Şimdi Ara

Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı eyyyy DEHA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçük bir analiz yaptım sizlerle paylaşmak istiyorum.

http://sabah.de/asgari-ucret-meclisten-gecti/ vergiler de çıktıktan sonra 2.800-3000 tl. ASGARİ ÜCRET BU RAkam.

Bakalım hayat nasıl

''Avrupa ülkelerinde et fiyatı Türkiye standartlarının oldukça altında. Fransa’da ve Macaristan’da toptan karkas fiyatı yaklaşık 2.5 euro.
    Bu fiyat Almanya’da 2.8 euro ile 3 euro, Hollanda ve Bulgaristan’da 3 euro, Romanya’da ise 3.5 euro arasında değişiyor. Türkiye’de ise fiyat Avrupa’nın oldukça üzerinde yaklaşık 10 euro civarında.''

Yani 2800 lira alan bir işçi kilosu 8.5 liradan et yiyor. Yani bir maaşıyla işçi 329 KİLO ET ALABİLİR.

Sigara fiyatları bizden 1 lira daha pahalı.Alkol zaten bedavaya yakın.

Yakıt ise 1.45 euro.YANİ MAAŞIYLA 666 litre benzin alıyor.

https://www.opel.de/tools/anfrage-angebot.html?s_tnt=183449:0:0 en baz corsa 12.700 euro

Yani 13 maaşıyla 0 km corsa alabiliyor.Zaten 2.el piyasasını söylemiyorum bile.

Gelelim refah seviyesinin yüksek oldugu ülkeme.

http://www.muhasebetr.com/2015-asgari-ucret.html 950 tl.

et baz alırsak 30 tl tam 31.5 kilo et alabiliriz maaşımızla.

Gelelim yakıtahttp://www.internethaber.com/benzin-ve-motorine-firsattan-istifade-cifte-zam-782593h.htm

Benzin 4.63 tl yani tam 205 litre yakıt alabiliriz.

https://www.opel.com.tr/tools/opel-fiyat-istegi.html?ppc=tr_45794983519 40.300 tl yani 42.5 asgri ücret.

Adamlar bizi neden avrupa birliğine almıyorlar ?

ülkede adam kalmazda ondan. Hadi eyvallah

• peki bunu yaznıca eline ne geçti ? veya bu durumu değiştirmekiçin sen ne yaptın ? Her gün buraya bu tip konu açılıyor.Değişen hiçbişi olmuyor.

Her gelen düzen değişecek diyor.Olan düzülene oluyor.
  • Deha ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun para pul değil öyle olsa romanya yı bulgaristan ı almazlardı sorun başka yerde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi çohğ eyiii
  • vergilerimiz bizi yöneten bıyıklı çobanların lüks harcamaları için heba oluyo. gerçi her sokağa imam hatip açıldı sorunlarımız bitti.
  • Bu ülkede insanları zorla tumuyorlar. İsterseniz başka ülkelerde de yasayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ado1231 -- 22 Nisan 2015; 13:34:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ado1231

Bu ülkede insanları zorla tumuyorlar. İsterseniz başka ülkelerde de yasayabilirsiniz.

Hangi ülke yaşama ve çalışma hakkı veriyor bilginiz var mı?

Ben söyliyim hiç bir avrupa ülkesi almıyor bosna bile laf olsun dıye konuşmayın lütfen
  • İyi hoş güzel hesap yaptında. Bir şey daha var eğer bizim asgari ücret orayla aynı olursa bizim burda hiç bir firma gelipte çalışmaz kolay kolay. Ben şuanki durumun iyi olduğunu söylemiyorum ama kıyaslama yapılırsa yanlış olur onlar üreten toplum biz yiyen toplumuz. Bir çok firma kapatır gider ve millet o asgari ücretide arar duruma gelir.

• quote:

Bu ülkede insanları zorla tumuyorlar. İsterseniz başka ülkelerde de yasayabilirsiniz.

