Şimdi Ara

Gerekirse 5 yıl kpss kasın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
7.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
34 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • boşuna olabilir. yakında memura asgari ücret verecekler çünkü, asgari ücrete % 15 zam yaparken memura % 8-10 yapıyorlar her sene. fark kapanıyor.

1970 lerde memura asgari ücretin bile altında maaş verilmiş bir dönem. o döneme doğru tekrar gidiyoruz. 5 yıl uzun bir süre, dengeler değişebilir.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToggT12x

boşuna olabilir. yakında memura asgari ücret verecekler çünkü, asgari ücrete % 15 zam yaparken memura % 8-10 yapıyorlar her sene. fark kapanıyor.

1970 lerde memura asgari ücretin bile altında maaş verilmiş bir dönem. o döneme doğru tekrar gidiyoruz. 5 yıl uzun bir süre, dengeler değişebilir.

Yanlış yorum..

Memur 4500 tl aldı diyelim, memurun zammı 450 tl oluyor

Asgari ücretli adam 2300 tl alıyor, 230 tl zam ya alıyor ya almıyor..

Memur her zaman fazla önde alır...

Dediğin dönem çok geride kaldı, şimdi memurlar kral oldular

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 13. Ne işi var bu forumda , benimde atanma umudum var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt

şu an asgari ücretin 2 katı bile değil, abim memur olduğunda 3-5 katı alıyorduk diyor asgari ücretin.

düşüyor sürekli aradaki fark, kapanıyor.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt

Nasıl konuşacağımı sizden mi öğrenecek değilim çok şükür aklımız yetiyor nasıl konuşmamız gerektiğine.

Ben valla çok sıkıldım siz sizin gibilerden ya "çalışmadım şu kadar net yaptım çalışsam şöyle olurdu" "ya o kolay ben onu 2 haftada bitirdim" "ya bu çok kolay bunu nasıl yapamadım" hepiniz toplanın topluca defolun gidin

• Enes4499 E kullanıcısına yanıt
    Bak kapı orda şimdi kaybol, hasretini de götür, boşş

• GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt

İşini bak, senle zaman kaybedemem bay 1 ayda gyk bitiren kişi

Evet ancak bu süreçleri yaşayanlar bizleri anlar. Zaman akıp gidiyor bakıyorsun puanın iyi ama seni adam yerine koyan yok , ihtiyaç mı yok kurumlara var ama neden alınmıyor bilmiyoruz . Sonra bakıyorsun zamanında puansız girmiş insanları kurum içinden basit şartlarla senin yerine alıyorlar ee bizim gençliğimizin en güzel yıllarında kayıp giden senelerimizi napacağız . Sonra gelsin anksiyete sorunları sıkıntılar dertler. Özelde desen iş bulamıyoruz yaş ilerliyor bir yandan bir ton emek vermişsin bıraksam diyosun onlara acıyıp bırakmıyorsun bilmiyorum çok zor süreçler göründüğü gibi olmuyor.

Bir şey sormak istiyorum. Bu sene yüksek bir puan alıp bir yere yerleştim diyelim. Bir süre çalıştıktan sonra da işten ayrıldım. Sınavın 2 yıl geçerliliği olduğu için tekrardan tercihte bulunabilir miyim?

"Meclis kürsüsüne çıkıp birbirine atıp tutan, hakaret eden vekillerin, daha sonra meclis lokantasında 'karşılıklı' güle oynaya yemek yediğini görseydiniz, tanıdıklarınızla siyasi tartışmalara asla girmezdiniz."

- Muhsin YAZICIOĞLU
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2guyS

Bir şey sormak istiyorum. Bu sene yüksek bir puan alıp bir yere yerleştim diyelim. Bir süre çalıştıktan sonra da işten ayrıldım. Sınavın 2 yıl geçerliliği olduğu için tekrardan tercihte bulunabilir miyim?

Eğer merkeziden yerleştiyseniz aynı puanla bir kez yerleşmeniz gerek. Birdaha o puanı kullanamazsınız. Yalnız açıktan yapılan alımlarla yani kurumların duyurularından ilan ettikleri personel alımlarına başvurabilirsiniz atanırsanız açıktan alımlardan istifa edip geçebilirsiniz yeni kurumunuza böyle yapan arkadaşlarım oldu.

ama açıktan alımlarda da mülakat var yani girmesi sıkıntı

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

"Meclis kürsüsüne çıkıp birbirine atıp tutan, hakaret eden vekillerin, daha sonra meclis lokantasında 'karşılıklı' güle oynaya yemek yediğini görseydiniz, tanıdıklarınızla siyasi tartışmalara asla girmezdiniz."

- Muhsin YAZICIOĞLU
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Sen yaşlanmişsın daha önce bitersin gibi

• 10 sene özel sektörde çalıştım.

Diyeceğim tek şey, özel sektörün allah bin kere cezasını versin.

Patron takımının %95'i işçisine asgari ücret ya da asgari ücretin 100-200 lira üstünü verir.

Sigortasını asgari ücretten öder, üstünü elden öder.

Hastasındır gerçekten, gider rapor alırsın, sonuç ya mobbing yaparlar ya da işten çıkarırlar.

Sanki 10 bin tl maaş verirlermiş gibi davranırlar, senden sürekli olarak 24 saat iş beklerler.

Sabah işe gittiğin saat bellidir, akşam çıktığın saat belli değildir.

Fazla mesai ücreti o da ne?

Çoğu yer fazla mesai ücreti vermez.

Senelik izin kullanmak istersin, kullanmak istediğin zaman değilde, onların uygun gördüğü zaman izin kullanabilirsin.

Köpek gibi çalışır, ama yetmez daha fazlasını isterler.

Maaş zammı istersiniz, yok ekonomiden girerler, işlerin bozukluğundan çıkarlar, bir işin var haline şükret demeye getirir.

Ya da işine geliyorsa kapıda bir sürü adam dolu bu işi derler.

Ama kendileri, pavyonda bir gece de 10 bin tl harcar.

Yetmez, 1-2 milyonluk araçlara binerler.

Yetmez bahçeli villada oturur, marmaris ya da antalya da yazlık bakarlar satın almaya.

Ama işçisine geldiği zaman ekonomi bozuk der böyleleri.

Her zaman dedim, yine diyorum özel sektörün allah cezasını versin..

10 yıldır da devlet memuruyum.

Tatilim belli, iznim belli, maaşım belli..

İnsan gibi yaşıyor insan gibi çalışıyorum...

• Pmyo dan ilişiğim kesildi. O kadar zoruma gidiyor ki gerçekten özel sektör çok zor şimdi a 101 şok gibi marketlere başvuru yapıyorum onlar bile dönmüyor gerçekten hayatın karşına ne çıkaracağı belli olmuyor.

• hayaliniz hedefiniz memur olmak mı gerçekten? ben artık yurtdışı iş ilanlarına bakıyorum hatta en son hong kong falan oralara başvurdum, daha nasıl ilerlerim hangi ülkede ne yapabilirim derken, yada hangi eğitimleri alıp CVme eklesem faydası olur diye düşünürken, insanların hayalinin memurluk olması.

ne bileyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 16 Temmuz 2020; 20:19:36 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.