Şimdi Ara

Gerçekleri tarih yazar -2-... Mutlaka okuyun derim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Kajura

Yazı isterse gazete manşeti gibi olsun; Görmek istemeyen gene görmez:

Sen devam et takılmana

evet takılalım canım benim...

• olay ne olursa olsun

1- burası Galatasaray topiği istemeyen girmez, cevap yazmaz

2- İstediğim fontu kullanırım, aslolan yazılanlar

3- Sen sevmiyosun diye bizde sevmiyecek değiliz

4- anlayan anlar

edit: ilker takıl tabi sırada ne tarifi var (takılmaktan kastın buysa )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kajura -- 13 Haziran 2006; 1:36:15 >

• hoobastank hocam sen kalitenden ödün verme seni ne kadar önemsiyolar ki hep birlikte hareket ediyolar.demek ki tek başlarına baş edemiyolar.hepsi sana uyuz oluyor.zaten herşey ortada.mükemmelsin.
  • millet bu adamın neyi ile baş edemicek zırt pırt yaptığı copy pastelerimi yazdıklarının tamamını kendi bile okumuyordur burda aklı sıra millet ile kafa yapıyor kendi çapında ? ha bu arada bi kaliteli yönünü gösterde bilelim sorulan sorulara cvp veremiyor, topiği açıp kaçıyor, ilk yazdığı ile 2. yazdığı birbirni tutmuyor uzar gider yani bunlar kalite ise ben almayım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BloodBat

millet bu adamın neyi ile baş edemicek zırt pırt yaptığı copy pastelerimi yazdıklarının tamamını kendi bile okumuyordur burda aklı sıra millet ile kafa yapıyor kendi çapında ? ha bu arada bi kaliteli yönünü gösterde bilelim sorulan sorulara cvp veremiyor, topiği açıp kaçıyor, ilk yazdığı ile 2. yazdığı birbirni tutmuyor uzar gider yani bunlar kalite ise ben almayım..

yalnız da olsan aklı başında birini görmek güzel
  • quote:

millet bu adamın neyi ile baş edemicek zırt pırt yaptığı copy pastelerimi yazdıklarının tamamını kendi bile okumuyordur burda aklı sıra millet ile kafa yapıyor kendi çapında ? ha bu arada bi kaliteli yönünü gösterde bilelim sorulan sorulara cvp veremiyor, topiği açıp kaçıyor, ilk yazdığı ile 2. yazdığı birbirni tutmuyor uzar gider yani bunlar kalite ise ben almayım..
    Bir Galatasaraylı'dan eleştiri almak güzel. Kopyala yapıştırma dediğin olay aslında pek de kolay olmuyor. Hatta dediğin gibi de olmuyor. Genelde buraya yazacağım bir yazıyı ilk gördüğüm yerden almıyorum. Aynı haber bir kaç yerde daha aynı şekilde verilmiş mi diye kontrol ediyorum. Ve genelde tek bir yerden alıntı yapmam bir çok yerden alıntı yapar onları karıştırıp araya da gerekirse kendi yorumumu koyup öyle yazarım. Genelde çoğu kişi özellikle gelişi güzel herkesin kayıt yaptığı bu forumda kişiler uzun yazıları okumaktan pek hazetmezler. Zaten Türk toplumunun en büyük derdi de budur. Ne okumayı sever ne de uzun konuşmaları dinlemeyi. Çoğu kez yarım yamalak iletişim kurarız birbirimizle. Bu yüzden yazdığım yazıların genelde bir kalıp gibi herhangi bir siteden aynen alıntı yapıldığı düşünülür. Yazılarımı böyle yazdığımı açıkladıktan sonra okumadığımı hala düşünmüyorsundur sanırım.

Kopyala yapıştır olayı komik bir vaka aslında. Bu her yerde geçerlidir. İster kitap yaz ister tez çalışması yap istersen makale yaz. Olduğu gibi kullanmamak kaydıyla ve referans göstererek yazılarında farklı kaynakları kullanabilirsin. Dolayısıyla basit anlamda kopyalamanın olmadığı bir yazı yoktur.

Bir de çeşitli yazı türleri vardır. Buraya attığım her mesajımı köşe yazısı ya da makale havasında yazarsam af buyur sözüm meclisten dışarı ama bu forumun okuyucusunun alt yapısı bunu kaldırmaz. Her mesajımı da öyle yazmama gerek yok zaten. Misal bu konuya attığım ilk mesaj. Burada tarihi bir gerçek var. Bu malzeme kullanılarak pekala bir köşe yazısı kıvamında da yazı yazılabilir. Ama gerek yok. Mümkün olduğu kadar sade ve anlaşılır olması ayrıca öznellikten uzak olması gerekir. Tabi yukardaki yazıyı yazanlar içine kendi fikirlerini de katmışlar ama zaten anlatılanlar birer anı.

