Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (362. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.306
Cevap
258
Favori
1.804.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
64. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

Bende haftada 2 gün ofis diye duydum

• Sungur16 kullanıcısına yanıt

Arkadaşınız full remote mu çalışıyor yoksa ofise gidiyor mu ?

İş bankasından daha küçük bir bankada 6 yıl deneyimli olup bu maaşı alan bir tanıdığım daha var. Bu durumda yaklaşık 6 yıllık yazılımcı maaşı İstanbul için bu diyebiliriz.

• Huawei yazılım mühendisi maaşlarını bilen var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kurumsal firmaların mülakat sonrası olumlu veya olumsuz geri dönüş süreçleri nasıl oluyor ?

Yaklaşık 25 gün önce büyük bi şirketle görüştüm, işe alınanlar nisan ortası mayıs başı gibi belli olur dediler. Bu sürede olumlu/olumsuz bi dönüş olmadı henüz.

Ama başka bir şirket ile görüşen bi arkadaşıma karar olumsuz ise daha kısa sürede dönüş yapılır denmiş o kendi görüştüğü şirketle alakalı. Yani olumlu ise 1 ay, olumsuz ise 2hafta sürer süreç gibisinden.
    Her şirkette böyle midir peki bu ?

• Seaside.1234 S kullanıcısına yanıt

Tamamen firmanın keyfine kalmış bir durum. Bazı firmalar dönüş bile yapmazken çok nadir bazı firmalar olumsuz dönüş yapıyor. İşe alım süreci şirketten şirkete de değişebilir. Genelde olumluysa daha hızlı ilerliyor ihtiyaç da var ise uzatma yoluna gitmiyorlar ekstra bir yoğunluk yok ise. Olumsuz ise daha çabuk dönüş yapıyorlar. Bir de genelde insanlar sadece kendileriyle görüşüldüğü gibi bir izlenime kapılıyor çoğunlukla aynı anda birden fazla adayla görüşülüyor. Ve o adaylardan tüm şartlar eşit ise en ucuza kapatabildiklerini almaya çalışıyorlar.

• Sungur16 kullanıcısına yanıt
    Ülkede sıralama yapmış, çok üst seviye bir okulu bitirmiş (sıralama yaptığına göre), seçkin bir developer için düşük bir ücret. Kaliteli ve tecrübeli developerlar bu parayı alıyor, -sıradan bir okulu bitirseler bile- . Ya arkadaşın seni kandırıyor, ya da mezun olduktan beri hiç iş değiştirmemiş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SnowyOwl kullanıcısına yanıt
    Firmanın çok büyük olması maaşı etkilemez, hatta negatif etkisi bile olabilir bazen. Ben bir fortune 500 firmasında çalışıyorum, çok daha küçük yerlerde çalışıp benden çok kazanan tonla insan var. Deli gibi para kazanıyor firmam ama zam isteyince bütçe diyip çıkıyorlar işin içinden. İki seneden beri ilk defa zam koparAbildim son seferde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Anladım teşekkürler hocam

Hocam birde kurumsallarda yeni mezunların giriş maaşı aşağı yukarı aynı mıdır o şirket için ? Ben ilk aradıklarında İK ile ön görüşme yaparken bi sayı söylemiştim ama yani tutup da o sayının üstünde bi teklif yaparlar mı eğer kararları olumlu olduktan sonra teklif için ararlarsa

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

bankalarda çalışan ortalama bi senior developer maaşı bu kadar, doğru. ama "seçkin" kelimesi herkes için aynı anlama gelmiyor olabilir. sokaktan herhangi bir vatandaşa sorsan bir bankada çalışan yazılımcı epey seçkindir. boğaziçi, koç, sabancı gibi okullardan mezun yazılımcılara sorsan ortalamadır. objektif bir metrik değil neticede.

