Şimdi Ara

Gerçek Kehribar Tesbih Nerden anlaşılır, Nerden alınır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
6
Favori
88.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tesbih konusuna son 3 yıldır takan birisi olarak bir kaç şey söyleyebilirim.

    Kehribar 2 Çeşittir. Damla ve Su damlası diye 2 ye ayrılır. Damla toprağa su damlası suya düşmüş kehribardır. Kehribar binlerce yıl sonunda çam reçinesinin fosilleşerek taşlaşması sonucu oluşur. Buna bazı kişiler amber de demektedir.

    Size kimse 500 liraya 1000 liraya orjinal kehribar vermez. Verdiğini söyleyen %100 sahteyi size kitliyordur. Gerçek kehribar gün geçtikçe değerlenir ve çocuklarınızı geçtim torunlarınıza miras kalacak yapıdadır. Onlarda çekmezse ve satmak isterse 1 ev aldıracak kadar fazla bir miktara gider. Bu işin koleksiyonerleri ile konuşun anlarsınız. Koleksiyoner diye de 17 yaşında çocuğa gitmeyin tabi. Devletin fuarlarında koleksiyonlarını cam hazneler içinde sergileyen kültür bakanlığı onaylı koleksiyonerlerden bahsediyorum.

    Su damlası ve damla harici tüm modeller sahtedir.

    Ben Ankara'da yaşıyorum. Ankara başta olmak üzere İstanbul'da bile dolaştım orjinal ürün bulamadım.

    Reçineyi karınca ile karıştıran mı dersin çam kokusu esansı ekleyen mi neler nelerini gördüm. Maliyeti 5 lira olmayan tesbihleri ise isimlendirip saçma sapan fiyatlara satıyorlar.

    Ben şuan orjinal bulamadığım için sahte tesbih çekiyorum.

    Değerli tesbihlere gelirsek sırasıyla

    kehribar
    oltu
    değerli taşlar
    ağaç tesbbihler diye ilerler.




  • farazicosmos kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle söyleyeyim, orjinal tesbihden kastınız yukarıdaki arkadaşında yazdığı gibi bakalit ise, 1000tl ye artık bulur musunuz bilemem ama 1500-2000tl ye çok rahat bulursunuz. Neden? Ee bakalit dediğiniz şey yurt dışında antikacılarda vb. yerlerde çakı sapı, çatal bıçak seti sapı, şemsiye sapı vs. olan yerlerde çok rahat bulabileceğiniz şeyler. Kendimde denk geldim aslında fotoğraflarını bulabilirsem size iletirim. 78$ yaklaşık 6gr lık bir çakı, sapındada bakalit buldum. Yani demek istediğim 600$ a malzemeyi toplasanız 400$ a da güzel bir işçiliğe yaptırsanız en kötü ihtimal 4300TL ye BANKO bakalit (namı diğer osmanlı sıkma kehribar tesbih) yaptırabiliyorsunuz.



    Diyelim ki dediğiniz o çooook pahalı tesbihler damla kehribarından yapılıyor. 1 yıl önce kendim Avsturalyadan yaklaşık 2-4 gr lık küçük bir örneğini 20 Avusturalya doları karşılığında aldım. Matematiği siz yapın.


    Ben bilimsel yaklaşıyorum tabi bu konulara, siz gidip 1700 yıllarında yapılan damla kehribarı ne bileyim 200gr lık padişah yadigarı bir tesbihe eğer “gerçek” tesbih diyorsanız olabilir. Bilemem :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • rise of fall R kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Yalnız siz kendinizde demişsiniz belirli yıllar arasında üretilmiş. Ben o kısmıda araştırdım, sizinle paylaşayım: 1907 yılında keşfedilmiş 1909 yılında Bakalite tarafından patentlenmiş, ve tam net bilememekle birlikte, anladığım kadarıyla 1912 yılına kadar İLK BİLEŞKESİ basılmış. Sonradan zamanla bu değişerek katalin ve başka bir benzeri olan Galalith’i ortaya çıkarmıştır.


    Bakalite yapısından ve fenolün verdiği kokusundan dolayı “sentetik kehribar” demişlerdir. Bu yüzden bizim tesbihlerde kullandığımız “kehribar” aslında bakalit.


    Damla kehribar ile farkları var bu bakalitin. Gerek kokusu gerek çekim yumuşaklığı gerek renk değişimi, gerek fiyatı. Bakalit yapay olabilir ancak günümüzde eski bileşkesi tutturulamadığından dolayı değeri artan bir üründür. Ve plastiklerin en kalitelisidir. Hatta bir yerde okumuştum çok beğendiğim bir benzetmeydi, Bakalit plastiklerin elmasıdır :).

