ben bu tabloya bakara söyledim mühendis başlangıç maaş olarak 17 alabilir 1/4ü 21 alıyor ama buradakilerin doktor flaan da 1/4 olarak hesaplamışlar aile yardım falan da var ![]() |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (54. sayfa)

-
-
Kardeşim hemşire bir ilçede çalışıyor. Pratisyen hekim döner sermaye ile 35-40 arası alıyor diyor. Tabi bu küçük bir ilçenin devlet hastanesi büyük bir hastanede 50 bin lira alması da normaldir. Bir çok yerde maaşın 1.5 - 2 katı döner sermaye aldıklarını duyuyorum. Tabi öğretmenler ek dersi maaştan saymıyor, doktorlar döner sermayeyi maaştan saymıyor. Laf açılınca senden az alıyoruz diyorlar. Aslında hangi meslek grubu ne alıyor beni fazla da ilgilendirmez fakat bu enflasyonda mühendise 20 bin verilmesi saçmalıktır. Bundan 3-4 sene önce 8-9 bin lira alıyorduk ama böyle enflasyon yoktu. O zaman ekmek 1 liraydı şimdi 5 lira.
-
Sizce 1/4 ile mi başlanıyor mesleğe?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Banka mı
-
İnşaat
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kamuda mühendisler hep daha düşük alıyordu. Buna rağmen kamuyu seçen mühendisin başka avantajları vardır, hiç bu seçeneği düşünmediğim için ayrıntıları bilmiyorum, ama 2. seneden itibaren özelde çalışanlar daha fazla alır, en azından yazılım tarafı için böyle.
Bana kalırsa ne kadar yan hak olursa olsun o maaşa çalışılmaz, isterlerse 1 ay tatil + yeşil pasaport + erken emeklilik versinler, yine çalışmam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yahu sen okul yılı ile alınan maaşı mı bir tutuyorsun. Bu kadar basit düşünüyor olman neden beni anlayamadığının da bir kanıtı. Ben de hazırlık okudum ve benim bitirdiğim üniversitede ingilizce eğitim veriyordu. Bunlar maaşının çok olacağı anlamına gelmez. O zaman tüm 4 yıllık okul bitirenler aynı maaşı alsın! Senin yapacağın meslek için böyle bir eğitim planı yapılmış sadece bundan ibaret. Ayrıca devlette hangi üniversiteyi bitirmişsin, ingilizcen iyi olmuş, bilgisayar bilgin veya kişisel özelliklerin çok iyi olmuş bunların bir anlamı yok. Eğer bunlara önem veriyorsan özele geçersin.
Benim anlatmak istediğim mühendisler bu enflasyon altında ezilmiş durumda fakat geçmişte eş değer maaş alınan bazı meslek gruplarının maaşları bu kadar artmışken neden bizim maaşlar yerinde sayıyor. Bu nasıl bir adalet bunu savunuyoruz biz. Senin farklı bir ego anlayışının içerisinde ne demek anladığımızı anlaman imkansız. Eğer kendini bu kadar bulunmaz hint kumaşı sanıyorsan geçersin özele seçkin bir doktor olursun günlük 10 bin lira kazanırsın.
Hiç öyle dönem olmadı dediğim kısma gelirsek ben yalan mı söyleyeceğim. Bal gibi oldu. O dönem ben 3bin küsür alırken maaşlarımızı da bizzat kıyaslıyorduk. Sen bilmeden karşıdakine yalancı muamelesi yapmaktan vazgeç öncelikle.
-
45 brüt + 2200 yemek + İkramiye + Bayram ve Yılbaşı yardımı + Maaş promosyonu
Daha yeni 45 net istedim bi yerden bakalım kabul edecekler mi?
Makine Müh. 9 yıl tecrübe
Gençler, doktorlar ne kadar maaş alıyor gerçekten bir fikriniz olsun istiyorsanız hastane/fakülte otoparkına gidin ve o araçlar burada söylenen ücretlerle alınır mı alınmaz mı ona artık orada siz karar verirsiniz. :D
-
Hocam büyük ölçekli bir firmada mı çalışıyorsunuz?
Benim tablo falan yaptığım yok.
Yukarıda kamu mühendisleri maaşları paylaşmış. Doktorun, hakimin eline geçen para nereden nereye gelmiş.
(Bu arada hukuk 4 yıl. Git hakimlere de ben 6 yıl okudum gazelini oku lütfen.)
Mühendisin maaşı nereden nereye gelmiş.
Hala bu kıyaslamayı yapamıyorsan söyleyecek laf yok.
-
@ŞahEserbakın özel ne güzel ücretler veriyor, oraya geçebilirsiniz
kamu her zaman düşük veriyor hekim için de mühendis için de
mesela kamuda bir mühendis 20 alırken ortalama ama özelde 40-50 alabiliyor
ya da kamuda bir doktor 40-50 alırken özelde 100-120 alabiliyor
ama kimse diğer meslekleri kıyas yapıp onla denkim onla eşit almalıyım demiyor hocam
-
yok hocam işte yok
tabloda verilenleri anlatmaya çalışıyorum ben
tabloda 2023e kadar hep hekimin alttaki tabloda olduğu gibi taban saf maaşı vermişler
fazla çalışma yok, döner yok sabit yok sadece taban maaş
ama o kamu mühendislerin hazırladığı tabloda 2023 yılında ne olduysa taban maaşın için her şeyi eklemişler ve fazladan rakam koyup sanki o maaşı taban maaş olarak göstermişler
üstüne döner de eklesen ve fazla çalışma da eklersen yine uçuyor, hatta bir haber kanalı gitmiş diyor ki bu 50bin rakamın üstüne maaşın 3/4ü kadar döner alsa ve maaşın 1/5i kadar da fazla çalışma alsa diyor 100 alır diyor
çok farklı anlamlar çıkıyor tablodan, yeni mezun olan hekim sanki 100 kazanıyor gibi anlam çıkıyor, döner, sabit ve çalışma eklersen
ama eklenmiş ve fazladan rakam yazmalarına rağmen
not: daha kimse 2023 maaşını almadı sağlık çalışanlarından bu ara çünkü sağlıkçıların maaşı hep 1 ay geriden yatar, ocak ayı ki maaşlar aralık ayının fazla çalışması ve döneri vardır, ona rağmen yükseltmişler o da garip
yani şubat ayında zamlı maaşları aldıklarında yine mi yükseltçekler o da başka soru
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X