Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (238. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
18.693
Cevap
718
Favori
845.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde basınçsız sepet var bunun için kg79 modifiye etsem işe yarar mı yoksa yine su gibi akar mı?
    Youtube da çeşitli videolar var ama güvenemedim
    Basınçlı sepet için farketmiyor nasılsa
  • Arkadaşlar Türk kahvesi yapmak için kaliteli ve kavrulmuş kahve çekirdeğini nereden alabilirim ? Teşekkür ederim
  • OziBusa kullanıcısına yanıt
    selamlar,

kusura bakmayın çok geç bir cevap olacak ama elimden geldiğince yanıtlayayım.
    öncelikle öğütme işini büyütmeyin(aynı zamanda küçümsemeyin) bence. büyütmeyin çünkü filtre kahve için alacağınız öğütücü 70-80 liralık bir alet olacak, çekirdek kahveyi koyup düğmesine basacaksınız o kadar. küçümsemeyin çünkü içeceğiniz kahvenin tadına makineden çok daha fazla etki edecek. eğer iyi bir kahve almışsanız ve hemen öğütüp içerseniz o kahvenin tadı öğütüldükten sonra 4-5 saat beklemiş kahveden çok daha iyi olur. 1 hafta beklemiş kahveyi düşünürseniz durum daha da kötü. bu yüzden asıl işi kahve yapmak olan kafeler kahveyi öğütülmüş olarak bulundurmaz. mesela gün içinde 500 tane kahve satıyor olsa 4 kilo kahve satıyorum bari 2 kilosunu sabahtan öğüteyim de işler yoğunken kullanırım demez. her kahve istenildiğinde o kahve için öğütme işlemini özel yapar. oysa dediğim gibi sabahtan öğütse akşama kadar o kahve biterdi. ama tat konusunda kayıp nedeniyle müşteri kaçırırdı.

kahve makinelerine gelince, ev tipi kahve makineleri bayat kahvenin de kankasıdır. bayat kahvelerde aroma alınamaz ya da çok az alınır. o yüzden starbucks vb. bayat kahve satan yerler gövdesi öne çıkan çekirdekler kullanırlar. ev tipi makine üreticileri de genel çoğunluğun bu tip kahveler tükettiğini düşünerek gövdeyi öne çıkaracak demleme planlarına göre makineler üretir. makinelerde ucuz olanı tavsiye etmemin nedeni de bu mantık sebebiyle en pahalı makine ile en ucuz makinenin ürettiği kahve arasındaki lezzet farkının az olmasıdır. tabii o makinede bir mühendislik hatası nedeniyle sıkıntı yoksa. öyle makineler de olumsuz yorumlardan anlaşılıyor hemen. aslında filtre kahve için makine yerine chemex, hario v60, woodneck gibi demleme aletlerini tavsiye ederim. ama bu metodlar makineye göre daha uğraştırıcı ve ilk başlarda kötü sonuçlar çıkarabiliyor. o yüzden makine almanıza karşı çıkmadım. ancak en başta değindiğim şeye tekrar değineyim, iyi öğütme ve taze öğütme kahvenin tadına çok etki ediyor. size cevap olarak verilen tavsiyedeki makine de daha ucuz olanı olduğuna göre eğer onu aldınız ve hala bütçeniz varsa bir kg79 almanızı şiddetle tavsiye ederim.

• VEBAL kullanıcısına yanıt
    kronotrop'un sitesinde single origin olarak satıyorlardı. harman da koyacaklarıyla ilgili bir şeyler okudumdu sanırım. (https://www.kronotrop.com.tr/tr/online-magaza/kahveler) yalnız fiyatları biraz yüksek. bonarri(necdet bey) ile mesajlaşırsanız onun da harmanı var ama sanalpazar üzerinde listelenmemiş, belki ayrıca satıyordur, mesajla yardımcı olur. (http://www.sanalpazar.com/dukkan/Bonarri-Coffee__u1476837)
  • Photographer Boy kullanıcısına yanıt
    ikinci bir french press ile sütü soğuk iken koyup french pressin telini bir süre hızla yukarı aşağı yaparak sütü köpürtüp, sonra mikrodalga ile ısıtıp diğer french press ile demlediğiniz filtre kahveye eklerseniz cafe au lait benzeri bir şey yapmış oluyorsunuz. tabi bunları tek french press ile de yapabilirsiniz. ama sütü başka bir kaba boşaltıp, hızla french press'i temizleyip süt ısınırken kahveyi demlemek lazım. kastettiğiniz sütlü neskafe gibi filtre kahve tozunu koyup sıcak sütü üstüne döküp bekleyip preslemek ise hiç denemedim ama kahvenin doğru demlenme ısısı 90-95 derece arasıdır. süt ise 70 dereceyi geçince yağı ayrışmaya başlar, yani kaymak salar. kaymak saldıktan sonra sütün lezzeti kaçar. o yüzden kahve için sütü 60-70 derece arasında kaynatırız. bu sıcaklıktaki bir süt de kahveyi doğru demleyemez.
  • bordod B kullanıcısına yanıt
    burada sorularınızın çoğunun cevabı var:

