Şimdi Ara

Gerçekten bomboş bir hayat yaşadım gelin ibret alın benden (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
17
Favori
28.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Madem diptesin bi yerden başla. Kilo vermeye başla. Böyle ağlayarak hiçbir şey elde edemezsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite 4.sınıftayım bende de özgüven sorunu var tamam 3 4 tane arkadaşım var ama onlar okulda değilken yalnız hissediyorum kendimi.

4 yılda 1 kez konu anlatmaya cıktım ondada kağıttaki yazıları zorla okudum. Biliyorum üstüne gitsem çözülecek ama iş üstüne gitmeye karar vermekte.

1 gün evden çıkmasam 2.gün '' dışarda ne var ya evde oturuyorum işte yatayım kalkayım. '' falan diyorum diğer gün çıktığımda ise en basitinden markette bakkalda bile kasiyerle konusmaya çekiniyorum.

Bende akşamları yürüyüş yapıyorum kulaklığı takıyorum bazen bir arkadaşı arıyorum konuşuyorum öyle kendime geliyorum, sevdiğin şeyleri yap, HAYAT SOKAKLARDA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini kandırıyorsun herşey senin elinde ailenden uzaklaş git otellerde çalış ortam görürsün paranı kazanırsın özerkliğini ilan eder çatır çatır turist gezdirirsin
  • no ss no güven
  • Yaşadım deyince ben de 45 yaşlarındasın falan sandım. okurken kendini ne kadar güzel ifade edebilmiş diye düşündüm, trollüyor olabileceğin aklıma geldi. Ben de 33 yaşındayım, evliyim, işim, bu kadın beni nasıl sevmiş dediğim eşim, iki tane de muhabbet kuşum var ve ben de ara sıra senin gibi düşünüyorum.

Yapacak bir şey yok, yaşamaktan zevk almak bizim elimizde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok akıcı bir paragraf yazmışsınız okurken sıkılmadım siz kendinizi bu kadar ezerseniz,toplumda insanların tepesine sıçmak isteyen birçok,egolarını doyurmakla uğraşan enerji emicilere yem olursunuz.
    Sen kendini 1. sınıf olarak görür değer verirsen karşındaki de o şekilde bakar.
    Hayatta mücadele hiçbir zaman bitmez doğarken,emeklerken,dişin çıkarken,ergenliğe girerken,yetişkin olurken ölürken bile mücadele ederiz bu hayata gereğinden fazla değer vermek 2 tane götü boklu kızın lafıyla üzülmek yaşayacağınız 40-50 yılı heba etmek olur.
    Burda verilen önerilerin senin için ne kadar boş olduğunun farkındayım ve haklısında çünkü kendini en iyi sen tanırsın önemli olan bilinç düzeyde harekete geçmeye karar vermektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTİ BUG -- 1 Nisan 2018; 22:41:31 >
  • İnsanlardan saygı görmek ve ciddiye alınmak istiyorsan öncelikle sen, kendine olan saygını geri kazanmalısın. Kendine duyacağın saygı, özgüvenin en büyük kaynağı olacaktır.
    Aslında kişiliğin, şu anda kendine saygı duymaması gerektiğinin farkında. Bu duyguların da bundan ileri geliyor. Kişiliğinin, benliğine olan saygısını, yani öz saygını geri kazanman için harekete geçmen gerekiyor. Hayatında yapacağın küçük değişimler ile kısa, orta ve uzun vadede kendine bakışını, dolayısıyla insanların sana bakışını komple değiştirebilirsin. Belki bir motivasyon konuşması gibi olacak ama emin ol bu değişimin anahtarı sensin.

1-Sosyal medya kullanmayı bırak. Özellikle instagram ve facebook. Orada gördüğün hayatlar seni kendinle kıyaslamaya götürüyor.
    2-Kendini hiç kimse ile kıyaslama. Sen apayrı bir bireysin ve bu toplumun bir parçasısın.
    3-Ortamı çok sosyal olmayan bir iş bul. Depo personeli olmak gibi. Part time bile olsa yeterli.
    4-Karbonhidat, şeker ve tuzu azaltabildiğin kadar azalt. Günlük 30 dakikalık yürüyüşler yapmaya başla.
    5-Vücudun ölü toprağını atınca, mahalle arası olarak tabir edilen bir spor salonu bul. Gündüzleri genelde boş olur öyle yerler. Kendine bir program yazdır ve haftada en az 3 gün bu programı takip et.
    6-Fiziksel olarak değişim çok hızlı olmayacak ama hayata bakışın çok daha hızlı değişebilir. Bulabildiğin tüm boş zamanlarını kitap ile değerlendir. Mental olarak gelişmek sana ilerleme gücü verecektir.
    7-Barış Özcan'ın "zinciri kırma" isimli videosunu izle ve üstteki maddelerden kendine bir zincir oluştur. Yaptığın her şeyi ve tüm ilerlemelerini not al.
    8-Günlük tut. Bildiğin bir deftere. O gün yaptıklarını ve ertesi gün yapacaklarını yaz. Yazmak güzel bir deşarj aracıdır. Kendini, kendine anlatmaktır.

Emin ol tüm bunlar bir zaman meselesi.

