Şimdi Ara

Geotmeri sınavı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 12.sınıfım mezun oldum. Diğer derslerim gayet iyi olmasına rağmen geometri yi bi türlü sevemedim yapamadım. 10 ve 11. sınıflarının geometrisi 1. Salı günü ikisindende sınava giricem. Geçen biri üçgenlerle ilgili bütün üçgen sorularını dik indirerek çözebilirsin falan yazmıştı. Böyle kısa yollar bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
    5 soru yapsam yeterli.

Konularda şöyle;

10.sınıf

açıortay
    benzerlik
    düzaçı
    doğruda açı
    üçgende açı
    kenarortay
    kenaraçı bağıntısı
    özel üçgenler
    pisagor

11.sınıf

çember
    daire- ve alanı
    çokgen
    dörtgen
    özel dörtgen
    paralel kenar
    dikdörtgen
    eşkenar dörtgen
    yamuk

tabi illa kısa yol yoktur çoğunda şu konuya çalış daha kolaydır falan tavsiyede verebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodi-- -- 21 Haziran 2012; 17:54:20 >

• upup
  • 11. sınıf konularına çalış bence. 10. sınıfı da kapsıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodi--

Geçen biri üçgenlerle ilgili bütün üçgen sorularını dik indirerek çözebilirsin falan yazmıştım

Keşke.
  • Arkadaşım yeni başlayanlar için geometride kısa yol diye bir şey yok.tecrube kazanarak çözümleri kısaltmayı öğreniyorsun. bol bol soru çözerek şekli görünce nereden başlaman gerektiğini nereden ne çizmen gerektiğini öğreniyorsun. geometri sorusu çözmek için ilk kural soruyu görmektir.geometride istediğin kadar bilgin olsun,bütün kuralları bil ama soruyu göremezsen çözemessin.mesela şekle bakınca 30-60-90 , 45-45-90 üçgeni elde edilip sorunun çözülebileceğini görmen lazım.
    Moralini bozmak gibi olmasın ama eğer geometri hakkında temel bilgilere sahip değilsen 4-5 günde aşağıdaki konuları öğrenip orta seviye soruları çözebilecek duruma gelmen çok zor.
    10. sınıf konularına hakim olman gerekiyor ki 11. sınıf konularını çözebilesin.çünkü 10. sınıf konuları 11. sınıf konularının sorularının içinde çıkacak. yani kısacası geometride bir sorunun içinde birçok konunun bilgisi gizlidir.
    Sana tavsiyem geometrisi iyi olan bir arkadaş bul sana konuları soru çözerek soru üstünde anlatsın,soru üstünde kuralları göstersin.çünkü bu kadar kısa zamanda konu çalışıp soru çözmen zor.

• Geometri görme işi falan değil.Önce bu önyargıyı at kendinden,ben de bir b.k bilmiyordum Geometri ile ilgili bu sene 11.sınıfı hallettim iyi bir şekilde ve nazar değmesin takır takır yapıyorum.Oturacaksın evde çözümlü soruları deftere çizerek kendin çözeceksin,sonra bol bol soru çözeceksin.11'i hallet ve 10'dan da sadece benzerlik,açıortay ve kenarortay'a bak.
  • @wertyon

evet süre olarak sıkıntı var. hani sınavı atlıyimde gitsin çocuk diye düşünüyolar. kolay sorucaklar. bende dedim hocam kolay sorunda gidelim diye

@HacıTheBlack

tamam hocam teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TUS dersane seçimi yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzerlik çalış.
    2 soru çıkar diye düşünüyorum en az.

Özel Üçgenler
    En az bir tane çıkar (30 60 90 ve 45 45 90 üçgenleri özellikle)

Açıları biliyosundur heralde. (2 tane çıkar diyebiliriz)
    Pisagoru direk sormaz ama diğer soruların içinde olabilir.
    Kenar açı kolaydır.

10.sınıfın hepsi kolay diyebiliriz. Biraz soru çöz konuyu tam öğren. Yeter geçmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacıTheBlack

Geometri görme işi falan değil.Önce bu önyargıyı at kendinden,ben de bir b.k bilmiyordum Geometri ile ilgili bu sene 11.sınıfı hallettim iyi bir şekilde ve nazar değmesin takır takır yapıyorum.Oturacaksın evde çözümlü soruları deftere çizerek kendin çözeceksin,sonra bol bol soru çözeceksin.11'i hallet ve 10'dan da sadece benzerlik,açıortay ve kenarortay'a bak.