filtre kahve olarak tüketecekseniz, 2-3 mesaj yukarıda başka bir arkadaşa verdiğim mesajı okuyabilirsiniz. orada da belirttiğim gibi değirmen önemli. filtre kahve için kg79 yeterli. diğer değirmenler ya bıçaklı ya da çok pahalı(500 tl üzeri) bıçaklı değirmenlerin konik değirmenlere göre eksilerini internette aratarak bulabilirsiniz.

• Filtre kahve icmek icin french press, hario v60, chemest, filtre kahve makinesi arasindan hangisini onerirsiniz? Bununla birlikte el degirmeni alip kendim ogutucem kahveyi.. Daha once makineden icmistim eskiden simdi uzun zamandir instant kahve ictigim icin tadini unuttum.. Onerebileceginiz ekonomik ve tadini iyi alabilcegim olursa sevinirim.. Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chinaski

Filtre kahve icmek icin french press, hario v60, chemest, filtre kahve makinesi arasindan hangisini onerirsiniz? Bununla birlikte el degirmeni alip kendim ogutucem kahveyi.. Daha once makineden icmistim eskiden simdi uzun zamandir instant kahve ictigim icin tadini unuttum.. Onerebileceginiz ekonomik ve tadini iyi alabilcegim olursa sevinirim.. Tesekkurler

kendi adıma sıralama yaparsam
    1. chemex
    2. v60, kalita vb.
    3. isimsiz kahraman demleme aletleri (migrosta 8 liraya 50 tane kağıt filtrenin yanında şu ürünü alabilirsiniz mesela:
    www.sanalmarket.com.tr
    Cafetıme 50Li 1/4 Filtre+kahve Süzme Aparatı - Migros
    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/34830531-32521-cafetime-50-li-1-4-filtre+kahve-suzme-aparati
    migros sitesi bölgeye göre yönlendirme yapyor. ürünü bulmak için bitişik olarak cafetime diye aratın. tam adı: CAFETIME 50'Lİ 1/4 FİLTRE+KAHVE SÜZME APARATI)
    4. french press
    5. filtre kahve makinesi

yalnız french press ve drip metodları(listedeki diğer tüm ürünler) teknik olarak farklı metotlardır. diğerleri detaylarda ayrılır. bir kişinin damak tadına göre french press 1 numaraya da geçebilir.

el değirmeni tüm ucuz elektrikli değirmenlerden daha iyi sonuçlar verir ama siz ustalaştıktan sonra. uğraşırım derseniz el değirmeni, uğraşamam derseniz kg79 bu metotlar için işinizi görür.

• Merhaba Kahvesever Dostlar Sizlere bir sorum olacak. Drip metoduyla demleme yöntemi olarak(Hario v60,french press,chemex,woodneck) hangisini tercih ediyorsunuz ve seviyorsunuz sebebiyle birlikte açıklarmısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 12 Ağustos 2015; 20:05:08 >
  • French press tercih ediyorum.
    Teferruatı az, french press bardaklarının bulunması kolay ve ucuz, iş yerinde yapılması en kolayı
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Chemex ve v60 birbirine çok benzeyen iki yöntem herhalde. Chemex benimde dikkatimi çekti siz nereden almistiniz aleti?
    Birde bu chemex filtresinin filtre kahve filtresinden ne farkı var?
    Ebaydan almayı düşünüyorum bir tavsiyeniz var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle kahve fabrikasından Costa Rica Candellila Estate siparişi vermiş bulunmaktayım. Bakalım nasıl çıkacak sonuçları burada paylaşırım
  • Arkadaşlar Crate Baller tamper satılıktır. Hemen hemen Hiç kullanılmadı diyebilirim. Kargo tarafımdan karşılanacaktır. Fiyatı 20tl. Boyutu 55mm dir. İlgilenenler pm atabilir.