Ayrıca bazı şeylerin birebir aktarılması gerekiyor. Herhangi bir haberi dejenere ederek buraya koyamam ya.. Mesela bir önceki yazımda forum arkadaşımın yazdığı yazıyı buraya aktardım. 55 yıllık olayı bizimle paylaşmış. Kendisinde 50 yıl öncesine ait Galatasaray mecmuası var. O kadar uzun yazıyı saatlerce ekran başında kalarak foruma aktarmış. Ben de burada paylaştım. Bu aslında arşivciliktir. Bilenen unutulmaya yüz tutmuş ilginç şeyleri bulur çıkartırsın ve kaynağına bağlı kalarak olduğu gibi tekrarlarsın. Çünkü bozulma olmaması gerekir. Ben birşeyi buluyorum aynen aktarıyorum. Bunu bilmeyen bir okuyucu da konuyu en doğru şekilde öğreniyor.

Soru cevap olayına gelince ben ortada kaydeğer bir soru ya da tartışma ortamı göremiyor. Bir kere ben soru sorulduğunda cevap alınacak bilgi bankası değilim. Benimle itilaf olmayan ve tartışma ortamına giren biri olursa ona gereken cevabı veririm. Ama saçma sapan sorulara cevap verdiğim görülmemiştir. Öylesine sorularla muhattap olmam.

Yine de eleştirlerini dikkate almaya çalışırım.

Hoobastank

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 13 Haziran 2006; 3:50:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

Rezene çayı bagırsakları çalıştırıyomuş. Kabız olanlara duyurulur

acıyı çeken bilir demişler sizde kabızsınız demek
    gs şampiyon oldukdan sonra
    bende de oldu
  • Demek ki sadece biz değilmişiz konuyu acan kişiye tepki koyan, sevmeyen. Bakın objektif renkdaşı neyin ne oldugunu bılıyor. Bu adam yuzunden ben ceza aldım, electra ceza aldı. Kim bilir daha kımler ceza aldı. Sırf aynı takımı tutuyorsunuz diye destek verip durmayın suna. Eminim ki yazdgı yazıları cogunuz okuyorsunuz ve gelip konuya "OOO KARDEŞİM DÖKTÜRMÜŞSÜN YİE, VERDİN YİNE AGIZLARININ PAYINI" diyorsunuz.
    quote:

muhauha yazı fontuna bak sözde arkdaş bize msj vermeye çalışıyor bende gsli olduğum halde hoob denen arkadaşı kışkırtıcı bulduğum için sevmiyorum bu forumda ortaya 2 copy paste atıp kaçıyor milleti burda birbirne düşürüyor boş işler bunlar..

quote:

• Tarih ; Ayşe Abla Spor kulübünü ve Aydan SiyavuŞ'u yazmıyor mu bea..
  • Yıl 1987 Galatasaray basketbol takımı...Ligdeki bütün takımlar tek yabancı
    ile oynuyor...Galatasaray’ın kadrosunda oynayan dört isim:- Izic , Michael
    Sceorse, Paul Dawkins , Calvin- 1`i haric diğerleri Türk vatandaşı
    yapılıvermiş,
    basketbol şube sorumlusunca...Yıllarca şampiyon olamamışlar basketbolda
    da...Ve her şey ayarlanmış şampiyonluk için...Kurallar delik deşik
    edilmiş...Basketbol
    federasyonu çaresiz...Diğer kulüpler itiraz ediyor ama, işi kitabına
    uydurmuş
    şeytanlar...Ve çaresizlikle bir sonraki sene için yeni bir kural
    koyuveriyorlar...(Sahaya
    çıkan 10 kişilik kadroda Türk Milli takımında oynamaya haiz en az 9 oyuncu
    bulunma zorunlulugu getiriyorlar...)Ömer Büyükaycan’ı taransfer etmiş o
    sezon Galatasaray...İnanilmaz şekilde...Ömer Büyükaycan’ın transferi
    mümkün
    değil...Ancak bir kural var enteresan:“Eğitim dolayısıyla “istediği okulun
    takımına serbestçe transfer olabiliyor oyuncu...O zamanki Galatasaray
    basketbol
    şube sorumlusu buluyor yolunu, Ankara`da “Ayşe Abla Spor Kulübü”diye bir
    kulüpten lisans çıkarıyor Büyükaycan, “Ayşe Abla Spor Kulübü”....dalga
    geçermiş gibi fütursuzca...Tesadüf bu ya, kısa bir süre sonra, “Ayşe Abla
    Spor Kulübü” olağanüstü kongreye gidiyor, ve kongresinde aldığı olağanüstü
    bir kararla, Galatasaray kulübüyle birleşmeyi kararlaştırıyor..Böylece
    Ömer Büyükaycan Galatasaray’lı oluveriyor...Bak şu Allah’ın işine!..O sene
    Beşiktaş basketbola büyük yatırım yapmış...İyi bir kadro kurmuş...Efe
    Aydan,
    Erman Kunter Besiktaş’ta forma giyiyorlar... Ve Beşiktaş-Galatasaray
    finale
    kalıyor sonunda...Gözleri fıldır fıldır dönen, konuşurken gerdan kıvıran
    Galatasaray basketbol şubesi yoneticisi, işini sağlama alıyor...Ve bir
    kez daha spora ahlaksızlığı ve şikeyi bulaştırıyor...Beşiktaş’ın tek ABD’
    lisi James Bullock`a 10 Bin Dolar veriyor, satın alıyor
    Amerikalıyı...James
    Bullock aldığı paranın hakkını veriyor, ilk final maçında sahada kavga
    çıkarıyor, ama sadece tek maç ceza alacağını biliyor, ne olur ne olmaz
    diye sahadan atıldıktan sonra sağa sola saldırıyor ve 2 maç ceza
    alıyor...Yabancısız
    Beşiktaş, bol “Türkleştirilmiş” yabancılı Galatasaray`a boyun eğiyor, ve
    Galatasaray şampiyon oluyor....(Bu olay daha sonraları bütün açıklığıyla,
    Ahmet Kurt`un yayın yönetmenliğini yaptığı “Basket” dergisinde yayınlanan
    bir roportajda rahmetli Aydan Siyavuş tarafından bütün açıklığıyla
    anlatılıyor...)Hatırladınız
    mı o meşhur basketbol şubesi yöneticisini? Hatırlayamadıysanız adı FARUK
    SÜREN....Başkanlık yapıyor su aralar Galatasaray`da… O sene şampiyon olan
    Galatasaray takımı kaptanı Turgay Demirel ise şu anki Basketbol Federasyon
    başkanımızdan başkası değil...

