Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (696. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 694695696697698
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • French press için ideal süre 10 dakika civarıdır.4-5 dakikada kahve asidite salmıyor.sadece gövde içiyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    French press için ideal süre 10 dakika civarıdır.4-5 dakikada kahve asidite salmıyor.sadece gövde içiyorsunuz.
    :) hocam yapmayınız..6 dk max süredir o kadar inceledim okudum..Ama siz 10 dk yaparsınız şahsi tercihinizdir...

    4 - 6 dakika hepsini denedim..6 dk dan itibaren acılaşır..

    V60 için 2.30 - 3.00 dakikadır
    Aero Press, Amerikan press için daha kısadır..
    Over Extraction denilen bir konu vardır, boşuna söylenmemiş..
    (Uzun demleme süreleri :
    Kahvenin gerekenden fazla süre sıcak suya maruz kalması durumunda acılık hissini yaratan aromalar daha fazla gün yüzüne çıkarak görece daha az ve zor algılanan diğer aromaları bastırır. ‘ Over Extraction’ olarak tanımlanır bu durum)

    90-94 derece suyun kahve ile 3- 4- 5- 6 dakika buluşması sonucunda kahvedeki asitler çözülüyor..Bekleme arttıkça asitler acılığa (ilaç acılığı dönebilir) tercih edilmeyen bir durum.

    Ama acı kahve sevenler, Avrupada olduğu gibi yanık kahve çekirdeğinden (Sturbucks gibi) kömür kahve sevenlerin olması, bunun doğru olduğu anlamına gelmiyor

    Dünya literatürüne 4 dakika ortalama süre ile girmiş bir demleme şekli için 10 dakika tamamen şahsi bir deneyimdir..

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Aralık 2018; 23:50:32 >




  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    o ideal süre dediğiniz 10 dk. kendi tercihiniz olur ancak.

    james hoffman french press tekniği var süre 8-9 dk civarına çıkıyor ama bahsettiğiniz o değil sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @istanbul_s benim şahsi tercihim değil.2011 yılında french press ile başladım kahve demlemeye.o zamanlar ben de 4 dakika civarı demliyordum ama james hoffman'ın french press tekniğini deneyince, o kadar kahveyi heba etmişim dedim.asya, amerika ve afrika kahvelerinin çoğusuyla denedim.hiç birisinde kötü sonuç vermedi.kahve ister koyu kavrum olsun ister açık kavrum, sonuç her zaman güzel oluyor.açık kavrum bir afrika kahvesini 4-5 dakika demleyince en fazla demsiz çay tadı verecektir.ama bu teknikle demleyince, v60 veya aeropresste demlenmiş gibi olacaktır.

    extraction ve acılıktan falan söz etmişsiniz.ben geçen sene ölçüm aletleriyle bol bol deneme yaptım.artık damağım over ve under extract olan kahveyi ayırt ediyor.bu yöntemde ideal olanı içiyorsunuz.çünkü acılığa sebep olan asit köpüğünü 4. dakikada kahveden uzaklaştırıyorsunuz.

    v60 ve aeropress için verdiğniz süreler de normal değil.
    drip kahvede kahve miktarı arttıkça süre de uzar.
    immersion tekniğinde yani aeropresste ise, kısa sürede demlemek için kahveyi filtreden ince çekmelisiniz.ben filtre veya filtreden kalın çekiyorsam, süre 3 dakikayı bulabilir.sonuçta aeropress için bir öğütüm standartı yok.tamamen zevke kalmış.


    @Un Kurabiyesi neden bahsettiğim o olmasın?


    şuraya tarifi koyalım da bilmeyenler nasiplensin






  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    james hoffman diye belirtseydiniz anlardım ama belirtmemişsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moka pot'ta 2-3 demleme yaptım ama hepsinden az acı ve yoğun bir kahve çıktı
    Bugün yapacağım demlemeyi, 80 derece, kısık olmayan ateş(ocağın en küçük ocağı) ve filtre-espresse arası öğütümle yapmayı planlıyorum. Köpürmeye başlayınca ocaktan alıp hemen bardağa koyarım.
    Sizin tavsiyelerinizi de alabilirim
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    moka pot için açık kavrum kahve yerine orta-koyu arası kavrulmuş kahve tercih ediniz.öğütülen kahveyi filtreye koyduktan sonra hiç müdahale etmeyiniz.sıkıştırma veya bastırma yaparsanız kahve acı veya ekşi olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    moka pot için açık kavrum kahve yerine orta-koyu arası kavrulmuş kahve tercih ediniz.öğütülen kahveyi filtreye koyduktan sonra hiç müdahale etmeyiniz.sıkıştırma veya bastırma yaparsanız kahve acı veya ekşi olabilir.
    az önce dediğim gibi yaptım yine berbat oldu, 3 kat suyla ancak içilebilecek gibi oldu
    16 gr kahve koyuyorum ve mermere vuruyorum ama kabın ağzı tam dolmuyor yinede. Kahvede sorun yok ama öğütüm ayarını mı yanlış yapıyorum acaba, bir de kahve ilk gelirken köpük şeklinde ve az az geliyor hocam
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    moka pot kaç cup? kahveyi koyarken mermere vurup kahveyi sıkılaştırmayın.tadı kötü olur.kahve sıkıştığı için düzgün şekilde akış olmuyor ve bu yüzden köpürüyor.bir de sıcak su yerine oda sıcaklığında veya max 50 derece su koyun.bir de böyle deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    moka pot kaç cup? kahveyi koyarken mermere vurup kahveyi sıkılaştırmayın.tadı kötü olur.kahve sıkıştığı için düzgün şekilde akış olmuyor ve bu yüzden köpürüyor.bir de sıcak su yerine oda sıcaklığında veya max 50 derece su koyun.bir de böyle deneyin.
    3 cup da koysam 18-19 gr kahve alır ama bir kişi için fazla geliyor ben de 15gr koyuyorum, bu sorun olur mu peki
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    ben 17 gram koyuyorum.18 koyunca silme dolu oluyor, 17 de ise 1 mm aşağıda kalıyor kahve.ama 3 cup için 15 gram koymanız, acılık veya ekşiliğe neden olmaz tabi ki.sizin sorununuz ısı ve kahvenin sıkışması ile ilgili.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    ben 17 gram koyuyorum.18 koyunca silme dolu oluyor, 17 de ise 1 mm aşağıda kalıyor kahve.ama 3 cup için 15 gram koymanız, acılık veya ekşiliğe neden olmaz tabi ki.sizin sorununuz ısı ve kahvenin sıkışması ile ilgili.
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Sahsi tercihtir,,10 dakika genel uygulama değildir,kullanılan kahve,değirmen,su ve tecrübeye göre değişir,,