İmkan olsa bir dakika durmayı düşünmüyorum, bozuk zihniyet bozuk yönetim başka ülkelerin suratımıza bakmasına engel oluyor. Türk olduğumu söyleyince bile bir başka bakıyorlar.
    Eğer varsa başka bir ülkeye yerleşebilme imkanımız bilgilendirin de gidelim

• Vatandaşlık degiştirebilirsiniz

Ve de iktidarı kotulemekle suclamakla sorunlar hallolmuyor maalesef öneriniz varsa sunabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ado1231 -- 22 Nisan 2015; 13:57:02 >
  • quote:

Sacmaliga gel, hocam insanlar kendi ulkesinde adam gibi yaşamayı, yolunmadan yaşamayı talep edemezler mi, nasıl bir kafa yapınız var.

Elin gurcistanlisi aynı arabaya benim yarı fiyatıma binerken ben neden iki katı para vereyim. Asıl siz ve sizin gibi zihniytli insanlar gitse de kalanlar bu ülkeyi yasanilabilir hale getirse.

• quote:

sen komple adam olsan ne olur bu kafayla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RitueL -- 22 Nisan 2015; 14:35:04 >
  • Talep etmek başka şikayet etmek başka. Çoğu kişining gözünü mal mülk bulamış.
    Ben konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Sadece bu dünyaya neden geldiğini bir düşün istersen. Zaten herkes bu dünyada yaptığının hesabını vericek.

• quote:

Vatandaşlık degiştirebilirsiniz

Ve de iktidarı kotulemekle suclamakla sorunlar hallolmuyor maalesef öneriniz varsa sunabilirsiniz

Doğru ya.... Nereye gitsek, gel bizim vatandaşımız ol diye yalvarıyorlar. Ne de olsa dünyanın lideri var başımızda. Bütün geliri turizme dayalı Mısır bile, Türk vatandaşlarına vizeyi 1 ayda veriyor. Dünyada konumumuz belli...

Ha, iktidarı kötülemekle olmuyor elbette ama yalakalıkla daha da kötüye gideceğimiz de ayan beyan ortada. Ne yapalım? Milletvekili maaşıyla ay sonunu zor getiriyoruz diyen birine inanıp, asgari ücret büyük para. Pekala geçinilir diyenlerden hangisine inanalım? Ya da oğluna sahte çürük raporu alıp, sonrada Çanakkale şehitleri için reklam yapan birine mi inanalım? Şehit cenazeleri kalkarken, Türgev açılışına gidene mi bel bağlayalım?

Önerimiz mi? Siz önerilerle mi hayatta kaldınız bugüne kadar? Hiç mi kendi düşünceniz, beyniniz yok da, öneri istiyorsunuz buradan?

• Ben boyle biseyden şikayetçi değilim. Eğer ben şikayetçi olsaydım suda şöyle yapılsa daha iyi olmazmiydı derdim. Eğer sikayetciysen onerinide sunmak zorundasın

Ben kelimelerime dikkat ediyorum ama bana beyinsiz demekle eline birşey geçmez. Herkesin kendi fikri.

• quote:

Ben boyle biseyden şikayetçi değilim. Eğer ben şikayetçi olsaydım suda şöyle yapılsa daha iyi olmazmiydı derdim. Eğer sikayetciysen onerinide sunmak zorundasın

Ben kelimelerime dikkat ediyorum ama bana beyinsiz demekle eline birşey geçmez. Herkesin kendi fikri.

Hocam niye şikayetçi değilsiniz, benzin alırken %50 ye , araba alırken %50 ye yakın vergi ödemek neden hoşunuza gitsin lütfen anlatır misiniz ? Gerçekten merak ettim ?

Çözüm önerin demissiniz,yani herkesin bildiğini kimseden saklayacak halimiz yok, üretim olmadan vergiler ile ekonomi döner mi ? Herşeyi ozellestirirseniz, devletin vergilerden başka geliri kalır mi ?

Alın size çözüm, bakın ben yurt dışındayım begenmiyorsaniz çekin gidin dediğiniz yurt dışında, ve evet burada daha iyi kazandığım için buradayım , ancak bir gercek varki ben vatanımı özlüyorum, ayni şartlar verilse neden türkiye de çalışmayalım?

Şimdi bana lütfen açıklayın siz herşeye fazla para vermek den neden şikayetçi değilsiniz ? Verdiğiniz vergilerin birilerinin koluna saat olmasından neden şikayetçi değilsiniz ? Gerçekten merak ediyorum

• Adam maaşlı troll beyler...Boşa uğraşmayın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.