Teşekkürler, öğütücüyle ilgili amacım tüm süresin otomatik ve tek seferde olması. Şimdi öğütücülü bakmıyorum ama suyu kendi alan makine olsa iyi olacak. öyle de bulamıyorum. |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (848. sayfa)
-
-
Merhaba,
Çeşme suyu kullanmazsan kireç sökücüye gerek kalmıyor. Damacana yada 5lt su kullanırsan kireç sorunu olmuyor -
Ben damacana su kullanıyorum cayır cayır kireç sorunu yaşıyorum. 2 farklı marka su kullandım 2sindede oldu. -
Biliyorum sorun olmayacağını da ekrandan gitmiyor namussuz gıcık kaptım yahuu
bir de glumerna haklı damacanalar da yaparsa pahalı aletler 3 kuruşa kireç çözdürmek daha mantıklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 10 Temmuz 2022; 11:54:37 > -
Ben ilkini orcinal delonghi ile temizledim 2. Kireç tutuşunda heitman la yaptım oldu kireç çözmeyide temiz suyla yapıyom. -
Bence de çözüm plastik Hario dripper. Hem ucuz, hem kırılmaz hem de sunduğu kahve daha lezzetli gibi. Gönül rahatlığıyla sağa sola da taşınabiliyor
-
Arkadaşlar merhaba french press artık tat vermiyor v60 geçmeyi düşünüyorum hario plastik v60 ile başlamak istiyorum lakin benim uygun fiyatlı bir degirmene ihtiyacım var hangi ürün nokta atışı olur -
Değirmen için bütçeniz nedir? Elle çevirmeli mi tercih edeceksiniz, elektrikli mi?
Zevkler tartışılmaz ancak, french press ile aldığınız tadı V60 ile alamayabilirsiniz.
Aradığınız tad daha saf ve temiz kahve ise v60 olabilir, ancak daha yoğun bir tad istiyorsanız, kaliteli kahve ve french pres ile iyi tadlar yakalanıyor. (kavrulmuş ve degasing beklemiş, doğru öğütüm yapılmış kahve, su kahve oranı, suyun derecesi, demleme süresi; etkenleri)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 17 Temmuz 2022; 16:30:51 > -
Sadece lezzetli kahve içmek istiyorum o zaman press ile devam edeyim
-
Timemore C3 düşünebilirsiniz
-
Karar sizin, naçizane öncelikle kaliteli kahve tedariki ve demleme teknik geliştirerek kendi damak lezzetinizi yakalamaya çalışın.
Öğütücü almak sizin için avantaj olacak, çekirdekleri az az öğüterek taze kahve içeceksiniz.
Öğütülmüş kahve almak ve tüketmek, işin başlangıcıdır. :)
İşin devamında kaliteli öğütücü almak ve demleme tekniği geliştirmek oluyor genelde.
-
Lezzetli kahve içmenin yolu değirmenden geçer. Evde çekilmiş kahveden filtre kahve yapan arkadaşa, kendi çektiğim kahveden götürdüm. Fark çok dedi zaten hazır paket çekilmiş kahveler genelde düz fazla kavrulmuş oluyor
-
Bu model uygun mudur
amazonTimemore Chestnut C3 Pro kahve değirmeni, katlanabilir krank, manuel kahve değirmeni, paslanmaz çelik değirmenhttps://www.amazon.com.tr/Chestnut-C3-Pro-de%C4%9Firmeni-katlanabilir/dp/B0B5HTSJGD/ref=mp_s_a_1_11?qid=1658075114&refinements=p_4%3ATIMEMORE&s=kitchen&sr=1-11 -
Kahve = espresso yada sulandır americano güzel bi espresso makinası ve öğütücü çekirdekten çek mis gibi iç 👍gerisi fasa fiso. -
Güzel değirmen ben de idareten seramik değirmen var o bile iş görüyor. Bir de delonghi kg79 var. Böyle bir çelik degirmenim de olsun isterdim sağa sola götürmeye.
-
Bu konu çok tartışma götürür. :)
Armut ve elmayı karşılaştırmak gibi. Tadları yakın ama ağaçları ve mevsimleri farklı.
Kafein seviyesinden tutun, lezzet farkına kadar, espresso ve diğer demleme seçenekleri arasında çok fark var.
Kavurma seviyesi, öğütme, su ile buluşma süresi...v.s. v.s.
-
Eski bi filtre kahveci (espressoyuda bu şekilde yapılıyor sanıyordum ufakda olunca içilirmi bu şeklinde bakıp kahvenin kralını içtiğimi sanıyordum) taaki amazonda delongi ec685 indirimini iş bilen arkadaşların da tavsiyesiyle alana kadar. Bildiğin kendimizi kandırmışız en kötü americanoyu en iyi filtre kahveye tercih ederim. Tabi şahsi görüşümdür. O espresso makinasının basıncının çıkardığı aromayı filtre kağıtla asla elde edemez kimse. -
Kardeş polemik sevmiyorum ancak yanıt vermek istedim. :)
Forumları neden sevmiyorum biliyor musun? Çünki kıyaslama yaparken ölçüyü kaçırıyoruz. İster kusura bakın, ister bakmayın. :) Bunu farklı konularda da çok yaşadım.
En kötü americano yu, en iyi filtre kahveye tercih ederim derken, filtre kahveyi resmen yerin dibine sokmuşsunuz.
İş orada ki, espresso kahve, koyu kavrum çekirdek, su ile kahvenin çok kısa buluşması sonucu elde ediliyor.
Demleme kahvelerin tamamında (french pres, v60, v.s.), orta kavrum çekirdek ve en az 3 dakika demleme (su ve kahve buluşması oluyor) olmaktadır. Böylece normal kavrulmuş kahve, su ile daha uzun süre birarada kalıyor/demleniyor/lezzetleniyor.
--Daha çok yanmış ve su ile kısa süre buluşmuş ve daha az kafeinli kahve mi iyidir=espresso? Veya normal kavrulmuş ve uzun süre demlenmiş daha çok kafeinli kahve mi iyidir=demleme?
BENCE HER İKİSİ DE TERCİH EDİLEBİLİR. ESPRESSO HAZIRLANMASI DAHA PRATİK VE ZAHMETSİZ OLMAKTADIR. AYRICA, ESPRESSODA İYİ/HIZLI OTOMASYON VE EN AZ ZAHMET İLE ÜRETİM YAPILIYOR.
$ahsi görüşüm ve tercihim. İmkanım var, espresso makinası alabilirim, ancak ihtiyaç ve yeterlilik açısından yavaş demleme tercihimdir.
-
bu aralar iyi çekirdek bulan var mı?
-
Bende de ec685 makina var, çoğu kahveciye göre bu makinanın yaptığını espresso bile saymiyorlar. Ama cokca 3. Nesil kahveci de kahve denemis biri olarak bence gayet tatminkar. Kendime adıma ben de hazır çekilmiş kahve ve french presle başladım. Sonra makine değirmen ve çekirdek üçlüsüne terfi ettim. Hiç bir zaman koyu kavrum cekirdek almam. Hatta bir iki defa denk geldi onları da iade ettim. Meyvemsi cekirdeklerde standart kavrum, daha düz cekirdeklerde açık kavrum alıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X