Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
13.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bahsettiğin çıkarımların tamamı ehli sünnet çıkarımıdır. İslam=Kur'an ise benim dediğime gelmek zorundasın. İşin içine bilim de katamazsın ilim de katamazsın akıl da katamazsın, mantık da katamazsın hiç bir şey katamazsın. Allah ne dediyse odur demek zorunda kalırsın benim gibi. Hee İslam ile Kur'an dan fazlasını istersen zan da katarsın yalan da katarsın okunmuş terlik de katarsın istediğini katarsın.

Müteşabih ifadeler ile İslam ancak tefsir edilir. Ehli sünnet tefsiri başka benimki başka seninki başka. Ben iddia etmem müteşabih ifadelerde ve Kur'an da açıkça hüküm verilmemiş konularda.

Ben başından beri onu söyledim zaten akıl sağlığının yerinde olup olmadığına Allah hüküm verir, bize göre o kişi hastadır ve Allah hastaya farklı davranır. Ben demiyorum ki o kişi cehenneme gitmez, Allah affeder. Diyorum ki Allah onu hasta olarak değerlendirir ona göre hüküm verir. Hasta değilse zaten ona göre değerlendirir. Bize göre ile Allah'a göre aynıdır diye bir iddiam yok. Bize hüküm vermek düşmez diye iddiam var.

Biz tövbe etsek de kabul edilecek diye bir şey bilemeyiz, o ayrı bir konudur. Sırf intihar eden öldü diye tövbe edecek zamanı bulamadı diye farklı bir durum yok yani.

Ben saldırmadım sana bu arada ben inanmayan kişiye hitaben yazmıştım farklı bakış açılarının da olduğunu bilmesi için. Sen İslam adına konuştuğunu iddia ederken müteşabih ayet ile açık bir hüküm iddia ediyorsun. Ben de bunun bir ehli sünnet tefsiri olduğunu ve İslam=Ehli sünnet olmayacağını söylüyorum. Saldırırsam anlarsın emin ol.

Senin yaptığın şey tefsir ile Allah'ın açıklamadığı bir hususta hüküm vermektir. Açıklanmayan husus din dışıdır benim mezhebimde, iddia sunmam.

• Allah'ıma bin şükür ateistim. Hoş geldin kardeşim. kitapları okuyup tam olarak inanan insanların zekasını kesinlikle sorgularım. Tahminimce cehalet hastalığı din. Kendini inanmak için fazla zorlama. Sadece kendini kandırırsın. Ha eğer görüş olarak bir şeye inanmak istiyorsan Hıristiyanlığı tavsiye ederim.
    Sen ilk mesajında intiharın cehenneme gitme sebebi olmadığını yazmıştın net ifadeyle, ben onun üzerine yazdım. Yoksa ben de hükmü Allah verir dedim tüm mesajlarımda gördüğün gibi. Sadece intiharın net olarak yasak ve günah olduğunu söylüyorum, senin ilk iddian ise bunun sonradan ortaya çıkarıldığıydı. O nedenle ayetteki Allah'ın emrini aktardım. İntihar da diğer günahlar gibi cehennemde ceza sebebidir ama son hükmü yine Allah verir tabiki. Sen de böyle kabul ediyorsan zaten aynı şeyi söylüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 3 Nisan 2019; 8:32:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO | ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC Edition | GSKILL Trident Z RGB Led 32GB (4x8) DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2 | KINGSTON 240gb Hyperx Savage SSD | WD Caviar Black 1 TB/7200 |
    NZXT Kraken x62 | PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass | BenQ XL2430T 24" 144Hz | LOGITECH G502 | STEELSERIES Rival600| Logitech G810 Orion Spectrum | Monster Abra A5 V15.2.2 |
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Ölünce yok ommaktan korkuyorsan evlen bol bol çocuk yap dna'ların nesilden nesile geçsin
    komik mi şimdi bu..

yaşından da utanmıyon..tüü..

seri fırça çekilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Nisan 2019; 4:53:40 >
  • Bir resim sergisine gidiyorsun, duvarda harika tablolar var. Hepsini hayranlıkla seyrediyorsun. Sonra bütün bunları bir ressamın yaptığını söylüyorlar, "kendisini görmeden bunların bir ressam tarafından yapıldığına inanmam" diyorsun. Yani eserini görüyorsun ama kendisini görmediğin için tabloların kendi kendine oluştuğuna inanıyorsun. Şimdi bu inkar olmuyor mu? :)

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Resimlerin ressam elinden çıkışını kanıtlayan milyonlarca örneği var buna inanmamak için bir sebep yok ama evrenin tek bir örneği var ve ortada kanıt yok bence şu şartlarda agnostik olmak en mantıklısı bir yaratan olabilir yada olmayabilir belkide binlerce yaratıcı var bunlardan hangisi doğru şuan kimse bilmiyor, biliyorum diyen kendini kandırır bu yüzden inanç deniyor camdan yapılmış bir bardak için ben bu camın kumdan yapıldığına inanıyorum demek mantıksızdır çünkü her aşaması kanıtlanabilir durumdadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 3 Nisan 2019; 4:16:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

İbretlik tespih.
    Yahu nerelerdesiniz.
    1 ay istirahat edelimd edik.forumu dincilere kaptirdiginiz gibi birbirinoze de dusmussjnuz.
    Ayip..hijap..(ne alakaysa)
    Yarindan tez yok herkes tarlaya.
    Namaza bike duracak vakit yok.
    Eliniz iste aklinoz abratta..

Intihar edenin cenaze namazı kılınmaz denir. Yanlış mıyım?

