Temmuz zammı dahil, çıplak maaş bu diye biliyorum primlerle 70'i geçiyordur. |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (394. sayfa)

-
-
turkish technic için kendi çevremden hep çok uçuk maaşlar duyuyordum. bu rakamı duymak şaşırttı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: heidinindedesiturkish technic için kendi çevremden hep çok uçuk maaşlar duyuyordum. bu rakamı duymak şaşırttı.
Pozisyon ve deneyim farkı var olabilir mi hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayır benim 1-2 sene önce duyduğum yeni mezun maaşları o kadar yüksek rakamlardı ki aselsan tusaş gibi yerlerle yarışır seviyedeydi belki daha yüksekti, en azından bu bahsi geçen rakamla hiç alakası yoktu diyebilirim. zaten thy de genel olarak yüksek maaş veriyor diye garipsememiştim.
-
Son bilançoda personel maaşlarından dolayı epey zarar ettiklerinden kişniş olabilirler.
Bilmiyorum hocam ben bi o bahsi geçen maaşı bir de Turkish Technology’nin 3 güne 26k verdiğini biliyorum part time a. Ki bence benim söylediğim maaş da yeni mezun için tatmin edici bir mevla bonuslarla düşününce.
Bence de yeni mezuna gayet iyi para benim demek istedigim tusas ile ayni skalada oldugunu duymustum ona sasirdim sadece. Ben zaten 3 yillik tecrubeyle 70 aliyorum yeni mezuna 70k az diyecek halim yok ya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam o neymiş öyle, hangi şehirde hangi şirkette hangi departmanda çalıştığınızı sorabilir miyim özel değilse? Benim arkadaşlarımdan yeni mezun olanlar o paraya veya çok az altına başlıyor ki öyle aşırı iyi şirketler de değiller.
alanınız ne hocam? eğer yazılımcıysanız zaten bu başlıktakilerin ortalamasından fazla kazanıyorsunuzdur. ben makine mühendisiyim bu arada. şirketi söyleyemiyorum, kocaelide yaklaşık 1000 kişilik bir patron firması diyebilirim. argedeyim. verdiğiniz tepkiden az mı yoksa çok mu buldunuz tam anlayamadım ama kendi meslektaşlarıma göre fena kazanmadığımı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 23 Ağustos 2025; 17:55:36 > -
Ben kendim çalışmıyorum hocam Almanya’ya yükseğe gideceğim yeni mezun kimya mühendisiyim. Türkiyede kalsam iş bankasının bi iştirak şirketinde 63 civarına başlayacaktım. Makine kimya endüstrisi diye bi firmada bi arkadaşım 90 civarı her şey dahil başladı. Tüpraş da yine proses mühendisine 60larda başlatıyor diye biliyorum. O yüzden sizin maaşınız bir tık hak ettiğinizden az gelmişti.
bankalar ve mke zaten piyasa üstü veren yerler, tüpraş bir tık iyi veriyormuş normalde koç grubu yeni mezun mühendise çevremden duyduğum kadarıyla 50-55 civarı veriyor. ford otosanda çalışan 5 yıllık bir senior mühendisle aramda çok az fark var şu an. yeni mezun için medyan maaş daha düşük. zaten savunma sanayi ve bankaları çıkarsan yeni mezuna 60 bin üzeri verecek gerçekten çok az firma vardır türkiyede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 23 Ağustos 2025; 18:32:21 > -
Olabilir hocam sizin kadar bilmiyorumdur muhtemelen ben piyasayı. Yeni mezun arkadaşlardan duyduklarımı paylaşayım dedim. Ben Şişecamdan bahsediyordum banka iştiraki derken bu arada yanlış anlaşılma olmasın. Bankalar harbi çok veriyor ama garanti sanıyorsam 90 civarına başlatıyormuş.
Grupta çoğunlukla yazılım sektörüyle ilgili konuşulduğundan ne kadar ilgi çeker bilmiyorum ama Modern Karton ve Tekfen in de iyi verdiğini duydum.
Paylastiginiz bilgiler icin tesekkurler hocam.
turksat embeded software maaşları hakkında bilgi sahibi olan var mı? yeni mezun tecrübeli fark etmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Otomotiv sektörüyle ilgili bilgisi olan var mı Ford,Togg,Tofaş ta yeni mezun 1-2 senelik Makina Mühendisi birisi ne kadar alıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus3441 -- 24 Ağustos 2025; 14:19:4 > -
3 firmada da ara zam yapılmadı. Ford ve Tofaş brüt Togg net maaş veriyor. Ford için aylık ortalama net 70 düşünebilirsiniz. Yan haklar hariç.
Fordda 1-2 yil tecrubeli 2 tanidigim var her sey dahil haliyle bu maaslardan cok daha dusuk aliyorlar.
Hocam kıdem sisteminde pl8 kalmış olabilir. pl7 olunca zam alıyorsun ama bulunduğu ekibe görede değişebilir. Ford da istanbul, gölcük, eskişehir arasında da maaş farkıda oluyor. Bu rakamların altında kalması ne yazıkki üzücü.
Mid, senior, +3 yıl yazılım maasları bilgisi varmıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 25 Ağustos 2025; 9:40:21 >
Hocam sizin bahsettiğiniz maaş bir tık azmış, Ben de Ford u 75k diye duymuştum ODTÜ Makine mezunu bi arkadaştan 2 sene tecrübeli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X