Genelde aynı olmasa bile oldukça yakındır. Teklifleri o sayının üstünde de veya biraz altında da olabilirim bu şekilde genelgecer kurallar yok ise alımlarda.

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

sıralama yapmış biri (boğaziçi bitirmiş) herkes için seçkindir. "seçkin bir yazılımcı" ile "yazılımcılık seçkin bir meslektir" demek farklı şeyler. arkadaş "seçkin bir yazılımcı" demiş. bu durumda ortalama bir tecrübeli yazılımcıyı kastetmiyor. yani maaş uyuşmuyor.

boğaziçini bitirmiş tecrübeli bir yazılımcı 150bin nete çalışmaz. dediğim gibi mezun olduktan beri aynı yerde çalışıyorsa olabilir ancak. başka türlü uyuşmuyor. bu aralar maaşlar coştu çünkü.

bana bir yıl sonra olumlu dönüş yapmıştı bir firma. %99.99 tüm adayları elediler ve bana mecbur kaldılar. başka bir açıklama bulamıyorum.

O süreçte belki birkaç kişiyi ise alıp deneyip memnun kalmayıp yolları ayırmış bile olabilirler. Son derece pragmatik yaklaşıyorlar. O sırada işsiz kalan aday da eli telefonda haber bekliyor.  

akıllı bir aday bunu yapmaz. ben teklif almadan işten ayrılmam. görüştüğüm bir yeri de beklemem. başka yerler varsa oralarla da görüşürüm. ilk teklifi yapanla anlaşırım eğer teklif iyiyse. herkese de bunu tavsiye ederim. bir yeri beklemeyin. iş değiştirecekseniz mutlaka bir yerde çalışırken arayın. istifa edip iş aramayın. eliniz düşer. işsiz eleman her zaman için daha değersizdir, eli zayıftır.

TR'deki bankalar uçuk kaçık yazılım geliştirme, ar-ge işleri ile uğraşmıyorlar. Seçkin yazılımcılara ihtiyaçları yok. X bankasında seçkin bir developer'ın 150 bin alması kadar doğal bir durum yok. Şekerpınar'ı ve Tuzla'yı silikon vadisi ile karıştırmayınız :) Bu maaşı veren firma sayısı en azından Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmez.

• Donnie__Brasco__ D kullanıcısına yanıt

karıştırmıyorum. eski firmamdaki bir backend developer daha yeni 160bin teklif aldı. iyi bir dev ama arkadaşın söylediği kadar yüksek profilli değil. o yüzden arkadaşın söyledikleri gerçeklerle uyuşmuyor. gerçekse tek ihtimal dediğim gibi o kişinin mezun olduğundan beri aynı yerde çalışıyor olması.

silikon vadisini bilmem ama amerikadaki iyi bir developer avrupalıların iki katını alıyor. silikon vadisini düşün artık. ben bile uzaktan amerika'ya çalışırken avrupa'dan aldığımdan %30 fazla alıyorum. silikon vadisinde çalışanlar yıllık brüt 300-500 alıyordur.

eğer olumsuz ise şak diye dönüyorlar benim gördüğüm. özellikle koç grubundaki şirketler olumsuz dönüşü çok hızlı yapıyorlar.

şirketlerin olumlu ise dönüş süreleri 1-2 hafta gibi kısa süreler olabilir. eğer tam aradıkları adaysan 2. mülakat için de çok bekletmiyorlar. büyüklerden olan bir savuma şirketiyle 8-10 gün arayla 3 mülakat yaptığımı bilirim. daha mülakatı yaptığımız hafta tekrar arayıp bir sonraki mülakata davet etmişlerdi. bursadaki bir beyaz eşya firmasıyla da benzer şekilde tecrübem olmuştu.

tabi bu dediklerim kendi yaşadığım iki farklı tecrübe üzerinden aktardıklarım ve her firma için aynı olmayabilir.

Hocam kaç yıl tecrübeye 160 bin teklif aldı?

• 
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.