Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (696. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.201
Cevap
713
Favori
810.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 694695696697698
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsad1905

    Hocam French press de 4-5 dk beklerken soğuma olmuyor mu
    Ben ilkbaşlarda hem Porselen Bardağımı hem prench presi sıcak suyla ıslatıyordum..Bodum Kenya (Sturbucks French press9 ile demlemelerimde agım yanıyordu..Şimdi hiç sıcak su ile ısıtmıyorum..İçilir derecede oluyor..
    Sanırım Bodum Press, camındaki Borosilikat özelliğinden

    Tabi tercih meselesi..Press ve Bardağı sıcak suyla bekletireseniz demleme, bekleme süresince çok sıcak kalıyor

    **NOT : Kahve öyle 10-15 dakika beklemiyor..Beklememeli..Nasıl bir gıda ise, bekledikçe soğudukça, Big - Bang teorisindeki gibi farklı kimyasallar (Kahvedeki asit dediğimiz maddeler) -tadlar açığa çıkıyor/çıkabiliyor..Ilıktan yüksek SIcaktan az bir agzı yakmayan derece bitirmek en sağlıklısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Aralık 2018; 21:17:8 >




  • htlr H kullanıcısına yanıt
    Merhaba..Hario Skerton değirmenler, Pro olmayan ilk iki modelinde, dönen mil sabit olmadığından stabil/homojen bir öğütme yapmıyor..
    Tchibodaki el değirmeni pek yorum yok 150 tl gibi denenebilir, olmazsa iade edersiniz..Birkaç yorumda kalitesiz denmiş ama ben zamanında görsem alırdım..
    Tchibodaki 350-400 Tl elektrikli model French press/Filtre için güzel makine (v60 da olabilir mi bilmiyorum)
    El değirmeni Porlex, tiamo gibi değirmenlere bakabilirsiniz..
  • French press için ideal süre 10 dakika civarıdır.4-5 dakikada kahve asidite salmıyor.sadece gövde içiyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    French press için ideal süre 10 dakika civarıdır.4-5 dakikada kahve asidite salmıyor.sadece gövde içiyorsunuz.
    :) hocam yapmayınız..6 dk max süredir o kadar inceledim okudum..Ama siz 10 dk yaparsınız şahsi tercihinizdir...

    4 - 6 dakika hepsini denedim..6 dk dan itibaren acılaşır..

    V60 için 2.30 - 3.00 dakikadır
    Aero Press, Amerikan press için daha kısadır..
    Over Extraction denilen bir konu vardır, boşuna söylenmemiş..
    (Uzun demleme süreleri :
    Kahvenin gerekenden fazla süre sıcak suya maruz kalması durumunda acılık hissini yaratan aromalar daha fazla gün yüzüne çıkarak görece daha az ve zor algılanan diğer aromaları bastırır. ‘ Over Extraction’ olarak tanımlanır bu durum)

    90-94 derece suyun kahve ile 3- 4- 5- 6 dakika buluşması sonucunda kahvedeki asitler çözülüyor..Bekleme arttıkça asitler acılığa (ilaç acılığı dönebilir) tercih edilmeyen bir durum.

    Ama acı kahve sevenler, Avrupada olduğu gibi yanık kahve çekirdeğinden (Sturbucks gibi) kömür kahve sevenlerin olması, bunun doğru olduğu anlamına gelmiyor

    Dünya literatürüne 4 dakika ortalama süre ile girmiş bir demleme şekli için 10 dakika tamamen şahsi bir deneyimdir..

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Aralık 2018; 23:50:32 >




  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    o ideal süre dediğiniz 10 dk. kendi tercihiniz olur ancak.

    james hoffman french press tekniği var süre 8-9 dk civarına çıkıyor ama bahsettiğiniz o değil sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @istanbul_s benim şahsi tercihim değil.2011 yılında french press ile başladım kahve demlemeye.o zamanlar ben de 4 dakika civarı demliyordum ama james hoffman'ın french press tekniğini deneyince, o kadar kahveyi heba etmişim dedim.asya, amerika ve afrika kahvelerinin çoğusuyla denedim.hiç birisinde kötü sonuç vermedi.kahve ister koyu kavrum olsun ister açık kavrum, sonuç her zaman güzel oluyor.açık kavrum bir afrika kahvesini 4-5 dakika demleyince en fazla demsiz çay tadı verecektir.ama bu teknikle demleyince, v60 veya aeropresste demlenmiş gibi olacaktır.

    extraction ve acılıktan falan söz etmişsiniz.ben geçen sene ölçüm aletleriyle bol bol deneme yaptım.artık damağım over ve under extract olan kahveyi ayırt ediyor.bu yöntemde ideal olanı içiyorsunuz.çünkü acılığa sebep olan asit köpüğünü 4. dakikada kahveden uzaklaştırıyorsunuz.

    v60 ve aeropress için verdiğniz süreler de normal değil.
    drip kahvede kahve miktarı arttıkça süre de uzar.
    immersion tekniğinde yani aeropresste ise, kısa sürede demlemek için kahveyi filtreden ince çekmelisiniz.ben filtre veya filtreden kalın çekiyorsam, süre 3 dakikayı bulabilir.sonuçta aeropress için bir öğütüm standartı yok.tamamen zevke kalmış.