Cehennemde yanma konusu ise hadisler ile sabit. Hadisleri kabul etmiyorsanız, aynı kişiler size kuranı getirdi. Onu da kabul etmemeniz gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

PSN : Jeopol
    Zaten ahiret inancı dediğin gunah sevap haram kavramlarının sonucu değil mi?

Din dediğin şey ise insanların yönetilmesine yönelik yine insanlardan çıkan düzenlemedir.

Bunu burada çok kez yazdım. Yine yazayım.

Insanlar arası kurallar çoook eskiye dayanır. Ilkel kurallarda amaç hayatta kalmaya yönelikti. İlk kural zarar verme idi. Daha sonra insanlar coğrafyadır, iklimdir çeşitli nedenlerle kabileleşti. Zarar verme kuralı "kendinden olana zarar verme" olarak evrildi. E tabi insan doğaya dağılınca çeşitli doğal olaylar gördü. Yanardağların yanında yaşayanlar volkanlardan zarar görmeye başlayınca kendilerine volkan tanrısı, sellerden zarar görenler Irmak, yağmur tanrısı vardır demeye başladı. Neden? Çünkü doğanın nasıl işlediğini bilmiyor.

Zaman geçtikçe, tanrılar kurban istiyor diyerek beleş yaşam peşinde olanlar doğa olayları bilinmeye başladığından başka tanrılar aramaya başladılar. Burada da başka bilinmez olan gök devreye girdi. Kimileri gökten tanrılar geldi der, kimileri tanrı benimle konuştu der. Kendilerince kurallar uydurur.

Basitce dinlerin kökeni bu. Temel bunun üzerine inşa edilmiş. Mucize diye gösterdikleri ise bulunulan dönemin yanlış bilgileri.

Farkettiysen hiç bir din fakiri korumak istemez. Köleliğe karşı çıkmaz. Fakire hep şükretmeyi öğütler. Zenginlere ise bir miktar para, mal karşılığı cennet vaad eder. Istediği gibi zina yapar, haram yer, içki içer. Yeter ki gizli olsun. Yeter ki o benim cariyem desin.

Ben bugüne kadar ölüp de diğer taraftan gelen görmedim. Sizlerin kitaplarda yazıyor diye mutlak doğru olduğunu kabul ettiklerinizin ne kadar yanlış bilgiler olduğunu yaptığım işler nedeniyle rahatlıkla görebiliyorum. Açık açık söyleyeyim. Tanrı yok. Ya da sizin tanrı sandıklarınız tanrı filan değil. Tanrı hata yapamaz

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Tamamen matematiksel bir yapı üzerinde kurulan şu devasadan da öte kainatı, sistemi, bu kadar basite indirgeyip, bir iki paragrafla sonuca varıyorsan zaten diyecek bişey yok. Bugün Avrupa'nın ve ABD'nin çeşitli üniversitelerinde metafizik (paranormal) üzerine bile bölümler açılmışken, ciddi araştırmalar ve sonuçlar elde edilirken, herşeyi düz mantıkla iki paragrafla açıklayıp sonuca varmak da ayrı bir yetenek olsa gerek :) Neyse, konuyu bu şekilde çıkarımlarla kilitlediğin için ne konuşsak boşa gidecek. Oysa bilim araştırmadır, sorgulamadır, bu şekilde hakikati aramaktır. Bu şekilde kestirip attıktan sonra, "bu kadar gezegenin olayı ne, biz neyiz, bu dünyada ne işimiz var?" gibi sorgulamalara bile gerek kalmıyor. Herşey durduk yere yoktan varolup kendi kendine oluştu, uzay genişledi, biz de haybeye yaşayıp ölüyoruz. Niye öldüğümüzü de sorgulamaya gerek yok zaten.

O açıldı dediğin metafizik bölümleri nedense bilim tarafinda değil de hep felsefe bölümünde açılıyor.

Ne kadar ilginç degil mi?

Araştırma dediklerin de hep soyut. Somut kanıt sunamıyorlar. Bilim kanıt ister. Sallamayı herkes yapar. Siriuscular bile kanıt koymaya çalışır

Yo gayet somut veriler de var. Ama işte merak etmek, araştırmak yerine inanmamaya şartlandığınız için sizin için bi anlam ifade etmiyor.
    Ayrıca evrenin kendi kendine oluştuğu iddianıza siz somut veri mi sunuyorsunuz? Neyse dediğim gibi sizde hakikati merak edip araştırma gibi bir durum yok, en kolayınıza ve rahatınıza geldiği şekilde yorumlayıp kestirip atıyorsunuz. Anı yaşamayı tercih ediyorsunuz. O nedenle böyle bir ortamda fikir paylaşımı yapmak bana amaçsız ve boş geliyor.

Gerçekten inanmaya çalıştım.

Neymiş bu somut veriler, çok merak ettim.

Mesela inanmadığınız cinlerle ilgili mevzular, ki benim de fiziksel boyutta tanık olduğum olaylar oldu. Işınlanma sayılabilecek şekilde fiziksel cisim nakli vs. Detayını yazmayacağım çünkü işi dalga geçme boyutuna götürürseniz can sıkıcı olur. Nasıl olsa inanmadığınız için de gerek yok zaten. Sorduğun için düzgünce yazdım, o yüzden rica ediyorum klişe argümanları sıralama. "Ne hikmetse bi tek siz görürsünüz" vs gibi :) Kainata karşı merak duymayan insanlarla bu konuları konuşmalarım sadece vakit kaybı oldu benim için.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.