1 aylık zaman içinde "evet ben de yapabiliyorum" farkındalığı oluşacak.
    3 ay içinde değişimi farketmeye başlayacaksın.
    6 ay sonra, ilk olduğun kişiden farklı bir insan görmeye başlayacaksın ve emin ol bu çok hoşuna gidecek.

Özgüvenini ve kendine olan saygını geri kazanmaya başladığında bu duruşuna, dış görünüşüne, iç dünyana ve hayata bakışına kadar bir çok şeyi değiştirecek. Bunlar değiştiği zaman da toplumun, insaların sana bakışı çok daha farklı olmaya başlayacak.

24 yaşın, daha ne kadar yolun başı olduğunu anlamak istiyorsan bunu 30 yaşındaki birine sorabilirsin :) Her şey için daha çok zamanın var.

Oturup hayatının bu hali ile geçip gitmesini izleyebilirsin. Hatta düzene, tipine, kilona vs isyan edip duygusal bir asosyal olarak 40 yaşına kadar da gidebilirsin. Ama yok bu böyle gitmez diyorsan ayağa kalkıp bir yerden başlaman gerekecek.

• Csb olduğunu düşünen biri var sanırım keşke csb olsaydıda hikayenin sonunda zebaninin biri beni tutup zindana atsaydi be beyler..

• Adamda en ufak bir kötülük izgüzarlık sezemiyorum böyle bir adamı üzenler yatacak yeriniz yok lan !

• insanlık bitti her şey jarşılıklı çıkara bindi.para değer ölçüsü toplumda.toplum bildiğin çöküntüde biraz bunu karşına karaktersiz birileri çıktığına bağlıypum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

Adamda en ufak bir kötülük izgüzarlık sezemiyorum böyle bir adamı üzenler yatacak yeriniz yok lan !

Üzüldüm adama , umarım csb'dir :(
  • Hocam nerelisiniz ? Belki bir yardımım dokunur

• Doğal seçilim dostum.
    Fazla takılma.
  • Sen hayatta kötü kişilere denk gelmişsin... Ailen seni yetiştirirken hata yapmış olabilir ama sen bunların farkındasın kardeşim! Bu çok önemli bir şey, yazdıgın yorumdan da ortalama üstü zekan oldugun anlaşılıyor, inan gaz için demiyorum...
    Düşün ki, kusursuz olup kendi cahilliginin farkında olmayan o kadar çok insan var ve bunların çogu yakışıklı\zengin ama aynı zamanda kendi cahilikleriyle yaşıyorlar, kimseye bir faydaları olmadıgı gibi zararları da var...
    Sen bu bilinçle çogu insanın saygı duyacagı bir konumdasın bilmem farkındamısın.
  • 15 yaşına kadar bende senin gibi düşünüyordum. Lakin hiç bir zaman ben aptalım demedim. Sen zaten kendini beğenmeyerek kendini asagilayarak baştan kaybetmissin. En başta bu düşünceleri at kafandan. Kimse senden iyi deil sende kimseden iyi değilsin. Bir yerden başladıktan sonra çorap söküğü gibi gelir. Askerliğini yapmış gelmiş birisi olarak bu soylediklerin çok tezat kalıyor ayrıca.

• cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Ota boka doğal seçilim yazınca havalı olduğunu sanan ergen vol2

• Sen yine yaşamışsın ben yaşamıyorum bile

• Hiç inandırıcı gelmedi. Böyle bir insan olamaz. En azından eli bi işin bi yerinden tutar. Kanıt göstermeden inanmam durumuna.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acilen spora başlayın. takın kulaklığınızı keyfinize bakın.

birkaç aylık sınav hazırlığımda oluşan asosyalleşme hissi ve özgüven düşüşü vardı. 3 ay spor yaptım ve gerçekten ciddi anlamda fark etti. hem vücut ve tip olarak, hem de o özgüven düşüşünün gitmesi olarak. muhakkak spor yapın.
  • Dışardan mükemmelmiş gibi görünen ama içerden kan ağlayan ne hayatlar var sakın umutsuz olma çaresiz değilsin. Herşeye herkese inat çabala. Bu yaşadıkların sana çok şey ögretiyor mesela yazdığın yazının kalitesi akıcı ve okunaklı. Benimde piskolojim bazı konularda bozuktu çok sosyal değilim a sosyal sayılırım hatta birgün ben normal değilim galiba dedim bir yakınıma ama işin gerçek yüzü öyle değilmis kim normal? Neye göre kime göre normal? Normallik nedir? Burger king te hamburger yemek starbucksta kahve icip hatunlarla kafa bulmakmi normallik?

Öncelikle sana şunu söyleyim verecegim linkteki doktorun ne kadar videosu varsa izle çok faydası olacak. Bizi bu kötü düşüncelere sevkeden beynimizdeki bir durummuş ve başedilebilirmis ben inadına savaştım bu düsüncelerle ve şu an 3 haftadır cok daha iyiyim. Asla pes etme kimeye şirin görünmek zorunda değilsin bu hayat senin hayatın bi şekilde kendi ayakların üzerinde durmayı öğren gerisini bosver.

https://youtu.be/lTxUuf1UD60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihnds -- 2 Nisan 2018; 0:56:7 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.