    @Un Kurabiyesi neden bahsettiğim o olmasın?


    şuraya tarifi koyalım da bilmeyenler nasiplensin






  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    james hoffman diye belirtseydiniz anlardım ama belirtmemişsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moka pot'ta 2-3 demleme yaptım ama hepsinden az acı ve yoğun bir kahve çıktı
    Bugün yapacağım demlemeyi, 80 derece, kısık olmayan ateş(ocağın en küçük ocağı) ve filtre-espresse arası öğütümle yapmayı planlıyorum. Köpürmeye başlayınca ocaktan alıp hemen bardağa koyarım.
    Sizin tavsiyelerinizi de alabilirim
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    moka pot için açık kavrum kahve yerine orta-koyu arası kavrulmuş kahve tercih ediniz.öğütülen kahveyi filtreye koyduktan sonra hiç müdahale etmeyiniz.sıkıştırma veya bastırma yaparsanız kahve acı veya ekşi olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    moka pot için açık kavrum kahve yerine orta-koyu arası kavrulmuş kahve tercih ediniz.öğütülen kahveyi filtreye koyduktan sonra hiç müdahale etmeyiniz.sıkıştırma veya bastırma yaparsanız kahve acı veya ekşi olabilir.
    az önce dediğim gibi yaptım yine berbat oldu, 3 kat suyla ancak içilebilecek gibi oldu
    16 gr kahve koyuyorum ve mermere vuruyorum ama kabın ağzı tam dolmuyor yinede. Kahvede sorun yok ama öğütüm ayarını mı yanlış yapıyorum acaba, bir de kahve ilk gelirken köpük şeklinde ve az az geliyor hocam
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    moka pot kaç cup? kahveyi koyarken mermere vurup kahveyi sıkılaştırmayın.tadı kötü olur.kahve sıkıştığı için düzgün şekilde akış olmuyor ve bu yüzden köpürüyor.bir de sıcak su yerine oda sıcaklığında veya max 50 derece su koyun.bir de böyle deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    moka pot kaç cup? kahveyi koyarken mermere vurup kahveyi sıkılaştırmayın.tadı kötü olur.kahve sıkıştığı için düzgün şekilde akış olmuyor ve bu yüzden köpürüyor.bir de sıcak su yerine oda sıcaklığında veya max 50 derece su koyun.bir de böyle deneyin.
    3 cup da koysam 18-19 gr kahve alır ama bir kişi için fazla geliyor ben de 15gr koyuyorum, bu sorun olur mu peki
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    ben 17 gram koyuyorum.18 koyunca silme dolu oluyor, 17 de ise 1 mm aşağıda kalıyor kahve.ama 3 cup için 15 gram koymanız, acılık veya ekşiliğe neden olmaz tabi ki.sizin sorununuz ısı ve kahvenin sıkışması ile ilgili.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    ben 17 gram koyuyorum.18 koyunca silme dolu oluyor, 17 de ise 1 mm aşağıda kalıyor kahve.ama 3 cup için 15 gram koymanız, acılık veya ekşiliğe neden olmaz tabi ki.sizin sorununuz ısı ve kahvenin sıkışması ile ilgili.
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Sahsi tercihtir,,10 dakika genel uygulama değildir,kullanılan kahve,değirmen,su ve tecrübeye göre değişir,,

    Ama 10 dk deöleyin demek hata,,4,5 dk dir bunun standartı

    Ama standart dışına çıkarsınız o sahsi tecrübe olur,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Sahsi tercihtir,,10 dakika genel uygulama değildir,kullanılan kahve,değirmen,su ve tecrübeye göre değişir,,

    Ama 10 dk demleyin demek hata,,4,5 dk dir bunun standartı

    Ama standart dışına çıkarsınız o sahsi tecrübe olur,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar v60 alıp başladım demlemeye ama su 4-5 dakikada ancak iniyor aşağıya. Youtube dan falan bakıyorum max 3 dakikada bitirin diyor demlemeyi. Kahve Dünyasında'ndan çektirdim kahveyi. Sorun nedir sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • htlr H kullanıcısına yanıt
    Demlemeyi kaç ml su ile yaptığınızda etkiler süreyi ama öğütmeniz fazla ince muhtemelen, daha kalın öğütülmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feunard

    Demlemeyi kaç ml su ile yaptığınızda etkiler süreyi ama öğütmeniz fazla ince muhtemelen, daha kalın öğütülmeli
    Bire on beş oranında yapmaya çalıştım ama kahvenin çekimi ince gibi geldi. Bir daha çektirip deneme yapayım bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbul_s

    Sahsi tercihtir,,10 dakika genel uygulama değildir,kullanılan kahve,değirmen,su ve tecrübeye göre değişir,,

    Ama 10 dk demleyin demek hata,,4,5 dk dir bunun standartı

    Ama standart dışına çıkarsınız o sahsi tecrübe olur,,
    Hocam o standart eskide kaldi.Artik filtre kahveler, acik veya acik-orta arasi kavruluyor.1000 mikron civarı çekilen acik kavrum kahvenin 4 dakikada demlenmesi mumkun degil.Yalniz starbucks gibi çok koyu kavuran yerlerin kahveleri 4-5 dakikada elbette demlenir.Ama onlar da artık pek tercih edilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 694695696697698
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.