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • farazicosmos kullanıcısına yanıt
    Bakalit yani “Osmanlı Sıkma Kehirbar” Belçika asıllı Bakalit tarafından 1907 yılında keşfedilmiş 1909 yılında Bakalite tarafından patentlenmiş, ve tam net bilememekle birlikte, anladığım kadarıyla 1912 yılına kadar İLK BİLEŞKESİ basılmış. Sonradan zamanla bu değişerek katalin ve başka bir benzeri olan Galalith’i ortaya çıkarmıştır.


    Bakalite yapısından ve fenolün verdiği kokusundan dolayı “sentetik kehribar” demişlerdir. Bu yüzden bizim tesbihlerde kullandığımız “kehribar” aslında bakalit.


    Damla kehribar ile farkları var bu bakalitin. Gerek kokusu gerek çekim yumuşaklığı gerek renk değişimi, gerek fiyatı. Bakalit yapay olabilir ancak günümüzde eski bileşkesi tutturulamadığından dolayı değeri artan bir üründür. Ve plastiklerin en kalitelisidir. Hatta bir yerde okumuştum çok beğendiğim bir benzetmeydi, Bakalit plastiklerin elmasıdır :).


    Şimdi gelelim Kehribara, yani gerçek doğadan çıkan kehribara, haklısınız damla kehribar çok değerlidir ancak bu damla kehribarında çok çeşidi vardır. Çok ucuza bulabileceğiniz Baltık Kehribarı vardır Polonya ile isviçre arasındaki Baltık denizinde bir gün kendiniz giderseniz bile kolaylıka bulabileceğiniz olan bu tür en genç kehribarlardan biridir ve 20-22 milyon arası yaşı vardır.


    Birde Dominik Kehribarı vardır, adındanda anlayacağınız üzere Dominik bölgelerinde bulunmaktadır. Bu türün içinde fosil bulma ihtimalinizde daha yüksektir aklınızda bulunsun :). Dominikte bulunduğu bölgeye göre yaşı 25 ila 40 milyon yıl arasında değişmektedir.

    Ve benim hastası olduğum yakında İnşallah siparişini vereceğim “Mavi Kehribar” da bu bölgede bulunmaktadır. Bu kehribarın özelliği ise işendikten sonra güneş ışığı altında Masmavi iken ultraviyole ışık altında normal bir kehribar gibi olmasıdır.


    Bunun dışında Meksika, Ukrayna, ve Amerikada bulunan kehribarlarda vardır ancak bunların detayını bilmiyorum daha doğrusu ezberimde değil. Ama bunlarda yukarıda yazdığım Kehribarlar ile çok benzerdir.


    Küçük bir bilgi daha sizin gerçek kehribar olarak nitelendirdiğiniz bu kehribarın Yeşil,Mavi,Turuncu, sarı ve Kırmızı renkleri doğada bulunmaktadır.



    Bir küçük bilgi daha, dış kaynaklar, Türkiyede bulunan Oltu taşınada Amber olarak sınıflandırmışlardır. Black Amber diye geçer ve bütün kaynaklar sadece Türkiyede bulunduğunu kabul eder :).


    Not: Bilgi yaşta değil baştadır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Gerçek Kehribar Tesbih Nerden anlaşılır, Nerden alınır?
    katalin iyidir severek çekeriz
  • Herkes tesbihçi olmuş yahu. Arkadaşlar tesbih alırken arkadaşın yazdığı şeylere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Piyasada mezatçılar 10 liralık tesbihi ihale usulüyle 200-300 TL lere satmaktadır. Cidden güvenip alanlar oluyor.

    Piyasada tesbihcibaba. com varhttps://tespihouse.com var bunlardan alışveriş yapmanızı öneririm.
  • hode41 H kullanıcısına yanıt
    Ben direk internetten almama taraftarıyım. İnternetten bulup, bulduktan sonra o tesbihi gidip görüp almayı tercih ederim.

    Öncedende dediğim gibi maliyeti az, sahtesi yapılma riski düşük olan bütün tesbihleri internetten alabiliriz (akik,kuka,firuze,gümüş vs.) ama kehribarlar apayrı bir konu hem en çok satılan hemde bu sebeple en çok sahtesi üretilen o olduğu için bence kehribarı hiçbir durumda internetten almayınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklısın Kehribarı internetten almamak gerekir. Ama büyük firmalar Kehribar' da sahtekarlık yapacağını sanmıyorum.

