|
Gerçek ustalar buyrun, Tablet yavaş şarj oluyor. (2. sayfa)

-
-
2 amperlik bir şarj aleti ve çok kısa bir şarj kablosuyla tekrar dener misiniz.şarj olup olmadığını veya sorununuzun giderilip giderilmediğini mail yoluyla bildirirseniz sevinirim...
Kolay gelsin... -
hocam çözüm buldunuz mu? bendede aynı sorun var akşam 12.00 dan sabah 9.00 a kadar 60 civarı oluyor ilk taktığımda 480mah sonra gitgide düşüyor 200mah de kalıyor 3.0 hızlı sarj ile sarj ediyorum lütfen yardım edin !!! -
Hocam çift batarya olduğu için şarj ünitesi de 2 adet anakartta, bunlardan birinin transistörü patladığı için tek ünite ile iki bataryayı şarj etmeye çalışıyor o yüzden yeterli gelmiyor. Çözüm anakart değişimi ama değiştirmedim. Android 4.4 cihaz için kılımı kıpırdatmam artık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
😔😔😔 Teşekkürler hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba. Hocam eğer arıza çözülmeyen bir şeyse anakart hariç satmak isterseniz alabilirim. Ekran bölümünü arıyorum. Normalde 4 sürüm değmez bile ama basit bir sebepten dolayı kullanacağım. Teşekkürler
-
Hocam eba için bir yakınım istedi, ona hediye ettim. Bir şekilde kullanıyor 10-12 saatte şarj oluyor
Hocam konuyla alakasız ama e tab-4 anakartı var mı elinizde?
-
hocam merhaba. konuyu görünce aklıma geldi şarj portu üzerinden değilde direk bataryasız çalıştırmayı denediniz mi hiç? Yada şarj portunu devre dışı bırakıp oraya kablo lehimlemeyi? Bende de bir tablet varda 3-4 saatte şarj oluyor ama 1 saatte bitiyor ekran açıkken. 2 yoldan birini yapmayı planlıyorum bende
-
@rev4adv Yok hocam maalesef. Android tabletlerin ömrü kısa oluyor. Her ne kadar sağlam olsalar da çok çabuk eskiyor.
@saasc İşin özü ben kendi kendime iş aldım başıma ve dediğim gibi anakartta şarj bölümünde transistör patlamış. Birçok test yaptım, kendim telefon tamircisinde çalıştığım için tecrübem var bu konuda. Ancak tüm testlere cevap vermeyince benden daha tecrübeli birisi var mı diye baktım veya bu iş tecrübeyle değil parayla mı çözülüyor ona baktım. Günümüz için konuşursak hiç uğraşmaya değmez hiçbir halta yaramaz tablet. Siz yine de deneyin. Şarj portunu devre dışı bırakmak yerine ben sarjdayken ölçüm yapmayı tercih ettim. Ölçümlerde anakarttaki sokete gelmesi gereken voltaj geliyor ancak transistör patlak olduğundan öteye gidemiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
dediğiniz gibi tablette uygulama falan çalıştırmak zulüm ancak kalemli tablet olunca grafik tablet niyetine kullanıyorum bende ama bu şarj olayı beni deli ediyor
O bataryanın anakarta bağlandığı soketten bulabilirsem bataryasız çalıştırmayı deneyeceğim. Malesef bulamıyorum 1 haftadır.
-
Evet bende hiç oynanmamış sağlam aktif çalışan anakartı var. Sadece ekran bölümü yok onu kendim söktüm sonra ince kabloları kopunca yapayım derken ekrana zarar verdim ekran tarafını çıkarıp atmak zorunda kaldım. tablet 600+ civarlarına satılıyor aslında temiz kullanılmış olanı. fakat ekranı 300 400 ve anakartı da o civarlarda. Almaya değer mi kişiye kalmış ama bence bu tablet 4 sürümü de olsa sağlamlığı yönünden aşırı memnunduk bu tabletten. Tam bir fiyat performans tableti. Günümüzde 1000+ tl olan tabletler bile bu kadar dayanıklı değil maalesef.
-
Niyetiniz illa soket bulmak mı yoksa çalışır duruma getirmek midir? Tv cep tamircilerine uğrayın soketi sorun ona yakın vardır ha 6 lı değil fazladır kesilir. HAtta laptop tamircilerine de uğrayın derim. Ent soketiyle yapmayı denerdim başıma gelse, bu işlerde biraz el becerisi şart. Yapıştırıcı silikon plastik vb. ile orj sokete yakın sonuç alınır. Sonuçta piyasaya değil - yetkili servis de değiliz kendimize yapıyoruz :). Yine cep tamircilerinde bunun eski pili var mı da sordurabilirsiniz. Asus Casper vb. ürünlerde kullanılıyor neticede.
-
Tablet çalışır vaziyette ama 1 saatte şarjı bitiyor o sıkıntı
Lehim yapıp tutturması kolay da. Benim tabletle işim bitip başkasına verdiğim zaman kullanım zorluğu çekmesin diye soket istiyorum
Dediğiniz gibi telefon tamircilerine sorayım belki vardır hiç aklıma gelmedi sormak
Dediklerimi anlamamışsınız. Ent soketinin pinlerini ister çıkarın ister plastiğiyle uyacak şekilde tek taraftan kesin kablo ekleyin, hafif şekilde konumlandırıp japon veya epoxiyle sabitleyin kablolar sabit kalsın. Pin cımbızları bir nevi aradığınız soketin işlevini görecek.
-
-
Arkadaşım kesip biçme yapacaksın, anakarttaki hizalamasına göre karşılarına pin aralarını eşit mesafede kartona ince plastiğe sabitleyeceksin. Daha önce benzer işlem yapmadın mı? Pinin birini çıkar gör yapısını anlarsın, klips karşıya geçecek.
Dediğim gibi el becerisi ve hayal gücü gerekli. Bu tip değil girişleri kare - ucuz olanlarından al.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X