Şimdi Ara

Gerçek hayatta Max Payne ve Mona Sax kim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NOT: Bu yazıyı anasayfaya atacaktım ama fikrimi değiştirdim, onun yerine boşa da gitmesine gönlüm el vermediği için buraya atıyorum.
    <center>-----</center>
    Normalde oyunlarla ilgili haber yapmıyorum ama bu kadar popüler olan ve açıkçası uzun bir aradan sonra hoşuma giden Max Payne 2 hakkında da bir şeyler yazmadan geçmek istemedim.

MP2'de ilk olarak dikkatimi çeken yenilikler yüksek grafik kalitesi, Max Payne'in değişen yüzü ve hareketlerin doğallığı...

Tabii Mona Sax'ın güzelliği de bir diğer nokta : )

Oyunun eksileri de yok değil ama onları bu yazıda görmezden geleceğim.

Yukarıda saydığım olumlu yanları inşa etmek için Remedy, Motion Capture (Hareket Yakalama) adı verilen yöntemi kullanmış. Motion Capture'ın alt türleri olsa da burada bizim için önemli olan özellikle vücudun eklem yerlerinde sayıları daha çok olan basınç algılayıcılarla donatılmış özel bir elbise giyerek insan hareketlerinin sayısallaştırılması şeklinde olanı.

Örneğin Motion Capture sayesinde Mona Sax'ın hapishane baskını sırasında hücresinden kaçarken ölü adamın üstünden atlaması oldukça doğal bir hareket biçiminde yansıyor oyunda. Tabii Motion Capture kullanılması olumlu olarak bütün oyuna yansımış ama yukarıdaki örnek beni çok etkiledi.

Şimdiki kısım ilk Max Payne'i oynayanlar için: Kahramanımızın yüzü artık daha farklı gözüküyor !

İlk MP oyununa göre çok detaylı yüz ve vücut ifadeleri içeren yeni Max Payne'nin değişen yüzünün sorumlusu oyun için gerçek bir modelden yararlanılmış olması. Aynısı Mona Sax içinde geçerli tabii.

Max Payne'in model alındığı kişi California doğumlu ve Amerika'da pembe dizilerde oynayan bir aktör: Timothy Gibbs
    <center>
    |
    </center>

Gördüğünüz gibi aslına epeyce sadık kalınmış MP2 yaratılırken : )

Kadın kahramanımız ise herşeyin doğduğu yere Finlandiya'ya daha yakın; Almanya'da modellik yapan Kathy Tong. Kathy Tong hakkında fazla bir bilgi bulunmuyor Internette ama Wolfmodels adlı bir firmanın kataloğunda bir sayfası var.

<center>
    |
    </center>

Mavi gözlü Kathy Tong karakter için oldukça bir seçim olmuş.

Bu noktada sanırım oyunda istediğiniz karakterde oynayabileceğiniz bir mod olduğundan bahsetmem gerek. Polislerden, temizlikçilere tüm karakterleri seçebileceğiniz modda Mona Sax'ın havlulu ve çıplak versiyonlarının da bulunduğunu ekleyelim unutmadan !

<center>
    </center>

Tüm yapmanız gereken oyunun kısayolundaki linkin hedefine ya da çalıştır kutusuna maxpayne2.exe'den sonra şu parametreyi eklemek tırnak işareti olmadan:" -developerkeys -screenshot"

Eğer oyunu standart yere kurduysanız şu şekilde gözükecek: "C:\Program Files\Rockstar Games\Max Payne 2\MaxPayne2.exe" -developerkeys -screenshot
    Dikkat etmeniz gereken parametrelerin tırnak dışımdaki kısma birer boşlukla yazıldığı...

Daha sonra ise oyunun içinde oynarken Page Down ve Page Up tuşlarıyla istediğiniz karakterle oyununuza devam edebilirsiniz. Eğer karakter değiştikten sonra farklı bir mekana geçerseniz Save'inizi bir daha yükleyin, düzelecektir.

- Max Payne//Timothy Gibbs sitesi için: http://timothygibbs.net
    - Mona Sax//Kathy Tong Wolfmodels sitesi için: http://www.wolfmodels.de/Models/Ladies/Kathy%20Tong/FrameSet.htm

• Vallahi gözümüz gönlümüz açıldı. Bu bilgiler ışığında artık oyunu daha bir zevkle oynayacağım :PPPPPpppppppppppp
  • ilginç...
  • güzel.
  • ya oyunu bitirmeden sööleseydin daha iyi olurdu. bir daha aynı şeyleri oynayınca zevkli olmuyor..
  • :)
  • yahu bu modun adı ne herkesi seçebilcemiz modun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dorukhosver +1
  • Hortun kralı olmuş ama evet max payne 2 değer gerçekten
  • Bu da max payne 1

• Bunu hiç merak etmemiştim ama max payne 3 te daha gerçekçi
  • Kim olduklarını bilmem ama benim hayatımda önemli yere sahip karakterler
  • Mona ablamız 16 yılda yaşlanmıştır. İnstagramda kathy tong adıyla bulabilirsiniz.. ve hala mona sax resimleri paylaşması duygulandırır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamcağız 2003 yılında MP2'ye yüksek grafik kalitesi demiş var bee :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.