Şimdi Ara

Gerçek Kehribar Tesbih Nerden anlaşılır, Nerden alınır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
6
Favori
88.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bisikletini satan bilge B kullanıcısına yanıt
    Ankara kalesi civarında güzel tesbihçiler var. (Dikkatinizi çekerim ankara kalesinde demiyorum civarında diyorum.) hacıbayram kitapçılar çarşısındaki tesbihçilerede gidebilirsiniz ancak yanınızda tecrübeli birilerinin olmasını tavsiye ederim bende çok gitmedim o yüzden şuna güvenebilirsiniz veya şuna güvenemezsiniz diyemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hounter H kullanıcısına yanıt
    Aklımda bulunsun yolum düşerse hounterın selamıyla geldim derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş çok doğru demiş.ben kilosunun daha ucuz olacağını düşünüyorum( gerçi her malzemenin fiyatı kalitesine göre değişir. )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinal has kehribarlarin fiyati nedir ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğal, yani damla kehribar diyorsanız bu aldığınız taşa göre değişir. Polonya var ukrayna var en basiti. Gramına göre de değişiyor.
  • güzel konu olmuş, bende tesbih merakı ilk önce babamın verdiği oltu ile başladı, şu an elimde 20 ye yakın tesbih var, ancak kehribar konusunda piyasada çok fazla bilgi kirliliği var. damla, sıkma, ateş, zar vs. tabi bunları anlamak değerinde satın almak çok zor. elimde damla diye bildiğim tesbihten anlayan bir abimin hediye ettiği 2 tane kehribar tesbih var. tesbihçilere gösterdim sıkma, toz, ateş diyen çıktı damla diyen çıkmadı. tesbihleri çekince çok güzel reçine kokuyor. yaklaşık 1 senedir küçük boy bir damla almayı düşünüyorum ancak yukarıda yazdıklarımdan dolayı alamadım. memur maaşıyla tesbihe bu kadar para verip kandırılmak istemiyorum. damla kehribar bulup yaptırmaya niyetim var ancak maliyet yüksek olacağı için beklemedeyim. sağlıcakla kalın
  • biologist kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, eğer İstanbul'da iseniz tanıdık olan ustalardan tespih alabilirsiniz. Değilseniz de bilinen ustalardan alınabilir. Mesela Yusuf Güney Usta, Sevan Kaçi Usta, İbrahim Özgen Usta gibi. Sıkmalarda reçine kokusu olmuyor diye biliyorum. Ateş ve zar kehribarlarda ise zaten reçine kokusu olmaz fenol kokusu olur. Size tavsiyem iyi tespih satanlarla dost olmak yerine iyi tespih ustalarıyla dost olun. Selametle.
  • HellRazor H kullanıcısına yanıt
    malatyadayım :)
  • biologist kullanıcısına yanıt
    Malatya'da tek hatırladığım Kenan Usta var o da genellikle kuka ile ilgileniyor. Kenan Usta'ya ulaşabilirseniz size yol gösterecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malatyanın bir ilçesinde çalışıyorum. geçen hafta tesbihçileri gezdim ama çok bir şey anlayamadım :) bir kaç hafta sonra tekrar gideceğim o zaman yine bakacağım. cevap için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biologist -- 22 Kasım 2016; 19:25:51 >
  • Gerçek kehribar tesbihin içinde fosiller olur böceğe benzer.
  • Yusuf Güney ustayı internetten takip ediyorum ve açıkçası tesbihleri çok hoşuma gidiyor inşallah bu yaz ondanda güzel bir katalin almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 7-8 aydır çok yoğunum attığınız mesajlarla ilgilenemiyorum kusura bakmayın en kısa sürede konuya tekrar bi çeki düzen vereceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Sıkma kehribara yabancı madde katılıyormu yoksa sadece kendi tozundanmı yapılıyor. Bildiğim kadarıyla damla kehribarın en saf hali. Damlayla sıkmayı nasıl ve hangi etkili veya en etkili testle ayırtedebiliriz. Tuzlu su?,ultraviole ışık? Veya başka testler. Tuzlu suda yüzenler gerçek kehribar deniyorda bu işin sahtekarlığını yapanlar acaba yüzen plastiklerden henüz yapamadılarmı? Sonra yüzen kehribar yerine yüzen plastik almayalım. Cevap ve bilgileriniz için teşekkür eder işlerinizde kolaylıklar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Polonyadan orijinal baltık kehribarı getirttim. Bunları tesbihe dönüştüreceğim. İzmir'de ucuza maledeceğim tesbih atölyesi var mı?
    Gerçek Kehribar Tesbih Nerden anlaşılır, Nerden alınır?Gerçek Kehribar Tesbih Nerden anlaşılır, Nerden alınır?




  • Kardeşiö biraz geç oldu ama açık konuşayım hiç bilmiyorum. İstanbulda ve ankarada çok güzel yerler var ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karacabey Maruf K kullanıcısına yanıt
    Evet ultraviyole olur. Aynı zamanda damla kehribarı tuzlu suda yüzer. İkisininde verdiği koku farkılıdr. Damla kehribarı sıkma kehribar dediğimiz bakalitimsi maddeye nazaran daha az renk alır. Son olarakta damla kehribarının ham maddesi doğal taş iken sıkma kehribarınki kalıpdır. Yani sıkma kehribar dediğiniz şey hüçük bir biblo malzemesi veya eski bir şemsiye sapı veya direk bir kalıp olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam acaba bu sitedeki ürünlerin gerçek olma olasılı nedir. İzmir deyim kolye bakıyorum tavsiye edebileceğiniz bir yer var mi?



    https://amberseller.eu/adult-necklaces/268-wholesale-amber-necklace-606.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana da sağlam güvenilir tavsiye edeceğiniz tesbihçi var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar SIKMA KEHİBAR, ATEŞ KEHRİBAR diye bir kehribar çeşidi yoktur. Gunumuzde satılan bu kehribarlar yapay Fenolformaldehit Reçineleridir. Bir nevi kaliteli PLASTİKTİR. Kilosu 35 USD çivarıdır. Eski OSMANLI SIKMA KEHRİBARLAR ise esasında bakalittir. Pahalı olmasının sebebi belirli yıllar arasında üretilmiş olması ve eski olmasıdir. Paranızı biriktirin TEK PARÇA KAYA DAMLA KEHRİBAR alın. Yapay ürünlere para vermeyin yada çok para vermeyin :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.