece bilincli yapılmış bir program bunu ashampoo ile karıştırmayın bir bilgisayar lameri yada hiç anlamayan biri bile bunu üzerindeki ayarlarla bilgisayarını çökertemez registry kayıtlarını çok güvenli bir şekilde taratabilir ve silebilirsiniz

• @FZKDeviL

+1

System Mechanic 3'den beri kullanıyorum. Şuanda System Mechanic 5 pro kullanıyorum. Kendiniz manuel olarak silmediğiniz sürece otomatik silme işleminde kesinlikle yanlış bir dosya silmiyor. Zaten sanırım bu sebepten olacak ki registry tenizliği yaptıktan sonra manuel tarattığımda uninstall etmiş olduğum programların kalıntılarını bulabiliyorum. Yani sanırım yanlış birşeyleri silmemek için registry temizleme özelliği aşırı detaylı değil. Zaten yanlışlıkla silmemesi gereken bir registry kaydını silse bile restore özelliği sayesinde geri alabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 13 Şubat 2005, 22:38:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.