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    selam,

ben chemex hiç almadım. kahvesini eminönü coffeetopia'da içtim. aynı kahveyi v60 ile içtiğimde chemex'in tadını daha fazla sevdim. v60'ı kendim de kullandım bir süre. çok hassas bir alet, teknik olarak ikisi de aynı mantıkla çalışan aletler ama hem şekilleri hem de filtreleri farklı. kullandığımdan değil, usta kullanıcıların yorumlarından chemex'in filtresinin de lezzetinde payı olduğunu duydum. kronotrop, moc, coffeetopia(son gittiğimde chemex filtreleri kalmamıştı) vb. yerlerde ikisini de ayrı aayrı deneyip tadlarını karşılaştırabilirsiniz.
  • hocam bu çift taraflı kullanılamıyor mu? sanki bir taraf daha dar ve aynı basma özelliğini verir gibi? belki 51-55mm'dir diye soruyorum. sizin için artı bir satma noktası olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balcis

hocam bu çift taraflı kullanılamıyor mu? sanki bir taraf daha dar ve aynı basma özelliğini verir gibi? belki 51-55mm'dir diye soruyorum. sizin için artı bir satma noktası olur.

Arka tarafın kalınlığıda aynı kalınlıkta hocam. mm olarak ise yanlış ölçmediysem 50mm duruyor.
  • Arkadaşlar Bu arada Dün kahvefabrikasından Costa Rica Candellila Estate siparişi verdim. Aynı gün kargo yazıyordu sitede. Dün kargoya vermediler. Bende aradım telefondaki hanımefendi saat 2 den sonra sipariş verilirse ertesi güne sarktığını söyledi. Bende niye siteye yazmıyorsunuz ozaman dedim. Hoş bir durum değil birçok kişi aynı gün kargo ya veriliyor diye sipariş veriyor ancak saat durumunu kimse bilmiyor. Bugün kargoya verilecek yarın cumartesi kargo çalışırsa bir ihtimal belki gelir bana. Yani 2,5 günde gelmiş olacak kahve. Yarın çalışmazlar ise pazartesiye sarkacak. Bütün bu olumsuz durumlara rağmen gelen kahveyi deneyeceğim umarım kahve yi beğenirim yoksa daha kahvefabrikasından sipariş vermeyeceğim sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 14 Ağustos 2015; 17:09:27 >
  • Dostum kahvefabrikası müşteri memnuniyeti konusunda çok sıkıntılı bir firma.ayrica şimdiye kadar alıp da çöpe attığım tek kahve de oradan geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Dostum kahvefabrikası müşteri memnuniyeti konusunda çok sıkıntılı bir firma.ayrica şimdiye kadar alıp da çöpe attığım tek kahve de oradan geldi.

Müşteri memnuniyeti konusunda benden sınıfta kaldılar zaten dostum. Birkere siteye yazdıkları ile yaptıkları uyuşmuyor. Aynı gün kargo deniyor ama kahve 2.5-3 güne geliyor. Bu hiç hoş değil. Kahveyi bekliyorum iyi çıkmaz ise ilk ve son alışverişim olacak oradan zaten. Bundan önce hep bonarriden alıyordum biraz değişiklik olsun dedim. Bundan sonra da Urbancoffe ve Petra roasting coffe den sipariş vermeyi düşünüyorum. Bu iki firmayı denemedim. petra roasting de fiyatlar aşırı uçuk ama çoğu kişi kahvelerden aşırı memnun kalmış durumda.
  • kalınlığı değil çapı, tamper çapı önemli ya? 55mm demişsiniz öteki taraf da belki 51mm makinalarda işe yarar diyorum. ayrıca sizin ölçtüğünüz kalınlık 5mm'dir, 50mm 5 cm yapar
  • 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.