150'den kaç kalıyor size? İstanbuldasınız sanıyorum. |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (373. sayfa)

-
-
DİL VARSA BULURSUN
-
ne kadar kaldığı önemli değil, paranın değeri yok. kalan parayla bir ev alınabiliyor mu?
-
Arkadaşlar merhaba. Yeni mezun sayılabilecek bir makine mühendisinin Tofaş, Renault gibi ana otomotiv sanayilerinde başlangıç maaşları nedir? Bilenler aydınlatabilir mi lütfen?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kenara 80 bin atsan sene de 1 milyon eder, 3-4 seneye rahat ev alırsın niye alamayasın? Bir de bi yatırım aracı bulsan, that's it.
-
Hocam iyi niyetle 50k ayırabilsen diye düşünüyorum, 1000€ birikim yapar en azından. Damlaya damlaya büyür gelecek adına. Ev araba meselesinde haklısınız orası ayrı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Az değil mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam aselsanda 7.yılda roketten % kaç aşağı alıyor ? Ne kadar düşük alsa da ben verilen primlerle aynı veya daha fazla olacağı kanaatindeyim
-
Usta birikim yapılıyor az uz ben harcıyorum tabi ben biraz depresifleştim kurslara gidiyor para o ayrı. Yine de ayda 30 bin falan ayırmaya çalışıyorum. 40k kira dışarıdan yeme ev giderleri falan derken çok para gidiyor gerçekten. Ev araba konusunda ise bir şeyler alınıyor ama madem bu kadar para kazanıyoruz doğal olarak daha lüks şeyler istiyor insan yani bu paraya gidip Fiat Egea'ya mı bineyim? Amerikalı meslektaşlarım son model sıfır arabalarını çekiyor, lüks apartmanlarda kalıyorlar bir de bize bak 40 bin kiraya Ümraniye'de 2+1 evde kalıyorum iş yerine yakın diye.
-
Hocam ankarada olsam kalacak da bu şehir bana hiç hayırlı gelmedi ya ekstra paranın hayrını görmedim sürekli bir şeylere gidiyor 80 bin kalmıyor kesinlikle zaten fix 40k eve gidiyor aylık da 30-40k fix bir kredi borcum oluyor onun da üstüne çıkıyor zaten borç. Her şeyin bir derdi var anlamadım bu şehri yaşanılacak gibi bir yer değil.
-
Sen sanki full remote çalışıyordun. Ankara'dan çalışmana mı izin vermiyordu iş yeri?
-
full remote olan işimi değiştirdim. İstanbul'da çalışıyorum artık on-site. Parasından ötürü başlamadım pek aslında başka sebebim vardı biraz bunalmıştım işimden ama dikkatli iş değiştirmek lazımmış bunu anladım. Geçeceğin projeyi bile bilmek lazım, şuan legacy kod yazmaktan çok sıkıldım ayrıca şirkette hiç profesyonel bir ortam sezemedim, bilgi birikimi de çok düşük herkes birbirini pohpohlamakla meşgul. Şuan hep Ankara bazlı iş bakıyorum. Niye Ankarada inatçıyım çünkü çevrem var okulum var ve evim var Ankarada. İstanbul'da hiçbir şeyim yok. İstanbul'da da yaşarım ama kalabalığı beni öldürüyor ayrıca sosyal ortam kuramadığım için çok sık yalnız kalıyorum, iş iş nereye kadar.
-
Asel 1 veriyorsa Roket 1.15 falan veriyor o kıvamda. Geçen sene asel 1-3 net arası prim verdi, rokette ise 1 falan. Aselde 1 neti geçersen roketi geçiyorsun ama çok da kolay bir şey değil 1 neti geçmek.
-
Anladım hocam, umarım hayatınız istediğiniz gibi ilerler.
-
parayı bu kadar çok düşünüyorsanız merkez bankasında çalışabilirsiniz. yılda 2-3 maaş prim alıyorsun. zaten baz maaş yüksek.
-
Hocam bahsettiginiz asel 1 roket 1.15 orani aseldeki arge muhendisi icin gecerli… Aselde sacma bir sekilde muhendisleri ayirma var, ayni muhendis baska kulvarlarda olunca daha da asagi aliyor, 1.32-1.34 civarlarina cikabiliyor ayni isi yapan iki farkli sirket calisani arasi fark, bunu da es gecmemek lazim…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam siz hangi alanda yazılımcısınız ?
2.5 yıl tecrübeniz var sanırım 2.5yıla 150 bin veren yer varsa çok iyi
önceden de yazdım ben web teknolojileri alanında yazılımcıyım. sektörümü pek sevmiyorum çünkü türkiyede çalışacak yer çok kısıtlı. gönlüm microsoft apple meta google gibi şirketlerden yana hep. paradan ziyade yaptığım işe daha çok önem veriyorum, uzun vadeli bakıyorum çünkü. 30 sene boyunca kod yazmak istemiyorum ama çalıştığım yerde 35 senedir kod yazan insanlar var.
-
Hocam kariyer için İstanbula taşınmak şart fakat sizin İstanbul deneyiminiz beni düşündürüyor
kariyerini hangi anlamda geliştirmek istiyorsun ki. istanbulda banka dışında ne var?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X