Şimdi Ara

gerçek xxx watt ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar belki biyerlerde tartışılmıştır eğer tartışıldıysa o forumun linkini de verebilirsiniz.
    benim sorum şu;
    1) örneğin ekran kartı alırken güç kaynağını yükseltmemiz gerekiyor bazen. ben de geçenlerde 6800 GS aldım taktım, güç kaynağı gerçek 305 Watt mış, aslında 400 Watt filan eş değermiş. bunu da açıklayan olursa sevinirim, gerçek 300 watt ne demek oluyor?
    2) ben overlock edersem kartı (meseala olabilecek en üst seviyede) ne kadar ek güç sorlanması olur?

3)benim PSU'da fazladan güç kablosu çıkışı yoktu sadece iki adet 12V connector vardı, biri dvd okuyucuya biri de dvd yazuıcıya bağlı (ikisi paraleldi) ben de dvd okuyucudakini çıkarıp ekran artına verdim, bir y konnektör alsam çıkışları çoğaltsam ve dvd okuyucuya da güç versem sorun olurmu acaba?

bayaa teknik konular oldu cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 11 Şubat 2006 2:58:02 >

• 2012 de hortlatalım başlık açacaktım gerek yok
    cevabı bilen var mı
  • Bazı uyduruk markalar 250-300 Watt vs diye ucuza power supply ürünleri satıyorlar. Bunların neredeyse hepsi, iddia ettikleri Watt'ta olmaktan uzaklar.

Mesela "Gerçek 400 watt" demek "Diğer markalar gibi 400 watt deyip 300 performansı vermiyoruz, bizimki gerçekten 400" demektir.

Ama artık herkes "Gerçek" ibaresini kullanmaya başladı. PSU alırken yapmanız gereken, %80 bronze / silver/ gold / platinum sertifikalı, ihtiyacınız olan Watt'ta herhangi bir PSU almaktır.

Bronze'dan platinum'a kadar yazdığım sırada platinum'a yaklaştıkça PSU'nun verdiği verim artar, fiyatı da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironpumper -- 12 Temmuz 2012; 20:35:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

Bazı uyduruk markalar 250-300 Watt vs diye ucuza power supply ürünleri satıyorlar. Bunların neredeyse hepsi, iddia ettikleri Watt'ta olmaktan uzaklar.

Mesela "Gerçek 400 watt" demek "Diğer markalar gibi 400 watt deyip 300 performansı vermiyoruz, bizimki gerçekten 400" demektir.

Ama artık herkes "Gerçek" ibaresini kullanmaya başladı. PSU alırken yapmanız gereken, %80 bronze / silver/ gold / platinum sertifikalı, ihtiyacınız olan Watt'ta herhangi bir PSU almaktır.

Bronze'dan platinum'a kadar yazdığım sırada platinum'a yaklaştıkça PSU'nun verdiği verim artar, fiyatı da..

çok sağol çok yardımcı oldun

• saimertug : Rica ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

Bazı uyduruk markalar 250-300 Watt vs diye ucuza power supply ürünleri satıyorlar. Bunların neredeyse hepsi, iddia ettikleri Watt'ta olmaktan uzaklar.

Guc kaynaklarinin iki tane guc degeri vardir; birisi gercek deger (genelde max diye belirtilir) denilen surekli verebilecegi deger, digeri ise anlik verebilecegi deger (peak diye gecer). Ucuz guc kaynaklarinda kutuya genellikle peak degeri yazilir (ornegin benim eski guc kaynagim huntkeyin 400 watt max degere sahip v-power 500 modeliydi aslinda 500 watt yazmiyordu ama model ismini peak degere gore verdiklerinden musterileri yaniltma olasiligi yuksek) su an kullandigim guc kaynagi ise cooler masterin gx-750 isimli max. 750w, peak 900w verebilen modeli, goruldugu gibi bu modelde bir art niyet yok . Bu yuzden guc kaynagi almadan once max. ve peak. degerleri arastirilmali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    4 yıl önce açıldı
    3070 için bu değerler iyi mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.