Geometri görme işidir .sen soruda nereden bir dikme indirip geometrik şekiller oluşturup soruyu çözebileceğini göremezsen istediğin kadar bütün kuralları bil,sen soruya bakarsın soru sana bakar kalem oynatamazsın.
    Çözümlü sorulara bakarak ancak soru şekillerinin nasıl çözüldüğünü görebilir.Çözümlü soruları deftere tekrar çizerek defalarca çözmek zamanı kısıtlı olan biri için zaman kaybı.
    önce 10. sınıfı halletmeden 11. sınıfı nasıl halledecek ? en basitinden benzerliği,üçgenleri bilmeden dikdörtgen,kare,yamuk sorularını nasıl çözecek ?

• 10.Sınıf geometrisini bilmeyen 11.sınıf geometrisini halletmeye çalışıp zamanını boşuna harcamasın. Bu iş temel işi. Üçgeni bilmeden dikdörtgeni yapmaya çalışmak gibi bi hataya sakın düşme.

bol bol soru bol bol tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLG#

Benzerlik çalış.

Özel Üçgenler

Kenar açı kolaydır.

10.sınıfın hepsi kolay diyebiliriz. Biraz soru çöz konuyu tam öğren. Yeter geçmek için

evet onlarda benzerlik 2 tane çıkabilir dedi.
    özel üçgenleri biliyorum zaten matematikten.
    diğerlerininde denklemlerini bilip, soru çözdümü tamamdır heralde.

• quote:

quote:

Benzerlik çalış.

Özel Üçgenler

Kenar açı kolaydır.

benzerlikte işin mantığını iyi kaparsan benzerlik hallolur. teknofem falan varsa bi arkadaşında rica et. olayı kapar sınavları verirsin zaten

• quote:

quote:

quote:

Benzerlik çalış.

Özel Üçgenler

Kenar açı kolaydır.

benzerlikte işin mantığını iyi kaparsan benzerlik hallolur. teknofem falan varsa bi arkadaşında rica et. olayı kapar sınavları verirsin zaten

tamam teşekkür ederim hocam

• mezun olduysan hocalara karşı saygılıysan hocan senı sevıyorsa hocam su soruda yardımcı olabilirmisiniz falan diye göster 45 lik soru verir sana. bana oyle olmustu sahsen
  • Mesajın hepsni okumadım. anlamadıgım bır sey var. madem mezunsun, lys mat sınavı da geçti, nie geometri ile illgilenıyorsun ???
  • @Yengec1907

severler beni o andada yardım edicek sanırım

@hsncck

geometri çok az yaptım lysde de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wertyon

quote:

Geometri görme işi falan değil.Önce bu önyargıyı at kendinden,ben de bir b.k bilmiyordum Geometri ile ilgili bu sene 11.sınıfı hallettim iyi bir şekilde ve nazar değmesin takır takır yapıyorum.Oturacaksın evde çözümlü soruları deftere çizerek kendin çözeceksin,sonra bol bol soru çözeceksin.11'i hallet ve 10'dan da sadece benzerlik,açıortay ve kenarortay'a bak.

Geometri görme işidir .sen soruda nereden bir dikme indirip geometrik şekiller oluşturup soruyu çözebileceğini göremezsen istediğin kadar bütün kuralları bil,sen soruya bakarsın soru sana bakar kalem oynatamazsın.
    Çözümlü sorulara bakarak ancak soru şekillerinin nasıl çözüldüğünü görebilir.Çözümlü soruları deftere tekrar çizerek defalarca çözmek zamanı kısıtlı olan biri için zaman kaybı.
    önce 10. sınıfı halletmeden 11. sınıfı nasıl halledecek ? en basitinden benzerliği,üçgenleri bilmeden dikdörtgen,kare,yamuk sorularını nasıl çözecek ?

Benim dershane hocam bana böyle söylüyor hep.Geometri görme işi değildir der.Ve sana şunu söyleyeyim 11.sınıfa geçmeden önceki yaz üçgende açıları bile çözemezdim.Çözümlü sorulara baka baka benzerlik nedir falan öğrendim.Bu yazda pekiştireceğim inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wertyon

quote:

Benim dershane hocam bana böyle söylüyor hep.Geometri görme işi değildir der.Ve sana şunu söyleyeyim 11.sınıfa geçmeden önceki yaz üçgende açıları bile çözemezdim.Çözümlü sorulara baka baka benzerlik nedir falan öğrendim.Bu yazda pekiştireceğim inşallah.

bir soruda ne yapman gerektiğini göremezsen o soruyu çözemezsin.geometride kullanılan matematik basit matematiktir.bazı soruları neden herkes çözemez? basit matematik işlemlerini bilmedikleri için mi? yoksa sorudaki püf noktaları göremedikleri için mi? sor bakalım bunları hocana hala ''geometri görme işi değildir'' diyecek mi

• Tamam soracağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir öğretmen olarak diyorum ki formülleri ezberleyip bolca soru çözmen gerekli. Soru çeşitlerini ezberle en önemli kilit nokta budur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.