Güç kaynağı modeli nedir ve kaç yıllık? |
Gerçekten Artık Delirmek Üzereyim Cidden (2. sayfa)

-
-
bulduğun 4 tane nvidia problemine karşılık en az 50 tane radeon problemi var; hangisi tipik artık hesabını yapıver.
eleman tek kablo kullanıyorum dememiş, hoş, çift kablo kullandığını da yeni belirtmiş.
madem çözüm odaklı yaklaşıyorsun, bana atar-gider yapacağına elemanın sistem kurulumunu sorgula. baktın sorun ekran kartı değil de başka bi şey, ta o zaman amd tetikçiliği yaparsın.
yeterli güç gelmiyor diye düşünüyormuşsun; ben de tipik radeon yazılım sorunları olduğunu düşünüyorum. senin düşünce benimkinden daha mı kıymetli?
-
Türkiyede kaliteli psu alan her kişi için kalitesiz psu hazır sistem alan 500 kişi vardır. Maalesef bu psuların hepsi yabancı forumlarda AVOID başlığı altında geçiyor. Redditte bizim psuları alanlarla dalga geçiyorlar yangın sigortası yaptır diye.
AMD ekran kartları yıllardır nvidia ile aşağı yukarı eşit ilerliyor driver kalitesi konusunda. Aradaki fark nvidia kartlı bir sistemde sorun çıkınca suç psuya anakarta, amdde sorun çıkınca ekran kartına atılıyor.
Tipik radeon sorunları diyince aklıma wattman penceresi geliyor, bir sorun olduğunu söyleyen bir pencere. Sorun ekran kartında demek değil. Nvidia tarafı yıllardır bir şey demeden direkt çöktüğünden belki de hep amdye suç atılıyor.
Ha benim şu an ana ekran kartım da nvidia, 3090ti. İş için el mecbur almak zorundasın. Şu anda çektiğim kronik sorunlar:
-Nvidia penceresinin(alt+z) popupları rastgele ekranda kalıyor, restart gerekiyor
-Nvidia broadcast donuyor
-Nvidia broadcast oyunun ortasında devasa bir bildiri çıkarıyor çok güç kullanıyorsun diye
-Unity 2D bazlı oyunlar birkaç saatten sonra korkunç takılmaya başlıyor
-Nadiren bütün pc yavaş çekime giriyor
Bu sorunların hepsini çeken sürüyle adam bulabilirsin.
-
Nvdia fanboyluğu yapıp amd tetikçiliği yapıyor demek? Bi senin kullanimında olanlardan, tipik amd diyip geçmek vasıfsız bir yorum yok.
Forum üyesine eleman diye hitap etmen ne kadar boş beleş eleman olduğunu gösteriyor.
Sorun nelerden kaynaklanıyor diye aklıma gelenleri soruyorum. Sana kalırsa madem kötü sürücü kaynaklı, otur engin bilginlerinle sürücü yaz
Gözlerim ve zihnim kapalı bir şekilde kenar mahalle bilgisayarcısı tarzında yaklaşmıyorum. Bu tarz taşlaşmış, vasıfsız ve klişe yorumlara değer vermiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben bu konunun neresinde "nvidia sorunsuz, git nvidia kart al" dedim ya da böyle bir imâda bulundum ki bana böyle cevap verme gereği hissettin?
-
Yeni aldım kasayla beraber sacma sapan bir marka vardı msı mag 750W 80 gold
-
Güç kaynaklı değildir. Ekran kartı ve ramlerin yuvaya tam oturduğundan emin ol.
İmkanın varsa başka bir sisteme takıp ekran kartını deneyebilirsin. Yine imkan varsa başka ekran kartını kendi sistemine takıp deneyebilirsin.
Bunları deneyebilirsen, sorun çıkmazsa o zaman mesela yazılımsal sorun, sürücü çakışması vs vardır filan denilebilir.
Ekran kartı başka sistemde aynı hatayı verirse o zaman ekran kartını garantiye/servise verirsiniz.