    Ama 10 dk deöleyin demek hata,,4,5 dk dir bunun standartı

    Ama standart dışına çıkarsınız o sahsi tecrübe olur,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Sahsi tercihtir,,10 dakika genel uygulama değildir,kullanılan kahve,değirmen,su ve tecrübeye göre değişir,,

    Ama 10 dk demleyin demek hata,,4,5 dk dir bunun standartı

    Ama standart dışına çıkarsınız o sahsi tecrübe olur,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar v60 alıp başladım demlemeye ama su 4-5 dakikada ancak iniyor aşağıya. Youtube dan falan bakıyorum max 3 dakikada bitirin diyor demlemeyi. Kahve Dünyasında'ndan çektirdim kahveyi. Sorun nedir sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • htlr H kullanıcısına yanıt
    Demlemeyi kaç ml su ile yaptığınızda etkiler süreyi ama öğütmeniz fazla ince muhtemelen, daha kalın öğütülmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feunard

    Demlemeyi kaç ml su ile yaptığınızda etkiler süreyi ama öğütmeniz fazla ince muhtemelen, daha kalın öğütülmeli
    Bire on beş oranında yapmaya çalıştım ama kahvenin çekimi ince gibi geldi. Bir daha çektirip deneme yapayım bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbul_s

    Sahsi tercihtir,,10 dakika genel uygulama değildir,kullanılan kahve,değirmen,su ve tecrübeye göre değişir,,

    Ama 10 dk demleyin demek hata,,4,5 dk dir bunun standartı

    Ama standart dışına çıkarsınız o sahsi tecrübe olur,,
    Hocam o standart eskide kaldi.Artik filtre kahveler, acik veya acik-orta arasi kavruluyor.1000 mikron civarı çekilen acik kavrum kahvenin 4 dakikada demlenmesi mumkun degil.Yalniz starbucks gibi çok koyu kavuran yerlerin kahveleri 4-5 dakikada elbette demlenir.Ama onlar da artık pek tercih edilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür..Zaten kahvenin olması gereken kavurma tipi, açık ve orta..Daha üstü city plus vs ler Kahve koyu olsun, daha uzun süre dayansın diye icad edilmiş bir şey..

    Az kavurmada kahvedeki aromalar, meyvemsi tadlar (asidite denilen) şeyler açığa çıkıyor..tabi bunu da istemiyorlar, Koyu olsun bitter olsun deniyor ama 4-5 dakika sonrası hissedilen bitter durumu çikolata değil, ilaç acılığı (bir yorumdaki acılık tabiri böyle)

    Tabi 10 dakika vs tamamen kişişel tercihlere kalmış..Ben kendi tecrübemle en fazla 6 dk denedim ama begenmedim..Bahsettiğim acıya yakın bir kesikinlik sözkonusu

    Zaten kahve de bir tercih..Kimi açık kahve kimi koyu kahve sever..Bazı ülkeler yanmış kahve çekirdeğindeki kahveyi sever (Sturbuck örneği), Bazı ülkeler Arabica değil Robusta kahveyi sever..oysa Robusta kahve daha düşük kalite..Türkler olarak biz de genel olarak Türk kahvesinde kullanılan Brailya Minas en düşük kalite kahveyi severiz..

    Zevkler ve renklerin değişmesi, standartları değiştirmiyor..İllaki standart dışına çıkıp kendi lezzetini oluşturanlar da olabilir..

    Şimdi moda ise Tek tip kavurma yöntemi..Aslında her çekirdeğin özelliğine göre, hatta Filtre veya Espressoya göre kavrum tipi değişmesi gerekirken standart bir kavurma da yapılabiliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Aralık 2018; 17:21:45 >




  • Selam arkadaşlar



    Espresso'dan french press'e kadar kahve öğütecek ev tipi bir öğütücü ihtiyacım var.



    Güncel fiyat performans ürünü önerir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 4 Aralık 2018; 15:21:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 694695696697698
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.