Şimdi Ara

GERÇEKTEN EKRAN KARTI VE OYUNLARDAN ANLAYANLAR RİCA EDİYORUM BAKABİLİRLER Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba Ben profesyoel LOL oyuncusuyum fakat kasa toplama konusunda hiç bir fikrim yok sabahtan gecelere kadar dayanacak bir sistem lazım bana Fps oranı en az 200 250 olsun ve sabahtan geceye kadar dayanabilsin pc zaten başka bir oyun yüklemeyeceğim bütçe MOnitör ve SSd harici onları sonra alacağım 2500-3500 tl arası bu bütçe arası en iyi sistem hangisidir toplayabilir misiniz ?

• i5 6500 işlemci
    msi b150m - gigabyte b150m ya da h110m 1151p soket anakart
    16gb DDR4 2133 mhz ram
    1tb hdd
    RX 470 Ekran kartı
    Corsair VS650 Güç Kaynağı
    Dark N10 Kasa.
    250 Fps ile 2-3 tane çalıştırır
  • pekbiumursanmaz kullanıcısına yanıt
    LOL icin 16gb RAM biraz overkill olmus sanki : ) 8gb ram ve biraz daha iyi ekran karti sanki daha optimal olabilirdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini Msi al. Daha çok vuruyosun o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

LOL icin 16gb RAM biraz overkill olmus sanki : ) 8gb ram ve biraz daha iyi ekran karti sanki daha optimal olabilirdi.

LoL için i3 6100 + rx 460 + 8gb ram + 120gb ssd cok rahat oynatır da işte o bütçeye optimal bi sistem denemesii yaptım. 350w Psu(hadi sen 500 koy ileriye dönük olsun )
    2000tlye fazlasıyla kapatırım da ben arkadaşın bütçesi fazlaymış gün gelir lolden sıkılır(benim gibi) farklı oyunlar oynamak ister sistemi yetmez, üzülür :)
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    :D senin hayatında göremeyeceğin kümelerde oynadığım için bu saçma salak espri sandığın şeyi görmezden gelicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atestensopaaa A kullanıcısına yanıt
    Sabahtan akşama kadar LoL oynayıp belli bir lige çıktın diye kendini oyuncu mu sandın sen asosyal dostum ?

Blok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    bir lig dediğin challenger kümesi laflarını bilipte konuşacaksın :) a sosyalde değilim ayrıca
  • Tablet bile sabahtan geceye dayanır lol için çok fazla abartmaya gerek yok 1000 liralık bir sistem yeterli sadece kasa için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem tavsiyesi yerine şu tavsiyeyi vereyim;

İşlemci, ekran kartı, anakart, ram vs ne alırsan al ama monitörünü düzgün seç. Monitör demek PC nin %70 i demek. Dünyanın en iyi sistemini de toplasan kötü bir monitörün varsa ne oynadığın oyundan ne de izlediğin filmden bir zevk alamazsın.

Gerekirse 2.el al ama mutlaka 144 hz bir monitör al
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Peki dostum hangi marka alayım 144 hz olsun markası farketmez mi yoksa ? :D
  • Dostum tamamda fps en az 200 250 olması için ve sabahtan akşama dayanıklı bir sistem için anakart vs vs 1000 tl bence çok az gibi geliyor bütçe sıkıntı değil 2 ay sonra alacam sistemi bütçe 3600 bu sistemi yıllarca kullanmak istiyorum olay bu sonuçta 3600 para kolay kazanılmıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: atestensopaaa

Dostum tamamda fps en az 200 250 olması için ve sabahtan akşama dayanıklı bir sistem için anakart vs vs 1000 tl bence çok az gibi geliyor bütçe sıkıntı değil 2 ay sonra alacam sistemi bütçe 3600 bu sistemi yıllarca kullanmak istiyorum olay bu sonuçta 3600 para kolay kazanılmıyor .

Ben sabit 144 fps ile oynuyorum sizin bu 250-300 fps takıntınız nedir anlamadım hocam ama anladığım kadarıyla siz akıcılığa 250-300 fps diyorsunuz. Önce bilmediğiniz seyleri öğrenip sonra oyun oynamaya geçin akılcılık monitör ile başlar bu 1

İkincisi 250-300 fps almanın hiçbir anlamı yoktur dünyada p görüntüyü isleyecek monitör daha üretilmedi. Ve son olarak sana tavsiyem 144 hz 1 ms gaming monitör ile oyun tecrübeni üst düzeye çıkarabilirsin

• +1
  • gigabayt asus yada asrock b150 yonga seti anakart al 350 lira.

intel core i5 6500 al. ortalama 800 lira

ram hi level 2133 mhz 8 gb tek kanal 200 lira falan. yada 8x2 yaparsın 440 lira gibi.

anakart asrock alırsan;
    250 gb m2 ssd al. samsung 850 evo 450 lira.

normal şartlarda, hi level 250 gb sata 6 gbs ssd 270 lira falan. (kendim kullanıyorum.)

kasa kafana göre bir al birşey max 400 lira tutacak şekilde
    içinde 80+ bronze psu varsa tamamdır.
    yoksa sadece kasa al 150 liralık max.

psu için de 500w lık 80+ bronze yada silver bir şey almanı tavsiye ederim. 200 250 tutar en az.
    (platinyum falan olursa tadından yenmez )

ekran kartı olarak sapphire gigabayt yada asus dan rx 470 almanı tavsiye ederim. 4 gb tabiki.
    fiyatı ortalama 800 e falan gelir yanlış hatırlamıyorsam.

ekran kartı + işlemci + anakart + ssd + kasa/psu + ram= 800+800+350+270+400 =2620 lira falan tutuyor.

