Şimdi Ara

Geometriyi nasıl hallettiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
3
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geometride çok yavaşım ve denemelerde çok basit soruları bile bazen yapamıyorum.
    Sınavdan sonra ise 3 saniyede kafamda bile çözüyorum oysaki. Testlerde de çok basit şeyleri uzun süre görmediğim oluyor.
    Bunu nasıl hallederim. Hiç test çözmediğim için mi böyle

Ama analitik geometri dersim çok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı durumdayım, up
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesdincer

Geometride çok yavaşım ve denemelerde çok basit soruları bile bazen yapamıyorum.
    Sınavdan sonra ise 3 saniyede kafamda bile çözüyorum oysaki. Testlerde de çok basit şeyleri uzun süre görmediğim oluyor.

Aynen benim durumum da senin gibi. Geometri özürlüyüm hatta, sınavda hiç yapamıyorum. Aklıma binbir türlü yol geliyor soru için.

Analitik geometrim çok iyidir ama normal geometride dökülüyorum. Analitik geometri biraz ezber ve mantık. ''Ha bu sorunun cevabı şunla çözülür'' diyebiliyorsun ama geometride öyle değil.

Geometriyi halledemedim ama karekök geometri sıfır kitabı iyi geldi biraz. Yapamadığın konu hakkında o sorudan çok çözeceksin ve basit çözeceksin. O soruyla ilgili atıyorum 10 tane ayrı soru şekli var. O soru şekillerinden hepsinin basitinden çok çözeceksin. Görmeye alışacaksın, sonra çözülüyor.

• Cok soru cozmen gerek.simdi diyeceksin problem o zaten cozemiyorum! Hayir cozemesen de ugras baktin olmuyor es gecme gidip birilerine sor ve nasil yapildigini ogren yapamadiklarini oylece birakma

• Ben 10.sınıfta niye bilmiyorum ama canım sıkıldıkça geo çözüyodum bulmaca gibi geliyor bana 11 ve 12 de hiç sıkıntı çekmedim sınavlara hiç çalışmadan hep 100 alıyordum ama 12 de analitik geo diye bişey çıktı aynı şekilde olur diye düşündüm hiç çalışmadım lysde adam gibi bi tane soru yaşamadım analitik kısmından diğer kısım full geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan5835

Ben 10.sınıfta niye bilmiyorum ama canım sıkıldıkça geo çözüyodum bulmaca gibi geliyor bana 11 ve 12 de hiç sıkıntı çekmedim sınavlara hiç çalışmadan hep 100 alıyordum ama 12 de analitik geo diye bişey çıktı aynı şekilde olur diye düşündüm hiç çalışmadım lysde adam gibi bi tane soru yaşamadım analitik kısmından diğer kısım full geldi

Benim olayın tam tersi

• quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

quote:

Orijinalden alıntı: enesdincer

Geometride çok yavaşım ve denemelerde çok basit soruları bile bazen yapamıyorum.

Aynen benim durumum da senin gibi. Geometri özürlüyüm hatta, sınavda hiç yapamıyorum. Aklıma binbir türlü yol geliyor soru için.

Analitik geometrim çok iyidir ama normal geometride dökülüyorum. Analitik geometri biraz ezber ve mantık. ''Ha bu sorunun cevabı şunla çözülür'' diyebiliyorsun ama geometride öyle değil.

Geometriyi halledemedim ama karekök geometri sıfır kitabı iyi geldi biraz. Yapamadığın konu hakkında o sorudan çok çözeceksin ve basit çözeceksin. O soruyla ilgili atıyorum 10 tane ayrı soru şekli var. O soru şekillerinden hepsinin basitinden çok çözeceksin. Görmeye alışacaksın, sonra çözülüyor.

Halledilmedim lafı beni bitirdi. Halledemiyecek miyiz yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tyt Coğrafya Nasıl Halledilir
    5 yıl önce açıldı
    Ayt tarih nasıl halledilir?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geometrinin tek ilacı sürekli soru çözmek. Özellikleri çok iyi bileceksin ya da bilmiyorsan konu özeti çıkar, o özet soru çözerken ilk 2-3 testte karşında dursun ona bakarak yap. Geri kalanları kendin çözmeye çalış zaten sorular dönüp dolaşıp aynı özellikleri farklı yollardan kullandırmaya çalışır, bir süre sonra soruda verilen sayılara ve şıklara bakarak bile bazı soruları yapar hale gelirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.