    Tesbihane, Tespihouse falan bunlar neden sahte satma gereği duysunlar ki
  • hode41 H kullanıcısına yanıt
    Aynen bu sebepten. Büyük şirketlerden dolandırıcılık beklentimiz olmadığı için. Yanlış anlamayın, ben demiyorum ki sattıkları ürün sahte. Ama bu tarz yerlerden alacağınız tesbihe verdiğiniz para tesbihin değerinin altında olur. Misal, ben 200tl ye çok güzel bir yeni malzeme aldım diyelim. Bunun aynısını bir tesbihçide 150tl ye, hatta belki dahada ucuza bulabilirim. Zaten dikkat ederseniz sattığı bütün kehribarlar yeni malzeme, yani ben öyle hatırlıyorum. Daha hiç faturan sattıklarını görmedim.


    Sadece şu konuda katılıyorum, hediyelik veya ucuz ama güzel gözüken, yani tamamen estetik bir tesbih arıyorsanız ve 30-40 lira farkın hesabını yapmıyorsanız gerçekten çok güzel tesbihleri var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim tesbihçim tanıdık olduğu için bu tarz dolandırıcılıklarla karşılaşmadım arkadaşlar. Dikkatli olun alırken arkadaşlara güvenilir tesbihçileri de önerebilirim. Piyasada sayılı zaten Tesbihcibaba var tespihouse var piyasada bunlar kaliteli ürünler üretiyor.
  • hode41 H kullanıcısına yanıt
    Bence büyük illerdeki güvendiğiniz tesbihçileri yazabilirsiniz hocam.
  • HellRazor H kullanıcısına yanıt
    Daha hayrına reklamını yapabilecek kadar güvendiğim kimse yok :). Yani demek istediğim “X usta güvenilir” derim, adama gidersiniz osmanlı kehribarı diye katalin verir size, suçlu ben olurum.


    Ama şunu söyleyeyim, bir yerden sonra gördüğünüz tesbihin eski-yeni malzeme ayrımını yapabiliyorsunuz. Tek verebileceğim tavsiye bol bol tesbihçi gezin. Size gösterilen eski malzemelerin fotoğraflarını çekin, birbirleriyle kıyaslayın, gramajını ve fiyatını öğrenin.


    Malzemenin kalitesine ve işçiliğin kalitesine göre 9 gramlık bir Osmanlı malzemenin fiyatı (FİYATLARI ATIYORUM) 1000-2000tl arasıysa, siz mesela bir yere gittiğinizde size 500tl ye 9 gramlık bir Osmanlı gösteriyorsa o tesbihe çok güvenmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum.
  • bbelli44 B kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba internette tesbihleri araştırırken tesadüfen size rastladım sanırım Malatyalısınız bende malatyalıyım ve burada yaşıyorum sizden ricam tesbihlere yeni merak sardım ve güzel bir tesbihim olmasını istiyorum umarım sizde Malatya’da yaşıyorsunuz gördüğüm kadarıyla bu işte ustasınız benim şu an tesbihe ayırdığım bütçem 500-700 arası bana yardımcı olursanız çok sevinirim kehribar istiyorum bu arada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size özel mesaj atamıyorum anladım söylediklerinizi peki sizce bu tesbih nasıl http://https://www.tesbihcibaba.com.tr/balkopugu-has-kehribar-tesbih-3050

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuya açıklama getirebilmek adına aşağıdaki vide'yu tavsiye ediyorum.

    Kehribar tespih gerçekleri.
  • Kehribar nedir, kehribar çeşitleri, kehribar gerçekleri... gibi şeyleri ben bu websitesinden takip ediyorum . Adamlar bilimsel bir şekilde epey açıklıyor ayrıca hem yabancı dilden çeviriler paylaşıyor hem de wikipedia sayfasında bile onların linkini vermişler. kehribar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buharlayan -- 4 Nisan 2020; 15:58:2 >
  • Selamlar, tesbih ile alakası olanları ilgilendirecek bir kaç yazı yazacağım bir taneside şurada :

    #akış #osmanlı #osmanlısıkma #kehribar #damlakehribar

    Gerçek Kehribar Tesbih Nerden anlaşılır, Nerden alınır?
    Gerçek Kehribar Tesbih Nerden anlaşılır, Nerden alınır?www.aserhat.com
    Osmanlı Sıkma Kehribar, Osmanlı Sıkması Tesbih Nedir? Gerçek Kehribar mıdır? Zar Kehribar Nedir?
    https://www.aserhat.com/2021/10/osmanl-skma-kehribar-osmanl-skmas.html




  • Arkadaşlar Merhaba,

    Tesbihane güvenilir midir? Kehribar tesbih için tavsiye edeceğiniz güvenilir siteleri yazar mısınız? Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.