Kim bilir belki de sana kalitesiz bir çip denk geldi ve bu yüzden hata veriyor ya da üretim kaynaklı sorun var.
PSU'un kronik sorunlu gibi, özellikle kaynak testlerinde (Elektriğin gidip gelmesi, fazla voltaj beslemesi gibi) ayvayı yemiş. Bu test yeni, ama PSU Tier listte de C tier (düşük seviye) olarak adlandırılmış.
https://www.lttlabs.com/articles/psu/msi-mpg-a1000g-pcie5
Uzatma kablosu kullanıyorsan çıkar, bilgisayarı direkt duvara bağlamayı dene.
Ramleri 5600'e çekmek de çözebilir, 6000mhz 7. nesil ryzenlarda sorun yaratabiliyor diye duymuştum.
-
Bir kişiye amd kötü kronik sorunlu dersen, o kişiye ne yapması gerektiğini ima etmiş olursun?
-
ilginç? belki intel kast ettim? amacın polemik yaratmaksa daha mantıklı şeylerle gel.
-
ekran donup arkadan ses gelmeye devam ediyorsa olay yüzde 90 ramlerdedir, hatta ramden ziyade ram overclock profillerindedir. power supply'ın iyi. kapanırken gelen çıt sesi röle sesi oluyor, iyi powerlarda olur kötü bir şey değil yani. önce en basitlerden gitmeyi dene.
XMP ya da EXPO'yu devre dışı bırakıp oyunu dene. daha sonra sadece 2. slotta, sonra sadece 4. olacak şekilde ramini dene expo kapalı ve açık olacak şekilde. RAM hızını XMP/EXPO açmadan düz 6000 de yapabilirsin. ayrıca amd sistemlerde memory context restore ve power down enable ayarlarını da enable yaparsan daha iyi olur am5 sistemlerde.
-
Driver sürümünü düşür AMD cleanuputility kullanarak driveri sil sorunsuz çıkan eski bir driver indir kur.6600xt aldığımda da böyle sorunla karşılaşmıştım.eski driver kurdum sorunsuz çalışmıştı.
sizin sorununuz ram kaynaklı olmalı. xmp ve expo kapalı birkaç saat test edin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ram testlerini yaptım hocam hatta 9 saat falan sürdü test hata yok
-
memtest değil, normal kullanımda dene adımları
-
O ramlere zerre kadar güvenmiyorum. Ramlerin hızını düşür. XMP açıksa kapat. 5600 cl40 olarak ayarlayıp tekrar dene. Ekran kararmalarının büyük çoğunluğu ram ve psu kaynaklı çünkü. Psuyu değiştirdiysen ramlere odaklan.
En son ekran kartından şüphelen.
Afterburner'dan ekran kartının yüküne ve gelen enerji kontrolü yap. Onlar da normal gözüküyorsa gpu benchmark testine sok bakalım neler olacak.
-
Hocam tam olarak mevzu o bilgisayar elektrik gittiğinde veya resetlendiğinde core clock hızını 2530 a cekiyor bir süre sonra oyun siyah ekran kalıyor ram ve psu da hiç bir sorun yok expo modlarında afterburner ile normal fabrika max clock hızı 2438 mhz ayarladıgımda bir sorun kalmıyor
-
Prizde veya priz cogaltici kullaniyorsaniz onda da sorun olabilir.
Eski bir ekran karti driver kur ornegin 5 surum oncesi.
Linux isletim sistemi kur ve linux destekleyen bir oyun oyna. Onda da kapanıyor mu bak.
Vatan pc ye pcyi gotur. Sorunu anlat. Psu sizden alacagim ama bi test edebilir miyiz de öncesinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 13 Mayıs 2025; 11:32:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu tür sorunlar genelde ;
- Windows kaynaklı olabilir.
- PSU kaynaklı olabilir
- Depolama kaynaklı olabilir.
- Anakartın PCİ ex slotu kaynaklı olabilir.
Sizin aldığınız hata driver veya bilinen yazılım sorunlarından olmaz.
-
Bir çok Ram testler Rami test etmek için yeterli değil sorun ram kaynaklı olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X