şimdi fiyat performans sistemi istiyorsan. hdd yerine ssd koyman daha iyidir başka bir oyun yüklemiyeceğim ve ıvır zıvır şey yok diyorsan öyle yap. ssd yerine hdd koymayı düşünme bile.
    çünkü, ssd disk kullanımına bağlı yavaşlamayı en aza indiriyor. hdd siz sistem kuracağım ileride

en önemli tavsiyem, piyasayı takip et işlemci güncel olan şeyleri öğren. yani işlemci modeli anakart çip setlerini bil. sistemini kendin seçerek topla. hem içine siner hemde gerçekten haz veriyor insana. ve toplamak için acele etme. mesela ekran kartı için bir kaç tane alternatifin olsun. ucuzlukları kovala. internetten almaya çalış daha ucuza geliyor.

ben üretip süreçlerini incelemeye kadar girdim artık mühendislik aşamaları hoşuma gidiyor.

• mustacix kullanıcısına yanıt
    Adam lol oynayacam diyor sen hdd koyma ssd koy diyorsun sen lol oynadınmı hiç bilmiyorum ama ssd kursan bile takımda celeron sistemle oyuna giren eleman yüzünden 5 dakka beklediğin oluyor lol ü ssd ye kurmak aptallıktır. Ayrıca konuyu tam okuduysan adamın amacı tek oyun bu verdiğin sistem boy boy fazla gelir bu oyuna

Monitör konusunda neredeyse tamamıyla benim gibi düşünen birisini görmek tebessüm ettirdi. 144 Hz kriteri dışında kalanına katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Monitör konusunda neredeyse tamamıyla benim gibi düşünen birisini görmek tebessüm ettirdi. 144 Hz kriteri dışında kalanına katılıyorum.

Masada 2 tane monitör olacak biri 60 hz biri 144 hz, önce 60 hz monitörü kullanacaksın ardından 144 hz monitörün başına geçip eline mouse u aldığın 2-3. saniyeden sonra ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın hele ki oyuna girip karşılaştırmaya kalkarsan arada ki uçurum ağzını açık bırakır

144 hz gözlere bayram demek

Canım ben de istemem mi 144 hz ekranda kullanmak ama IPS panelli 144 HZ gamer monitörler ve onları besleyebilecek sistem upgrade i için sağlam bir bütçe gerekiyor , elimde imkan varken körü körüne tabi ki 60 hz ile gözlere işkence etmem :)

Kim bilir şu yılbaşında hatırı sayılır bir şeyler vurursam "ağzımı açık bırakacak" bir upgrade yaparım.Mesele para yani dostum.
  • yarbay bey neler diyorsunuz.

ben genel güncel araştırmalarımdan yola çıkarak tavsiyede bulunuyorum. son bir kaç ayımı piyasayı araştırarak geçiyorum.
    ucuzluk ve performans bir arada olması lazım.

hdd vs ssd. 2 sinden birini tercih etmesi gerekirse alandan feragat edip. ssd takması mantıklı. şuan laptop la giriyorum ve 5sn de parola ekranı geliyor karşıma 7 8 sn de kapanıyor. (i5 3230m işlemci, 8 gb ddr3 ram, hi level ssd 240 gb, hitachi mi ne onun hdd si 750 gb)

performanslı olsun dedi, tek oyun belki 5 oyun oynar en fazla. temiz bir kullanıcı.
    o yüzden ssd dedim.

işlemci anakart ve ram ileriye dönük bir sistem. upgrade imkanı var. upgrade olmadan da kullanılabilir. min. 4 sene rahat.

ekran kartı da fazla fazla yetiyor. zamanla insanların oyunculuk anlayışı değişiyor/gelişiyor. bende laptopımı "lol oynatsn yeter" diyerek aldım. sonuç, witcher 3 de "8fps" alıyorum. buna benzer bir durum olmaması için ileriye dönük ve falaca yetecek bir sistem önerdim.

oyun oynarken sağ üst tarafta 560 fps görürse daha mutlu olur bence

istanbuldayım adeks internet kafe var beşiktaşta tüm pc lerde benim dediğime benzer sistem var tüm masaları rx470 ile güncellemişler. lol de 1080p full ayar 400 500 fps görmek büyük bir haz. mointörlerde free sync li 144 hz.

ekran vs. de alırsa bütçesine denk geliyor zaten.

dediğim gibi ileride sistemime sadece ssd koymayı düşünüyorum. şu zen mimarisi bir ortaya çıksın görelim testlerini. girişeceğim sonra. 480 lik 960 pro koyarsam yeter. tek başına. tabi para önemli bir faktör.

mottomuz ucuzluk ve ultra performans.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.