Tuğrul YENİDOĞAN'ın yazısından alıntıdır..Ama kesin tarihin herhangi bir sayfasına bir yerlerde bu da ayazıyodur

• quote:

dostum madem bu adam topik açığ kaçıyo.kaliteli değil neden herkez cvp verme zorunluluğu hissediyor kendinde.dikkate almazsınız olur biter.dalkavukluğu bilirsin herhalde.
  • Gerçekleri tarih yazar -3-... Mutlaka okuyun derim

Ne zaman çıkıyor ?

Ondada GS'ın bayan basketbol takımını küme düşüren Fenerbahçe bayan basketbol takımını mı
    anlatacaksın ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

sonra yaprakları alıcan..
    şöööle geniş geniş yayıcan..çürükleri çarıkları olmıcak bak..
    bunların içine daha önceden hazırladığın pirinçi yani dolmanın içini güzelce yedirecen,parmaklarınla şööle bi yuvarlıcan.ne küçük olucak ne büyük..
    sonra kısık ateşte 45 dakika pişiricen.
    ateşin altını fazla yakma yanıyor sonra...

Az biraz yanınca iyi oluyor. Izgara tadı oluyor.
  • topici açan keşke açmasamıydım diyomudur sizce jeremy
  • Benim kimse ile kişisel bir derdim yok belki arkadaş iyi bir şey yapmak istiyor ama işte öyle olmuyor bu forum UA yada antu forumu değilki burdaki userlar birbiri ile arkadaş takımı ne olursa olsun artık çoğu kişi birbirini tanıyor yani ortaya kışkırtıcı konular yazıp olayı tek boyuta taşıyıp yanınada bir iki şakşakçı alarak forumun düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum, arada çürük elmalar çıkıyor fake dediğimiz işi yeni nick alıp küfür etmek yada tartışma çıkarmak olan onlarıda ztn herkes anında ayırt ediyor artık..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÇUKUROVALI

quote:

Orjinalden alıntı: sadıkali

hoob ciddiyim ya bu ilginç resimi niye koydun daha inandırıcı olsun diye mi yoksa araştırıp koyuyroum diye göz boyamak için mi

çok güldüm resime ehuehu

15 yıldır çiftçilik yaparım tonlarca karpuz taşınmasına şahit oldum onlar bile resimdeki herif kadar kaba değildi

senin çifçilik anlayışın buysa herhalde karpuzların küp şeklinde oluyordur basketboldan anlamadığın belli o zaman susta batma arkadaşım

• +1
    quote:

Benim kimse ile kişisel bir derdim yok belki arkadaş iyi bir şey yapmak istiyor ama işte öyle olmuyor bu forum UA yada antu forumu değilki burdaki userlar birbiri ile arkadaş takımı ne olursa olsun artık çoğu kişi birbirini tanıyor yani ortaya kışkırtıcı konular yazıp olayı tek boyuta taşıyıp yanınada bir iki şakşakçı alarak forumun düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum, arada çürük elmalar çıkıyor fake dediğimiz işi yeni nick alıp küfür etmek yada tartışma çıkarmak olan onlarıda ztn herkes anında ayırt ediyor artık..
  • quote:

Benim kimse ile kişisel bir derdim yok belki arkadaş iyi bir şey yapmak istiyor ama işte öyle olmuyor bu forum UA yada antu forumu değilki burdaki userlar birbiri ile arkadaş takımı ne olursa olsun artık çoğu kişi birbirini tanıyor yani ortaya kışkırtıcı konular yazıp olayı tek boyuta taşıyıp yanınada bir iki şakşakçı alarak forumun düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum, arada çürük elmalar çıkıyor fake dediğimiz işi yeni nick alıp küfür etmek yada tartışma çıkarmak olan onlarıda ztn herkes anında ayırt ediyor artık..

• quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

quote:

Bir Galatasaraylı'dan eleştiri almak güzel. Kopyala yapıştırma dediğin olay aslında pek de kolay olmuyor. Hatta dediğin gibi de olmuyor. Genelde buraya yazacağım bir yazıyı ilk gördüğüm yerden almıyorum. Aynı haber bir kaç yerde daha aynı şekilde verilmiş mi diye kontrol ediyorum. Ve genelde tek bir yerden alıntı yapmam bir çok yerden alıntı yapar onları karıştırıp araya da gerekirse kendi yorumumu koyup öyle yazarım. Genelde çoğu kişi özellikle gelişi güzel herkesin kayıt yaptığı bu forumda kişiler uzun yazıları okumaktan pek hazetmezler. Zaten Türk toplumunun en büyük derdi de budur. Ne okumayı sever ne de uzun konuşmaları dinlemeyi. Çoğu kez yarım yamalak iletişim kurarız birbirimizle. Bu yüzden yazdığım yazıların genelde bir kalıp gibi herhangi bir siteden aynen alıntı yapıldığı düşünülür. Yazılarımı böyle yazdığımı açıkladıktan sonra okumadığımı hala düşünmüyorsundur sanırım.

Kopyala yapıştır olayı komik bir vaka aslında. Bu her yerde geçerlidir. İster kitap yaz ister tez çalışması yap istersen makale yaz. Olduğu gibi kullanmamak kaydıyla ve referans göstererek yazılarında farklı kaynakları kullanabilirsin. Dolayısıyla basit anlamda kopyalamanın olmadığı bir yazı yoktur.

Bir de çeşitli yazı türleri vardır. Buraya attığım her mesajımı köşe yazısı ya da makale havasında yazarsam af buyur sözüm meclisten dışarı ama bu forumun okuyucusunun alt yapısı bunu kaldırmaz. Her mesajımı da öyle yazmama gerek yok zaten. Misal bu konuya attığım ilk mesaj. Burada tarihi bir gerçek var. Bu malzeme kullanılarak pekala bir köşe yazısı kıvamında da yazı yazılabilir. Ama gerek yok. Mümkün olduğu kadar sade ve anlaşılır olması ayrıca öznellikten uzak olması gerekir. Tabi yukardaki yazıyı yazanlar içine kendi fikirlerini de katmışlar ama zaten anlatılanlar birer anı.

Ayrıca bazı şeylerin birebir aktarılması gerekiyor. Herhangi bir haberi dejenere ederek buraya koyamam ya.. Mesela bir önceki yazımda forum arkadaşımın yazdığı yazıyı buraya aktardım. 55 yıllık olayı bizimle paylaşmış. Kendisinde 50 yıl öncesine ait Galatasaray mecmuası var. O kadar uzun yazıyı saatlerce ekran başında kalarak foruma aktarmış. Ben de burada paylaştım. Bu aslında arşivciliktir. Bilenen unutulmaya yüz tutmuş ilginç şeyleri bulur çıkartırsın ve kaynağına bağlı kalarak olduğu gibi tekrarlarsın. Çünkü bozulma olmaması gerekir. Ben birşeyi buluyorum aynen aktarıyorum. Bunu bilmeyen bir okuyucu da konuyu en doğru şekilde öğreniyor.

Soru cevap olayına gelince ben ortada kaydeğer bir soru ya da tartışma ortamı göremiyor. Bir kere ben soru sorulduğunda cevap alınacak bilgi bankası değilim. Benimle itilaf olmayan ve tartışma ortamına giren biri olursa ona gereken cevabı veririm. Ama saçma sapan sorulara cevap verdiğim görülmemiştir. Öylesine sorularla muhattap olmam.

Yine de eleştirlerini dikkate almaya çalışırım.

Hoobastank

ya tarif leri , muhahaha ları bırakıp şuna bir cevap versenize...

Gereksizlere çevirmişiniz , yazık ya

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.